Komentari

crostojkovic1958.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • MRKY

    Kako je UDBA dovela dr. Franju Tuđmana na hrvatski tron?
    OVO JE UROTA PROTIV HRVATSKOG NARODA 
    NAJNOVIJE: Eskalacija nasilja u Republici Hrvatskoj

    avatar

    22.02.2014. (21:41)    -   -   -   -  

  • KRKAN22

    Tko je u nama ubio potrebu da budemo ljudi?

    ZANIMLJIV KOMENTAR

    Vedrana Rudan: Stotine tisuća nezaposlenih, gladnih i očajnih čami doma i šuti.

    - Da li je normalno miriti se sa crkavanjem na rate?
    - Psihijatri nam ništa ne objašnjavaju, ludnice su prepune, posla preko glave.
    - Zašto se svi toliko bojimo?

    avatar

    22.02.2014. (22:02)    -   -   -   -  

  • X.Y.

    TKO HARA HRVATSKOM POLITIKOM?!
    ŠTIT narod se ne klanja lažima

    avatar

    22.02.2014. (22:05)    -   -   -   -  

  • CRNI

    HTV o Udbi
    [Hrvatski krugoval Toronto, 10. lipnja 2012]

    Ana Lučić

    Hrvati Toronta i svi koji me slušate!
    Govori vam Ana Lučić.

    Na prvom programu Hrvatske televizije upravo je okončalo prikazivanje nizanke od deset nastavaka o povijesti jugoslavenske tajne i terorističke službe Udbe. Ona se u početku nazivala Ozna, a nakon političkog pada prvog udbaša Aleksandra Rankovića 1966, SDS (služba državne sigurnosti; srpski: „bezbednosti“). Vojno joj je krilo imalo naziv Kos (kontraobavještajna služba). Iznenadilo je da se Javna kuća televizija odlučila ovako opširno raskrinkati zločinačku Udbu, pa i imajući u vidu da je upravo prije toga išao, u čak trinaest nastavaka, ogavni ljigavi, apologetski serijal zloglasnog Lordana Zafranovića o Titu („Posljednji svjedoci testamenta“), serijal kojega se ne bi nimalo posramila niti pokojna Jugoslavija. Još jedan dokaz, uostalom, da ne živimo u Hrvatskoj, nego u jugi. Treba podsjetiti i da u programskom vijeću HTV sjedi profesionalni hrvatožder Ivo Goldstein, koji je profesoru Milanu Kujundžiću onemogućio izbor za predsjednika toga vijeća zbog njegova posjeta Poglavnikovu grobu.
    No, može biti da je upravo prikazivanje skandaloznog Zafranovićeva Tita ponukalo televizijine moćnike na uzmak radi kompenzacije, i da tomu možemo zahvaliti ovaj, u bitnom korektni i detaljni prikaz zlikovačke rabote Titove službe Udbe. Autori su serijala poznati domoljubni novinari, scenarist Andrej Rora i redatelj te producent Miljenko Manjkas. Obilje dokumentarnih materijala kombinirano je s glumljenim ilustracijama. Kao sugovornici javljaju se brojni povjesničari, hrvatski borci, prijatelji i neprijatelji: pripadnici Hrvatskog revolucionarnog bratstva, pa Jurčević, Čizmić, Banac, Bilandžić, Manolić, Vukušić, Vukojević, Štedul i drugi. Historijat se Ozne-Udbe prati od šumsko-špiljskih dana partizanije. U pojedinim se emisijama prikazuju masovna, genocidna poslijeratna smaknuća bez suda, Hrvata, Nijemaca ali i Srba; zatim Bleiburg, likvidacija hrvatskih križara, ali i hvatanje Draže Mihailovića, planovi za atentat na Poglavnika, uhitba i ubojstvo Andrije Hebranga, progon nadbiskupa Stepinca, Goli Otok, ubojstvo Maksa Luburića i ostalih sedamdesetak Hrvata u emigraciji, uz neuspjele atentate, otmice, suđenja u jugovini... Uz prikaz Luburićevog kraja, ali i u slijedećim nastavcima, na neshvatljiv način dana je prigoda njegovom ubojici, Iliji Staniću, za niz posve nebuloznih i problematičnih tvrdnji te običnih izmišljotina. Zanimljivo, dojmljivo i vjerno uprizoreni su atentati na Franju Goretu, Marijana Šimundića, obitelj Ševo, Luku Kraljevića i druge. Osobita je pozornost posvećena Bugojanskoj gerili ili akciji „Phoenix“ u organizaciji Hrvatskog revolucionarnog bratstva, dakle poznatom upadu skupine od 19 naših momaka u središnju Hrvatsku radi podizanja nacionalne pobune. Ubilačku se rabotu Titove i posttitovske Udbe prati sve do zadnjih umorstava: Nižić, Kostić, Kolić, Zagajski, pa na kraju otac i sin Đureković.
    Ubojstvo Brune Bušića prikazano je, za razliku od većine ostalih, prilično šturo i nedorečeno. To je u svezi s jednom od manjkavosti ovoga serijala. Naime, budući da je među njegovim autorima i zloglasni Bože Vukušić, koji uvijek u svojem radu, na dobar udbaški način, znade kombinirati istine i poluistine s lažima i prešutbama, očito se ovdje pojavio problem Vinka Sindičića. Kroz dijelove ove emisije dosta se neodređeno spominju neka njegova ubojstva, a zastupa se i poznata, koliko i problematična Vukušićeva teza da Sindičić nije ubio obitelj Ševo. S druge strane, Vukušić je prijašnjih godina bio uložio golemu energiju da Sindičića prikaže upravo ubojicom Brune Bušića. Čak ga je za tu svrhu i doveo na zagrebački sud, koji je međutim Sindičića oslobodio u nedostatku dokaza. I tako su Sindičiću oproštena sva ubojstva koja je doista počinio, a za stvarnim ubojicama Brune Bušića prestalo se tragati. Što je očito i bio cilj. Zato i u seriji o Udbi to pitanje ostaje otvoreno, a Sindičića se više ne može spominjati kao Brunina ubojicu jer se pokazalo da ipak to nije.
    Vukušićevom se sudjelovanju u emisiji smije pripisati i čudna odluka da se imena spominjanih udbaških ubojica ne navode, te da im se likovi prikazuju zamagljeno ili zamračeno. Udba razotkriva Udbu i pritom ju štiti.
    Nakon nacionalnog prevrata 1990, što je i u emisiji donekle dodirnuto, Udba se uključila u novu vlast, što iz naknadnog uvida, što iz možebitnog hrvatskog patriotizma koji su odprije u potaji njegovali neki njezini pripadnici, a što iz oportunističkih motiva, da izbjegne progon. Došlo je do osebujnog sporazuma, pomirbe, između Tuđmana i hrvatske Udbe na obostranu korist. A drugi dijelovi jugo-Udbe i Kosa uključili su se u diverzantsko-teroristički, propagandistički rad i rat protiv obnovljene hrvatske države.
    Koliko s pravom u Udbi vidimo zločinački instrument titovluka, toliko je istina, i Bogu hvala da jest, kako po Udbi likvidirani Hrvati nisu bili slučajno odabrani: svi redom

