Komentari

hrvatskasfera.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • jelen

    Kakva je to bolesna degenerična baba... jezivo, prejezivo. Ali sjetiti će se i ona svojih prpošnih riječi kad joj dogori do guzice. A dogoriti će i njoj i mnogim sličnim prpošnicima.
    Jedina razlika između nje i Janukovića je što ona nije imala priliku nastaviti krasti.
    Zašto ne govore prozapadni mediji ništa o ukrajinskom odazivu na "mobilizaciju"? Nejde baš kako je Kličko to snivao u startu.

    avatar

    25.03.2014. (11:57)    -   -   -   -  

  • hocemocenzuru

    Timošenko je tipična ratna huškačica.

    avatar

    25.03.2014. (20:59)    -   -   -   -  

  • Sfera

    @ vajrapani - da zapad je zakuhao a sad se valja vadit. Kakva mobilizacija nikom nije do rata osim ovih nekoliko prozapadnih profitera koji jedini imaju interesa da gurnu zemlju u rat.
    @ hocemocenzuru - slažem se. Ratna huškačića koja bi da drugi ratuju a ona kupi slavu i pregovara.

    avatar

    26.03.2014. (11:54)    -   -   -   -  

  • edo

    Zanimljivo: kad su Srbi napali Hrvatsku pod izgovorom sličnim ruskom (da zaštite svoje građane) velika većina građana Hrvatske mislila je isto - da te Srbe treba pobiti. Tako je počeo rat i znamo kako je završio. Je li to bilo ispravno i treba li mrziti neprijatelja? Ne znam, samo pitam...

    avatar

    27.03.2014. (09:30)    -   -   -   -  

  • Sfera

    @E.P. - Ne može se uspoređivati sadašnja situacija u Ukrajini sa situacijom u Hrvatskoj devedeseti. Istina Rusija koristi Ruse u Ukrajini kao alat za destabilizaciju Ukrajine ali Timošenko je bila na vlasti jedan mandat pa je izgubila na parlamentarnim izborima, Kličko je isto sudjelovao na parlamentarnim izborima i dobio 10% glasova. Januković je legalno izabrani predsjednik koji je silom srušen. Potpora Hrvata HDZ -ovoj politici je bila 98% dok je potpora Timošenko oko 30%. Svi Hrvati se željeli nezavisnu Hrvatsku dok Timošenko želi u NATO a to ne podržava ni 30% Ukrajinaca.
    Onim koji podržavaju novu Ukrajinsku vlast treba postaviti jasno pitanje. Zašto nisu čekali samo jednu godinu i srušili Janukovića legitmno na predsjedničkim izborima.
    Nikoga ne treba mrziti.

    avatar

    27.03.2014. (11:01)    -   -   -   -  

  • edo

    Ta se situacija itekako može uspoređivati. Srbi su htjeli hrvatski teritorij baš kao što Rusi žele teritorij Ukrajine. Danas su Makedonci ugroženi od Albanaca jer je natalitet ovih potonjih puno veći od makedonskog. Jednoga dana će Albanija zatražiti pripojenje teritorija na kojem živi većinski dio albanske populacije. Potpora Hrvata je možda bila 98%, ali su tu bili i Srbi kojih je bilo oko 12% i koji nisu bili za Tuđmana. I oni su htjeli hrvatski teritorij proglasiti svojim. Oni koji žele pripojenje Krima su Rusi, a njima ne pada na pamet da se isele nego da pripoje ukrajinski teritorij Rusiji. One stotine tisuća Ukrajinaca na ulici dokaz su da je Janukovića kupio Putin i da je izdao svoj narod koji je bio za ulazak u EU. I Milan Bandić je legalno izabran gradonačelnik pa pitaj autohtone Zagrepčane što misle o njemu. Za njega glasaju mahom oni koje je on doveo u Zagreb i uhljebio u gradskim poduzećima. Njih je sada već velik broj, a afera s diplomama koja je baš sada aktualna samo je dokaz na koji su način zapošljavani. I na kraju, kad bi tebi ubili roditelje, silovali ženu i zapalili kuću zajedno s djecom, pitao bih te je li bi i dalje bio smjeran nemrzitelj. A to Rusi spremaju Ukrajincima, baš kao što su i velikosrbi to uradili nama, u našoj kući.

