Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    "BORITI SE PROTIV SAMOGA SEBE
    NAJTEZI JE OD SVIH RATOVA.
    POBJEDITI SAMOG SEBE
    NAJLJEPSA JE OD SVIH POBJEDA". Logau

    avatar

    06.08.2014. (08:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    06 kolovoz 2014

    “Oh jeziku, izabran si da uživaš u slatkom okusu, govoriš istinu koja simbolizira žrtvu! Ti poštuješ sebe i druge. Ne napuštajući dom, ti izvršavaš svoj posao, bez prijateljstva ili trenja sa susjedima. Kako su slatke riječi koje izgovaraš?...................

    avatar

    06.08.2014. (08:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    MISLITI JE U STANJU SAMO POJEDINAC, I ON STOGA UMIJE STVARATI NOVE MORALNE STANDARDE, KOJI CE BITI U SLOZI SA ZAJEDNICOM... IDEALI KOJI SU OBASJAVALI MOJ PUT, UVIJEK SU MI PRUZALI NOVU HRABROST DA SE VEDRO POGLEDAM LICEM U LICE SA ZIVOTOM –TI SU IDEALI DOBROTA, LJEPOTA I ISTINA".
    Albert Einste

    avatar

    06.08.2014. (08:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    05 kolovoz 2014

    Religije su uvedene kako bi ljudi uživali dobrobiti življenja moralnog života. Religija je vrijedan sustav koji ujedinjuje tijelo, um i intelekt..................

    avatar

    06.08.2014. (08:15)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Moguća je komunikacija s biljkama. Neke biljke znaju biti ljubomorne....npr. ficus benjamin.

    avatar

    06.08.2014. (10:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nova Putinova agresivna politika uzbunila je NATO koji od članica traži hitno povećanje vojnih proračuna

    Vojni proračun više ne smije padati, a izdvajanja za vojsku moraju početi rasti. U suprotnom Ministarstvo obrane i vojska imat će samo za plaće, a vrhovni zapovjednik Ivo Josipović će zapovjedništvu NATO-a morati objasniti da Hrvatska kao članica Saveza nije spremna preuzeti obveze u obrani Europe od novog starog neprijatelja - Rusije.

    VEZANE VIJESTI
    Vijesti
    PUTINOV DEKRET KOJI ĆE UZDRMATI ZAPAD Potpuno zatvorio rusko tržište za europsko voće i povrće te američku hranu
    PANIKA U HRVATSKOJ ZBOG SANKCIJA PUTINU Vrdoljak radi hitni plan za spašavanje biznisa
    NOVI UDARAC PUTINU Amerikanci će obučavati i naoružati ukrajinsku nacionalnu gardu
    Pismo šefa NATO-a
    Dok se u Hrvatskoj još raspravlja o asimetričnim ugrozama i neprijatelju bez nacije, imena i prezimena, u Bruxellesu su se stvari promijenile. Rusija je novi neprijatelj, a članice Saveza se moraju pripremiti za borbu protiv njega. Zbog toga se traži hitno podizanje vojnih proračuna, modernizacija i uvježbavanje vojski. “Nitko u NATO-u ne želi povratak u hladni rat, ali mi vidimo da Kremlj pokušava vratiti vrijeme i rastrančirati Europu u nove sfere utjecaja. Mi moramo stati iza naših vrijednosti na kojima smo sagradili novu i bolju Europu”, poručio je prije tri dana u iznimno oštrom autorskom tekstu u britanskom Sunday Telegraphu glavni tajnik NATO-a Anders Rasmussen.

    Tekstu koji je u Hrvatskoj prošao potpuno nezapaženo, a glavni tajnik NATO-a je u njemu jasno poručio svim članicama Saveza što ih čeka. “Svaki saveznik mora investirati u nužne resurse, u one prave sposobnosti. To znači modernu opremu, intenzivno uvježbavanje naših snaga i blisku suradnju među NATO-ovim saveznicima i s našim partnerima. Znam koliko je to izazovno u današnjoj ekonomskoj klimi, ali sigurnosne okolnosti to čine životno važnim”. Rasmussen je napisao ono što se već mjesecima naglašava u NATO-u - vojni proračuni više ne smiju padati.

