Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • mecabg

    Gledala sam Cres samo sa Krka, uvjek mi je nekako izmaklo vidjeti ga iz bliza.
    Divno su povezane slike sa pričom...

    avatar

    26.04.2014. (19:38)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Osobno, prošao, ali nebitno. Izvrsne fotografije, neosporno, i ne manje važno, u kontinuitetu. Moj iskreni naklon ;)

    avatar

    26.04.2014. (21:34)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Miki - gimme five!

    avatar

    26.04.2014. (21:41)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Divan mi je Cres, upravo zbog pitoresknosti, ali tvoje fotke još su divnije ;))

    avatar

    26.04.2014. (22:17)    -   -   -   -  

  • Neverin

    moraš pročitati od Branka Fučića putopis Apsyrtides

    avatar

    26.04.2014. (22:26)    -   -   -   -  

  • nije vino alkohol

    Mljet na jugu i Cres na sjeveru su mi dva otoka koja
    graniče sa stvarnošću. Način na koji prenosiš doživljaj
    je fascinantan. Pozdrav:))

    avatar

    26.04.2014. (23:07)    -   -   -   -  

  • lion queen

    predivna reportaža. hvala za fotke poznatih mjesta! bila sam na svim tim mjestima, ali nisam stigla fotkati.
    što se tiče valuna, on je krasan, ali danju....heheheh jezivo bi bilo noću. imala sam prigode upoznati mještanku, svu zastrašenu i uvjerenu da tamo još uvijek harači vampirrrrr...e sad, je li to folklor za privlačenje gostiju željnih adrenalina, ili istina, tko će ga znati...uglavnom, činila se istinski uplašenom, a mi smo nastojali napustiti valun prije spuštanja noći :)

    avatar

    26.04.2014. (23:30)    -   -   -   -  

  • bodulka

    Koliko su te TZ Cres-Lošinj platili za ova dva posta? Pozdrav iz Osora od nas dvije!

    avatar

    27.04.2014. (08:42)    -   -   -   -  

  • Claire

    nedavno sam išla posjetiti Lubenice, sve 5, no trebali ste ići i u Beli;)

    avatar

    27.04.2014. (09:53)    -   -   -   -  

  • Outremer

    Ma, svako malo te oću poslat na jedno misto. Evo, i sad si mi uvatija krov od kuće. Šta nije najlipše na Cresu kad u samu zoru friška arija donese zvon i blejanje ovaca šta tumaraju blaženo po creskim vrletima, a digod zaglavinjaju do samoga mista i da ji oni pusti i bučni i često neodgojeni turisti ne plaše tonobilin , garant bi papkarile po kaletama i brabonjale iza kantuna.Ma, Cres je dâ i par prikostogodišnjaka , sad već pokojne none Ninu i Tetu Šinjorinu. Potonja je , jasno,dugo živila jer je cili źivot ostala šinjorina. Uvik ronjam da me Cres neće vidit kad mi dica odrastu i kad se zasite Zagora TeNeja i budalesanja po plaźi i da ću put Afrike prvon prilikon,pa neka se slikaju jer se ja brzo uzvrtin kad san na jednon mistu i obolin na strpljivost i primozak ako triban dulje od dva dana ležat beskorisno na plaźi. Ruku na srce, uvik ima bolesnih i nabodenih na jeźince , niskih i visokih tlakova i razbijenih kolina i oderanih laktova, pa se mrvicu razgalim, ali sve na kratke staze i sve u meni nešto kuva i kuva i pritin se i cendran da mi je dosadno. Ipak, bojin se da me je Cres zajeba i da ću mu se odsvakud vratit. Adio!

    avatar

    27.04.2014. (14:48)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @mecabg: Eto, i meni je trebalo neko vrijeme da od pukog gledatelja iz daljine i doplovim do njega. U svakom slučaju - vrijedilo je!
    @dražen: Hvala, lijepo je to čuti
    @GP_ZG: Peticu uzvraćam, nadam se da sam opravdao očekivanja :-)
    @Ama Gi: Hvala, ali nije do mene ;-) Naši otoci su općenito zahvalni "modeli" za fotografiranje, osobito u ovo doba godine :-)
    @neverin: Rekli su nam da je ta knjiga rasprodana, barem što se hrvatskog izdanja tiče, ali morat ću doći do nje
    @nije vino alkohol: Upravo to sam i ja pomislio, postoji neka tajna veza između ta dva otoka
    @Lion Queen: Može biti da sve to noću izgleda znatno drugačije, a sve priče o mitskim bićima, bilo da su strašni ili dobrodušni, uvijek su zahvalne. Ali, to područje zaista ime nešto, u najmanju ruku - tajnovito
    @bodulka: To je poslovna tajna :-) Ali nije tajna da su šurlice bile mmmmmmm. A vino! A tek torta, a tek kolači. Mmmmmmm :-)
    @Claire; Bili smo u Belom, Tramuntana nas je dočekala skrivena oblacima, ali nas nije uspjela zastrašiti :-)
    @outremer: Eto ti ga na, napipam te di god se maknem :-D

