Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • Nešto

    Neću ulaziti u to je li rijač o pedofiliji ili ne, ali je stranica svakako zlonamjerna i prvenstveno joj je cilj osramotit mlade djevojke. Okomili su se na žene, ali isto ponašanje kod muškarace je onda - što točno? Za pohvalu? Jer ako ćemo iskreno attention whoring pogađa jednako i muškarce. Pa koliko ih se samo naslikava bez majice, pokazuje ''mišiće'' i na taj način skuplja lajkove. Ali njima nitko neće reći da su drolja i neće ih javno prozivat zbog toga.

    avatar

    23.04.2014. (15:49)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Točno kao što sam napisao - iz ovog slučaja nitko neće naučiti ništa jer su svi paralizirani zastrašujućom frazom "dvostruki standard", što pokazuje i tvoj komentar. Preporučam da pročitaš linkani članak i uzmeš si trenutak duboko dišući razmisliti o njemu ;-)

    Attention whoring je kod muškaraca jednostavno jadan zato što su stvari koje žene nalaze privlačnima kod muškaraca različite od obrnutog slučaja. Ali za razliku od ženskog attention whoringa, ne ostavlja trajne posljedice niti je praćen licemjerjem.

    Ako govorimo o dvostrukom standardu o seksualnosti općenito, a ne attention whoringu, usporedba je još poraznija za žene, naravno (vidi točku 1).

    avatar

    23.04.2014. (17:42)    -   -   -   -  

  • kalu

    fućkaš ovo daj počni pisat igri

    avatar

    23.04.2014. (19:26)    -   -   -   -  

  • Ronin

    cijela ova zbrka oko te Facebook stranice otvara jedno zanimljivo pitanje:

    Da li je sramoćenje drolja (slut shaming) dobro/loše za igrače i/ili za muškarce općenito?

    avatar

    23.04.2014. (19:59)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @kalu: posljednjih 3 od 5 postova je bilo o igri, a o istoj postoji newsletter, postoji knjiga i postoje e-mail i Facebook. Što moram napraviti da se kvalificiram kao netko tko "piše o igri"?

    @Ronin: o tome sam zapravo već pisao. Ukratko, sramoćenje drolja je negativno za igrače (iako je današnja klima toliko zastrašujuće nagnuta da bi bilo potrebno cijelo stoljeće prije nego bi igračima stvarno postalo loše od toga), a pozitivno za muškarce općenito i stoga i za žene i za društvo u cjelini. Nikada još u povijesti nije postojala imalo značajna civilizacija koja nije barem umjereno provodila spomenuto sramoćenje.

    avatar

    23.04.2014. (20:21)    -   -   -   -  

  • Nešto

    Pa ti si taj koji prihvaća dvostruki standardi prihvaćajući i koristeći termine drolja za žene, igrač za muškarce. Da si kojim slučajem žena koja piše ovakvu vrstu bloga iz ženske perspektive etiketirali bi te kao drolju, ali s obzirom da si muškarac onda si igrač čak i kad iznosiš svoja seksualna iskustva. Svatko ima pravo živit svoj život kako hoće, ali daj prihvati se onda kao drolju što i jesi. Nema razloga da se postavljaš iznad bilo koga pogotova kad postupaš jednako kao tzv. ''drolje''.

    avatar

    23.04.2014. (22:25)    -   -   -   -  

  • Iz njene perspektive

    baš sam prije tri minute napisala post o toj "pedofilskoj stranici" koja ustvari nije ni pedofilija jer gotovo sve izgledaju starije od 18 godina. i činjenica je da se samo izbjegava pravi problem; umjesto da se njihovi roditelji zapitaju zašto se imaju potrebu slikati u takvim pozama, pod krinkom pedofilije se te djevojke prikazuju kao zlostavljane žrtve bez trunke mozga u glavi.
    nitko tu nije iskorišten, samo ismijan zbog svojih postupka. zašto štitimo one koje ne treba štititi?

