Komentari

brigita3.blog.hr

Dodaj komentar (47)

Marketing


  • Valcer

    Nitko nam ne brani da čitamo i komentiramo ono što nam se sviđa. No kako nam se ne mora uvijek sve svidjeti, imamo izbor: komentirati ili ne. Lično sam uvijek za opciju da komentar bude pristojan i kulturan, ma kako se ne slagala s nekim stavom iznijetim u postu.

    avatar

    10.04.2014. (12:25)    -   -   -   -  

  • Zack

    Ja nekako nemam potrebu komentirati nešto što mi se ne sviđa ili ako se ne slažem sa autorom. Eventualno mogu napisati da mi nikako nije jasno kako netko može pisati o nečemu o čemu nema pojma(aludiram na slučaj jednog posta od prošlog tjedna o homoseksualizmu od osobe koja pripadnike te populacije na fin način vrijeđa).
    Isto tako nekada ne mogu ni komentirati nešto što mi se sviđa, ali post govori sam za sebe pa nemam što dodati. :)))

    avatar

    10.04.2014. (12:48)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    hah možda si Kremenkova Vilma (šalim se - asocijacija)
    neš ti blogere odgojiti, ako je nešto odlučio napisati, napisat će.
    najgori su oni što uporno vrijeđaju a skrivaju se kukavički
    suprotno mišljenje dozvoljavam. Događa se da se kod
    nekoga održavaju mitinzi o temi koja nema veze s postom
    i autorom itd. itd. itd. baš si, Vilma, doboro to napisala :))))

    avatar

    10.04.2014. (12:50)    -   -   -   -  

  • križar

    Da svako od nas ima svoju percepciju i svoju istinu.S onima koji drugačije misle od nas - ja se apsolutno složim da se ne slažem, ali vrijeđati nekog zbog toga, to je pomanjkanje opće kulture,odgoja i znak nepoštovanje, prije svega, sebe kao čovjeka.Moj djed je imao uzrečicu:- Svatko je gospodin(gđa) pod svojim šeširom-

    avatar

    10.04.2014. (12:52)    -   -   -   -  

  • durica

    meni se uopće ne da lamentirati i raspravljati o nečijem mišljenju. komentiram samo ako me tekst potakne na razmišljanje, i obično je komentar moje iskustvo, nešto što sam doživjela. volim interakciju komentarima, i volim na svom blogu pročitati različita mišljenja. u tome i vidim svrhu i ljepotu mogućnosti komentiranja. sve ostalo mi je jako dosadno i pase.

    avatar

    10.04.2014. (13:09)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Ne zamaram se takvim komentarima. Znam da svatko ima pravo na svoj pogled na ono što sam napisao. Isto tako, komentari su dozvoljeni svima, pa samim time i komentarima koji sa napisanim nemaju veze ili vrijeđaju. Ako sa napisanim nemaju veze tada ih jednostavno obrišem, Ako se odnose na napisano tada ih ostavljam jer su slika onoga tko ih je ostavio.
    Da je nekima bitnije bilo šta napisati ili čak i pljuvati, samo da bi pokazali kako oni to mogu, dovoljno ti je kliknuti komentare na bilo kojem portalu. Pa i na portalu Nove, ako klikneš na bilo koji link pod ovim komentarima nači ćeš brdo takvih komentara na temu.

    avatar

    10.04.2014. (19:54)    -   -   -   -  

  • sve je riječ

    Ponekada negativni komentari daju veću vrijednost postu od onih pozitivnih.
    Inače iako sam veliki protivnik cenzure, pristalica sam teze da administratiori i moderatori trebaju po automatizmu brisati sve uvredljive komentare, kao i one komentare koji sa postom nemaju nikave veze.
    Ako je neko nervozan nek se iživljava na nekom drugom terenu (npr. paintball) a ne na postovima drugih blogera.

    avatar

    10.04.2014. (20:37)    -   -   -   -  

  • Euro

    kod mene samo jedna blogerica non stop vice fuj,pa ti uvijek omalovazavas zenske,fuj su ti slike,fuj ti je sve...hehe a to mene jos onda vise rajca..

