Komentari

voltaren-salt.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • voltaren

    sad kad spominješ... ta šuma koja je izrasla sama od sebe... nikad nisam vidio da netko čisti svemirski brod u zvjezdanim stazama. pa čak niti robot. pročitao sam da su smislili najnoviji mobitel koji ima neki čudotvorni premaz koji sam zacijeljuje ogrebotine (zacijeluje ogrebotine - zvuči kao da je živ). mora da su to već korisitili u nasi ili tko zna gdje ali evo ga sad i na mobitelima. mislim si moguće da svemirski brod u zvjezdanim stazama čisti sam sebe? ako je tako hoću to i na našem.

    avatar

    23.01.2014. (12:44)    -   -   -   -  

  • voltaren

    :)) Jesi ti to nedavno morao nešto pospremati? Nešto mi zvoni da su R2D2 i C3PO ipak nešto pospremali kad je Anakin još bio mali ili je to možda bio Luke. Pa i Wall-e se baš načistio smeća. A Baumi je vidio u nekoj tv reklami robotski usisivač koji sam čisti. Pa... može, nije to možda ni loše ponekad ako se čovjeku baš neda ili nema vremena, ali opet... Što ako mi "pospremi" nešto što se meni čini još potrebnim i ne smatram to smećem? To mi je uvijek smetalo, kad bi mi mama bacila neku stvar bez da me pita treba li mi još, a njoj je to uvijek sjajno išlo, zato nikad nisam voljela da mi ona bilo što posprema, jer na robota bi se barem mogao naljutiti, a na mamu ne možeš. Ali kako onda robotu ugraditi dobar program kad svaki čovjek ima vlastiti sustav procjene o iskoristivosti stvari, ipak je najsigurnije kad to čovjek učini sam.
    Zapravo me ne čudi da smo prije usavršili tehniku izlječenja mobitela, nego onu za još brže zarastanje ljudskih rana. Ipak su nam aparati većinom važniji od ljudi. Dobra stvar u svemu je da će napretkom tehnologije usmjerene razvoju isplative tehnike slučajno usput naići i na otkrića koja će biti korisna u medicini. Znaš što sam čula prošli tjedan slušajući radio najavu večernjih vijesti? Nešto kao - ... tristo i nešto poginulih, vrijeme sutra sunčano i vedro... Stvarno, dođe mi katkad da potražim onu šumu i skrijem se tamo na neko vrijeme :( Ali tamo uopće nema signala za mobitele, pa ne znam kako bih.

    avatar

    24.01.2014. (12:59)    -   -   -   -  

  • voltaren

    Eko Eko! Pa ne vjerujem da se nisam sjetila! A taj je svemirski higijeničar još nekad davno, u prastarom 20. stoljeću pomogao spasiti i našu Zemlju od smeća i zmazanoće. I tko bi rekao, najefikasnije oružje mu je tad bio obični sapun.
    Vidim da sam gore spomenula usisivač umjesto usisavača, ali si sad mislim da možda i nije bila samo greška u tipkanju nego da sam zbilja nekad negdje čula pa pokupila i tu riječ.
    Od manje važnih stvari - popravljala sam ulazna vrata na kući. Od dugogodišnjeg utjecaja za drvo nepovoljnih atmosferilija (super, kako sam ovo dobro sročila, početak rečenice kojeg se ne bi posramio ni ekonomski analitičar našeg državnog bdp-a), dakle, donji se dio vrata nekako izvitoperio tako da između jednog dijela ruba i dovratka ima i do prst lufta. I previše mi topline kroz tu pukotinu pobjegne van. Točnije, bježala je do jučer. Jer sam jučer kupila bočicu pur pjene. Lijepo piše na pakovanju da se poliuretanska pjena koristi u građevinskim radovima za popunjavanje praznina, toplinsku izolaciju... Tako sam je sinoć s veseljem i obilno nanijela oko praga i uz štokove, pa s osjećajem olakšanja zbog lako rješenog problema zatvorila vrata prije nego se ta masa skroz napuhne. Mislila sam si, taman će se oblikovati i posušiti do jutra dok ja mirno spavam. Ali zamisli, jutros nisam mogla otvoriti vrata. Nikako. Zadnjih nekoliko dana ili me zatrpa snijeg ili se sama zalijepim doma. Doslovno. Evo, sad znaš iz prve ruke što ne bi trebao raditi. A kako je s tobom?

    avatar

    30.01.2014. (17:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...