    Dok je u Europi u tijeku ubrzano naoružavanje članica i nečlanica NATO-a zbog ukrajinske krize i straha od ruske vojne agresije, Hrvatska se drži sa strane kao da se to nje ne tiče i viče: mi nemamo novaca.

    Hrvatski državni dužnosnici i saborski zastupnici uzimaju novac vojsci bez ikakvog plana i reda. Samo u posljednjih nekoliko godina Ministarstvo obrane ostalo je bez 1,6 milijardi kuna.

    Ministri obrane šutke su prelazili preko rezanja vojnih proračuna.

    Istovremeno, vojnici borave u mirovnim misijama širom svijeta, glavna su snaga u borbi protiv poplava. Iz vojnog proračuna se financiraju medicinski letovi, spašavanje zalutalih turista s planina i gašenje požara, što je totalni apsurd.

    Plan za razvoj
    U posljednjih devet godina niti jedan saborski zastupnik nije postavio pitanje zbog čega se ne poštuje Dugoročni plan razvoja Oružanih snaga. Dokument koji je izglasao Sabor i u kojem je jasno naznačeno koji su prioriteti u opremanju Hrvatske vojske.

    Na jednoj od posljednjih sjednica Vlade na Kotromanovićevu napomenu da SAD traži da članice NATO-a izdvajaju 2 posto BDP-a za vojsku premijer Milanović odgovara: “Ako to traže, neka plate”. A istovremeno da nema donacija tih istih Amerikanaca, vojska bi nam bila na prosjačkom štapu.

    Zadnja crta obrane
    Srećom, još uvijek su blagonakloni prema nama. Nedavno su nam donirali 212 vozila, dobili smo u posljednje četiri godine oko 80 milijuna dolara vojne pomoći.

    Dok se savezničke države naoružavaju modernim sustavima, Hrvatska se kao posljednji prosjak cjenka za kamione stare 30 godina, remontira prastare borbene avione i gleda koja vojska odbacuje zastarjele sustave u staro gvožde kako bi ih sretna pokupila.

    U posljednjih sedam godina kupili smo tek 126 novih oklopnih vozila Patria, ali vojska još ni jednog nije preuzela, i oko 1000 novih pušaka. Za nove obalne ophodne brodove rezerviran je čak i novac, ali državna administracija četiri godine nije u stanju provesti natječaj za izvođača radova. Ministar financija planira još jedan rebalans proračuna, a navodno je samo pitanje koliko će ovog puta pokušati oteti vojsci.

    U tom slučaju pitanje je i hoće li ministar obrane i nadalje biti Ante Kotromanović.

    Švedska i Baltik već sad troše više
    Sjedinjene Američke Države već dulje vrijeme čine ogroman pritisak na saveznike da povećaju izdvajanja za vojsku. SAD je u ovom trenutku u NATO-ov proračun uplatio čak 72 posto od ukupnog godišnjeg iznosa, što je u odnosu na 1995. godinu povećanje od 59 posto.

    NATO od svojih članica zahtijeva da vojni proračun iznosi 2 posto BDP-a. U ovom trenutku taj zahtjev ispunjavaju samo Grčka i Estonija. Prosječni iznos izdvajanja za vojni proračun među članicama je 1,3 posto. Na toj razini je ove godine i Hrvatska, čiji je vojni proračun 4,2 milijarde kuna. SAD pak izdvaja 4,4 posto BDP-a.

    Švedska, Latvija, Litva, Estonija već su objavile da povećavaju vojne proračune, a visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigu

    avatar

    07.08.2014. (08:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...