    avatar

    27.04.2014. (21:10)    -   -   -   -  

  • Outremer

    Drugi puta odi se točat na lubeničke plaže, svejedno : liva oli desna ,nema političkijeh konotacija. Plaža na livu bandu ima u kantunu grote, a unutar jedne grote je mala plaźica, čudo jedno. Naravno, ne vridi ako dodješ i odeš brodicom, to je za furešte. Onda , lipo , curikni se uzbrdo ,do sela. To ti je čista metafizika. Zmija nema, tek pokoja priplašena gušterica oli ovčica. Tuć ćeš se nogon u gujicu od sriće kad se dovatiš onog graničnog zidića ( to je oni zidić na koji si se uzvera dok si slikava strminu), jerbo na po puta uzbrdo svi bi Bogu dušu, a On je neće i neće , a ti ćeš onda garant reć' :a je me zajeba Outremer. Adio!

    avatar

    28.04.2014. (19:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Put putujem
    kud me srce vodi,
    kad ostarim reć'ću:
    "Dani su to bili ludi!"

    avatar

    28.04.2014. (22:18)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @Outremer: Svakako ću se ić potočat, a ni to nizbrdo-uzbrdo mi neće teško past, makar zmija - ima, i to prekrasnih primjeraka ;-)
    @semper contra: To je dobro!

    avatar

    02.05.2014. (06:26)    -   -   -   -  

  • Outremer

    Ma, ajde, pa ne računaš pod ' zmije' one šta nisu otrovnice. Creska zmijad ti je isto ka i gušterice: za priplašit cure i malu dicu. I u Belom ti je jedna smišna plaźica, samo se tribaš spustit podno sela, pa skrenit stazicom nadesno. U Orlecu ti je źivija jedan šjor, a zva se Ante Kućica i u vrtlu je ima jednoga supića šta ga je spasija iz mora dok je ovi još bija maleni tić. E, taj supić se utovija , nije letija , samo bi krilima vata sunce i pravija se važan, a za šjor Kućicon je trča ka mali pasić. Podno Orleca je isto lipa plaža sa oblutciman, i , naravski,do nje triba zericu noge protegnit. Usput, ako je kasno prolitnje doba , tribaš odolit onin creskin trišnjama i ne upast u štetu u tudjem polju. Ajme muke!!! Adio!

    avatar

    02.05.2014. (17:29)    -   -   -   -  

  • Splitkarenje

    Ponovno se vraćam ovom postu jer mi je i petnaestak godina nakon naših višegodišnjih hodočašćenja Lubenicama to mjestašce ostalo duboko usađeno u "emocionalnu sliku svijeta".
    Umjesto raspjevanih tonova naših iskustava tamo, samo jedna anegdota. Prvi puta kad odozgo, sa zidića, uočismo rajsku plažu podno klisure dobismo takav poriv za spuštanjem na nju da je to zasjenilo objektivnu okolnost da smo neopremljeni, u japankama i sandalama, da je do dolje brat bratu pedesetpet minuta hoda, a do gore, natrag, i cijeli sat; da ovo "smo" uključuje i dvoje djece od pet i malo više godina, da nemamo ni "v" od vode u boci...
    Što da ti pričam. Nakon što smo sišli nabadajući po krševitoj stazi, okupali se u Adamovom kostimu u "tinti" i vratili se uzbrdo (to je najteži dio priče) na plato Lubenica, naša mlađa, tada petogodišnjakinja, bila je sva uplakana od napora i žeđi ... Zagrlismo se, dođosmo k sebi... i kad smo ju nakon desetak minuta pitali hoćemo li ikada ponoviti tu avanturu, iskreno i ozareno dva puta je kimnula glavom: "Da, da...!". I bi tako.

    avatar

    10.12.2015. (20:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...