Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • stanko

    slicno razmisljamo ...

    avatar

    07.08.2014. (12:10)    -   -   -   -  

  • Wall

    razloženo jasno, rastavljeno na proste faktore...čak i za desničare, hadezenjare i rvat'ne da shvate. ipak, Hrvatska može i gore od toga: danas je uništene ekonomije, uništene mladosti, uništenih nadanja, a jedine dvije opcije za koju većina izašlih birača glasa su ustašofilski austrougarski tip kapitalizma (hdz) i-ili grabežni 'liberalni'kapitalizam američkog tipa (sdp). pri tome, bez vizije etičkih/ekonomskih/ljudskih vrijednosti u HR, bez ideološkog stava prema svjetskim zbivanjima. jedino što današnja HR jest, zna i može je čekanje na mig (dva glavna) gospodara i mrvice s njihovih stolova. ako je to 'sloboda', ako je to 'tisućljetni san' - evo im ga, neka se najedu snova!

    avatar

    07.08.2014. (12:31)    -   -   -   -  

  • lion queen

    tisućljetni san hrvata da imaju svoju vlastitu Domovinu je ostvaren bez zaostatka (zapravo s jednim malim zaostatkom...ali..ne može sve biti idealno), a kakva je ta Domovina sada to je rezultat toga tko sve po njoj ruje.

    avatar

    08.08.2014. (10:04)    -   -   -   -  

  • dalmoš

    Volim te moja domovino, koliko god te crnili oni što te ne vole.
    A nisam nikakav hdzovac nikad bio.

    avatar

    08.08.2014. (19:27)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Ovako-nako
    Hrvatska svijest i uvjerenja su podložnija promjeni nego predtinejđersko mijenjanje glazbenih ukusa. . zato su nas lako i izmanipulirali, podijelili i zavladali.

    Onome kome je u interesu da porobi i upravlja stokom sitnog zuba, malim nevažnim narodima, dakle Hrvatima, trebao je valjda rat da to postigne, a ne mir.

    U nijednom ratu nema dobrih momaka, ima samo pobjednika i onih koji su izgubili. Uvijek je pametnije poslije rata bit na strani onih koji ti rade o sudbini, za vrijeme rata ne sudjelovati u njemu, kad već nisi onaj koji odlučuje o ratu. Onaj koji odlučuje je lik kojega mi nikad nećemo upoznat.
    Dobri momci iz WW2 su valjda saveznici su se sa Njemačkom asimilirali odavno. Jedino mi još brojimo žrtve iz drugog svjetskog rata, ko je u kojem selu na Biokovu pobija civile...Jesu li ih zaklali ustaše, četnici, partizani, Nijemci, Talijani ili su pali od savezničkog bombaridranja... ponekad imam osjećaj da sam žrtva drugog svjetskog rata.
    Amerika zavladala svitom nakon rata, a mi još vjerujemo da su naši šetači po šumama (neovisno s koje strane) znali šta rade i kamo idu.
    Kina će postat nova svjetska sila, drmat će neki novi kapital, ali sigurno će i tada bit važno ljevičarsko ili desničarsko opredjeljenje.

    Na hrvatskom vrhu su plaćenici (sdp i hdz) koji su po mom skromnom mišljenju plaćeni od tih likova koje nikad nećemo upoznat, da nas sjebu. Prije sam mislila da je naša vlast nesposobna, da su to nesposobne figure željne brze zarade i krađe, sada sam uvjerena da oni rade točno ono za što su plaćeni. A to je da nas unište.

    Samo neki primjeri uništavanje:
    PDV 25%, nikakav nacrt ni razvoj privrede, pa čak ni turizma u zemlji u kojoj se još jedino od turizma živi.(u mom turističkom mjestu je to očaj kako sve funkcionira, moje kćeri bi to bolje radile, a na državnom nivou je gore)
    Indijancima su pobili bizone, nama su sjebali turizam. Ovi "liberalci" a u biti plaćenici tamnih sila tipa A. Tomić se pri tom ruguju sebičnim i pohlepnim ugostiteljima i iznajmljivačima. Dočim se nitko ne pita zašto smo skupi.

