Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borivoj

    "SNAGA COVJEKOVE VRLINE NE MJERI SE
    NJEGOVIM IZUZETNIM PODVIZIMA, VEC
    NJEGOVIM SVAKODNEVNIM NAPOROM". Paskal

    avatar

    26.02.2014. (08:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    26.veljača 2014

    Vodite računa o društvu u kojem se krećete. Veliki svetac pjesnik Kabir jednom je rekao, “Ja pozdravljam loše, kao i dobro ”....

    Dobiveno od Joška iz Sombora

    avatar

    26.02.2014. (08:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Napolnite se z energijo pozitivnih misli

    Glavni vzrok negativnih misli so ozek in omejen pogled na življenje oz določene aspekte bivanja. Če na življenje gledate le skozi vaša lastna prepričanja, predvsem če so ta negativistična ali nestrpna, potem boste v življenju nesrečni.

    Velik vpliv na vaš odnos do življenja in razmišljanje imajo vaša družina in prijatelji. A pozor - pazite, da preveč ne vplivajo na vas, predvsem če se v bistvu ne strinjate z njimi. Samo vi namreč lahko vplivate na vaše misli, prepričanja in srečo, vi izbirate in vi se odločate, ne drugi. Če dovolite drugim, da prenesejo na vas njihovo energijo, jim omogočate, da nadzirajo vaše misli.

    Življenjsko situacijo, v kateri ste se znašli, je včasih težko sprejeti. A je nujno, da to čim prej storite, sicer ne boste mogli ukrepati. Nezadovoljstva z življenjem ne boste spremenili z nenehnim prepričevanjem samih sebe, da ste si uničili življenje.

    Več »

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    avatar

    26.02.2014. (08:29)    -   -   -   -  

  • borivoj

    To smo već i čitali ali je dobro da se svako toliko podsjetimo kako nam je bilo...




    Za svu djecu koja su rođena i preživjela
    1950-te, 60-te, 70-te i 80-te !!

    Prvo, preživjeli smo i rođeni smo normalni, iako su naše majke kad ih je boljela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes
    U to vrijeme upozorenja u stilu "čuvati daleko od dohvata djece" na bočicama sa lijekovima, vratima i ormarima nisu postojala.

    Mi, kada smo imali 10-11 godina nismo nosili Pampersice. Pišali smo u krevet.



    Kao djeca, vozili smo se u autima bez pojasa i zračnih jastuka i nismo morali imati kacige na glavi za vožnju biciklom ili na rolama.



    Pili smo vodu iz crijeva za zaljevanje vrta, a ne iz flašica kupljenih u velikim trgovačkim lancima. Dijelili smo flašicu Cocte ili Cole sa našim prijateljima i

    NITKO

    nije umro zbog toga



    Jeli smo mliječne sladolede, bijeli kruh i pravi putar, pili kokte, nare koje su i tada bile pune sećera, ali nismo bili debeli

    zato što smo smo se

    STALNO IGRALI VANI



    Izlazili smo iz kuće ujutro i igrali se po cijeli dan, skrivača, graničara, lopova i pandura, kraljica 1-2-3, kauboja i indijanaca, zaloga, fantoma i svega ostalog što je samo dječja mašta bila u stanju smisliti,sve dok se nije upalila ulična rasvjeta koje onako nije bilo previše.



    Nerijetko, nas nitko nije mogao naći po cijeli dan, pa je i roditeljska pljuska bila dio odgoja a bez zlostavljanja u obitelji.





    I nikad nije bilo problema...



    Provodili smo cijele dane radeći trkaće daske od otpada iz podruma, spuštali se niz ulice zaboravljajući da nismo napravili kočnice.

    Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica

    naučili smo kako riješiti problem





    Mi nismo imali imaginarne prijatelje ni probleme s koncentracijom u školi.

    Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali školskog psihologa i usmjerivača pa smo ipak završavali nekakve škole.



    Nama nisu prodavali drogu ispred škole...

