Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Euro

    ovo ti je jedan od najboljih postova,toliko povijest i posveceno samo zenama i njihovom udvaracima..respekt.

    avatar

    24.03.2014. (08:31)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hvala :)

    Očekujem uskoro i prvi val "omg ti si ženomrzac" reakcija :D

    avatar

    24.03.2014. (08:37)    -   -   -   -  

  • štanga

    Malo si pretjerao s tim brojkama, posebno s obzirom da stranice za upoznavanje kod nas koristi zanemarivo mali postotak ljudi i da veliki dio žena jednostavno nema vremena za neka silna dopisivanja i nalaženja s većim brojem ljudi,a i kada bi imale većini se to ne bi dalo.

    avatar

    24.03.2014. (12:29)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Oh svakako, postoje cure koje nemaju accountove nigdje, čak ni na Facebooku (ili na Facebooku stvarno imaju samo 20-30 članova obitelji i prijatelja i gotovo nikada postaju). Ali kada kreira account ili počne koristiti Facebook "as intended", kolo sreće se počinje okretati točno po opisanom ritmu.

    Dakle, moj opis je točan unatoč tome što neke žene ne koriste online dating u bilo kojem obliku. I sam spominjem da su takve vrijedne dodatne pažnje, iako ne i Jednoitisa.

    Uglavnom, to što kažeš je istina ali valjalo je pojasniti.

    avatar

    24.03.2014. (12:57)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Znači, dobro je što nemam smartphone?

    avatar

    24.03.2014. (16:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    To je svakako plus.

    avatar

    24.03.2014. (17:00)    -   -   -   -  

  • i tu i tamo

    pročitala sam letimično članak (nije mi se dalo sve čitati)
    moj zaključak je slijedeći. nije sve u statistici, ima nešto i u glavi.
    i da. ljubav postoji. sa smartphonom ili bez njega.

    avatar

    24.03.2014. (18:31)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Ovo je toliko istinito da je zapravo zastrašujuće.
    Što je najgore, kod nas Žene starije od 30 godina nisu toliko zaražene tom kugom društvenih mreža i pametnih telefona. Jednostavno kod njih se tehnologija nije toliko ukorijenila u svakodnevni život. Ali pogledaj one mlađe od 30. Što su mlađe to su im pogledi čvršće zalijepljeni za ekrane. Dovoljno je pogledati kako se ponašaju djevojke u ranim 20-ima (recimo u busu ili tramvaju ili čak dok pješače). Dakle glavu gore, bit će još i gore. :D

    avatar

    24.03.2014. (23:35)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Napisao si "Žene", s velikim slovom. Heh.

    Možda nam se onaj troll ne sviđa, ali svakako nam je u nekim stvarima prirastao srcu :D

    avatar

    25.03.2014. (07:10)    -   -   -   -  

  • JaneEyre

    Odličan članak.

    Iskreno, imam smartfon i fejsbuk profil, i instagram. Međutim, i ja ne kontatm šta se više dešava sa pojedinim ženama, posebno mlađim(početak 20-tih), tj. ne kontam tu opsjednutnost samom sobom, a iskreno ne kontam zašto muškarce privlače djevojke kod kojih na društevnim mrežama nema niti trunka neke misterioznosti. Dakle, kod pojedinih djevojaka se, zahvaljujući društvenim mrežama, zna svaki životni detalj: kada su izašle, gdje su izašle, s kim su izašle, koju hranu su jele te kada su otišle na wc. To se svaka dva dana mijenja slila profila, to po dnevno bude 50 postova, to je na profilu 1256 slika profila te 3420 slika na kojima je označena. Što bi rekli ovdje u Sarajevu - izlazi iz paštete:)

    Sreća pa postoji opcija da klikneš na ono dugme za praćenje na nečijem profilu, sevapa je zaradio ko god ga je izmislio:)

    avatar

    25.03.2014. (12:49)    -   -   -   -  

  • Ronin

    Bravo Igniss!

    Odlična analiza definitivno najbolji post u 2014-oj

    avatar

    25.03.2014. (13:43)    -   -   -   -  

  • Trakon Gasve

    Da mi je sve pogasit i pravac Velebit!