    a i koliko znam, frajere se isto tako ismijava, seljak - seljačina i te spike, samo što frajerima nitko neće cijelu noć plaćati pića (ili kupovati bog zna što) zbog njihovog izgleda. zato se žensko ponašanje više osuđuje, jer cure imaju neke koristi od njega.

    avatar

    23.04.2014. (22:35)    -   -   -   -  

  • Tzar

    @Iz njene perspektive:

    WOW!!! :D

    pročita sam članak na tvom blogu i još uvijek nemogu vjerovat da sam svjedok da neka žena pokaže analitičko racijonalno razmišljanje i logiku!

    dosad sam bia uvjeren kako je to kod žena genetski nemoguće...

    evo vratila si mi nadu u budućnost - svaka čast!!!

    avatar

    23.04.2014. (23:55)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @Nešto Čovjek ti je dao link na jedan njegov post u kojem objašnjava problem dvostrukog standarda. Da li si pročitala taj post? Nekako mi se čini da nisi. Pročitaj, u njemu je sve lijepo objašnjeno.

    @Iz njene perspektive Naravno da se ismijava i muškarce. Rekao bih čak i više nego žene. Samo muškarci od toga ne rade dramu.
    A one koje ne treba štititi ipak štitimo zato što drolje ne žele biti nazivane droljama (to im ruši rejting) pa igraju na kartu zaštite nježnijeg spola. Smiješno je samo to što je ta karta produkt (točnije relikt) patrijarhalnoga društva, ali eto... sad to dražesnim osamostaljenim ljepoticama odgovara.

    Kad smo već kod sramoćenja, počeo je protuudar.
    Ni ja ne podržavam stranicu, ali kakve veze sa sadržajem stranice ima to što je njezin maloljetni pokretač skoro pao razred (ako je to uopće istina)? Također, friend zone much?

    avatar

    23.04.2014. (23:58)    -   -   -   -  

  • Iz njene perspektive

    @Tzar hahah genetski je moguće, samo što nije potrebno pa se ne izražava. emocije bolje pale od logike.

    @Zoni ma pobogu ako pročitaš jedan Cosmopolitan naći ćeš takvo ismijavanje muškog roda da je to zastrašujuće. em su frajeri glupi, em nemaju sposobnost multitaskinga, em su jednodimenzionalni, em ih samo zanimaju pivo i nogomet. da takvo što napiše neki frajer za ženu u nekom časopisu razapet bi bio u manje od pet minuta.
    najveći je problem što svi znamo što te cure ustvari žele postići stavljanjem svog izgleda u prvi plan, samo što je danas zabranjeno reći za neku žensku osobu "da želi naći nekog da ju uzdržava" pa onda dobiješ ovakva sranja. možeš misliti kako one žele raditi u životu (ne bih ni ja, i ja bih rado našla nekog bogataša samo što previše pametujem,a to nitko ne voli)
    ahahahahahahah "ona mi je prijateljica i volim ju" a ne, sigurno se ne nada da će mu se posrećiti bar kod jedne.

    avatar

    24.04.2014. (00:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Iz njene perspektive: da citiram Tzara, lijepo je vidjeti racionalno mišljenje.

    Btw, to što pišeš u drugom komentaru je također rijetko spomenuta istina. Pisao sam o njoj ovdje (s naglaskom na to da to zapravo više šteti ženama nego muškarcima)

    @Nešto: dvostruki standard postoji, ja ga ne negiram niti tvrdim da on nije meni u korist, i poanta nije da je on pravedan ili nepravedan, već da je on vječan i nepromjenjiv. Zabijajući glave u pijesak i grozeći se nad njim ne postižemo apsolutno ništa.

    avatar

    24.04.2014. (08:50)    -   -   -   -  

  • Zena gaza

    Igniss, pročitala sam tvoj tekst i sve komentare. Donekle bih se složila s onim što si napisao, točnije, razumijem poziciju s koje ti pišeš.

