Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • borivoj

    Predstavljena web aplikacija za utvrđivanje prava iz Socijalnog programa Grada Rijeke

    Rijeka, 10. prosinca 2013.
    U riječkoj gradskoj upravi danas je predstavljen jedinstveni projekt u Hrvatskoj - nova web aplikacija putem koje građani mogu dobiti informaciju, koja prava iz Socijalnog programa Grada Rijeke mogu ostvariti. On-line savjetnik za Socijalni program Grada Rijeke izrađen je s ciljem poboljšanja informiranosti potencijalnih korisnika gradskih socijalnih mjera.







    Putem jednostavnog web sučelja i bez potrebe on-line registracije, aplikacija vodi korisnika kroz ciljana pitanja i unaprijed ponuđene odgovore i daje točnu i preciznu informaciju o tome koja prava može ostvariti na temelju Odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke. Riječ je o anonimnom interaktivnom upitniku za određivanje vrsta pomoći prema uvjetima socijalnog programa Grada Rijeke. Popunjavanjem osnovnih osobnih podataka, uvjeta stanovanja i podataka o prihodu dobivaju se informacije o mogućim pomoćima, kao i detaljne upute o potrebnoj dokumentaciji i načinu predaje zahtjeva za korištenjem mjera iz Socijalnog programa Grada Rijeke.

    Autorica koncepta i teksta web stranice je Kristina Dankić, savjetnica u Odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, a stranicu je programirao Ivan Rukavina iz Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke. Dizajn potpisuje Mauricio Ferlin u suradnji s Informatikom Mihelac, a doprinos razvoju aplikacije dali su i predstavnici udruga osoba s oštećenjima vida i sluha.

    "Drago mi je da nastavljamo s našim opredjeljenjem za povećanje broja usluga koje se mogu riješiti bez neposrednog dolaska građana na šaltere gradske uprave. On – line savjetnik jedna je u nizu aplikacija koje su dosad ponuđene Riječanima, s time da je ova usmjerena na potencijalne korisnike Socijalnog programa. Važno je naglasiti kako je popunjavanje ovog upitnika anonimno i jednostavno, pa svatko lponaosob lako može provjeriti ispunjava zadane uvjete. Aplikacija je prilagođena gluhim osobama koje imaju mogućnost primanja uputa pomoću znakovnog jezika, dok slabovidne osobe imaju mogućnost ispunjavanja upitnika znatno povećanim slovima", kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je novu aplikaciju predstavio zajedno s pročelnicom Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankicom Perhat i ravnateljem Direkcije za informatičke sustave Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Nenadom Lazarićem.

    "Ideja za razvoj web aplikacije Socijalni program Grada Rijeke, prve ovoga tipa u Hrvatskoj, nastala je u okviru međunarodnog projekta EGOV4U (E-uprava za vas) u kojemu je Grad Rijeka sudjelovao zajedno s nekoliko europskih gradova, a koji je financirala Europska unija. U sklopu tog projekta održani su besplatni IT tečajevi putem kojih je informatički educiran veliki broj građana. Upravo su korisnici gradskog Socijalnog programa imali prednost pri uključivanju u ove tečajeve. Osim toga, veliki broj udruga koje okupljaju građane dobio je na korištenje informatičku opremu kako bi se građanima koji nemaju mogućnost korištenja IT opreme kod kuće, omogućilo da u svojim udrugama besplatno koriste informatičku opremu i internet. Iako očekujemo da će dio naših korisnika već sada moći koristiti web aplikaciju, vjerujemo da će ona tek u budućnosti naći svoju pravu primjenu, kako još više građana bude informatički pismeno", kazala je pročelnica Perhat.

    Tomu je dodala da je web aplikacija Socijalnog programa Grada Rijeke razvijena s ciljem poboljšanja informiranosti potencijalnih korisnika gradskih socijalnih mjera. Naime, Grad se i do sada izuzetno trudio informirati građane o socijalnim pravima koja mogu ostvariti u okviru Socijalnog programa, koristeći različite komunikacijske kanale; od osobnog kontakta, telefonima, e-mailovima, tiskanim lecima i plakatima, obavijestima koje su dostavljane udrugama i ustanovama te putem gradskih portala i svih raspoloživih javnih medija. Prednost ovog načina informiranja, naglasila je Perhat, je što putem jednostavnog web sučelja i bez potrebe on-line registracije, aplikacija vodi korisnika kroz ciljana pitanja i unaprijed ponuđene odgovore i daje mu preciznu informaciju o tome koja prava može ostvariti na temelju Odluke o socijalnoj skrbi te ga upućuje na obrasce koje mora ispuniti kao i dokumentaciju koju treba priložiti pri podnošenju zahtjeva za ostvarivanje prava. Na temelju odgovora koje korisnik daje na neophodna pitanja, dobiva se personalizirana informacija o tome koje oblike pomoći može ostvariti i na koji način i gdje.