    avatar

    25.03.2014. (21:34)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @Igniss Lol, da zaista. Valjda sam rekonstruirao rečenicu pa je ostalo veliko slovo. Ili je Visoki pokrenuo epidemiju Žene. :D

    avatar

    26.03.2014. (00:01)    -   -   -   -  

  • The Artist Formely Known

    Zanimljivo
    - @Visoki uleti s asshole-jerk spikom koju odmah svi primijete
    - pise kako je s takvim dizanjem drame imao uspjeha kod zena, bas zato jer je bio jerk/asshole al sad mu je zao sto je bio ekstreman
    - dobije reakcije na svoju spiku, there's no such thing as bad publicity
    - @igniss reagira pomalo butthurt, izgubi onu cool ravnotezu, kao da ga je @Visoki lagano potresao, AMOG-ao
    - poceli su se koristiti izrazi koje je on uveo, Zena
    - kad ga nema, kao da je njegova sjena tu negdje, priziva ga se nek se pojavi kako bi mu se reklo u lice ovo i ono, ne moze se bez njega

    @Visoki ima niz alfa osobina, ne cini vam se :)

    avatar

    27.03.2014. (01:35)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @Manon Doth: to je prava riječ - sve pogasiti i pravac Velebit! Pridružujem se, bar u mislima.

    avatar

    27.03.2014. (03:06)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Moj je utisak da je "virtualni život" ipak više oštetio muškarce nego žene. Znam izreku "The only difference between men and boys is the price of their toys", no gledam oko sebe već odrasle muškarce (n.pr. 35g) koji su previše čitali Petra Pana i odlučili zauvijek ostati dječaci. Kad dođu kući s posla, odmah se bace na računalo i uskoče u virtualni svijet, od Facebooka to bezbrojnih video-igrica. Ne mislim da svi moraju graditi karijeru u nekoj korporaciji ali ti su se muškarci nesposobni suočiti s realnim životom.
    Možemo reći - super, nama ostalima je ostavljen veći izbor ženskog svijeta, no žao mi tih mladih žena koje moraju pristati na nekakvu B ili C varijantu ako žele graditi obitelj.

    avatar

    27.03.2014. (03:21)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Pogled izvana

    Da bi muskarci prestali izigravati Petra Pana i "postali odrasli"/"man up" (kako god to definirali), oni moraju imati neki povod/”incentive” da to tako naprave. Drugim rijecima, drustvo mora biti tako postavljeno da se muskarcima isplati biti produktivan, odgovoran clan drustva. Ali, danasnje americko drustvo je postavljeno upravo suprotno: biti produktivan clan drustva znaci samog sebe svjesno praviti budalom.
    Stoga je igranje igrica, zezancija sa prijateljima, sviranje gitare i igranje sportova posve racionalan izbor za mnoge muskarce jer im pruza siguran pozitivan rezultat uz minimalnu investiciju vremena, truda i novaca.

    Ako takav muskarac zeli imati djevojku, on je naivna budala ako je izvodi na vecere, koncerte i sve one stvari koje su prije palile. Danas je daleko pametnije obaviti seks, pa tek onda dejvojku nagraditi vecerom u restoranu, ako je to zasluzila. Zapravo, ako muskarac cilja na mlade djevojke onda ne smije niti prozboriti rijeci “idemo na date,” nego mora reci nesto posve neobavezno i lezerno kao sto je “let’s hang out.”

    Novac mu treba samo ako zeli pokazati da ima potencijal biti dobar skrbnik, dobar otac i muz… a good provider. Ali te signale primaju antene samo onih zena koja sada imaju misiju da nadju muza svoje buduce djece. A, po onome sto sam ja vidio kod takvih zena, manji je naglasak na bas odredjenog muskarca, a puno veci je naglasak na to da se nadje bilo koji muskarac koji zadovoljava odredjene kriterije, prvenstveno financijske: da li ce mi on omoguciti da budem majka kucanica ako to budem htjela, zaradjuje li dovoljno novaca da mozemo kupiti kucu u predgradju gdje su dobre skole itd.
    Ovo su horor price danasnjeg ljubavno-sekslaunog trzista.

    Istina je da neke mlade zene – one malobrojne koje su u ranim 20-im spremne osnovati obitelj – danas teze to ostvaruju nego sto je to bio slucaj prije 40 i vise godina. Ali, vecina mladih americkih zena jednostavno ne zeli imati obitelj u tim godinama nego tek tamo u kasnim 20-im i jos nekim kasnijim godinama kad imaju mnogo manje za ponuditi muskarcima nego sto su mogle u nekim ranijim godinama zivota.

    avatar

    27.03.2014. (13:04)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @TAFKA: Butthurt? Zaboga!

    I ja volim analizirati stvari, ali nemojmo se sad previše zanositi.

    @Pogled izvana: iako je istina to što kažeš, treba uzeti u obzir da je to reakcija na opetovane i konzistentne vanjske poticaje, ne nešto što se pojavilo samo od sebe.

    avatar

    27.03.2014. (22:22)    -   -   -   -  

  • The Artist Formely Known

    @ignis
    Trolozlozlzolzozlzo

    Izgleda kako ti se blizi kraj blogu. Mozda te i pritvore radi "poticanja na silovanje" ili "seksisticki govor"? Kako ansi kopiraju sve iz EU...
    Belgium just banned sexism from the internet

    Blokirat cijeli Internet, YT, Twitter, ko Turska. Ili Tajland kad netko uvijednji njihovog kralja.

