Komentari

hrvatskasfera.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • nije vino alkohol

    Povijest je također pokazala da se na drukčije ideologije uglavnom
    ide silom, a to je zlo. Koliko god da je zlo, bojim se da ćemo se
    načekati drukčijih i normalnijih promjena. Zlo buja, a buja i jad,
    siromaštvo, a siromašan čovjek mora biti dovoljno svjestan da
    mu se ne nameću razni fašizmi, rasizmi i svi tipoci mržnje. Kako
    je svijest na klimavim nogama za očekivati je ponavljanje povijesti,
    što znači da smo tukci koji ništa nismo naučili. Tragično, no bojim
    se da bujica raste:))

    avatar

    10.05.2014. (21:43)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ima jedna bitna razlika. Onda je fašizam u Europi bio globalna prijetnja čovječanstvu jer je u Europi bila fokusirana ogromna moć, Europa je onda još uvijek bila motor napretka čovječanstva. Danas kada Europa postaje ekonomski i politički crvuljak, pitanje da li će ona sagnjiti (ili da malo ljepše velim: zauvijek sići s povjesne pozornice) u uvjetima fašizma ili ipak liberal-demokratizma ostatka svijeta ne tiče se toliko.

    avatar

    10.05.2014. (23:05)    -   -   -   -  

  • Sfera

    @ nije vino alkohol - Izgleda da kao kolektiv teško učimo lekcije iz povijesti.
    @ vajrapani - ne bih se složio. Napredak tehnologije je ogroman a destruktivna moć oružja puno veća. Jedna luda zemlja ili jedan ludi režim s nuklearnim oružjem i by by svijetu kakvog dana poznajemo.

    avatar

    11.05.2014. (18:51)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Odlična ti je tema. Na žalost teško ćemo nabaviti oružje (Ekonomski napredak, sigurnost, borba protiv korupcije i nezaposlenosti ) koje nam je potrebno u borbi protiv fašizma.
    Loši smo učenici i ignoriramo lekcije iz povijesti.
    No usprkos tome... baš kao i ti vjerujem da se ne smijemo predati bez borbe.... i strašno mi se sviđa zadnja rečenica tvoje teme.... kao poruka:

    "Treba zasukati rukave, potruditi se i boriti za stvaranje pravednije i boljeg društva u kojem fašizam neće imati mjesta"

    avatar

    15.05.2014. (21:53)    -   -   -   -  

  • štit 1958

    ŠTO JE BOŽJI IDENTITET ?

    Krivo su vas skenirali* moralistički duhovi i autoriteti - načinili su vas nakaznim i bolesnim... Tko god jede od njihovog ploda bijaše kažnjeni. Očito je da u svakome postoji želja za "novim čovjekom", ali nije bit u traženju "novog čovjeka", već je bit: sebe pronaći. Mi zapravo ne znamo što je prava volja vladanja sobom. I pravo vladanje svojom voljom izvan svakog morala, filozofije ili religije... Što je potrebno znati o pravoj volji činjenja? Ne suobličujte se sa ovim poganskim svijetom, koji brzo tone i propada... Nego obnovite se u svojoj pameti.

    --------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ

    avatar

    16.05.2014. (10:35)    -   -   -   -  

  • štit - Pravda

    Dana, 14.05.2014., u srijedu došao sam na parking ispred ulaza u zatvor u Bjelovaru, bilo je točno 22,55 sati. Tada je došla na drugu stranu toga parkirališta pravosudna policajka. Znam da joj je otac Ivan Harča, zvani "Hari", ona je tu stajala ni jednu minutu,.. te nervozno je gledala u svoj mobitel. Mrak je bio i bilo ne nevrijeme, a prije toga je padala kiša... Ja sam sjedio u svom autu i dalje gledao neko čudno zbivanje u blizini. Po reakciji te pravosudne policajke - pomislio sam da se je nešto desilo. Kako sam ja stajao parkirani na lijevoj strani ispod stabla lipe od ulaska u zatvor, u jednom trenu došao je auto "krajsler" registracije BJ790FR, tamno vozilo plave boje; na kojem otraga piše: "super radio", vozač tog vozilo se je parkiralo na desnu stranu. U to vozilo je u uniformi ušla pravosudna policajka,.., sitna ženskica crne kose i sjela je do vozača. U tom vozilu "platala" se je do 21,36 sati. Izašla je poslije van nakon čega je provela u tom autu ravno 41 minutu. Između ostaloga iako je vozilo bilo okrenuto od mene kontra nekih 10-tak metara, sa mog stražnjeg dijela auta mogao sam dobro vidjeti, kroz njihovo stražnje stakolo vozila, kako ona s rukama nešto objašnjava i kako se međusobno "glade". To vozilo sam odmah prepoznao kad je došlo, znam da je u vlasništvu Dražena Kocijana "Kocke", u početku mi je bilo glupo, da mu je ta ženska ljubavnica, jer duplo je mlađa od tog voditelja radija u gradu Čazmi. Znam da "stari - Kocka" ima sina - jedno starog oko 20-tak godina, pa sam pomislio da je on uzeo vozilo od starog. Znam da mlađi "Kocka" vozi drugo vozilo . A kad je pravosudna policajka izašla toga auta van, i uputila se je nogostupom do pravosudne zgrade, te otišla je skroz do ćoška i skrenula lijevo i ušla u sud.... Vozilo je išlo u rikverc van sa parkinga i okretalo se, kako bi izašlo na glavnu prometnicu, vidio sam "čelavog Kocku" kako se obazira oko sebe - da li ga tko prati... Te on je otišao prema ulici A.K.Miošića, tj. lijevo je skrenuo.... Ja sam već čuo priče, odnosno,.., i sam znam iz slučaja pravosudnoga policajca Darka Pranjića, da on i neki pravosudni policajci; ulazili su u drugoj i trećoj noćnoj smjeni u sudnice i pregledavali sudske spise i dokumente... Iz tih predmeta uzimali su ili iščitavali određene informacije. Čak se sumnja da su fotokopirali izvješća policije, i dr. Stoga i u ovome slučaju postoji određena sumnja da i tu nisu čista posla i da postoje određene špekulacije... Ovo stavljam na znanje svim odgovornim osobama u instituciji države RH.

    U Bjelovaru, 15.05.2014. godine
    dovršeno u 10,20 sati (četvrtak)

    avatar

    16.05.2014. (22:08)    -   -   -   -  

  • http://lipoticamoja.blog.

    Svašta...

    avatar

    23.05.2014. (13:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...