    ALI, ono s čime se ne slažem s tobom je duboko ideološki, tvoj stav generira patrijarhalni svjetonazor, tvoji stavovi pripadaju svijetu koji nestaje, ti tumačiš pozicije igre s muške pozicije, a ne iznad igara.

    Da pojasnim, u patrijarhalnom svijetu komunikacija tih tinejdžerica svakako bi bila zazorna jer se koriste jezikom izazova koji se za muškarce opasan (droljast), u kulturi koju su oni generirali takvo ponašanje je prijestup. Otuda proizlaze i skandalozne izjave i stavovi sudaca u nekim slučajevima suđenja za silovanja, gdje su argumenti bili da su "žene svojim izgledom ili ponašanjem" izazvale silovanje.

    Današnja je pak kultura u kojoj svatko plaća svoj račun, žene imaju pravo pokazati svoje tijelo a da to samo po sebi ne bude prijestup, jer muškarci imaju problem samo ako je tijelo lijepo. (da li bi ružne i debele žene po toj analogiji smjele pokazivati svoje tijelo!!!).

    Ono što sam na početku rekla, slažem se stvojom pozicijom gledanja. Da imam kći, bila bih nesretna da takve fotke objavljuje, ne zbog fotki, nego zbog pripadanja pop kulturi, kulturi mase koja nema drugih duhovnih vrijednosti, koja se hrani kulturom zabave, kojoj su idoli Kim Kardashian, Big Brother i slično.

    Ali, ni tu ne smijemo biti strogi. Napredak nije suštinski pomakao podjele među ljudima koje su odvajkada iste: oduvijek je postojala duhovna elita i masa.....a masu treba podučavati.
    U masi je pogriješio onaj koji ne shvaća pravila igre......

    avatar

    24.04.2014. (10:02)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Tu si i u pravu i nisi u pravu. Zašto? Jer ja nisam arbiter elegantiae društva - ja sam samo normalan čovjek koji pokušava pronaći najbolji način za preživljavanje promjena i snalaženje u kaosu oko nas, i pomoći drugima da učine isto. Evo nekih stajališta s kojih naizmjence ili istovremeno mogu analizirati problem:

    1) kao povjesničar: prepoznati da ne postoji niti jedna značajna civilizacija koja nije stavljala barem neke kočnice na žensku seksualnost (a time indirektno i na mušku)
    2) kao sociolog: analizirati učestalost pozitivnih i negativnih društvenih pojava poput attention whoringa ili bullyinga
    3) kao ekonomist: analizirati optimalne odluke za sve članove društva i njihovu relativnu isplativost
    4) kao biolog: proučavati interakciju genetike, evolucije i ljudskog ponašanja
    5) kao pshijatar: baviti se narcizmom, BPD-om, sadizmom i sličnim obrascima prisutnima u ovom slučaju
    6) kao alfa muškarac: kako iskoristiti ovu situaciju za stjecanje seksa s lijepim ženama
    7) kao beta muškarac: kako izbjeći iskorištavanje od strane današnjih žena
    8) kao žena: kako izbjegavati loše situacije i ostvariti najbolji rezultat na seksualnom tržištu
    itd. itd.
    9) kao pravnik: jesu li neke situacije legalne
    10) kao filozof: jesu li neke situacije moralne

    Kada pišem o nekom slučaju, mogu i ne moram zauzeti sve te često kontradiktorne pozicije. U ovom slučaju, čini mi se suvišnim naglašavati da to što su se cure slikale u provokativnim izdanjima i attention whorale po Facebooku i Instagramu ne znači da ih netko treba progoniti. Pa to već naglašava cijeli internet, uključujući i sve tiskane medije i televiziju! Ja se isto slažem da to što se žena oskudno obukla i provokativno ponašala nikako nije opravdanje za to što bude silovana. Ali pogledaj samo kako mali pomak riječi "ali" može utjecati na ukupnu poruku:

