Komentari

narubupameti.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • joca muškarčina samo takva

    podijeli sa frendicama ovaj tekst :))))))))))))))

    avatar

    27.11.2013. (07:52)    -   -   -   -  

  • Alica u zemlji čudesa

    A što kada žena dođe kući ljuta?

    avatar

    27.11.2013. (08:04)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @ joca- većina ih još nije u braku pa bum se ipak strpila prije nego im počnem solit pamet. ;)

    @ Alica- pretpostavljam da je recept isti, ali nisam ziher. ;) Uostalo, dolazim pola sata prije s posla u odnosu na muža, tak da imam dovoljno vremena da se skuliram ako postoji potreba.

    Zapravo, ovisi da li me pitaš, što bi da sam muško napravila kad žena ljuta dođe doma, ili što kao žena činim kad ljuta dođem doma.

    U prvom slučaju, ne znam, nisam muško.

    U drugom slučaju, posvjestila bih si činjenicu da sam ljuta, da u konkretnom slučaju to nema veze sa mužem, i to bi mu rekla kad dođem doma, znači - "ljuta sam, nema veze s tobom, pričekaj da me prođe".

    E sad, zašto ne kažem da bi to isto trebao napraviti muškarac, kako se ženi ne bi stvarali milijuni upitnika nad glavom? Zato što polazim od činjenice da mogu mijenjati samo sebe i svoj način reagiranja na tuđe ponašanje. A ako s vremenom uočim da muž preuzima moje konstruktivne obrasce ponašanja, to je samo čokoladni preljev.. ;)

    avatar

    27.11.2013. (11:44)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Zavisi od naravi osobe, bilo da je muž, bilo da je žena, treba postupiti kako je najbolje da se situacija sredi! Recimo, ja volim razglabati o problemima a muž malo teže. Jedno je sigurno, prilagođavanjem i susretljivošću samo dobivamo a ako mislimo da gubimo ponos, to je onaj lažni, kako kaže Điboni: "I svatko drži svoju stranu ponosa i gluposti..."

    avatar

    27.11.2013. (15:22)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    @ sjećanja i osvrti- slažem se. Češće žene žele razglabati o problemima, a češće muškarci malo teže, ali u konačnici svi mi imamo potrebu skinuti s leđa teret koji nosimo nakon napornog radnog dana.
    Problem nastaje kad onaj koji dolazi ljut izvana (zbog stresa na poslu i slično, dakle ne govorim o situaciji kad je uzrok ljutnje između partnera, i ne bitno da li je muško ili žensko), bude doma dočekan sa hrpom pitanja, problema i očekivanja (nakon što si se cijeli dan borio s pitanjima i problemima na poslu), to je kao da te netko dočeka na nož, i ispucat ćeš svoj stres na tu osobu, makar ona prvotno uopće nije imala nikakve loše namjere, ali će na tvoju agresivnost odgovoriti agresivnošću (ili ako je riječ o pasivnoj ženi, onda šutnjom i zamjeranjem), i eto svađe, ni zbog čega.

    Mislim da niti jednoj ženi ne bi palo na pamet u prirodi stat pred uragan i čekat da naleti na nju. Dok istovremeno, vrlo često kad im muž nazubljen dođe doma, čine baš to. Izazivaju uragan. Mislim da je ta situacija puno češća, nego da žena ljuta dolazi doma, ako i dođe, rjeđe ima potrebu da ju se ostavi na miru.
    A sve se može s malo strpljenja riješiti bez posljedica. :) Isprobano, obje varijante (i mene je opralo par uragana dok nisam promijenila ponašanje. ;)

    avatar

    27.11.2013. (20:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...