    avatar

    27.03.2014. (11:21)    -   -   -   -  

  • Sfera

    @E.P. - Situacija nije ista. Ukrajina je postala dvorište za prepucavanje svjetski sila. Problem i jest što Timošenko i Jacenjuk jesu čisti igrači zapada dovedeni i poticani od strane zapada isto kao što je Januković potican od strane Rusije. Referendum bio bio najbolja opcija ali ga nitko i ne spominje. Nije istina da Rusi žele pobiti Ukrajince pa Krim je pao bez ispaljenog metka i nije bilo nikakve odmazde prema Ukrajincima i Tartarima. Krim nije pao kao Vukovar nakon krvavog pokolja pa da se može tvrditi da Rusi žele pobiti Ukrajince. Rusi nisu napravili pokolj niti u Gruziji kad je tamo trajao rat.
    Ovo je jednostavna situacija. Rusija želi Ukrajinu u svojoj Euroazijskoj uniji dok Europa i ne želi Ukrajinu već samo želi spriječiti osnivanje Euroazijske unije. Glede izbora Banidća tako je u svim demokracijama to je već potpuno druga priča. Pobijedio je može ga netko voljet ili ne glasanje je bilo tajno i svatko je mogao zaokružiti koga je htio.
    Glede roditelja i obitelji, svatko tko je bio žrtva sigurno će mrziti onoga tko mu je počinio zločin i to je činjenica. No drugo je pitanje dali se mržnja isplati. Što sad treba da se Hrvatska osvećuje i ubije 20.000 srpski civila pa onda opet imamo obitelji tih Srba koje hoće pobiti naše i tako stalno u krug.

    avatar

    27.03.2014. (13:38)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ako zaista zagusti, (a iskreno se nadam se da neće) odrednica etnički Ukrajinac neće biti istovjetna proEU/anti RF. Svima je jasno da je ovo geopolitički pa recimo i svjetonazorski, a ne međuetnički sukob. U vrijeme velikosprske agresije nije bila takva situacija. Ni približno.
    Naša desničarija rado vuče paralelu između agresije na RH i aneksije Krima, vidi se to po njihovim blogovima i po forumima, no to su tipična njihova maloumna posla. Ništa čudno.
    Hrvatska je tijekom povijesti izgubila dijelove teritorija koje nije trebala izgubiti, tako je i Rusija izgubila Krim. Za razliku od Hrvatske koja nije i nikada neće biti u poziciji vratiti ih, Rusija jest u takvoj poziciji i čini to (usput u sklopu puno šire igre)
    A sad da su sva ta trvenja glupost i da bi bilo pametnije da idemo svi trčati cvijetnim livadama i ganjati leptire po cijeli dan, ja sam prvi za to, ako je to moguće, no između takvog svijeta i ovog sadašnjeg ne stoji samo Putin, nego jednako, pa i kudikamo više ovi koji ga najjače kritiziraju i snivaju umjesto Euroazijske Unije još 3-4 države na mjestu današnje Rusije.

    avatar

    27.03.2014. (16:15)    -   -   -   -  

  • Sfera

    @.vajrapani - slažem se s tobom. Europa ima svojih vlastit problema a bavi se Ukrajinom i Krimom. Prije par dana bili su veliki prosvjedi protiv mjera štednje u Španjolskoj okupilo se oko milijun ljudi i gle čuda nigdje ni Merkelice ni Nobelovca Obame da podrže prosvjednike.

    avatar

    27.03.2014. (17:40)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Nikome nije za vjerovati, evo što je najnovije isplivalo o Siriji:
    http://www.zerohedge.com/news/2014-03-27/here-youtube-false-flag-at tack-syria-clip-erdogan-wanted-banned

    avatar

    27.03.2014. (18:21)    -   -   -   -  

  • \ - ?

    LIKE.................Timošenko mi je nakon ovog još jebizovnija

    avatar

    05.04.2014. (22:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...