Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Lilianke

    Sretan ti Vesak!
    Sada pozdravčić i čestitka, kasnije video u miru! :))

    avatar

    14.05.2014. (19:52)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...hvala, također :)...

    avatar

    14.05.2014. (20:17)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Sretan ti Wesak! :)

    avatar

    14.05.2014. (23:54)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Odličan prijevod i divna pjesma u prošlom broju. A povodom festivala Wesak prepisat ću dio teksta iz jednog od brojeva časopisa Share International, u kojem Benjamin Creme govori o odnosu Buddhe (koji je prije 2500 godina nadsjenjivao princa Gautamu) i Maitreye: "Pitanje: Hoće li Buddha poduprijeti Dan objave? (Share International, studeni 98)
    Odgovor: Odgovor na ovo pitanje je da. Buddha podupire taj proces sve od Maitrejine odluke da se pojavi iz 1945. godine. Buddha više nije član Hijerarhije, ali je povezan s njom. Buddha je u Shamballi, u centru u kojem je poznata Božja volja i koji postoji na ravni višoj od Hijerarhije. On je član savjeta Gospoda svijeta i djeluje kao božanski posrednik između Shamballe i Hijerarhije. Svake godine u vremenu festivala Wesak se vrlo približi Zemlji i donosi energiju iz Shamballe koja se potom raspodijeli po svijetu za sljedeću godinu. Buddha je uz Maitreju sve godine otkako je javio da će se vratiti u svijet. Postoji i bliža veza. Ona se sastoji u tome da Maitreja sada može upotrebljavati ono što se naziva 'Buddhina odjeća'. Buddha je utjelovljenje božanskog aspekta mudrosti na planetu i njegova 'odjeća' je ta božanska mudrost. Tako Maitreja može upotrebljavati Buddhinu mudrost zajedno sa svojom ljubavlju na način da poznaje učenje koje je potrebno u njegovom približavanju ljudima Zapada i ljudima Istoka. Svijet može vidjeti kroz Buddhine oči isto kao što ih vidi kroz svoje. Među njima stoga postoji vrlo blizak odnos. Bili su među prvima iz čovječanstva, još davno u doba rane Atlantide, koji su dobili posvećenje i sve od tada su zajedno. Maitreja je još uvijek u Hijerarhiji, a Buddha je sada u Shamballi i pomaže Maitreji na sve moguće načine. Postoje i druga velika bića koja zasjenjuju Maitreju i dodaju njegovoj energiji svoju iznimnu kozmičku energiju. Nikada nije postojao Avatar koji bi bio tako opremljen kao što je sada Maitreja, jer još nijedan Avatar do sada nije imao takve zadatke, kakve danas ima Maitreja."

    avatar

    15.05.2014. (01:51)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    A bio mu je rođendan dakle? :)
    Sretno mu bilo onda! A i tebi!

    Pogledat ću video o Buddhinom životu (jer još nisam nekim čudom) kad nabavim brži net od ovog na kojem se sad nalazim.

    Hvala na komentaru (iako ne znam zašto se uvijek zahvaljujem, prešlo mi nekako u naviku). Ili je komentara u tolikom oskudnom broju da je svaki zaslužio moju zahvalu ;D

    Da... i meni sve više do glave dolazi da se treba okružiti ljudima koji imaju zajedničke interese. Oni koji te zakidaju za tvoj osobni rast ili razvoj ideja jednostavno treba odbaciti. Znam da sad to zvuči kako zvuči (već čujem negodovanje u daljini, mojih prijatelja, bližnjih), ali to je jedino fer prema samom sebi :)

    avatar

    15.05.2014. (13:20)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Unusual Suspect: Rođendan, Prosvjetljenje i Parinirvana sve troje u jednom blagdanu, radi praktičnosti :-)
    Ha komentari, oni koji se trebaju oglasiti ti se i oglase, kad-tad.

    @Svi: hvala na javljanju i svako dobro vam želim. Neko vrijeme neće biti novih postova, nastupa sezonska okultacija, drago mi je da sam objavio sva tri nastavka o Sonamu Gyatsu, a u budućnosti idemo vjerojatno još dalje u prošlost, u povijest, do Kublaj Kana i njegovog tibetanskog učitelja Sakya Pakhpe. Za mjesec i pol dana, nadajmo se ;-)

    avatar

    15.05.2014. (15:56)    -   -   -   -  

  • havalina

    meni najbolji dokumentarac koji udara u srž....https://www.youtube.com/watch?v=dOk0tZHwCs4

    avatar

    16.05.2014. (18:59)    -   -   -   -  

  • jelen

    Dobar je, fascinantan, bravo za izbor! samo taj bi više nego uz Vesakh pasao uz Milarepa Day (a taj je ove godine čini mi se već prošao u kaledaru :-))

    avatar

    16.05.2014. (21:41)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Meni je dosad najuvjerljiviji dokaz za postojanje i funkcioniranje karme onaj primjer s djecom koja se rađaju jako bolesna i onda prežive par dana. Nitko ne zna zašto i kome su točno i što ta djeca skrivila.