    avatar

    11.04.2014. (07:08)    -   -   -   -  

  • Neverin

    najdraži su mi komentari koju nadopunujuju post, na njima sam zahvalan jer vidim da se razvija prava rasprava, nešto što tradicionalne novine ne mogu ni sanjati. A glede postova s kojima se ne slažemo, to sam nekako u 6 godina bloganja "prebrodio" da se ne zakačim na sve što pročitam, ali su mi jasni oni koji su se nakalemili na jednu rečenicu i skrenuli dolje kako bi ostavili komentar ne pročitavši cijelinu teksta. To je efekt crvene krpe i bika, ne pušta te da hladno razmisliš već kreneš vrijeđati i pičkarati :) Za neke sam blogere, baš jer sam se osvjedočio (što je opet moje mišljenje) da im je mišljenje sramotno, alo naletim onda ih špotam jer smetram da je to filter, sito kroz koje mora proći informacija. Pogotovo ako netko veliča neke sramotne dogodovštine iz povijesti, na takve sam naprosto alergičan i ne gubim priliku da im spustim :)

    avatar

    11.04.2014. (09:47)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Upravo to, kako je napisala @valcerica, komentar treba biti pristojan
    a normalno je da svako ima svoj stav i slobodno ga iznosi.
    Vrijeđanja odaju osobu ali blate autora a ne rijetko i komentatore.
    Nadam se da će s vremenom i toga nestati. LP.:)

    avatar

    11.04.2014. (10:05)    -   -   -   -  

  • NF

    da toliko se galamilo o nacizmima i seksizmima, tako da ih se sad kad su prisutniji no prije ni ne primjećuje, odnosno preskače kao prežvakane teme.

    avatar

    11.04.2014. (10:22)    -   -   -   -  

  • Dante

    Povremeno, kao na primjer sada, imam potrebu prokomentirati post :-)
    No ne znam zbog čega bih trebao pisati psovke ili uvredljive nazive nekome s kime se ne slažem. Izgleda da je nekim "blogerima" komentiranje ispušni ventil za sve probleme koje ih muče u stvarnom životu (treba ih razumijeti, no i skrenuti im pažnju da ovo nije mjesto gdje će dobiti stručnu pomoć - nego samo malo pažnje).

    avatar

    11.04.2014. (10:49)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Post ti je tak bezvezan!
    Hahahahaha
    Volim srat, hoću srat, a i znam srat.
    Ma šalim se, post ti je jako dobar.
    Ja se fakat volim zajebavati na Blogu, provocirati, ali u suštini sam Tu sa obadva uha, pa pročitaš i pobereš dosta toga pametnoga, kao npr. kod tebe.
    Fakat si u pravu, no s druge strane se preveć ne zamaram s masu toga.

    avatar

    11.04.2014. (13:14)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    blog i čitav internet podnosi svašta pa se zato zbog toga i ne treba previše uzbuđivati. koliko je on kome relavantan medij, ovisi od pojedinca i njegove otuđenosti od stvarng života. proporcionalno, čim je otuđeniji, tim mu je blog i čitav taj virtualni svijet u njegovom životu važniji, pogotovo ako u njemu, po vlastitom mišljenju, igra neku značajnu ulogu (recimo nalazi se na nekoj listi) a što samo ukazuje da je u stvarnom životu zakinut. pa kad takvom ispred ekrana postaviš crvenu krpu tada se zapjeni i laprda kao lud a uvijek se nađe budala koje ga podržaju (isti se prepoznaju).

    odavno sam odustao od objašnjavanja i uvjeravanja pa se sa nakaradnostima obračunavam putem fine i kratke, svima jasne, ironije. a kad se gornji prepoznaju, iako ih začudo nitko nije ni neizravno aludirao, tada počinju njhovi izljevi plemenskog prmitivizma.

    s druge strane imaš i potpuno suprotne primjere gdje nasuprot svađe dolazi do unisonog i zanosnog pjevanja u slavu nečega ili nekoga, a što je de facto isto. oboje je potpuna besmislica.

    stvarni život je negdje drugdje, u realnom svijetu, dok je virtualni samo manje više (ne)uspješan pokušaj imitacije samog sebe u svjetlu boljem no što usitinu jesi. rijetki su iskreni i zato, kad si iskren, zakinuti se zakače i, bez obzira na visoko mišljenje o samom sebi, pokazuju da su budalasti.

    bez obzira na sve, internet i blog kao dio njega je divan medij (inače na njemu ne bi bilo nikog). neke blogere osobno poznam, sa nekima sam vezan preko fejsa, sa nekima preko bloga, prema nekima sam indiferentan a neke, obzirom kakvi su u virtuali ne bi želio upoznati. važi to za nas sve i svatko od nas ima istu ili sličnu priču.

    avatar

    11.04.2014. (14:19)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...nekad čitam,nekad komentiram....često preletim pa se vratim..nekad komentatore obrlatim.....a ponekad (ko i mnogi) praznu slamu mlatim..;)))

    avatar

    11.04.2014. (16:21)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Zanimljivo? I post i komentari kao da ukazuju da smo svi spremni komentirati uljudno i s argumentima a onda se ispostavi da to baš i nije tako. U svakom slučaju hvala autoru na postu obzirom da sam trenutačno u dilemi što da radim s onima koji se u svojim komentarima ne ponašaju kako je ovdje opće prihvaćeno.