    Podatak iz male privrede: Za miješanje sode u sapunu u malim kućnim radinostima je propisana jedino visoka škola, a u EU to nije tako.

    Cijena osnovnih prehrambenih artikala nam je ko u najskupljim europskim gradovima (Strasbourg), a carina na uvoz odmah poslije 20 dolara, što znači da ti se ne isplati ništa kupovat izvana, što znači da moramo kupovat skupu hranu u konzuma.

    Famozni švicarac!!!

    Prodano sve od vode i struje. Odgovor kome je i ukazivanje na stvarnog neprijatelja. To nisu blesavi desničari i još blesaviji ljevičari, već moćne i bogate sile.

    Djeca invalidi imaju najgoru skrb u Europi, i svakim danom je gora.

    Uglavnom, mi ćemo se još zajebavat sa ljevičarima i desničarima, ustašama i partizanima, oplakivat Jugoslaviju, ili srat po njoj, (kao da smo tu mogli što napravit) a pri tom nećemo radit ništa jer ćemo bit nezaposleni.
    Ili ćemo radit 24 sata dnevno kao crvi pa i nećemo imat kad razmišljat.

    Treba izaći iz te matrice, a i onda je teško. Ali tek kad vodiš računa samo o sebi i bližnjima, tek kad ne svrstavaš sebe u liberale, kad ne kriviš blesonje oko sebe, tek onda možeš napravit malen, majušni korak naprijed.

    avatar

    08.08.2014. (21:05)    -   -   -   -  

  • Wall

    Jadni desničari i njihove lamentacije! njima je najteže. htjeli su samostalnost- a HR je danas obična kolonija u guzici Njemačke, ni o čemu ne odlučuje, a birokrati iz Brisela joj kroje i uzimaju mjeru u svemu; htjeli su etnički čistu Hrvatsku za Hrvate- a vodili su je Srbi Košuti-Tuđmani, Milanovići; htjeli su svoje ustaše u SZUP,SOA- a dobili Boljkovce,Šerkoviće, Karamarka; htjeli su muškarčinu-katolika, a dobili gaydalmoša Sanadera; htjeli su da im bojovnici budu novi SUBNOR koji o svemu odlučuje, a svi oni u lažnim invalidninama i debelim penzijama-kad ono, ometa ih se u tom svetom cilju; htjeli su da oba MIGa padnu, al sad padaju jedan po jedan; htjeli su ponosito slovo na kapi (a koje-zna se!), a sad ih njihova policija hapsi; ne daju im voziti ni bez kacige kroz svete Čavoglave, pa čak ni Proroku Tupsonu, apage satanas!

    avatar

    08.08.2014. (21:32)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    p.s. jebeš zemlju u kojoj slobodoumni liberalni stavovi se svode na pljucanje po poluimbecilima od nepismenih desničara koje bi ka tribalo obrazovat.

    p.s.s. jebeš zemlju u kojoj se moja dica igraju sa desničarskom nazadnom siromašnom dicom, a pri tom sva ta dica imaju istu školu, istu nezdravu gmo hranu iz Konzuma, istoga doktora, iste prezaposlene roditelje, isti kredit koji ne mogu vratit i iste stanove iz kojih se boje da će bit izbačeni... ne mogu a da se ne pitam čime sam ja ovako pametna, iz ekstra osviještene liberalne a k tomu i ateističke obitelji, a slušam i Cohena, bolja il korisnija od zatucanog desničara koji sluša Thomposona?

    avatar

    08.08.2014. (21:45)    -   -   -   -  

  • Danica Cvorovic

    @wall, čini mi se da si me kao admin malo hakirao? Jebaš takav blog.hr!