    Tu nema nekog odgovora. Znam da sve moguće strane (i one iracionalne; znam da nisam specifično sad ovo rekao, ali nema veze. Ionako mi je već dosta tog nekog prozivanja i labeliranja - postoje iracionalni i racionalni haha) koriste taj argument. Samo karma to najbolje objašnjava (ili ne objašnjava) jer ona nema nekakvo nadmoćno biće iznad svega - ona je princip - koje ne bi smjelo dopustiti zlo da se događa. Pogotovo ne onim nevinim bićima.

    avatar

    17.05.2014. (08:20)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Nerkad davno sam dobila ocjenu 6 na temu života Bude, a najveća ocjena je bila 5...ali sam mnogo zaboravila. Hvala na podsjećanju.

    avatar

    18.05.2014. (18:01)    -   -   -   -  

  • jelen

    Volio bih pročitati taj sastavak, ako su morali novu ocjenu izmisliti za tebe, to je onda moralo biti nešto briljantno ;-))

    avatar

    18.05.2014. (22:02)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepo, sretan ti Vesak!

    avatar

    19.05.2014. (13:19)    -   -   -   -  

  • Euro

    pozdravljam..

    avatar

    20.05.2014. (10:07)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Znam da je brutalni offtopic, ali moram se pohvaliti da sam konačno bio na nekoj planini!

    Malo na Grebengradu pa smo krenuli prema Čevu, ali smo se okrenuli negdje na sredini (zapravo smo samo ispunjavali kvotu hodanja 2 sata u jednom smjeru i onda isto toliko natrag) :)

    avatar

    22.05.2014. (13:47)    -   -   -   -  

  • jelen

    Oho! Pa to je super :-)
    I nije loše što ste se okrenuli, koliko se sjećam, od Grebengrada do Čeva nije baš sasvim bezazlena tura :-) Kad ste krenuli sa Grebengrada da li ste prošli veliki travnjak na kojemu je postavljen ogromni križ? Barem je bio prije 13 godina kad smo noćili tamo… a sljedećeg jutra put Čeva.

    avatar

    22.05.2014. (16:27)    -   -   -   -  

  • odmak

    Bilo mi je drago.

    avatar

    29.05.2014. (14:24)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Vajrapani; da te pozdravim, mislim si kako idu ti svjetovni poslovi?, nadam se dobro :))!

    avatar

    16.06.2014. (18:16)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Jelenko medenko? Ha, ha, odličan nick! Čitam kod sebe stare, prošlogodišnje postove i odjednom se posvuda pojavljuje neki jelenko medenko, niš mi nije bilo jasno. A još k tome nema nijednog mog odgovora njemu, nego samo @vajrapani-ju. :-)) I onda mi sine: pa da, kad promijeniš nick, on se mijenja i u prošlosti (jedino ne znam za budućnost). :) To je dobra metafora o životu (i o nogometu): da smo pobijedili Meksiko, odjednom bi izbornik bio hvaljen i slavljen kao dobar, vrsni stručnjak, no obzirom da smo izgubili, najednom se retroaktivno sve njegove vrline izbornika iz prošlosti odmah mijenjaju u malo manje vrline. :) U životu, ako netko postigne neki veliki uspjeh, odmah se nađu oni koji su još u vrtiću, dok su s njim prebirali po pijesku, vidjeli da je drugačiji od drugih, da se ističe, da mu je zvijezda uspjeha naklonjena. Da je taj isti uspješnik, međutim, opljačkao banku pa bio uhićen, odmah bi se našlo trista onih koji bi njegovu crtu kriminalca znali prepoznati i na slikama ultrazvuka s ginekologije: fetus bi imao tipične konture pljačkaša. :) Dakle, jelenko medenko, postigao si vrhunski uspjeh budističke mudrosti: čak i tvoje svjetovne odluke odjekuju mudrim parabolama (što bi se reklo: i sjena mudračeva mudra je)! :-)) I daj se vrati više na blogosferu, nedostaješ nam!

    avatar

    26.06.2014. (00:39)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    izvrstan je video...HVALA!!!

    avatar

    05.07.2014. (18:15)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    zanimljivo, i strašno, i tužno,i neobično, i kao povratak doma, i kao čvor u grlu, i veselo je doći ovdje , na tvoj stari blog......
    skupljene su sve emocije na hrpu...
    Ovaj post je, osim svih ovih imena, i svega napisanog, pisan dan nakon što nas je Ružica ostavila.....i čitala sam ga minutu prije nego sam doznala..........i još svega tu ima.
    neću te nagovarati na nikakav povratak... samo pozdrav! :))

    avatar

    08.07.2014. (14:17)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    zanimljivo i poučno :)

    avatar

    08.07.2014. (14:29)    -   -   -   -  

  • putGradine

    @jelenko- oprosti sto ti ovdje odgovaram, ali iz nekog razloga mi na mom blogu ne prolaze komentari. Nemam neki specifični izvor za moju informaciju osim novinskih članaka na internetu, ali o tome sam također čula i u okviru nekih stručnih predavanja iz sociologije i politologije. To me zapravo ponukalo da malo prosurfam. Tu pretpostavku sam prihvaćala zdravo za gotovo, ali tvoj komentar me malo pokolebao jer ti očito znas o cemu govoris. Mozda nasa zapadnjačka kultura na taj način pokušava naći objašnjenje tako brutalnog načina samoubojstva. Voljela bih da mi javis ako saznas nesto konkretnije o toj temi. LP

    avatar

    10.07.2014. (21:37)    -   -   -   -  

  • geomir

    Čestitam, iako prvi put čujem !! :-)

    avatar

    13.07.2014. (02:04)    -   -   -   -  

  • dream-land

    to bi morao svatko pogledati....Hvala!!!

    avatar

    14.07.2014. (17:01)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Hvala Jelenko....to ja taj novi stari moj kutak...onaj gore odmara!!!

    avatar

    19.07.2014. (17:03)    -   -   -   -  

učitavam...