    Zanimljiva je ova rasprava. Varijacija na temu "presla sam 30-tu, napucala super frajera jer mi nije nesto odgovaralo, imam 3958205 kriterija i samo mi se perverznjaci javljaju, gdje su svi dobri muskarci"
    (iz Zagreba je)
    Shvatila je kako je s 22 bilo dovoljno da se negdje pojavi, svi su ju htjeli zeniti. Sjetio sam se onog SMV grafa za M i Z koji je Rollo objavio. A sad, kaze, samo zele seks :))) Pa joj izvedu statistiku, koliko je uopce pozeljnih muskaraca za nju. Naravno, ne pomislja kako je problem u njoj, jer je svadljiva. I jos napise kako je dominantna, pa muskarac mora biti sposoban hendlati to. Spuste joj kako je razmazena, entitled, ne alfa-dominantna, jer bi u tom slucaju hrlili k njoj. Upozorenja kako dehumanizira muskarce, ne razmislja o njihovim osjecajima, gleda ih kao resurs za eksploataciju i zadovoljenje svojih zelja...
    Onda se naslo i zenskih bisera koji predlazu nek postane samojhrana majka. Na srecu, naslo se i dovoljno non-mangina muskaraca koji su ju upozorili kako dijete nije igracka, da i za psa moras imati uvjete.
    Anyway, zanimljiv case study u kojem mozes secirati situaciju jedne navodno privlacne Zagrepcanke, da ne budu samo neke tamo Amerikanke.
    A pojavili su se i komentari o feminizmu, potresu na trzistu, opasnosti od "seksanja bez pristanka" s agresivnom ili ludom osobom... Kao Sauronova sjena u "Gospodaru prstenova", koja se nadvija nad sve nas...

    avatar

    28.03.2014. (01:41)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @vuk
    Hvala što si potrošio svoje vrijeme na opširan komentar.
    Slažem se s gotovo svime što si napisao. Da, takva je otprilike situacija u Sjevernoj Americi, a dobrim dijelom i u Europi.
    Htio bih samo reći - za mene sviranje gitare i igranje sportova spada u pravi, direktni život, dok je igranje igrica surogat života. Otprilike kao razlika seksa i masturbacije.
    Mislim isto da zdravi muškarac ili žena od 35 godina trebaju biti u stanju izdržavati sami sebe, a ne živjeti u podrumu svojih roditelja i na njihov trošak.

    @igniss
    Snažan i odrasao čovjek mora biti u stanju klasificirati vanjske poticaje bez obzira na njihovo bezbrojno ponavljanje (marketinško ispiranje mozga). To nije lako, slažem se, ali je moguće.

    avatar

    30.03.2014. (17:52)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @Artis formerly ...
    To je stara pjesmica koju je pjevao još Vice Vukov (Bog mu daj duši lahko):

    Kad si bila lipja, mlaja,
    Nikad zate nisan vaja,
    Jer za onu tvoju lipost
    Tribala je vela milost.

    Avokate, profešure,
    inžinire pa i direture,
    Gledala si priko voje -
    I čekala čagod boje.

    avatar

    30.03.2014. (17:59)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Pogled izvana

    U pravu si kad kazes da bi odrasli muskarci i zene trebali biti u stanju sami sebe izdrzavati. Vecina od njih je u stanju to napraviti, ali ce to biti suboptimalan napor, trud i ucinak. Na primjer, muskarci se nece toliko truditi da rade za Fortune 500 kompaniju, vec ce se snalaziti kombinacijom part-time poslova, dijeljenja troskova sa cimerima umjesto planiranja kupnje kuce sa vrtom u predgradju itd.
    A manjina koja prima pomoc od vlade se povecava iz godine u godinu (npr. broj korisnika “food stamps”-a svake godine obara rekord) i postaje opasno visoka (deseci miliona korisnika pomoci u Americi).

    Cijela prica oko Igre/Game, manosphere blogova i novih ideja o musko-zenskim odnosima koji se na tim blogovima mogu nauciti dolazi iz Amerike i onda se dalje siri po Zapadu jer je Amerika najdalje dosla u ovim drustvenim promjenama.