    Aplikacija će biti trajno dostupna na portalu Grada Rijeke kao e-usluga, a može joj sepristupiti preko linka: https://e-usluge.rijeka.hr/SocijalniProgram.
    Radi se o još jednom kanalu komunikacije Grada s građanima s obzirom da ih sve više koristi informatičku tehnologiju. Namjera je da web aplikacija bude sustav on-line informiranja i savjetovanja građana, a stranica se u potpunosti temelji na poslovnim p

    avatar

    11.12.2013. (11:02)    -   -   -   -  

  • borivoj

    borivoj 11.12.2013 10:52 h

    danas u hrvatskoj bilo čega da se taknete, po svuda otpori i problemi... čini se to namjerno ili iz neznanja, nije bitno, bitno je da je prisutna u velikoj mjeri neorganiziranost a tako i sve ostalo... to vas dovodi vas do ludila.. leglo je bolesti i loših međuljudskih odnosa, - općenito...

    kolariću - paniću, vrtimo se samiću, sami sebe zaplićemo, sami sabe otplićemo... - stara dobro poznata pjesma iz naroda...

    ------------

    borivoj 11.12.2013 10:53 h

    jutros u 10,00 sati bio sam u banci i penzija još nije stigla ???

    ------------

    borivoj 11.12.2013 10:54 h

    koga više zanima: http://www.mirovinsko.hr/

    avatar

    11.12.2013. (11:04)    -   -   -   -  

  • križar

    Ja sam jedna od sretnica koja neće dobiti ni penziju, a bogme ni mirovinu.SRETNO NAM SVIMA BILO:

    avatar

    11.12.2013. (15:56)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Meditacija - drevni lijek za bolesti modernog doba

    Meditacija postoji otkad postoji ovaj svijet.

    Ona je sastavna komponenta svih religija i kultura na Zemlji.

    Njeno blagotvorno djelovanje na um i tijelo nam omogućuje da proširimo svoju percepciju i bolje djelujemo u svakodnevnom životu.

    Danas mnogi ljudi svakodnevno prakticiraju barem neki oblik meditacije.

    Pojam meditacije je populariziran u današnjem svijetu zahvaljujući mnogim slavnim osobama koje su ju prakticirali - Beatles, Madonna, Tina Turner...

    Znanstveno je dokazano da meditacija može ojačati um, poboljšati zdravlje neurona, povećati inteligenciju i sreću. Svakodnevnom meditacijom možete značajno poboljšati kvalitetu vašeg života.

    Pročitajte više


    Članak

    Nar - voće koje liječi izvana i iznutra

    Nar, šipak ili mogranj, (lat. Punica granatum) jedna je od najstarijih vrsta voća poznatih čovječanstvu.

    Zapisi o njemu mogu se pronaći u mnogim kulturama i religijama.

    Ovo hranjivo voće bogato antioksidansima oduvijek je cijenjeno kao simbol zdravlja, plodnosti i vječnog života.

    Iznimno su popularni njegovi sok, sjemenke i ulje.

    Mnoge studije potvrdile su da se radi o jednom od najljekovitijih voća na svijetu zbog blagotvornog utjecaja na kardiovaskularni, živčani i koštani sustav.

    Pročitajte više




    Od sada dostupno u Alternativa Webshopu

    Zmajeva krv - smola drveta Croton lechleri - ima jedinstveno antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Pomaže kod oboljenja uzrokovanih virusom gripe, adenovirusom, retrovirusom i virusom parainfluence, snižava temperaturu...

    Pročitajte više

    Renol je biljni proizvod koji poboljšava funkcioniranje bubrega, mjehura i nadbubrežnih žlijezda. Biljni sastojci Renola stimuliraju limfni sustav, pospješuju detoksikaciju tijela i čiste mokraćne puteve...

