Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • brigita3

    Ti si dobar analiticar i jako dobro poznajes i muski i zenski rod. Ali o ljubavi ti stvarno nemas pojma. Zanimljiva ideja i dobar post iako se u nekim tvojim tvrdnjama ne slazem s tobom.

    avatar

    05.12.2013. (10:33)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @ brigita3 Pa čovjek i piše kao što piše baš zato što ima pojma o ljubavi.

    Moj komentar na cijelu priču je samo jedna riječ; katastrofa.
    Ali budimo realni. Krivnja nije samo na njemu. Treba uzeti u obzir odakle je. Sigurno je da su mu njegovo vlastito društvo i kultura cijeli život pričali gluposti. I zato se danas tako ponaša.

    avatar

    05.12.2013. (10:54)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Ma znas Zoni, ja to ovako gledam: Dvoje se ljudi srelo, zaljubilo i posto su morali da odu svako svojim putem, rastali su se kao iz bajke: Pepeljuga je morala da ide ali je rekla potrazi me i ostavila traga. I princ je sada trazi. ( Tako bi pisale mnoge blogerke i blogeri - romanticari). A Ignis je to izanilizirao do "da ne moze vise" U ljubavi se to ne radi... zato mislim da on nema pojma sta je ljubav.

    avatar

    05.12.2013. (11:49)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ovaj kratki članak će ti pokazati da to ipak nije točno ;-)

    avatar

    05.12.2013. (13:09)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @brigita3 Ma razumijem ja što si ti htjela reći. I sve to na prvu doista lijepo zvuči. Međutim, takav pogled na situaciju iz posta nije realan.
    Kao prvo, čisto sumnjam da se tu uopće radi o ljubavi ili zaljubljenosti (da, to su različite stvari). Ni za njega ne bih rekao da je zaljubljen, a za nju i pogotov.
    Prije bih rekao da se radi o nekakvoj blagoj zaluđenosti i to prvenstveno s njegove strane (ipak čitamo o muškarcu koji traži ženu, a ne obrnuto). Pritom nikoga ne osuđujem. To je jednostavno prirodna posljedica izloženosti suvremenoj zapadnoj kulturni. Kakve pak sad veze ima zapadna kultura sa zaluđenosti? E pa ona trenutno propagira hrpu iluzija (što po pitanju muško-ženskih odnosa, ali i generalno). Hollywood je školski primjer toga.
    I pazi sad što on radi. Gubi godinu dana svog života tražeći ženu koja ga je sigurno odavno zaboravila. No ne bih ništa rekao da on traži ženu s kojom je proveo neko vrijeme te mu je bilo ugodno s njom. To bih mogao shvatiti, iako mislim da bi i tada imao pogrešan stav. Ne bih ništa rekao ni da se radi o kvalitetnoj ženi. Međutim ni to ovdje nije slučaj. Ok, možda se varam, ali ne ostavljanje bilo kakvog kontakta uz "Potraži me" je jasan znak kako se radi o attention whore ponašanju. U najboljem slučaju nije bila istinski zainteresirana.
    Dakle na dotičnu se uopće ne isplati trošiti vrijeme, a on ju je očito počeo idolizirati i razvio blagu opsesiju.
    Zato sam i opisao cijelu tu situaciju riječju katastrofa.

    avatar

    05.12.2013. (14:12)    -   -   -   -  

  • d@d@

    Nije joj se dovoljno svidio, ima već nekoga, ganja nekog drugog.

    Da je htjela kontakt ostavila bi makar jednu od rezervnih mail adresa, facebook profil ili što god, danas nije problem održavati elektronički kontakt čak ni sa tako površnim poznanicima.

    Jer oni su u stvari to površni poznanici.

    Kao terenac ponekad provodim dosta vremena u birtijama, željezničkim i autobusnim čekaonicama, tamo se lako družiti s ljudima, ali nikada ne ostavljam kontakt podatke, obično se s ljudima i raziđeš s doviđenja, ljubazno doviđenja ne vidimo se sutra na kavi doviđenja.