    Mi nismo imali Playstation, Nintendo, X-box,
    nikakve video igrice,
    nismo imali 99 kanala na televiziji (samo dva i to drugi tek od popodne),
    nismo imali video rekordere, surround sound, mobitele, kompjutere, Internet, chat rooms.......

    MI SMO IMALI PRIJATELJE
    I MI SMO IŠLI VAN
    DRUŽITI SE S NJIMA ! Padali smo s drveća, znali se porezati na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku , ali
    naši roditelji nikada nisu išli na sud zbog toga Igrali smo se s lukom i strijelom, gradili utvrde od snijega, bacali petarde za Novu godinu,čitali hrpe crtanih romana i sve smo to preživjeli bez posljedica!

    Vozili smo se biciklom ili pješke dotrčali do prijateljeve kuće, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kuću da se družimo i budemo zajedno!
    Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu plaćali kauciju da nas izvuku.
    U stvari, bili su često stroži nego sam zakon!

    Posljednjih 50 godina su bile najplodonosnije godine u povijesti čovječanstva

    Naše generacije su dale najbolje izumitelje
    i znanstvenike do danas.

    Imali smo slobodu, pravo na greške, uspjeh i odgovornost.
    I naučili smo živjeti s tim !

    I ti pripadaš toj generaciji?

    ČESTITAM!

    MOŽDA ĆES ŽELJETI PODIJELITI OVO S OSTALIMA KOJI SU IMALI SREĆE ODRASTI KAO PRAVA DJECA, PRIJE NEGO ŠTO SU ODVJETNICI, DRŽAVE I VLADE POČELI ODREĐIVATI KAKO TREBA ŽIVJETI !

    Možda bi bilo dobro poslati ovu poruku i vašoj djeci da vide kako su njihovi roditelji odrastali

    Da bi ste lakše čitali, ovaj mail je napisan
    VELIKIM SLOVIMA !!

    Pozdrav generacijo.
    ŽIVJELI !

    avatar

    26.02.2014. (08:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    GOVOR MRŽNJE ŠEF HDZ-a POHVALIO HUŠKAČE KOJI SU VRIJEĐALI PREDSJEDNIKA DRŽAVE I SDP

    SKANDAL u HDZ-u

    Karamarka razveselili pozivi da se SDP-ovce baci u – Kevinu jamu!
    Meta uvreda na stranačkom skupu HDZ-a u Omišu bio je i predsjednik Josipović uz povike »tata mu je đubre«. Ovo samo pokazuje mentalni sklop Tomislava Karamarka i njegove bratije i kako bi oni vodili državu, kazao je pak glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan

    Dražen CIGLENEČKI

    Skandalozan govor mržnje na omiškom skupu – Tomislav Karamarko *

    Sada je jasno zašto je HDZ desetak dana zatvarao za medije svoje proslave 24. obljetnice osnivanja stranke. Skup koji je u ponedjeljak navečer održan u Omišu, pokazao je HDZ u jako lošem svjetlu i to zbog uvredljivih povika iz publike na račun najviših predstavnika državne vlasti, ali možda još ...

    iz novog lista...

    ---------------

    avatar

    26.02.2014. (08:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Josipović: HDZ i Hrvatska zaslužuju bolje od Karamarka! Puhovski: Na taj skup DORH mora reagirati!

    Zagreb, 25.02.2014., 20:55
    Autor: Ma.B.
    167 komentara

    'Svi znamo to đubre', komentirali su Ivu Josipovića iz publike, na što je Tomislav Karamarko uzvratio kako voli kada ga nadopunjuju.
    Ivo Josipović i Tomislav Karamarko (Montaža: PIXSELL)
    Ivo Josipović i Tomislav Karamarko (Montaža: PIXSELL)

    'HDZ i Hrvatska zaslužuju bolje od Karamarka. I Hrvatska od glavne oporbene stranke očekuje više od osobnih uvreda i stalnog traženja neprijatelja. Iscrpljivati ljudske i političke kapacitete stranke u lovu na vještice i mržnju, šteti i HDZ-u i Hrvatskoj', komentirao je predsjednik Ivo Josipović za Jutarnji list uvrede na svoj račun koje su pljuštale na skupu HDZ-a u Omišu u ponedjeljak.