    Pročitatje više

    Gynex sadrži kombinaciju biljaka koje se od davnina koriste u narodnoj medicini kod menstrualnih tegoba, muške i ženske neplodnosti, ginekoloških poteškoća, problema u menopauzi. Ove biljke pomažu uravnotežiti rad hormonalnog sustava i pozitivno utječu na poboljšanje plodnosti kod oba spola.

    Pročitajte više





    WWW: alternativa-za-vas.com
    FORUM : alternativa-forum.com
    STORE : alternativa-webshop.com
    EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com
    TEL: +385 (33) 731-922
    MOB: +385 (0) 99-640-7446
    NOVO: Skinite našu besplatnu mobilnu aplikaciju!
    Android Iphone/Ipad

    Pridružite nam se na:


    Copyright © 2013 Alternativa za Vas.

    avatar

    11.12.2013. (16:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    From: Barbara Grubisic
    Sent: Wednesday, December 11, 2013 11:24 AM
    Subject: Re: FW: penzija i...

    Poštovani,

    uvidom u Banku podataka ovog Zavoda utvrđeno je da Vam je mirovina u isplati od 10.11.2013. godine. Doznakom od 02.12.2013. obračunata Vam je mirovina za razdoblje od 10.11.2013. do 30.11.2013. u iznosu od 1.740,96 kn (za 21 dan mjeseca studenog, a ne za cijeli mjesec). Doznaka od 02.12.2013. plaćena je 11.12.2013., danas. Upućujemo Vas da se tokom današnjeg dana obratite banci.

    Lijep pozdrav,

    ---------

    Poštovana Barbara,

    Ja Vam se najljepše zahvaljujem na ovoj informaciji.
    Mirovinu sam ovoga trena podigao na Banci i platio
    sve račune pod opomenom. Hvala Bogu!
    Za sve nejasnoće ubuduće obratit ću se Vama.

    Sretan Božić i Novu Godinu 2014. želim Vama i svim
    zaposlenicima Mirovinskog!

    Lijepi pozdrav, Borivoj

    -------------

    avatar

    11.12.2013. (16:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    križar, svako dobro ti želim!
    lp, borivoj

    avatar

    11.12.2013. (16:54)    -   -   -   -  

  • borivoj

    UMJESTO SPASA DOBILI SMRTSLIKE UŽASA U PROSTORIMA ZAGREBAČKE UDRUGE ASTOR

    OTROVANA 43 PSA

    Pomor životinja u ilegalnom azilu

    Tužnu sudbinu jadnih životinja otkrio je Stjepan Novak koji radi u obližnjem konjičkom klubu. U Hrvatskom veterinarskom institutu ispitat će razloge uginuća pasa, a policija provodi istragu

    Ana RAIĆ KNEŽEVIĆ. snimio Davor KOVAČEVIĆ


    ZAGREB » Čak 43 psa pronađena su uginula u prihvatilištu za životinje kraj Jadranske avenije. Tužnu sudbinu pasa što su ilegalno držani u objektu u vlasništvu udruge za zaštitu životinja »Astor« otkrio je u utorak kasno poslije podne Stjepan Novak, koji radi u obližnjem konjičkom klubu. ...

    današnji novi list

    avatar

    12.12.2013. (08:08)    -   -   -   -  

  • borivoj

    veliko hvala!

    penziju sam podigao, hvala bogu!, tako riješio se i nekih računa pod opomenom.

    sve je sad o.k.

    lijepi pozdrav!



    vama i djelatnicima mirovinskom čestitam sretan božić i novu 2014. godinu.

    borivoj

    -------------


    On Thursday, December 12, 2013 10:23 AM, Vera Mahulja

    Poštovani gospodine Borivoj Bukva,

    Povodom Vašeg upita izvršila sam uvid u našu banku podataka te utvrdila da je nalog za isplatu mirovine za period od 10.11.2013. do 30.11.2013. proveden 02.12.2013. tako da će biti isplaćena u tijeku ovog mjeseca. Ukoliko Vas zanima kada bi mogla biti isplata potrebno je nazvati našu likvidaturu mirovina. Ujedno vas izvješćujemo da će redovna isplata mirovine za prosinac biti u sijećnju 2014.

    Pozdrav

    avatar

    12.12.2013. (16:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...