    Ukratko, mislim da Amerika klizi vec nekoliko desetljeca prema dole u svakom pogledu i taj trend se jos dodatno ubrzao u zadnjih 15-ak godina. Nisam ni sociolog niti ekonomist koji bi ovo ozbiljno istrazivali, vec je ovo samo moj osjecaj da stvari tako stoje.
    Recimo, inflacija je daleko veca nego sto to sluzbena statistika (CPI) kaze, dolar vrijedi sve manje i manje, radna mjesta koja se otvaraju su vecinom losa – slabo placeni part-time poslovi u trgovinama ili usluznim djelatnostima (konobari) – koja nemaju beneficije, realni dohodak radnika je svoj maksimum imao tokom 1960-ih i od tada stagnira i/ili pada, sve je veca klasna nejednakost, “the rule of law” polako iscezava itd.
    Ovo lagano postaje "English-speaking Mexico".

    Izmedju opceg stanja u ekonomiji i drustvu te stanja na ljubavno-seksualnom trzistu postoji uzrocno-posljedicna povratna veza.
    Npr. sto je drustvo siromasnije to je vise potrebna pomoc vlade. Ali, tada siromasne zene imaju pomoc u obliku food stamps, doplatka za djecu, jeftini smjestaj (Sector 8 housing) itd. sto znaci da im siromasni muskarci ne trebaju kao provideri. A tim siromasnim muskarcima onda ostaje da ili usmjere svoj zivot u nekom kvalitetnom smjeru ako imaju ambicije i sposobnosti za to npr. odlazak u vojsku da se pokusaju izvuci iz klase u kojoj su se rodili ili da se okrenu razvijanju cistih, teskih thug-Alpha karakteristika da privuku te zene ili da se okrenu laksem/tezem kriminalu (pocevsi od dilanja marihuane pa na dalje).

    Ogledni primjer je crnacka zajednica u Americi. 1965. je izasao poznati, kontroverzni “Moynihan Report” koji je napisan nakon sto je proucavano zasto su crnci u Americi vecinom siromasni. Naglask je bio stavljen na to da nedostatak nuklearne obitelji - otac, majka i djeca koji svi zajedno zive u jednom kucanstvu - vrlo negativno utjecu na ekonomsko blagostanje ljudi. Tada je znak za alarm bio to sto se 20% crne djece radja van obitelji u kojoj su majka i otac u braku. A prosle godine je 48% sve djece, bez obzira na rasu, u cijeloj Americi rodjene od strane samohranih majki. Stoga crnacku zajednicu mozemo gledati kao vjesnika stvari koje dolaze, kao kanarinca u rudniku ugljena (a canary in a coal mine).

    Za sada je Zapad dovoljno bogat da moze izdrzati proces “the tragedy of the commons.” To jest, ako je drustvo sada tako postavljeno da se obicnom covjeku ne isplati pridonositi radom i angazmanom, onda dolazi do rastakanja kolektivnog bogatstva drustva: ne samo materijalno bogatstvo koje je akumulirano tokom proslih desetljeca i stoljeca, vec, jos vise, ukupna civilizacijska postignuca drustva. I tada racionalan potez za pojedinca postaje ili da sebi sebicno ugrabi sto vise od te postojece hrpe bogatstva (to je taj "tragedy of the commons”) ili, u najmanju ruku, da svojim radom to drustveno bogatstvo ne uvecava.

    Uvijek ce postojati jedna manja grupa ljudi koji ce graditi bez obzira na drustvene okolnosti, koji ce nastojati nesto stvoriti uz veliki napor jer im to daje smisao zivotu, jer su ponosni da mogu prstom uprijeti u nesto i reci “to sam ja stvorio,” i zato sto se im, uprkos velikim porezima na dobit, biti bolje u zivotu. Ali, vecina ljudi nema taj stvarateljski dar i poticaj, i njima drustvo treba pokazati da se isplati biti produktivan clan drustva npr. drustvo postuje takve ljude, umjesto da ih ismijava; ovo je pravi put do skladnog braka sa dobrom zenom koja nece moci jednog dana pokrenuti razvod samo zato sto joj je dosadno itd. Ali, sada se taj signal koje je drustvo u proslosti odasiljalo sve vise i vise gubi.

    Civilizaciju je tesko sagraditi i podici na noge, ali ju je vrlo lako unistiti. Entropy is a bitch.

    Po pririodi sam vise realist/pesimist nego optimist, ali ne mislim da grijesim kad kazem da vidim malo sto dobroga na horizontu.

    avatar

    31.03.2014. (07:40)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Procjena Elastičnosti Njenog Intimnog Sektora (PENIS)

    avatar

    01.04.2014. (00:17)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Zanimanje vs. Ženstvenost

    avatar

    02.04.2014. (10:49)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Rođeni za zgražanje 2: Velika čistka

    avatar

    04.04.2014. (20:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...