    avatar

    22.02.2014. (22:10)    -   -   -   -  

  • OHGGHJK

    LOPOVI SE OKUPILI OKO GLAVNOGA LOPOVA PREDVODNIKA

    U završnici Izborne kampanje za vodstvo HDZ-a, Jadranka Kosor je u Bjelovaru predstavila svoj program izaslanicima Bjelovarsko-bilogorske županije

    Članovi novog Županijskog odbora su (po broju glasova):

    Velimir Žunac
    Drago Hodak
    Ruža Hrga
    Ante Topalović
    Bruno Marić
    Željko Starčević
    Krešo Jelavić
    Ivica Vranić
    Zlatko Mađeruh
    Marijan Cenger
    Ivo Emić
    Višnja Biljan
    Damir Dubravac
    Matija Grdinić
    Slavko Prišćan
    Josip Vinceković
    Zlatko Bakunić
    Karmela Caparin
    Marcel Medak
    Zdravko Heged
    Ivo Martinović
    Marjan Dubravac
    Snježana Dončević
    Nenad Martinovski
    Miro Totgergeli
    Zlatko Kraljić
    Mato Sičaja
    Zlatko Grdinić
    Davor Sabolović
    Željko Maletić
    Ivan Marković
    Danijel Kovačec
    Vlado Nervo
    Dražen Kovač
    Miro Bedeković
    Ljerka Stožicki
    Željko Oskoruš

    Na Skupštini su izabrani novi članovi Izvršnog odbora:
    Višnja Biljan
    Željko Maletić
    Karmela Caparin
    Marijan Coner
    Nenad Martinovski
    Martina Čulo
    Milan Mateković
    Marijan Tandara
    Dragica Valentić
    Ante Brkljačić
    Nenad Mrzlečki
    Zvonimir Šibenik
    Ivan Renić
    Krešo Jelavić
    Ivan Jurčević
    Marko Ćuk
    Ivo Trnski
    Jozo Ćavarušić
    Željko Štivić
    Ivan Korenić

    avatar

    22.02.2014. (22:16)    -   -   -   -  

  • BJ.

    Gdje je ovdje pravda? I kome to može biti jasno, na prosvjedne skupove dolaze mnogi branitelji - koji imaju visoke vojne mirovine. Pitam se - jel to pošteno prema nezaposlenima i obespravljenim ljudima u Hrvatskoj?