    Podsjetimo kako je to izgledalo u Omišu. Spominjanjem četničkih vojvoda, njihovih pasa, Hrvatske u blatu, kaljuže zvane Jugoslavija... Tomislav Karamarko zaradio je ovacije publike u Omišu. Od okupljenih su se čule uvrede na račun Josipovića, ali Karamarko ih nije osudio - nasmijao se i zahvalio.

    Omiški HDZ u ponedjeljak je slavio 24. rođendan, a svojim dolaskom počastio ih je šef stranke Tomislav Karamarko.
    Ivo Josipović (Foto: Tino Juric/PIXSELL)

    Slavlje i 300 članova i simpatizera koji su odobravali svaku njegovu riječ bili su dovoljni da se predsjednik HDZ-a 'zapali', po vlastitom priznanju i malo previše. Jednako raspoložena bila je i publika iz koje su se čuli uvredljivi povici, koji su po mišljenju Žarka Puhovskog nešto čime bi se trebao pozabaviti DORH. Njega smo pitali da nam prokomentira novu, zaoštrenu Karamarkovu retoriku i omiški skup.

    A evo kako je izgledala situacija u Omišu.

    Karamarko je Zorana Milanovića optužio za vraćanje Hrvatske u blato u kojem je bila 1990. godine, ali osjeća, rekao je, da su se vratili energija i emocije s početka devedesetih.

    Osjetio je i da su 'Bog i hrvatski narod ponovno uz HDZ' i čuo 'onih 15.000 mrtvih prijatelja iz Domovinskog rata kako nas pitaju što ste im ovo dopustili da naprave od Hrvatske'.

    Zanesenog Karamarka prekidali su pljeskom i ovacijama. Potaknut odobravanjem s pozornice je zagrmio da 'neće nama četnički vojvode pregledavati naše udžbenike'.

    'A oni su im upravo to dopustili, oni koji su našu školovanu djecu, koja su naučila hodati na briselskim hodnicima, izbacili iz europskih institucija, kako bi iz komiteta doveli svoju nesposobnu djecu', nastavio je Karamarko koji na početku govora nije zaboravio podsjetiti da ljudi koji vode Vladu odnosno državu tu istu državu 'nisu ni voljeli ni željeli'.

    'Oni su, sada je to jasno, Tuđmanovu pomirbu prihvatili samo kao način preživljavanja, a mi smo bili naivni, pa smo im povjerovali da su zaista stali na našu stranu', objasnio je dobro raspoloženi Karamarko.
    Publikama vrijeđanjem Josipovića zaradila Karamarkov osmijeh

    Spominjanje četničkih vojvoda i nesposobne djece 'zapalilo' je i publiku.

    'U Kevinu jamu s njima', povikao je netko od okupljenih, a umjesto osude, iz prvog reda u kojem su sjedili visokopozicionirani članovi stranke zaorio se pljesak oduševljenja.

    Karamarko nije štedio ni predsjednika Josipovića kojem je prigovorio za neiskorištavanje ovlasti i sazivanje izvanredne sjednice Vlade zbog stanja u zemlji.

    'I dok jedni siluju naš mentalni sklop, dok siluju naše nacionalno biće, gospodin na drugome brdu perfidno radi protiv interesa vlastitoga naroda', rekao je Karamarko i još jednom izazvao odgovor iz publike.