    Da me netko ovako počne proganjati, mislila bi da sam u zadnji čas zbrisala od potencijalnog psihopate.

    avatar

    05.12.2013. (14:34)    -   -   -   -  

  • Tzar

    prvo ona je debela ružna štraca - kakva 7-ica... pari ka da si je gazia čizmon po faci!

    al aj u redu to, moga bi ja prić priko toga da ima dobar karakter - ali ne - tu je još gora!

    iskreno mi je žao momka jer je stvarno dobar i onako ludo naivno romantično avanturistički tip iz bajke, ali takav san i ja bia pa ga skroz razumin... odrasta je na Novom Zelandu - nezatrovana sredina, raj na Zemlji, i nametnuli su mu krive poglede na život, jebiga...

    al šta je u toj ciloj priči najtragičnije - ON, pazi - ON - koji je od nje i ljepši i pametniji i bogatiji i sposobniji i bolji u svemu - ON gubi vrijeme i živce i resurse trčeći za NJOM koja je glupa štraca smrdljiva jedino dobra da gnjoji zemlju! eto ti zapadno društvo... jebem ti betu da ti jebem život i žene i jebanje!

    strašno mi ga je žao, volia bi da bar nekako on dođe do informacija o igri, a možda i oće s vremenom kad dobro popuši feminističku kurčinu - kad mu skroz u grkljan uđe da zagrokće i počme se gušit. a već mu je do jaja uša...

    i ja isto volin 'fairytailes' i 'fantasy' i 'against all odds romance' i takav san još od malena - ali nemoš ti to tražit u zapadnom društvu feminizma - ako tu tražiš ljubav i toplinu - bolje ti se polit benzinon i zapalit...

    život me naučia - ka šta će i njega naučit - da je sve kurac, i nemoš ti tu ništa nego radit svoje najbolje kako moš, a žene su tu usput samo za sprčit, dobro se popišat i probit ih nogon - jer to one jedino cijene...

    avatar

    05.12.2013. (15:59)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nisam htio da ispadne da bi to što on radi bilo opravdano kada bi ona bila supermodel (jer ne bi, iako bi bilo malo shvatljivije) pa sam morao biti velikodušan prema njenom izgledu. Pozivam i čitatelje da budu, valja nam zbijati šale s neuglednošću samo kada dolazi u paketu s toksičnim karakterom ;-)

    avatar

    05.12.2013. (16:56)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Meni se iz priče čini da taj momak još nije nikad ševio, a radi na tome da se to ni ne dogodi u bliskoj budućnosti.

    Da i zamislim da ju nekim čudom nađe - koje su perspektive te priče? Ona je polaskana time da je on spreman na takve napore da ju samo ponovo sretne. Ali da bi od priče nešto bilo, ona bi morala sići s pijedestala i poševiti se s njime, kao svaka druga (da ne velim obična) žena. Ona nije neka posebna ljepotica, ali je sasvim OK i dovoljno je mlada da u njezinom krugu ima 50 frajera koji bi je bez puno krzmanja i komplikacija poševili. A na svijetu ima samo jedan (kreten, doduše) koji ju drži na takvom pijedestalu. Kakav stimulans taštini! Pa nije luda da se toga odrekne sišavši s prijestolja i poševivši se s frajerom koji se pokazao takvim Gama momkom.

    Čuh nedavno (u Torontu) na radiju jednu još strašniju priču:
    Momak se u birtiji upucava komadu i veli
    "Spreman sam sve učiniti za tebe".
    "Baš sve?"
    "Da."
    "I hodati po staklu?"
    Na to momak ispusti čašu iz ruke, i klekne u staklovinje ...
    Voditeljica ga upita što je dalje bilo.
    "Završio sam u bolnici, ona me posjećivala, zajedno smo otada, već 42 dana".
    Pazi tog Gama momka, još se time javno hvali na radiju, da svi čuju kakav je kreten ...

    Da su on i komad bili skupa na planinarenju, ili skijanju, pa ona padne i slomi nogu, muškarčina ju natovari na leđa i teškom mukom nosi dva sata (ili dva dana) do prve civilizacije, to bi bila druga priča. Ali kleknuti na koljena u krhotine stakla ... Užas.

    U jednoj pjesmi Leonard Cohen (poznati Alfa dečko) pjeva (otprilike): Još nikad muškarac nije osvojio ženu klečeći na koljenima.
    A onaj koji klekne na staklo, taj stvarno ne može dugo potrajati.

    avatar

    05.12.2013. (20:54)    -   -   -   -  

  • Piton007

    "Pronađi me"... namiguša jedna. Zašto muški moraju loviti žene? Ja bi ženu koja je jaka, samostalna i pametna. Jesam li papučar?

    avatar

    06.12.2013. (10:41)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nisi, to je sasvim normalna želja. Problem je u tome što je takva žena (u pravilu, čast iznimkama) prva koja će te se riješiti upravo zato što si joj udovoljio i ne bio jači, samostalniji i pametniji od nje.

    avatar

    06.12.2013. (10:43)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    This guy - a stalker in training?

    Jesu li mediji profiteri na tudjem jadu?

    U kojem postotku i uvjetima obrazovane zene biraju kretene i nasilnike, radi cega zazale kasnije - makar imaju druge (normalne/dosadne) mogucnosti (muskarce) oko sebe?