    - naravno da ne zaslužujem da me opljačkaju, ali sad vidim da nisam trebao ući u mračnu ulicu sa skupim smartphoneom u ruci
    vs.
    - možda sam bio malo neoprezan, ali tog monstruoznog pljačkaša treba zatući zbog ovoga


    Mislim da čovjek može izraziti umjereno mišljenje bez brige o tome gdje je stavio zarez. Moja trenutna pozicija usmjerena na većinu mojih čitatelja (to su muškarci svih mogućih statusa, od alfa do omega, a najviše koncentrirano oko beta i viši beta) svakako ne znači da promoviram nešto što je nepravedno ili irelevantno.

    Anyways, raspisao sam se i skrenuo s teme. Da jednom napomenom odgovorim na pitanje: Ne, u ovom trenutku ja kao muškarac nemam apsolutno ništa protiv cura koje attention whoraju po facebooku, niti smatram da trebaju biti kažnjene zbog toga ili da zaslužuju to što im se dogodilo. Ne zaslužuju. No istodobno znam (i to me žalosti) da ću početi imati nešto protiv kada 99% tih istih cura počne ići uokolo predstavljajući se kao oličenje čednosti koje zaslužuje emocionalno vezivanje, kavalirstvo, prstenje i sijaset drugih nagrada.

    avatar

    24.04.2014. (11:16)    -   -   -   -  

  • Ronin

    @Zoni: pročitao sam tvoj link sa večernjeg, White Knight hacker na djelu... hahaha
    Može se učlanit u Anonnymous oni se isto bore za zaštitu žena.

    avatar

    24.04.2014. (14:25)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Samo što bih prije rekao da je dečko script kiddie, a ne haker.
    Jbg, haker ipak podrazumijeva znanje, razumijevanje tehnologija te razne vještine.
    Ovaj je pak kontaktirao frenda ili poznanika koji je osnovao stranicu te ga pitao da li je on pokretač iste. Na to je dobio potvrdan odgovor. Nakon toga je nekom portalu ili novinama javio ime. I to je sve. Onak... nije baš neka priča o hakiranju.
    Doduše, možda se varam. Možda je dečko doista haker.
    Bilo kako bilo, o ženama ne zna puno.
    No dobro. Mlad je, naučit će.

    avatar

    24.04.2014. (15:08)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Da, za razliku od nerdy tipa kojeg sam upravo spomenuo na Twitteru, iskreno sumnjam da će se ovaj omastiti, a pogotovo ne s prijateljicom koju je "hrabro" "branio".

    avatar

    24.04.2014. (16:51)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    "Frend" je prijavio i popljuvao tog svog poznanika, tinejdzera-autora uvredljive grupe. Za 5 minuta "slave" u novinama i mozda kako bi privukao paznju neke zene svojim "zaslugama" i "branom".
    Mozda je to muski feminist u sazrijevanju :)
    Sto li ova naslovnica Bloomber Businesweeka zeli poruciti?
    Freeze your eggs, free your career
    Neki ne shvacaju kako djeca nisu psi, imaju prava i potrebe. Ne bi skodilo propisati svim ljudima obvezu slusanja nekog oblika zdravstvenog odgoja...
    Poput ovog bloga :)

    avatar

    24.04.2014. (23:00)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    I taj tinejdzer-autor navodno dolazi iz disfunkcionalne obitelji, pise novinski clanak.

    "Dječak je odrastao u obitelji koja živi na socijali i koja se raspala prije tri godine. Od bračne idile Renatove majke i oca ostao je samo kredit od 100.000 kuna s kamatama koji nema tko otplaćivati. Njegova se majka preudala za Šveđanina i pobjegla na sjever Europe. Da bi godinu poslije, malo prije nego što je zatrudnjela, oba sina okrenula protiv oca i doslovce ih otela - kaže jedna od susjeda.

