Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Euro

    meni je zelja da uzmem tonu svinjske masti i sve one u Siriji sto se bore za Islamisticku drzavu da ih postrojim i na silu ih natjeram da svatko pojede po pol kile..

    avatar

    02.10.2014. (14:19)    -   -   -   -  

  • Dante

    Slažem se i sam kad god je moguće prakticiram uzeti cijelu "lešinu" , a ne samo komad. Ili pak radije uzmem veći komad nego mljeveno ili obrađeno. Svinjska mast !? Nisam siguran da je zdrava no zdravija od margarina i rafiniranog ulja sigurno je.

    avatar

    02.10.2014. (14:36)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ima nekih koji vele da "od svih kolača najviše vole svinjsku mast" pa si onda misli :-S

    avatar

    02.10.2014. (18:46)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Mislim da je najbolje u kući imati sve vrste masnoće i koristiti je ograničeno.
    Mi ne kupujemo svinjsko meso i preradjevine.
    Imam na selu malo živine koja je hranjena bez koncentrata. Kad sam bacila mačku, Albiju, salo te živine, ponjuškao je, podigao upitno glavu i uvredjeno otišao.
    Onda sam odnela kost i opet te masnoće, psu lutalici, gladnom da su mu rebra ispala van. Njušio je njušio, onda je zgrabio kost sa malo mesa, a ostalo ostavio.
    Izgleda da su životinje pametnije, ili imaju bolji instinkt, od nas ljudi.

    avatar

    04.10.2014. (12:04)    -   -   -   -  

  • Toco1980

    većina "znalaca" o prehrani, pogotovo onih koji su skloni demonizirati određenu vrstu namirnica, ne shvaća (uz neke elementarne stvari o biokemiji i probavi) ono osnovno, da je sva prehrana - kemija. A tu nije pitanje "što", već "koliko". Stvar jed oze a ne tvari. Malo masti, uz uvijet da se nakon unosa potroše unesene kalorije, neće nikome naškoditi. Puno masti, nakon čega slijedi fizička neaktivnost = pretilost i zakrečene žile. Ista stvar je i sa drugom kaloričnom hranom...

    avatar

    04.10.2014. (16:24)    -   -   -   -  

  • križar

    ma moš mislit, mast izgleda nezdravo... meni je mast i ljekarija i farmacija i njami....cijeli život jedem na masti ( kaka začešljenja, kaki bakarači) sve ožiljke od operacija (svašta mi nedostaje, zbog genetike) ublažila sam s masti, umjesto kreme), ruke su mi ko u curice (nemam staračkih pjega jer ih mažem mašću, a immmmaaam godina) djeca su mi turbo pametna zbog kosane slanine.............mast i meso da nisu zdravi....djevojčice....šta ti i tvoja obitelj jedete mene ni briga, al ovakvo,militantno nasiljavanje svih ostalih..pa i mene i mojih....e to je tu mač (pamtim tvoju pjesmu ubiću vas) i da meni je najveća delicija, šnita domaćeg kruha s masti, posuta ljutom mljevenom paprikom i mladim lukom! U slast i vama sa sojom!

    avatar

    05.10.2014. (18:19)    -   -   -   -  

  • križar

    .....zašto je tvoj post blog tjedna...ne znam, možda zbog silne masti koja mi začepljuje zdrav razum,pa ne kužim...al ev ovak sugestija...probajte psa i mačku.."odgojit"na veganstvo, a i čovjeka koji je samoproglašena životinja NO 1, možda porezima? Đizus, jedva čekam da nas Natura otrese sa sebe ko pas buhe...stvarno, jer ovo sve po meni , ništ nije nooormalno!

    avatar

    05.10.2014. (20:21)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Ovo sam vidjela jučer i nisam stigla iskomentirati, a koincidencija je da sam baš prije nekoliko dana čitala tekst o masti. Možda je to bilo ovdje (izgleda da ne radi hiperlink: http://magazin.net.hr/zdravlje/nutricionizam/zasto-je-svinjska-mast-zdravi ja-nego-sto-mislite), nisam sigurna, ali tu ima korisnih podataka o kupljenoj/domaćoj masti, kemijskom sastavu i usporedbi masti s maslacem i maslinovim uljem. Pa tko voli... (ja se, recimo, sjećam da sam je u djetinjstvu jednom barem jela na kruhu, jer mi je netko ponudio, i to je fino, a i danas je nekad stavljam u jela, na primjer za krpice sa zeljem, iako je osobno ne kupujem, i nemam domaću).

    avatar

    06.10.2014. (15:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...