    avatar

    08.08.2014. (23:12)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Gle ti "naprednih" ljevičara, koji su ustali u obranu gayeva i lezbijki, kako bi se činili naprednima, a zapravo su toliko zaostali da ni sami sebi ne znaju biti dosljedni, ili barem odglumiti dosljednost, ako ništa drugo (no zato bi trebalo imati barem minimum inteligencije), pa čim iz pepela iskoče domaći, guje zapalacaju poganim rascijepljenim jezikom, odajući da su zapravo guje, a ne lijepe djevojke:
    "a dobili gaydalmoša"

    U jednoj jedinoj riječi ispoljena čak dva vida mržnje, odnosno diskriminacije: mržnja prema gayevima i mržnja prema Dalmatincima. Naglasiti da je netko gay izvan bilo kakvog konteksta, znači isticati to kao nešto neprihvatljivo. A također je pogrdno zvati Dalmatinca dalmošem.

    avatar

    09.08.2014. (08:08)    -   -   -   -  

  • Danica Cvorovic

    NIsam ja kriva što me je admin hakirao i promijenio passwd pa ne mogu više do svog bloga. @wall, zašto to radiš?

    avatar

    09.08.2014. (09:49)    -   -   -   -  

  • Wall

    Doar dan, dežurne luđakinje@LionQeer , Danice Čvorović! prvo, podučimo našu vrlu (navodno fakultetski akademski obrazovanu?) LionQueer: gaydalmoš je, naravno, parabola,ironija, satira...referenca na macho-imidž arhetipskog Dalmatinca (koji nosi lančić oko vrata, koji je 100% muškarčina, ali -kao i u svakoj drugoj populacijskoj grupi-može biti (i) to, ali i gay...međutoa, ako inzistira na furki macho tipa a postoje indicije, priče, glasine, čak i neki Sanaderovi hadezenjare, koji su tvrdili-tvrde-da on malo voli muške (nemam ništa protiv, dapače! manja je konkurencija za hetero muškiće). drugo, najvažnije,zbog tog njegovo duplog žiota mi, građani HR, smo pušili, zbog njegovih opera u Veroni, skupih gaypeder odijeca, grabežne sklonosti ka skupim slikama-satovima- itd....dakle,ako sam se ikome rugao, bilo je to onima koji (često uzaludno) prodaju obmanu; @Danice Čvorović, 'poznajemo se' dugo na blogovima, tvoja opsesija mnome proteže se na vremena naših prepucavanja oko tvoje fanatične obrane Keruma i kerumizma u Splitu...nisam mislio da ti je paranoja (toliko epsi simtomatična tvojem 'filmskom mužu I liji Čvoroviću, luđaku koji posvuda vidi špijune ( u tvom slučaju 'hakere')

    da imam znanja hakiranja, onda bih-zbog mentalne higijene Blog.hr prvo 'hakirao' ovu ustašofilnu fekalnu bratiju; no, takvih znanja nemam, a iskreno, niti ih želim, ne trebaju mi. ne znam jesi li prosto smotana pa nešto zbrljala s editorom, passwordom, ili stvarno postoje sigurnosni problemi. znam da sam čitao o još nekima koji su problema s logiranjem imali, pa se obrati NovojTV, uredniku bloga, ili policiji. Ipak, zapanjen sam ovom koincidencijom-da se netko tko se fura na paranoju Balkanskog špijuna Čvorovića...tako poludii upadne u paranoju istog tipa (A. ja sam administrator B. ja hakiram).

    avatar

    09.08.2014. (12:32)    -   -   -   -  

  • Plastik

    S većinom se slažem, dobro si to analizirao. Napisao se neke stvari koje smo do sada šutjeli, nismo komentirali, a znali smo da su tu i da su takve. Ostaje još jedan detalj koji si previdio - a to je da vojno i politički snažna Jugoslavija nije bila u interesu Europi i bila je direktna ugroza Italiji, Španjolskoj, pa i Njemačkoj i čak Velikoj Britaniji. Ne da će njih oslabiti, nego da im neće tek tako lako dati pljačkati pardon investirati po ovim prostorima. Zar nije bolje sve to raspršiti, nemetnuti uvjete (slažem se - nužni su), a u međuvremenu ekonomski zavladati ovim prostorima (npr. banke) i sve dovesti u vrlo veliku ovisnost o njima. KIad se samo sjetim onih kriminalaca koji su se ovim prostorima šetali i pamet nam prodavali - nekakvi lordovi, savjetnici, ministri, a sve bjelosvjetski šljam.