    Prema njezinim riječima, Renatova je majka godinu dana nakon odlaska iz Novske suprugu predložila da sinove odvede tjedan dana na more. No, umjesto na Jadran, ona je s njima otputovala u Švedsku.

    Ljeto kad je Renato napustio Hrvatsku pao je sedmi razred i trebao je na jesen krenuti ispočetka. Je li u međuvremenu nastavio školovanje, ocu i baki nije poznato. Kuća koju su prije četiri godine renovirali danas zjapi prazna. Otac Ante u njoj nema snage živjeti. Otišao je u Njemačku trbuhom za kruhom."

    Kakvu je predozbu o djevojkama i zenama stekao kroz svoj zivot, vidimo iz ovoga...

    avatar

    25.04.2014. (13:54)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Žalosno je da djeca prolaze kroz takve situacije. I slažem se da su loša iskustva ostavila traga.
    S druge strane, on barem stvari naziva svojim imenom i već samim time je daleko "ispred" onog klinca "hakera". I dalje stoji da nije trebao napraviti to što je napravio, no s obzirom na proživljeno ne čudi me da je tako postupio.
    Međutim njegova ogorčenost će proći prije ili kasnije, ali svijest o nekim životnim činjenicama će ostati. A upravo ta svijest je ono što je zlata vrijedno i što (usudio bih se reći) većina muškaraca nikada ne stekne.

    avatar

    25.04.2014. (14:53)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @TAFKA: Odličan pronalazak - to objašnjava cijeli fenomen. Tip će vjerojatno uživati u većem broju žena nego 10 dobrih dečkiju iz stabilnih obitelji zajedno - jer na ljutu ranu uvijek dolazi ljuti lijek. Šire društveno gledano, da ne postoji lako dostupna pornografija koja poput spužve upija frustracije muškaraca i umrtvljuje ih, vjerojatno bismo živjeli u dobu najgoreg vala kriminala koji je ikada viđen. Hvala svemu na toj kočnici...

    Inače, uočite svi kako ga Beta list naziva "monstrumom". Za mene je "monstrum" serijski koljač, kanibal, ili netko tko godinama drži svoje kćeri u podrumu i siluje ih. Čak i kada drastično proširimo kriterije, širenje svojevoljno napravljenih i objavljenih slika mladih žena i dalje nije ni blizu te kategorije.

    E Jutarnji, crni Jutarnji...

    avatar

    25.04.2014. (17:06)    -   -   -   -  

  • Sramezljiva

    Ma dečec (ako je on zaista autor!) je na jednom mjestu okupio objekte svoje (razumljive)žudnje.

    I potez mu je ok u okviru današnjeg vremena i dostupne tehnologije.

    Ljudi, pa ovo je današnji oblik skupljanja duplerice "Starta" od prije xy godina i pokaztivanje frendovima heeej! čemu frka, panika ?

    Kakva pedofilija i piz*je ??!!

    A to što klinci daju komentare (opet u skladu s vremenom i vrijednostima) koje nevoljne (?) sudionice imenuju i vrijeđaju, pa.... I to je ni milimetar dalje od onog što bi koke s duplerice "Starta" čule kad se...radilo :)

    Inače, djevojke su zgodne, izazovne i žele biti viđene.
    Žele biti viđene upravo ovakve.
    Inače se ne bi slikale.

    A sad...tko se ne može nositi s posljedicama...oh, naučit će :)

    Igniss.....pokušavaš, ali ŽenaGaza je u pravu.

    I to je ok.

    Kako siješ, tako žanješ....Bez obzira na spol.

    Sve nas stižu posljedice odluka. Nekad je to manje, nekad više vidljivo, ali stižu posljedice...
    Uvijek. Bez obzira na spol.