    Koliko mediji (propaganda) ili utjecaj okoline pridonosi tome da otpisu "dosadne" ili "predvidljive" i da uzmu svojevrsnu tempiranu bombu u ruke jer je nekakav "izazov" ?

    Puno pitanja pitanja...

    Javna diskusija na temu medijskog izvještavanja o nasilju nad ženama

    avatar

    07.12.2013. (13:59)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Razgovara oddvjetnik s klijenticom koja se želi razvesti:
    - Pije li vaš muž?
    - Ne, ne pije
    - Droga?
    - Ma nema pojma što je droga
    - Malo zarađuje?
    - Ne, ima plaću dvije tisuća eura
    - Tuče vas?
    - Ne!
    - Ne brine se o djeci?"
    - Brine se jako o njima
    - Vara vas?
    - Nikad me nije prevario, nije on takav!
    - Ne pomaže vam u kući?
    - Pomaže. Radi puno toga.
    - Pa koji je onda razlog za rastavu draga gospođo?
    - Sve on to radi, ali da vidite s kojim izrazom lica!

    avatar

    07.12.2013. (18:06)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @Piton007
    Sjedimo tako moj frend i ja uz dobar crnjak i pričamo o dramama koje su nam ženske priredile tokom naših životeka. Ja upitam, više retorički nego za istač:
    Pa zar je nemoguće naći ženu koja ne bi bezrazložno zajebavala, imala drame zbog rana koje si je sam nanijela (ili izmislila) ... i.t.d. ?
    Veli moj frend:
    A kaj bi ti štel, muškarca s p..... ?

    Žena koja ne zajebava ne daje muškarcu prilike da se iskaže kao pravi muškarac i riješi problem ... Život bez rata spolova je dosadan ...

    avatar

    08.12.2013. (02:56)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @Pogled izvana Neka žene drame, meni osobno to ne smeta, mogu i znam se s time nositi. Uvijek su imale tu sklonost dramatiziranju, međutim danas baš pretjeruju. Došlo je do te mjere da moraš biti pomalo psihopat kako bi položio njihove shit testove. I kad se gleda na globalnoj razini to se počelo loše odražavati na društvo. Da stvar bude još gora mladi muškarci dobivaju potpuno krive savjete i upute o ponašanju prema ljepšem spolu. Izgleda da se lagano vraćamo u kameno doba (kad je 15% muškaraca imalo djecu, ostali ništa).

    avatar

    08.12.2013. (09:24)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Jedna bitna razlika je u tome što je nekada ženska drama u najgorem slučaju rezultirala s malo ljutnje ili kratkoročne apstinencije. Ako danas ne prođeš svaku epizodu drame kako treba, slijedi ti robovlasnički tretman od strane institucija zaduženih za "obitelj". To je već postao nerazumno velik rizik.

    avatar

    08.12.2013. (10:50)    -   -   -   -  

  • RegularnoŽensko

    Da bi odnos bio pošten u smislu uloženo/dobiveno (oh, znam, ovo zvuči kao kupovanje/plaćanje na blagajni, ali vjerujem da ćete shvatiti) valja biti samokritičan u sposobnost (??) vlastite prosudbe.
    Bila ti žena i muškarac.

    I nositi se s tim posljedicama.
    "ne pizdi, 'di su ti bile oči" ?? Tko ima takvog frenda (unutrašnji glas/stvarni frend) = izlazi okrhnut, s ožiljkom ali ne i doživotno ogorčen.
    Sve ostalo je s i nejako.

    avatar

    08.12.2013. (18:42)    -   -   -   -  

  • tarzan

    Nevezano za ovaj post,

    sav jad i bijeda feminizma trećeg vala na djelu koncentriran u pola novinske stranice.

    http://www.pohrani.com/f/p/eK/eoRmEd/dsc00236.jpg

    Pogotovo oduševljava ovaj ekstremni beta koji je prostitutki kupio luksuzni stan u zamjenu za malo vagine.
    Inače, istočnoeuropsko porijeklo blizanki u ovom slučaju ne jamči kvalitetu - itekako su se prilagodile stanju na hrvatskom seksualnom tržištu.

    avatar

    08.12.2013. (21:49)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @The Artist
    Odlican vic!