    avatar

    10.08.2014. (20:30)    -   -   -   -  

  • babl

    Plastik, nadao sam se da je vidljivo da je sve što si naveo sadržano (ili podrazumijevano) u trećem odlomku.

    avatar

    11.08.2014. (02:20)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Hebi ga, nisam skužio da si na to mislio :-)

    avatar

    12.08.2014. (01:41)    -   -   -   -  

  • neprilagođen

    Danice, mašala!

    avatar

    21.08.2014. (22:41)    -   -   -   -  

  • čitač

    Čestitam ti objavu nove knjige, :-). Dugo ti hoću reći da mi je jedna od najdražih tvojih blog priča ona davno pročitana, kada pas i ti slušate s magnetofonske vrpce glas tvoje bivše drage koja pjeva nešto od, ako se ne varam, Melanie i Baez. Nadam se da ću je čitati ponovo u knjizi.

    avatar

    22.08.2014. (12:54)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Wall,

    Žao mi je, nisam hakirana. :-)
    Zar nije žalosno da ovaj "desničar" koji spama po blogovima ima još uvijek smisla za humor - kojeg eto i tebi i meni očigledno nedostaje.

    Malo sam se raspisla na ovo Bablovo, što je možda neumjesno, ali vidim uvijek isti obrazac. Ne izgledaš mi, (zbog kompletnog nedostatka humora što si i opet potvrdio, a humor je garancija neke pameti) dovoljno sposoban za trezveno razmišljanje (vidiš kako te "desničari" lako zapale), ali evo mog pokušaja konstruktivnog razgovora. Pitanja su nevezana za tebe kao osobu, već za ono što predstavljaš u svojim stavovima.

    Zašto liberalni i "slobodnomisleći" pojedinci (koji na nikoji način nisu plaćeni za svoje stavove koje iznose po blogovima i netu općenito), oponašaju one liberale koji su plaćeni da vazda mute vodu po dnevnoj štampi, gnječeči po temama kao što su susreti ustaša, partizana, prijetnje od čirilice i pedera i sličnih trica? Da napomenem da u velikoj večini slučajeva ne iznose nikakvu novu informaciju pritom.

    ZAr ne bi pravi slobodoumni pojedinac koji se trudi stvari popravit ili objasnit nekom manje spsobonom mogao izabrati neki drugačiji pravac ili ponuditi drugačiju spoznaju, nedajbože usmjerenu na budućnost ili sadašnjost (bez obzira koliko prognoza crna bila)? Nešto što se bavi konkretnim životima ljudi na ovim prostorima?
    Nije li to svojevrsni trend "moram bit u svojoj gomili".. oponašanje koje nema nikakve veze sa promišaljanjem, stvaranjem i ostalim intelektualnim akcijama?

    Zašto po difoltu moram biti desničar, glupa i primitivac (ne samo ja nego netko sličnih stavova), ako mi izgleda da svo dostupno ljevičarsko iznošenje informacija u javnost (pogotovo ako se bavi analizom prošlosti) u našoj državi je samo sredstvo manipuliranja sirotog puka da se bavi reakcijama na trivijalnosti? Jer mi izgleda da se po pitanju svih inelektualnih piskarija radi sve ne bi li se puk zaglupio, i odvukla mu pozornost od rješavanja problema.

    I bonus pitanje: Koja je to razlika između Keruma i npr. Josipovića (izuzmi kao odgovor obrazovanje i inteligencija, fin izgled, pristojno ponašanje i neće me osramotit)?

    avatar

    09.09.2014. (07:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...