Komentari

sasapetkovic.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Zoran

    Poštovanje, g. Petković. Ja sam četrdesetogodišnji entuzijast za bubnjeve iz Zagreba i htio bih pohvaliti Vaš blog. Entuzijazam kojeg i sami imate je vrlo "zarazan".
    Imam jedno pitanje, vezano uz (ovaj) zadnji objavljeni tekst: u video zapisima svirate naizmjence s nogama, a ruke vam udaraju naizmjence onako kako je zapisano na vježbi. Meni to baš i ne ide, premda se trudim. Kad god dođe pauza, jednostavno se "izgubim" i teško mi je ponovo udariti po snaru, a da noge i dalje nastave raditi ono kaj su radile ranije.
    Imate li neki savjet?

    Još jednom, sve pohvale i samo naprijed.
    Želim Vam blagoslovljen Božić i puno uspjeha u Novoj 2014.
    Zoran, ZG

    avatar

    23.12.2013. (08:00)    -   -   -   -  

  • Saša Petković - bubnjar

    Zorane, poštovanje i hvala na komentaru i pitanju.

    Štogod vježbali u kontekstu sviranja bubnjeva, morate početi polako i onda napredovati prema sve bržemu NAKON što savladate vježbu pri sporom tempu.

    Ja sam, primjerice, na ovim YouTube klipovima odsvirao tu vježbu zbilja brzo, u odnosu na ono kako bi početnici trebali vježbati. Doslovno krenete prvo "tapkati" desnom, pa lijevom nogom, pa opet desnom itd., s time da se trudite biti "u ritmu", odnosno, trudite se da prolazi jednako vremena između svakog udarca nogom. Zatim, kao što sam sugerirao u postu, krenete udarati note za doboš samo desnom rukom. To ne bi trebalo biti preteško. Pa, kad to savladate, krenete udarati note za doboš samo lijevom rukom. Nakon što i to savladate, krenete udarati naizmjence desnom i lijevom rukom, pa nakon toga probate odsvirati vježbu na način da note za doboš svirate i desnom i lijevom rukom u isto vrijeme.

    Naglašavam: sve ovo krenite raditi sasvim sporo i polako. Nakon što vam vježba "uđe" u mišićnu memoriju, probajte je odsvirati malo brže. Pa nakon što i to "legne", onda krenete još malo brže. To je JEDINI recept za napredak i uspjeh. Prečaca jednostavno nema.

    Sretno u vježbanju i također, uzvraćam dobre želje za predstojeće blagdane.

    Pozdrav iz Pule.

    avatar

    23.12.2013. (12:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...