Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • RIJEKA

    Lp, svima prijedlog Rijeke:
    Članak 22. stavak 2. predlažem da se ne dijeli na 4 regije nego da podijela bude onako kako se planiraju županije spojiti u pet regija i da ne radimo neke svoje podijele nego onako kako će biti i administrativno podijeljeno:
    središnja Hrvatska: Grad Zagreb i županije, Karlovačka, Sisačko moslovačka i Bjelovarsko-bilogorska
    Sjeverozapadna: Krapinsko-zagorska, Koprvničko-križevačka, varaždinska i Međimurska
    Istočna: Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Vukovasko-srijemska, Brodsko-posavka i Požeško-slavonska
    sjeverni jadran i lika: Primorsko-goranska, Istarska i ličko-senjska
    srednji i južni jadran:Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovako-neretvanska
    mislim da ove su regije puno logičnije a sastavima admonistrativo i financiski povoljnija,

    avatar

    29.01.2014. (21:44)    -   -   -   -  

  • RIJEKA

    RIJEKA komentar:
    Članak 33, stavak 1., 2. i 3. postaju 8., 9. i 10. stavak članka 32.,
    ovaj članak podržavamo u potpunosti i 45 sekundi za ulaz i 45 sek za izlaz su dovoljnji da se iskoreografiraju smisleni ulazi i izlazi, koji imaju svoju glavu i rep; nesmije se dozvoliti da ulazi i izlazi su sami sebi svrha nego oni moraju činiti cjelovitu sliku koreografije (kako muzikom tako i pokretima),
    Manje od 45 sek moglo bi dovesti da poprilično zakomplicirala koreografu u osmisljavanju ulaza-izlaza kao i pripremu same muzičke podloge.
    Toliko zasad
    pozdrav

    avatar

    29.01.2014. (21:58)    -   -   -   -  

  • logika

    Vidi se da Mike nije bas previse ukljucen u rad saveza. Po njemu nebi uopce imali regionalna. Imala bi samo sredisnja. Uopce ne shvaca zbog cega ovakva podjela

    avatar

    30.01.2014. (10:15)    -   -   -   -  

  • Mažoretkinje Nedelišća

    Prijedlog predloženog novog sustava regija ima smisla ukoliko se uzima u obzir brojnost aktivnih timova, čime se osigurava održavanje svih regionalnih prvenstava. No, moram napomenuti da nisu konzultirani svi sastavi kojima će se mijenjati regije, a kamoli pitani za suglasnost. Nama je konkretno prva službena informacija o ukidanju regije Sjeverna HR (odnosno spajanju sa središnjom) stigla u pozivu za ovogodišnju Skupštinu. Pozdrav iz Nedelišća

    avatar

    30.01.2014. (10:51)    -   -   -   -  

  • rijeka

    Lp, jos jednom znaam dobro zasto se to radi, ali samo u sredisnjoj regiji rade regionalna ne bih bas to tvrdio ali nema veze. Sto cemo stalno mijenjati pravilnike kako se mijenjaju brojevi timova u regijam? Onda bi i RH Hrvatsku trebalo podijeliti po broju stanovnika,zar ne? Ali us to treba i racunati na medusobnoj udaljenosti gradova, veci i msnji troskovi za timove itd. Mislim da se to nesmije olako shvatiti. ali kako se dignu ruke tako ce biti. Pozdrav.

    avatar

    30.01.2014. (14:01)    -   -   -   -  

  • HMS

    Nije baš tako Rijeka i Nedelišće.

    1. Ovakva podjela regija kako ste napisali u savezu je bila na snazi 15 godina, dakle nije to ništa novo. Kada smo kretali sa tim prijedlogom intencija je bila da se oživi mažoret ples u Sjevernoj Hrvatskoj. Nažalost ni nakon 15 godina izuzetno intenzivnog djelovanja u Sjevernoj Hrvatskoj u tome nismo uspjeli. U svo ovo vrijeme Sjeverna Hrvatska nije imala ni jedno jedino neovisno regionalno prvenstvo nego se uvijek spajala sa Istočnom. Što znači da je dobar dio timova imao i po 300 km da bi došao na regionalno prvenstvo, što je bio trošak veći nego što su, najčeće, imali za Državno prvenstvo.

    2. Stoga smo prošle godine na Skupštini najavili spajanje Sjeverne i Središnje Hrvatske. Naglašavam da je isto učinjeno iz dva razloga:

    - zato da se regionalna na taj način održavaju bez spajanja (često kada i Južna se spajala sa Zapadnom, a konstatno su se spajale Istočna i Sjeverna),

    - te da se uštede sredstva HMS-u pošto kada su regionalna sa malo učesnika isto je financijski gubitak, a što nije slučaj kada ima više učesnika.