    Oh, usput...ima i normalnih žena žena/djevojaka ispod 25 :), nije još smak svijeta !

    avatar

    25.04.2014. (23:48)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Nije to baš isto skupljanju duplerica. Ima dodirnih točaka, no nije isto. Ali to nije toliko bitno.
    Problem je u tome što te djevojke (a u tome im izgleda pomažu i njihove majke tj. roditelji) "siju drolje", a htjele bi žeti "svetice". I onda se ljute na vršnjaka koji se usudio reći da je car gol. To je srž problema.
    Neka svatko radi što god hoće, dokle god ne krši zakon.
    Međutim ako se žena ponaša kao drolja onda neka od muškarca ne očekuje više od neobaveznog seksa.
    To je jednostavno pošteno.

    avatar

    26.04.2014. (09:33)    -   -   -   -  

  • putin

    http://www.forum.tm/vijesti/drolje-svih-uzrasta-ujedinite-se-1728 lol

    avatar

    26.04.2014. (18:54)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Pogledah putinov link. Ima nešto istine (ono da se ne radi o pedofiliji), no članak se svodi na nategnute tvrdnje, pretjerivanje i racionalizaciju. Uglavnom, lol je prikladan.
    Ono što je meni diglo živac nalazi se na dnu stranice: "Portal Forum.tm financijski podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske". Pa dovraga na što ide moj novac?
    Međutim sad slijedi najbolje. U članku je link na tekst Tonćija Kožula s voxfeminae.net.
    I dok Tonćijev tekst također boluje od istih bolesti kao i Jovanin tekst, jedan njegov odlomak je čisto zlato:
    Bio sam svjestan kako je to potpuno nelogično i iracionalno, a opet... opet... svejedno si nisam mogao pomoći: kada bih za neku curu koja mi se sviđala bio saznao da se već seksala s više njih, to bi automatski unizilo moje mišljenje o njoj. Koliko mi god razum govorio da je to glupo – ta sranja su mi bila toliko duboko usađena da im se naprosto nisam mogao othrvati. I, naravno, nisam bio usamljen u tome.
    Dakle čak i jedan feminist ili barem simpatizer feminizma priznaje (doduše slučajno) da su neke stvari jednostavno urođene. Još samo da spozna kako to uopće nije glupo niti nelogično niti iracionalno niti sranje, tj. da je njegov mozak za "unizivanje" dotičnih djevojaka imao itekako dobre razloge.
    Naravno, na dnu stranice se može saznati da država sponzorira i voxfeminae. Opet se moj porez troši na gluposti umjesto na infrastrukturu, školstvo ili zdravstvo.

    Također, priča o "hakeru" SwaBi se nastavlja. Izgleda da se ipak ne radi o White Knight-u, već je dečko plašljiv (ili željan slave) te je samo štitio svoju guzicu. Sad... ne znam što je gore. Biti White Knight ili cinker? Kao cinker barem ima šanse omastiti. :D

    avatar

    27.04.2014. (10:25)    -   -   -   -  

  • Sramezljiva

    @Zoni i ostali...upravo to :)

    Ako pokarate ženu večeras kad ste je upoznali-pa, pomirite se s tim da ste pokarali drolju.

    kako rekoh...posljedice naših odluka nas stižu bez obzira na spol.

    Ali nemojte onda cendrati na temu " gdje su nestale kvalitetne žene" :).

    S ovim svojim jadnim isticanjem ekstrema, ma joj.... Balavo.

    Ako prilazite (Igrači(?)) koki koja je razvaljena od cuge, ekonomski nesamostalna i/ili toliko jadna da misli ako je (varijanta) direktorica svemira, zarađuje ali je psajho sjeb* = ne kužim - čemu se nadate ???

    Radite isto kao i one ženske šugice koje se pale na "loše dečke".
    A usput i lamentirate na temu " ah, oh ,kamo nestadoše sve te žene koje vrijede".

    Mqa ovo je dječja igra, definitivno "duplerica starta" koju je našao "bijesni otac" (mediji) pa sad navlači polako, temeljito...dok ga nitko ne gleda :)

    avatar

    27.04.2014. (17:45)    -   -   -   -  

učitavam...