Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Dante

    Slažem se i ne slažem s tvojim razmišljanjem.

    Biti vegetarijanac u podneblju koje daje 2 i više žetava povrća, voća i žitarica godišnje je logičan izbor no isto to nije moguće u pustinjskim ili recimo područjima poput Sibira, Aljaske ili Grenlanda.

    Drugo biti prisiljen na vegetarijanstvo je isto kao i biti prisiljen na paleo prehranu. Ako nije tvoj izbor onda to nije vegetarijanstvo u punom smislu.

    avatar

    24.10.2014. (13:50)    -   -   -   -  

  • jelen

    Reklo bi se da nije to tako jednostavno kako je Pitagora zamislio, ali na dobrom je tragu. Ljudski um je toliko zastrt neznanjem, može u njemu odnekud bljesnuti ideja o vegetarijanstvu s dobrom namjerom, može se ona i provoditi u životu, ali opet to i nije garancija ničega ako ostane samo na tome. S druge strane ako se neke druge stvari dobro razjasne u umu onda sigurno neće biti ovisnosti o mesu niti "slavljenja" mesne hrane ali niti panike da će nas kakav komadić mesa "onečistiti". Sjećam se jednog tvojeg članka o nekoj Indijki kojoj je zabunom servirano jelo od piletine u restoranu, pa je poslje pala u depresiju da joj je sada tijelo onečišćeno i karma i sve i štajaznam kakve drame su bile :-P

    Zanimljivo da sam Palijski Kanon, koji se generalno smatra relevantnim povijesnim buddhističkim zapisom o tome pitanju kaže kako Buddha Šakjamuni nije redovnicima zabranio jesti meso pod uvjetom da nije meso specijalnih vrsta kao slon, konj, pas i sl. i pod uvjetom da životinja nije ubijena specijano kao milodar za redovnika. A onaj koji je zahtijevao od Buddhe da uvede redovnicma striktno vegetarijanstvo je bio oholi Devadatta koji je Buddhu više puta pokušavao ubiti i na razne prepredene načine htio razoriti prvobitnu zajednicu redovnika.

    avatar

    24.10.2014. (21:30)    -   -   -   -  

  • izgubljeno sjećanje

    Iako sam vegetarijanka, nisam čula za mnoge stvari koje si navela. Stajališta sam da svatko ima izbor, svatko ima svoje razloge. Jednog ćemo dana naučiti na posljedicama. Mislim da se svi trudimo biti ono svoje najbolje ja, samo mislim... Važno je biti zahvalan na svakoj hrani i uživati u njoj...

    avatar

    26.10.2014. (19:49)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jesan od razloga zašto smo takvi kakvi jesmo jest zato što jedemo meso nakon što smo ga termički obradili. Ono sa čime se ne slažem je ubijanje životinja na ovaj industrijski način od kojeg mi je muka.

    avatar

    26.10.2014. (19:50)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljivi podaci o vegetarijanstvu, ali mislim da su u bloskoj prošlosti siromašni rijetko jeli meso, a neki nikako, pogotovo za vrijeme ratova i vremenskih nepogoda.

    avatar

    26.10.2014. (23:14)    -   -   -   -  

  • Euro

    Hitler je napravio najvise vegetarijanaca na svijetu u svojim logorimima..
    Dva krumpira na tisucu litara vode,i 200 grama psenice...

    avatar

    27.10.2014. (11:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...