    Analizirajuči fotografije, odnsona lica sa prosvjednih skupova po hrvatskim gradovima: Koprivnici, Vukovaru, Zadru, Splitu,.., Grubišnom Polju i Zgrebu..itd. Vidio sam ista lica branitelja, koje sam prepoznao, te oni su uglavnom bili u prvim redovima - a imaju visoke mirovine. Ja ih znam imenom i prezimenom i odakle su.

    Ratni vojni i redarstveni invalidi bune se protiv države koju su stvorili? Pitam se: Što takvi rade na prosvjednim skupovima branitelja?Tobože oni kao branitelji - nezadovoljni su sa odnosom vlade RH, prema njima.. Ima li ovdje realnosti?

    Pljuju po državii koju su sami stvarali. Ja bih im uzeo - mirovine, plače, aute, kuće,.., činove i uniforme, sve privilegije i benificije....Iza braniteljskih prosvjeda kriju se ratni profiteri, pljačkaši tuđe imovine,.., ratni zločinci i neki čak ubojice...I za mnoga (ne)djela nisu nikada kažnjeni..Ništa ne rade, i dobro su uhljebljeni i huškaju druge...

    Neka oni branitelji - koji nisu zaslužili sve - što sam ovdje nabrojao vrate - što su mukte dobili, pa onda neka se idu buniti...Nisam ja protiv prosvjeda ili bolje rečeno skupova, ili poštenih braanitelja, ali neka meni netko ovdje to objasni? Zar nije to malo čudno - da branitelji su odpostali neprijatelji države koju su stvorili....

    avatar

    22.02.2014. (22:47)    -   -   -   -  

  • 777

    Hrvatska politička oligarhija broji 666 važnih osoba, koji na poziciji političke moći samo izmjenjuju se več 21. godinu.

    Iako je bivša komunistička elita formalno sišla sa vlasti, oni opet su se na izborima kamdidirali i postali legalna izabrana vlast.

    Ti drugovi su se razasuli po svim (novo-osnovanim) političkim "tobože Hravatskim" strankama u Republici Hrvatskoj. I tako su se osigurali proživljavanje dalje.

    Oni preko noći su se preobukli u stranačke obojene kapute i demokratsko "novo ruho", a u biti nikada za ništa nisu odgovarali - i to narodu, koji ih je navodno izabtrao.

    Oni su ljudi koji opet upravljaju vašim životima, glavna je njihova svrha - zaglupnjivanje naroda, odnosno kako bi vi zaboravili da imate svoj um.

    Budućnost Hrvatske je sad u vašim rukama,

    avatar

    22.02.2014. (22:49)    -   -   -   -  

  • Redar-ZG.

    JADRANKO ČEŠČKAR UPAO U POLICIJSKU KLOPKU

    Htio opljačkati dućan, opkolila ga policija pa je zatočio ženu

    Zagreb: Jadranko Č. (45) iz Bjelovara htio je opljačkati dućan Prehrane na Prisavlju. Ušao je i tražio od prodavačice da zaključa vrata. Držao ju je zatočenu sat vremena

    Nedjelja, 20. 1. 2013.,Gotovo sat vremena trajali su pregovori s policijom

    Dečki, obucite pancirke, čula sam inspektora kako govori policajcima. Sve je izgledalo kao u filmu. Sa svih su strana došli policijski auti. Trgovina je bila opkoljena, kaže stanarka zgrade na zagrebačkom Prisavlju.
    Jadranko Č. (45) iz Bjelovara, naoružan pištoljem, u trgovinu Prehrane u prizemlju zgrade ušao je u subotu oko 19.40 sati. Unutra je bila samo radnica Anita H. (22). Zaprijetio joj je i natjerao je da uđe u zahod pa ju je tamo zaključao. No nije primijetio da je prodavačica imala mobitel. Nazvala je policiju, koja je ubrzo opkolilla trgovinu. Anita je sa zahoda nazvala i prijateljicu kojoj je šapćući ispričala što se dogodilo, da je zarobljena u zahodu. Navodno je Jadranko imao i pomagača s kojim je bio u kontaktu walkie-talkiejem. On mu je i rekao da su ga opkolili.
    No pljačkaš se nije odmah predao. Gotovo sat vremena su trajali pregovori s policijom. Onda je Jadranko odbacio pištolj, izašao i predao se. Policija je oslobodila djevojku iz zahoda. Bila je u šoku. Stanari kažu kako joj je ovo bila već treća njena proživljena pljačka. Jadranko je već od prije poznat policiji. Istražitelji sada tragaju za njegovim pomagačem.

    avatar

    22.02.2014. (22:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...