    Najboji pokazatelj koliko su se često spajale regije je broj regionalnog prvenstva. Iduća regionalna bi trebala biti 12. po redu. A to nije tako osim u Središnjoj Hrvatskoj. U pojedinim regijama održalo se od 2 do maksimalno 7 regionalnih prvenstava. Mislim da taj podatak govori najbolje kakvo je stanje na terenu.

    3. Intencija ovakvih regionalnih prvenstava jest pojačati regije u kojoj je broj sastava bio slab i to: Istočnu Hrvatsku (dodavanjem Bjelovarsko-bilogorske), Južnu (dodavanjem Ličko-senjske), a ne oslabiti Zapadnu (umjesto Ličko-senjske dobili su Sisačko-moslavačku).

    4. Od Skupštine prošle godine kada smo isto najavili nitko nam se nije obratio. Nije se obratio niti u najavi Skupštine od prije mjesec dana, kada smo najavili koja su moguća rješenja i to vrlo precizno. Bez obzira na to, smatratli smo potrebnim nazvati one sastave kojima se mijenja regija. Svi sastavi iz tih regija naglasili su da se slažu sa promjenama, da im se trošak bitno ne povečava i da smatraju prijedlog vrlo dobrim. Ličko-senjska županija smatra da i ovako gravitiraju više Zadru nego Rijeci, te kako su regionalna Južne najčeće u Zadarskoj ili Šibensko-kninskoj županiji to im je svakako povoljna opcija i financijski, a oni su još prošle godine pokrenuli inicijativu da se presele u Južnu Hrvatsku, što nije bilo moguće obzirom da bi tada Zapadna Hrvatska ostala na svega 3 županije. Sisačko-moslavačka županija nije protiv, svi timovi su za taj prijedlog, a neki ga čak i oduševljeno i apsolutno podržavaju. Smatraju to dobrim prijedlogom za svoju županiju. Bjelovarsko-bilogorska regija smatra da su oni i ovako administrativno "niti tu, niti tamo" pa ne vide prepreke da uđu u Istočnu regiju. Istina, nismo kontaktirali timove iz Međimurske, Varaždinske, Koprivnilčko-križevačke i Krapinsko-zagorske regije, no oni bi mogli imati samo pritužbu na ukidanje regije, dok njihov odlazak u Zapadnu ili Istočnu regiju nema apsolutno nikakvog smisla. Kako nije bilo nikakvih reakcija na ukidanje regije već godinu dana od prošle Skupštine i mjesec dana od najave konkretnog poteza smatrali smo da oni pritužbi nemaju. Mislim da bi sastavi morali aktivnije peuzeti svoju funkciju u Savezu i da bi prvenstveno oni morali kontaktirati HMS, a ne suprotno.

    5. Ukoliko krečemo sa pretpostavke da želimo smanjiti broj regija na 4, ova podjela jest logična. Jedina ozbiljna rasprava mogla bi biti želimo li ukinuti Sjevernu Hrvatsku ili ne. A to, obzirom na recesiju i stanje timova na terenu uopće ne bi trebalo stavljati u pitanje. Naravno, želja administracije ne mora biti i želja Skupštine koja će reči posljednju riječ i biti će tako kako kaže Skupština.

    6. Ovo oko konstantnih promjena je malo zločesto rečeno. Prvenstveno HMS ne mijenja regije svaki čas. U 15 godina desile su se dvije minijaturne promjene i to zato što je HMS prihvatio sugestiju timova. Karlovačka je otišla u Zapadnu i to na njihovu inicijativu, te je prošle godine Bjelovarsko-bilogorska otišla u Sjevernu i opet na njihovu inicijativu (HMS nije bio za ovaj prijedlog, no prihvatio je sugestiju sastava). Konačno Natjecateljski pravilnik nije Ustav, pa nije ni smak svijeta da se regije mijenjaju, pa ako treba i svake godine. Iako, je jasno da se to neće desiti obziorom da HMS nikada ne radi stvari bez ozbiljnog promišljanja i analize.U tom kontekstu ne vidim da je moguće da se u godinu dana dese neke toliko ogromne promjene u broju sastava u Hrvatskoj da bi mi imali potrebe mijenjanja regija, no ako se dese, promjenit će se i regije. Nisu one sveto pismo, zar ne?

    avatar

    31.01.2014. (09:20)    -   -   -   -  

  • Mažoretkinje Nedelišća

    Nama je potpuno jasno i logično da je jedino realno rješenje pripajanje središnjoj HR, pa zato nismo ni ulagali pritužbu. Problem je jedino u činjenici što se o našem pripajanju/ukidanju dogovaraju prijedlozi bez da nas se pita (pa makar mailom što ne uzima ni vremena, a ni troškova...) Mi ionako sudjelujemo konstantno na regionalnim prvenstvima od kako smo samostalna udruga, ali animiranje ostalih timova koji su neaktivni bi trebao biti ipak interes saveza, jer oni nažalost neće sami napraviti prvi korak...eto toliko

    avatar

    31.01.2014. (14:59)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ovo je potpuna neistina KOJU ODBACUJEM U POTPUNOSTI I TO UZ JAVNI I NAJOŠTRIJI PROTEST.