    @Igniss
    Epilog cijele ove price uopce nije iznenadjujuci, osim mozda, za tog mladica koji se bio dao u potragu za to djevojkom.
    S druge strane, da malo manje vjeruje u neke bajke o musko-zenskim odnosima u danasnjem svijetu ovakav kraj ga ne bi niti imao priliku iznenaditi jer se ne bi niti dao u ovakvu potragu.

    avatar

    09.12.2013. (00:42)    -   -   -   -  

  • 1971

    Ajme, kakav nježni cvjetić od frajera... :)) Srećom, u barem polovini slučajeva to je izlječivo. :))

    avatar

    09.12.2013. (02:13)    -   -   -   -  

  • Skretničar

    (offtopic)

    Sinoć uđem s dvojicom prijatelja u restoran i primijetim dva stola od nas sjedi 5 osoba ženskog spola. Tri mlađe djevojke i dvije starije gospođe koje im mogu biti majke, tetke ili možda neke kolegice s posla.

    Jedna od njih mi se odmah svidjela i poželih odmah s njom spolno općiti. Dok sam sjedio preko puta svoje dvojice prijatelja i razgovarao s njima primjetio sam da me ta mala koja mi se svidjela stalno pogledava, dok pali cigaretu kao okrene se da bolje uhvati plamen, pa svaki put kad se glasnije nasmije baci oko prema meni valjda da vidi jesam li ju skužio, kada primjeti da ja gledam nju onda spusti pogled...

    Pitanje za 60kn - što sam napravio u toj situaciji?

    avatar

    09.12.2013. (13:32)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @tarazan: sasvim se slažem, baš dvije tipične vijesti koncentrirane na jednu stranicu. Zanimljivo opažanje o Ukrajinkama (?) - ponašaju se isto kao da su došle u SAD! To puno govori.

    @Skretničar: mojg blog je stvoren za offtopic! Heh.

    Opcije koje mi padaju na pamet su:

    A) Platiti piće za nju i poslati joj putem konobara. Garantirani fail osim ako nisi u odijelu šivanom po mjeri i odišeš vrlo visokim statusom od kojeg se žene vlaže na prvi pogled.
    B) Buljiti u nju dok ona ne pogleda u tebe, zatim skrenuti pogled i ostaviti creeeeepy dojam.
    C) Otići vani na čik-pauzu i nadati se da će i ona izaći. Mala šansa da ona to napravi, ali vrlo elegantno.
    D) Otići u WC i kampirati tamo nekoliko minuta u nadi da će se i ona izolirati od grupe.
    E) Napisati na računu svoj broj, napraviti avion od papira, i gađati je njime.
    F) Otići do njihove grupe i pitati što jedu jer ti se čini ukusno pa želiš i ti to naručiti.
    G) Ustati, povratiti po podu i srušiti se, nadajući se da će ti ona priskočiti u pomoć.

    Ovo pod G se samo šalim, naravno.

    Čini se kao zamamna situacija, ali s toliko ometala i cockblockera na putu istodobno i prilično beznadna. Što se dogodilo?

    Novi post: Kojem je spolu lakše?

    avatar

    09.12.2013. (13:59)    -   -   -   -  

  • Skretničar

    @Igniss:

    Bilo je ono pod D, a osim toga nisam napravio ništa. Pojeo, popio i otišao. Da se ona izolirala od grupe otišao bi ja za njom, ali eto nije.

    Kada sam izlazio skužio sam da se skroz okrenula prema meni dok sam već bio na vratima i kratko bacila pogled za mnom, ali nema smisla vraćati se na mjesto zločina pa sam produžio do auta.

    Ne pušim pa opcija C nije u igri. Rekao mi je prijatelj da to napravim, ali vjerojatno bi dušu iskašljao nakon prvog dima haha.

    Mala je bila po mojem ukusu što se izgleda tiče, kombinacije tijela i lica rekao bih 8.5-9, ali situacija je bila stvarno nikakva jer njezina je grupa imala svoju dinamiku, pričalo se, šalilo, s teme na temu i da ja uletim i prekinem to mogu dobiti jedino osmijeh + eventualno osobno zadovoljstvo da se kasnije neću pitati što bi bilo kad bi bilo.

    Mogao sam tražiti od konobara komad papira i pinkalo, zapisati svoj broj i ime te joj dati na odlasku, ali to bi bilo šamaranje mrtvog konja jer dok nismo ostvariti barem nekakav fizičko-psihički kontakt to je očekivani fail.

    Tijekom tjedna znam biti u odijelima, kaputima i sličnom pa to dosadi čovjeku, ali kako sada vidim trebao bih taj film furati i vikendom baš zbog ovakvih situacija. Odijelo ipak u tom prvom dojmu čini čovjeka.

    avatar

    09.12.2013. (14:56)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Neobična priča o predsjedniku Obami

    avatar

    11.12.2013. (09:41)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Što muškarci misle o lakim ženama?

    avatar

    13.12.2013. (15:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...