    avatar

    11.04.2014. (18:51)    -   -   -   -  

  • nije vino alkohol

    Trudim se ne vrijeđati, postove koje komentiram uredno
    pročitam. Ako je riječ o stručnima, kratko se osvrnem, o svemu
    ipak ne znam sve, kao ni ostali, mogu biti samo zahvalna što sam
    nešto pridodala svom skromnom znanju.
    Na ovom prostoru se osjeća frustracija, onda se lagano "opali"
    po virtualnom jer očito nemamo petlju suočiti se s onim što nas
    stvarno muči. Komentare na postove doživljavam kao primjenu
    kuharskih recepata; pet domaćica će uzeti isti recept, ali hrana
    koju pripreme razlikuje se znatno, čak nikakvih dodirnih točaka.
    Doživim li da me netko u komentarima vrijeđa (to nije iznošenje mišljenja), uredno obrišem, što bih se svađala, a napraviti od
    ljevaka dešnjaka i obratno, nemoguća je misija.

    avatar

    11.04.2014. (22:54)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Čitm češće no što komentiram : neke zajedljive zaobilazim , a vrlo često baš imam potrebu komentarom dotaknuti se teksta.
    Jedino, što nikako ne uspijevam shvatiti je tip komentara " riječ na riječ" pa kod nekih, formalno neintrigantnih tekstova bude 30-40 komentara jer- autor svakom blogeru ima potrebu napisati odgovor.

    To ne volim i tome se čudim!

    avatar

    12.04.2014. (00:24)    -   -   -   -  

  • Jedan slap na Krki

    Za ovo iznad vrijedi ista pištula.
    Semper Contra o meni na svom blogu sve što ne valja,naziva me virusom i nepismenim i kako mu oprostiti.
    Da ne lažem,vidit će te ako otvorite njegov post "Bojovnici za čistu Hrvatsku" napisan u petak 03.01.2014 i tamo objavio moju osobnu fotografiju (treća po redu od početka,lijevo uz neku damu),fotografiju pokrao s moje osobne Homepage i retušira na svoj način.Jeli ovo pošteno i nekažnjivo?A sad se živ pojede kad mu ja ovim na svakom postu smetam...

    avatar

    12.04.2014. (11:30)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    već analizirah na drugom mjestu, pa prenosim komentar prilagođen temi sa par detalja:
    ne jednom mi je postavljeno pitanje zašto ne brišem bokaćove fašističke kakice koje periodično ostavlja pod mojim postovima. odgovor je vrlo jednostavan. čuvam primjere, čuvam ih upravo zbog ovog "umivenog lica" kojeg pokazuje ovdje, a kojim poslije svojih opaženijih naci-epizoda u kojima se po Blogu prosipa koliko je dug i širok - uvijek potom besramno izigrava mimozu. višestruko dokazani fašistoid i ustašoid par excellence, a izigrava svjetskog čovjeka i tolerantnog sveca.
    osobno to nazivam fenomenom doktora Mengelea: budi potpuni dibidus i osvjedočeno ljudsko smeće (kao primjerovani), ali samo se umij, počešljaj, navuci janjeću kožu te progovori fino - i dežurni slijepci će ti do stola za mučenje i peći Auschwitza naivno vjerovati da si civilizirani milosrdni gospon koji samo želi pomagati.
    ovdje valja postaviti pitanje, što je uopće vrijeđanje i prostakluk? naš blog kolega alexxl psuje kao kočijaš, ali njegove su psovke ujedno i komplimenti i poezija i iskaz privrženosti i nema veće duše od čovjeka niti većeg kršćanina, za razliku od ovakvih velikih bokaćo-vjernika. što je onda prosto? kao i sve drugo to određuje kontekst. a u slučaju zločinca Mengelea prostakluk i uvreda (po samu kulturu i razum) je bila upravo njegova glumljena kultura i finoća (a ne riječi kojima se njegov fašizam imenuje). no ljudi žive u čudnim samozavaravajućim utješnim svjetovima u kojima ulickan govor i lasku pogrešno poistovjećuju sa dobrotom i civiliziranošću, a direktnost i preciznost sa zlom (pa otvorenost i jasnoću doživljavaju prijetnjom i uvredom).
    ukratko, ljudi griješe jer prijetnjom smatraju ne samo zlo već glas koji im to zlo raskrinkava i na bilo koji način ruši njihovu autodeluziju, ugodu i varku o ružičastom svijetu (dok se ne uvjere u suprotno na vlastitoj koži). griješe jer ne shvaćaju da je zločinačka "finoća" umiveno lice fašizma, koje je prostije, ružnije i vulgarnije od bilo koje psovke ili jasne i oštre riječi koja ga imenuje i raskrinkava kao fašizam. no lako za estetski osjećaj, problem je što gluhi i slijepi ne shvaćaju da je umiveno lice fašizma - zloćudnije (opasnije, ubojitije, jer zavarava).
    upravo zbog zloćudnosti takvih umivenih nacističkih lica, zbog zlokobne prirode njihovih "nevinih" pojava, fašistoidne upise kojekakvih mengele-a (ili bokaća) pod svojim postovima ovisno o kontekstu ostavljam kao preventivno razotkrivanje njihove naravi, kao otiske njihovih prstiju i identifikacijske oznake, da se iz njih čita tko su. naravno, potrudim se sve te njihove zloćudne nebuloze redovito popratiti kritičkim osvrtom. tko čuje čuti će, tko ne želi, žao mi je, ne mogu mu pomoći.