    1. HMS je svoj prijedlog dao na prošloj Skupštini prije godinu dana. Istime je pozvao sve koji imaju ikakvih prijedloga da se obrate HMS-u.

    2. HMS je prije mjesec dana raspisao Skupštinu i objavio Dnevni red dočim je pozvao sve zainteresirane na izjašnjavanje.

    3. HMS je 15.1. na ovom blogu objavio nekoliko različitih prijedloga. Citiram:
    "No, činjenica je da Sjeverna Hrvatska u sav napor HMS-a ne funkcionira i da se i ovako stalno spaja sa Istočnom. Pa onda možemo i formalno dio te regije staviti u Istočnu i time rješiti problem, kao što smo ga rješili i sa Zapadnom. Neki timovi time ništa neće izgubiti jer i ovako su stalno spojeni sa Istočnom, a neki će "profitirati" jer će im Središnja svakako biti bliže.

    Jedan od prijedloga bi bio:

    Istočna Hrvatska:
    Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska
    dodati: Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka

    Središnja Hrvatska:
    Grad Zagreb, Varaždinska, Zagrebačka
    dodati: Krapinsko-zagorska, Međimurska
    izgubljena: Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska

    Zapadna Hrvatska:
    Istarska, Karlovačka, Primorsko-goranska
    dodati: Sisačko-moslavačka
    izgubljena: Ličko-senjska

    Južna Hrvatska:
    Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Zadarska
    dodati: Ličko-senjska".

    Niti nakon ovoga nije bilo drugih prijedloga.

    4. Konačno HMS je objavio i konačan prijedlog na temelju toga što se nitko nije odazvao raspravi, a nakon konzultacija sa onim timovima koji mijenjaju regiju, izuzev Sjeverne, što smo i objasnili zašto.

    I meni sada ovdje nešto nije jasno:
    1. Zašto Nedelišče nije reagiralo tijekom godine dana, pa u zadnjih mjesec dana, pa prije 15 dana, nego tek sada ima pritužbe nakon što je Administracija objavila prijedlog koji je po nama najlogičniji. Zašto se nije dao prijedlog prije toga?

    2. Zašto mislite da bi HMS trebao stalno i konstantno nazivati timove i nešto ih ispitivati. Pa mi, kreteni, čak nazivamo i da vidimo hoćete li doći na Skupštinu, jer ljudi, eto, "zaborave". Mislim da je te prakse dosta. Vaš je posao kontaktirati HMS, a ne obrnuto.

    3. O ovome ne odlučujue Administracija nego Skupština. Pa samim time i prijedlog je potpuno nebitan. Jer on je samo prijedlog. Kao i brdo drugih prijedloga na skupštini, koji dolaze od Administracije, Upravnog odbora, Sudačkog odbora, timova i tko zna koga sve ne. No, prijedlog je prijedlog, a odluka je na Skupštini.

    4. Potpuno odbacujem intenciju da HMS ne radi svoj posao, jer naš jedini posao je bio iznjeti prijedlog, bez obveze javne rasprave i konzultacija sa timovima (što, uzgled, traje satima). Sve preko toga je stvar profesionalnosti ove administracije i želje da se komunicira sa timovima. To upravo pokazuje koliko je ovaj Savez dobar. Upravo stoga ne mogu prihvatiti ovakav način kritike.

    avatar

    31.01.2014. (16:14)    -   -   -   -  

  • ja

    Neki ljudi stvarno nisu zadovoljni ni sa čim. Regija ima previše, neka regionalna imaju malo timova (južno i sjeverno), uprava je nešto napravila, i sad treba pljuvat. Pa što nije nitko drugi nešto predložio? Nedeličće a što vi niste ništa predložili, pa to je vaša regija? HMS je rekao da će se to napraviti još prošle godine. Ja bi na njihovom mjestu već poludio i digo ruke.

    avatar

    01.02.2014. (11:20)    -   -   -   -  

  • HMS

    No, dobro... prijedlog je za Skupštinu koja će o njemu odlučiti!

    avatar

    01.02.2014. (22:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...