To je itekako istina. Rat protiv masti (pri tome mislim na životinjske masti , ne na ovo hidrogenirano biljno s***nje) je jedna od tragičnih pogrešaka nutricionizma i medicine. Na svu sreću, i to se danas polako okreće.
27.01.2014. (10:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svaka ti je na mjestu. Medicina je dugo podvlađivala novom i modi, a polako se vraćaju stare provjerene metode. Tako se i zabranjeni maslac i mast vraćaju.
27.01.2014. (10:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ironično, "masno je slasno" je u suprotnosti s "bolje da ljulja neg da žulja". Konzumacija masti dulje drži čovjeka sitim, pa stoga i vodi manjem unosu (manjem višku) kalorija nego kod konzumacije šećera i proizvoda od bijelog brašna.
27.01.2014. (11:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne prodje dan da nešto ne proglase za tihog ubicu, nosioca kancerogenih materija ili opasnog po nekom drugom osnovu.
Lično držim u kući i mast i puter i suncokretovo i maslinovo ulje...i još neka tandrmoljak ulja... Svako ima svoju namjenu, a i nisam neka kuharica. Šta li tek one dobre imaju...
27.01.2014. (15:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
...najveća istina je u tome da su se zbilja ljudi prije više kretali nego danas..i jeli domaću hranu....trebalo je i bit masno, da se sve dobro podmaže :))...i ja se sjećam bakinog kruha...a buhtle su bile odlične, al majka je nastavila bakinu tradiciju, tak da nekad nedjeljom imamo buhtle :))...a stari je kao mali često jeo svinjsku mast namazanu na kruh.......i šećer posipan na šnitu kruha.... i živ je i zdrav, hvala Bogu......
27.01.2014. (15:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rat protiv masti je bio pogreška. Ja sam LCHF blagi sljedbenik. Uglavnom sam to ja ovako prihvatila: jedem ono što su jeli moji stari, i nastojim što više hrane uzgojiti u svom vrtu ili kupiti u susjedovom. Izbacila sam prerađena ulja i šećere i brašno iz kuhinje, a nastojim i većinu ostalih ugljikohidrata
27.01.2014. (18:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Od svega najviše vesele poznati mirisi hrane iz djetinjstva. Ako je osoba uglavnom zdrava ničega se ne bi trebala odricati već umjereno u svemu uživati. Poanta je na umjereno. Svima poimence hvala na komentarima.
27.01.2014. (19:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
činjenica jest da već više od godinu dana sasvim uredno kontroliram kilažu zahvaljujući prelasku na svinjsku mast, skužio sam da me ulje napuhava i otežava probavu
28.01.2014. (09:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Danas me sve nešto puca na nostalgiju pa tako naletih i na ovaj post. Lijepo napisano kao pdsjetnik na neka prošla vremena. Sve češće nam se vraća ta želja za tim vremenima, naših starih koji su živjeli u skladu sa prirodom. Pozdrav ostavljam.
29.01.2014. (08:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Naravno po bakinom receptu....
26.01.2014. (08:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
mmmmmm....osjećam miris svježe pečenog kruha i buhtli....miris djetinjstva i zdravlja....
26.01.2014. (09:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sunčicaa
Potpisujem svaku tvoju riječ.
Dolazi do manipulacije naroda - marketinški trikovi.
Problem je u hodanju i kretanju.
Pozdravljam te i dobar tek! :)
Drago mi je da se ne osvćeš na gluposti koje nam nameću! :)
26.01.2014. (18:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Igniss
To je itekako istina. Rat protiv masti (pri tome mislim na životinjske masti , ne na ovo hidrogenirano biljno s***nje) je jedna od tragičnih pogrešaka nutricionizma i medicine. Na svu sreću, i to se danas polako okreće.
27.01.2014. (10:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Svaka ti je na mjestu.
Medicina je dugo podvlađivala novom i modi, a polako se vraćaju stare provjerene metode. Tako se i zabranjeni maslac i mast vraćaju.
27.01.2014. (10:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
križar
Potpisujem, masno je slasno i bolje da ljulja neg da žulja. U slast ti bilo.
27.01.2014. (10:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Igniss
Ironično, "masno je slasno" je u suprotnosti s "bolje da ljulja neg da žulja". Konzumacija masti dulje drži čovjeka sitim, pa stoga i vodi manjem unosu (manjem višku) kalorija nego kod konzumacije šećera i proizvoda od bijelog brašna.
