Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • NF

    Ma nemoj ti meni dirati ove pod tri, neka mog Alexxla :D

    avatar

    02.03.2014. (07:35)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ma daj gle! Ja bum poludil.
    Od sto fotki 99 su mu mutne i kao, on to namjerno, to on fura neki novi expresionizam, ccccccc

    avatar

    02.03.2014. (08:09)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    1 mutna slika je greška, 10 mutnih slika su eksperiment, 100 mutnih su već stil... i to treba uzet u obzir.

    avatar

    02.03.2014. (08:21)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Računaj na to da tvoje fotografije gledaju i neprofesionalci, a kojima se fotografije jednostavno sviđaju i to ti kažu. Ili im se ne sviđaju, pa i to kažu.

    avatar

    02.03.2014. (08:28)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Valcer, možda si čak u pravu, ali ipak ako se nekome nešto sviđa, onda bi trebao znati reći zašto.... ili se možda varam?

    avatar

    02.03.2014. (08:38)    -   -   -   -  

  • edo

    Slikari slikaju, a fotografi - fotografiraju. Dakle, proizvod slikara su "slike", a fotografa "fotografije". Možda je i ovaj moj komentar glup, ali ima veze s hrvatskim pravopisom. Ubuduće, kad već pišeš pripazi malo. (Neka te utješi stara kantonška poslovica; "Još se nije rodio onaj koji je sve znao." :)

    avatar

    02.03.2014. (10:10)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Nekad to nije lako reći. Jednostavno ti se sviđa. Prije nekoliko dana V je stavila odličnu fotku smrdljivog martina. Fotka sjajna, ali se meni objekat nije svidio. Rekla sam, zar joj se sviđaju kukci. Odgovorila je, sviđa joj se fotografija. Razumjele smo se, pa je poslije stavila sliku bubamare...Nije bila kritika izvrsne fotke, nego je meni teško pala na stomak...

    avatar

    02.03.2014. (10:26)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Odlično je što netko, kao Toco, na blogu svako toliko progovara o tim našim komunikacijama i "komunikacijama" kad se radi o doživljavanju tuđih slikovnih uradaka na blogu.
    Nekako je kao "normalnije", da se na nečiji pisani tekst "po inerciji stvari" može lakše odgovoriti tekstom, negoli u glavi preokretati vizualni dojam o nekoj slici u artikuliranu rečenicu, ali u tome i je kvaka. Izjava tipa "sviđa mi se, ali ne znam zašto" miriše (mi) na potrebu pukog pokazivanja da je dotični "u điru", a istovremeno otkriva površnost ravnu klikanju mišem na FB. Klikni (nek se vidi tvoje ime) i ne razmišljaj.
    S druge pak, autorske strane, po meni, svaka fotografija koja je po autorovom mišljenju zavrijedila da bude kao slika objavljena na blogu trebala bi pričati neku priču. Pričicu barem. Često viđam istovarivanje hrpe slijedno okinutih fotki koje osim faktografije tog trenutka (i ego-tripa autora) ne govore nikome ništa i koje očito nisu zavrijedile da imaju svoj vlastiti "naslov", makar i u jednoj riječi, a koji bi odražavao autorovu emociju.
    Kao anegdotu navodim svoju e-mail (dakle diskretno prijateljsku) komunikaciju s blogerom koji je na post istovario, među inim, tri na vlas jednake slike zalaza sunca (sic!), a kad sam mu napisao da ostavi samo jednu od njih jer spamira vlastiti post upitao me je "A koju?!". Odgovorih: "Bilo koju Majstore - ta sve su ti jednake!".
    Napokon, ne bih se uplitao u više pravogovorne nego pravopisne začkoljice i cjepidlačenja oko "fotografija" i "slika", ali kad je to već potegnuto, po meni nije svaka fotografija slika.

    avatar

    02.03.2014. (11:49)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    E.P. , znaš kako se naziva one koji malo previše pametuju oko pravopisa? ... osim toga pravopis ovdje nije tema.

    Valcer, i to što kažeš... ali smatram da se i takvo "jednostavno sviđanje" isto može izraziti i smislenom rečenicom, a ne tek nekom "paušalnom" dvosložnom riječi.

    avatar

    02.03.2014. (15:34)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Evo da i ja dam svoje mišljenje.
    Što se objava fotografija na blogu tiče, postoje dvije vrste. One koje su prezentacije fotografija, dakle slika i one koje su ilustracija neke priče. One prve gledam jednim okom i očekujem da mi sama fotografija, a često tu obraćam pažnju i na naslov - ispriča priču. Ove druge gledam u sklopu priče, jesu li vizualno dočarale ono što je autor ispričao u tekstu.
    Slažem se s Valcer, da nisu svi stručnjaci iz područja fotografije, ali ipak žele na neki način dati podršku kolegi blogeru.
    Druga stvar su specijalizirani fotografski portali. Tamo se nalaze stručnjaci i tamo je sasvim druga atmosfera i drugačiji je riječnik.
    Ne treba previše pametovati oko pravopisa, ali ako se već javno piše, treba pisati ispravno - bilo to na književnom jeziku, bilo to na narječju. Točno se zna što gdje ide i kako treba biti napisano. I naravno, nitko neće kolegi Alexxlu zamjeriti kad napiše što napiše, jer je to stil njegova pisanja i njegova bloga. Dapače, katkada te namjerne iskrivljene riječi ili složenice daju dodatni humor. Ali oni koji pišu neku normalnu priču neznanje ne smiju skrivati iza stila pisanja.
    Da ne govorim o tehničkim stvarima - i one sve trebaju biti napisane u skladu i s pravopisom i s tehničkom normom. Ne priznajem neke svoje kolege koji znaju reći - "studirao sam strojarstvo, a ne jezik". Svejedno, napisani tekst u svakom pogledu treba biti ispravno napisan.
    Naravno, ako nešto kritiziraš, onda to kritiziraj, a ne autora. A kritiziranje toga treba biti argumentirano i znalački.

    avatar

    02.03.2014. (23:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...