    avatar

    12.04.2014. (13:31)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    radi se o ljudima koji ne žele raspravu nego baš to - vrijeđanje. ali, i vrijeđati treba znati!

    avatar

    13.04.2014. (09:37)    -   -   -   -  

  • Tu di sam se rodija

    Modesti blejz,većeg zla,barem ja tako vidim,nema od onog kojeg je Tito počinio.Titoizam je zlo koje kojemu fašizam ni blizu nije.Da,titoistu su lažni antifašisti i takvu nam pravdu danas kroji aktualna vlada u Hrvatskoj.Uspoređivati jednog blogera Boccaciozg-a sa doktorom Mengele je sramotan i kažnjiv čin.Meni si za sitnicu u postu kod sebe prijetila prijavom policiji i komentare tamo brišeš a ovdje imaš hrabrosti tako se izjašnjavati.Oh zamisli,vinog li karaktera!Vidim da je autor bloga izbrisao moj naslov o tebi i Semperu a eto tvoj komentar ovdje ostavlja.I pitam se kakav je i to karakter?A što ako se ja zauzmem pa ovaj tvoj komentar gdje uspoređivaš jednog blogera s doktorom Mengelom prijavim?Gdje i kako,moja je stvar.

    avatar

    13.04.2014. (10:26)    -   -   -   -  

  • Tu di sam se rodija

    U komentaru iznad mala ispravka.
    titoistu=titoisti
    vinog=finog

    A odkad sam samo ja prokužio neke "modeste blejze" na hrvatskom blogu pa i one spodobe iz žutih medija i opravdano udario po njima na mom Homepage www.mojarodnagruda.de i ne kajem se,uporan sam i dalje na tomu u što ćete se uviriti kad tamo zavirite.

    avatar

    13.04.2014. (13:18)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    @modesti, isti copy+paste si ostavila na nekoliko mjesta na blogu.hr što me podsjeća na spamiranje, pardon šljamirane iako u to ne bi želio vjerovati. nadam se da se @brigita neće ljutiti što ovjde ostavljam komentar koga sam želio postirati na tvoj blog ali mi ne daš: ;)

    Prije par mjeseci sam u svom kvartu, u susjednoj ulici vidio isti prizor. Pretpostavljam da se radi o istoj osobi. Jest, kriza je, nema posla no možda to samo dokazuje da se ljudi uvijek nekako snalaze a promoćurni znaju iz svega napraviti business.

    U Zagrebu je bilo primjera (postoji čak i film) kako neki poslije prosjačenja po križanjima, kada sakupe novac, sklope invalidska kolica, sjedaju u automobil i odlaze kao fini ljudi.

    Koliko me pamćenje služi, u Zagrebu je bio i neki profesor koji se je bavio istim (jer nije mogao dobiti posao u školi). Po vlastitim priznanjima na bocama bi mjesečno sakupio preko 10.000 kuna i sve to bez plaćanja poreza (pozdrav Liniću i 21 točki genijalnog plana onih koji znaju bolje). Kad je stvar dospjela u novine, odmah su mu našli posao u školi (nije poznato koji je drugi profesor preizeo njegov dotadašnji posao) gdje dobiva 4-5 tisuša kuna mjesečno. Ovo drugo bi ja nazvao prosijačenjem a ono prvo žalio ne bi.

    Oštar sam i disonantan ali realan. što znači da nisam socijalno neosjetljiv a kamoli ustašoid i homofob kakim me predstavlja spam, pardon šljam ovog bloga.
    "

    avatar

    13.04.2014. (13:49)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @bocacciozg, ako ćemo tom logikom tvoja pojava je čisti spam :)

    avatar

    13.04.2014. (14:23)    -   -   -   -  

učitavam...