    'Baš kao i tata mu! Svi znamo to đubre', čulo se ponovno od okupljenih, a i ovaj put izostala je osuda. Štoviše, dobacivanje iz publike nasmijalo je Karamarka. Zahvalio se i dodao kako voli kada ga nadopunjuju.
    'Morao bih vas sve voditi sa sobom da dižete atmosferu'

    'Morao bih vas na sve skupove sa sobom voditi, da nam dižete atmosferu', poručio je s pozornice i onda shvatio da se malo previše zapalio tijekom govora koji je prenijela Slobodna Dalmacija, a u kojem se uglavnom držao prošlosti.
    Tomislav Karamarko (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL)

    Tako je rekao da je od 1945. do 1989. 'u kaljuži zvanoj Jugoslavija pobijeno na stotine tisuća Hrvata'. Osvnuo se i na 'njihove pse' koji su ubijali Hrvate diljem svijeta jer su nedjeljom išli na misu.

    Današnjoj vladi potrebna je, poručio je Karamarko, kolektivna psihoterapija zbog hvaljena da su najbolja vlada u hrvatskoj povijesti.

    Za razliku od vladajuće koalicije kojoj je jedini gospodarski program udaranje porezima po sirotinji i uništavanje poduzetnika, HDZ, prema tvrdnjama svog vodećeg čovjeka, ima program i tim za oporavak kojem će se priključiti i stručnjaci iz srodnih europskih stranaka.

    Za kraj Karamarko je poručio kako ga ništa materijalno više ne zanima i da u novom HDZ-u nema mjesta za one koji se učlanjuju samo da zbrinu vlastiti djecu i unuke.
    Puhovski: Karamarko je pod pritiskom s desna

    Politički analitičar Žarko Puhovski prije svega smatra da se za intervenciju iz publike treba zainetresirati Državno odvjetništvo, s obzirom da se ra

    avatar

    26.02.2014. (08:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Politički analitičar Žarko Puhovski prije svega smatra da se za intervenciju iz publike treba zainetresirati Državno odvjetništvo, s obzirom da se radilo o prijetnjama smrću. 'To je nešto što je po mom sudu izvan dopuštenog dosega političkog govora. To je dio hrvatskog primitivizma', smatra Puhovski.
    Žarko Puhovski (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

    A zašto je Karamarko odlučio zaoštriti retoriku? Puhovski smatra da se našao pod pritiskom s desna. Karamarko je od preuzimanja stranku čitavo vrijeme gurao desno, ali sada ispada, smatra Puhovski, da nije otišao dovoljno daleko pa se odlučio na ovakav potez.

    'Pokušava uhvatiti birače izvan onih 20 i nešto posto koje HDZ već ima. Zbog pozicioniranja zadnjih godinu dana ne može ići prema centru nego samo prema desno', smatra.

    U pitanju su i izbori za Europski parlament. SDP je, prema mišljenju analitičara, napravio razumnu listu na kojoj su Ivan Jakovčić i Milorad Pupovac. 'Imaju šansu za pobjedu nakon lanjskog gubitka, što će za Karamarka značiti ozbiljan poraz. Iako se i ove godine može očekivati slab izlazak na EU izbore, pobjeda na njima simbolički bi predstavila veliki uspjeh za HDZ.

    'Poraz će značiti veći neuspjeh za HDZ, nego uspjeh za SDP', smatra Puhovski.
    'Počeo se nervozno, pomalo panično gurati desno'

    ' U strahu od toga Karamarko se počeo nervozno, pomalo panično gurati u desno. I to je kontekst u kojem se ove stvari događaju i nastavit će se događati', rekao nam je Puhovski.

    'Iako je Karamarka sigurno dijelom ponijela atmosfera, shvatio je da mu je ovo jedini put nakon što je odsjekao veze s centrom', nastavio je i dodao kako je moguće da će Karamarko ići još više desno.

    A hoće li nova retorika donijeti uspjeh HDZ-u? 'To ovisi o drugim organizacijama koje su se pojavile na desnici. Ako alternativna lista stranaka uspije orgnizirati jedinstvenu listu za izbore, Kukuriku po mojem sudu pobjeđuje. Ako budu raštrkani Karamarko ima još šanse, manje nego lani, ali ima', uvjeren je Puhovski.

    avatar

    26.02.2014. (08:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...