27.01.2014. (11:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
apis
glad se stovremeno prišuljala na mala vrata neopaženo. Srećom, nisu brave moje nikad bile rđave, nisam brave ni pripremila da me od gladi čuvaju...
27.01.2014. (13:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
double-trouble
možeš li podijeliti bakin recept buhtli?
okušala bih se u pripremi:-)
27.01.2014. (13:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
moja baka isto peče domaće buhtle, s domaćim pekmezom. i naravno da se zimi jače jede, da čovjeku bude manje hladno :)
27.01.2014. (14:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Nekad se nismo bojali hrane.
Ne prodje dan da nešto ne proglase za tihog ubicu, nosioca kancerogenih materija ili opasnog po nekom drugom osnovu.
Lično držim u kući i mast i puter i suncokretovo i maslinovo ulje...i još neka tandrmoljak ulja... Svako ima svoju namjenu, a i nisam neka kuharica. Šta li tek one dobre imaju...
27.01.2014. (15:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
20 do asa
...najveća istina je u tome da su se zbilja ljudi prije više kretali nego danas..i jeli domaću hranu....trebalo je i bit masno, da se sve dobro podmaže :))...i ja se sjećam bakinog kruha...a buhtle su bile odlične, al majka je nastavila bakinu tradiciju, tak da nekad nedjeljom imamo buhtle :))...a stari je kao mali često jeo svinjsku mast namazanu na kruh.......i šećer posipan na šnitu kruha.... i živ je i zdrav, hvala Bogu......
27.01.2014. (15:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Ja jedem :
Jaje na masti pečeno
Pašticadu na masti spremljenu
Krumpir i meso na masti pečem.
.........a Dalmatinka sam !
27.01.2014. (16:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mirela
puno griješim jer ne koristim svinjsku mast za prženje, ali na sreću pa ne pržim ništa ozbiljno jer mi hranu uglavnom pripremi majka ili baka.
27.01.2014. (16:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
crossroadsoflife
Najljepša sjećanja su ona s mirisom koji se pamti..:)
Lijepi pozdrav ostavljam!
27.01.2014. (17:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sapunerija
Rat protiv masti je bio pogreška.
Ja sam LCHF blagi sljedbenik. Uglavnom sam to ja ovako prihvatila: jedem ono što su jeli moji stari, i nastojim što više hrane uzgojiti u svom vrtu ili kupiti u susjedovom. Izbacila sam prerađena ulja i šećere i brašno iz kuhinje, a nastojim i većinu ostalih ugljikohidrata
27.01.2014. (18:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Od svega najviše vesele poznati mirisi hrane iz djetinjstva. Ako je osoba uglavnom zdrava ničega se ne bi trebala odricati već umjereno u svemu uživati. Poanta je na umjereno.
Svima poimence hvala na komentarima.
27.01.2014. (19:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mihaellaa
hmm vrlo zanimljivo! posjeti moj blog i komaj
27.01.2014. (20:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Argitula
Evala i dobar tek!!
27.01.2014. (20:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bellarte
..ništa bez maščobe...pa makar i oko struka..:)
27.01.2014. (21:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nečmenjanka
Primamljiva mi ona slanina ..... mast volin na kruvu ispod
peke , posutu sa crvenom paprikon ... svemu unatoč ...
Dovidova
28.01.2014. (00:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
creativa
činjenica jest da već više od godinu dana sasvim uredno kontroliram kilažu zahvaljujući prelasku na svinjsku mast, skužio sam da me ulje napuhava i otežava probavu
28.01.2014. (09:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Hvala svima na komentaru i moderatorima što su tekst uvrstili na naslovnicu!
28.01.2014. (11:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
iskreno plava
Mast za slast. Jaje je najbolje pečeno na masti. Masnu pogaču neću u ovaj kasni sat ni pominjati.
28.01.2014. (23:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Emmet
Danas me sve nešto puca na nostalgiju pa tako naletih i na ovaj post. Lijepo napisano kao pdsjetnik na neka prošla vremena. Sve češće nam se vraća ta želja za tim vremenima, naših starih koji su živjeli u skladu sa prirodom.
Pozdrav ostavljam.
29.01.2014. (08:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...