Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Neobux - The best way to earn money online

    pustam pozdrav! :)

    avatar

    27.10.2013. (13:20)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Vrlo dobro napisan clanak koji postavlja tocnu dijagnozu zasto su neke djevojke kronicno same.

    Pogledavsi sve zene u mom zivotu koje su single, velika vecina bi se mogla svrstati u barem jednu od kategorija opisanih u tekstu. Iznimke od ovog pravila su zene koje su prozivile neka vrlo traumaticna iskustva u proslosti i jednostavno nisu spremne za vezu, sve i da to zele.

    Kategorija koju najvise opazam su “previsoki kriteriji.”
    Imam prijateljicu: kasne 30-e, obrazovana, iako i dalje vrlo lijepo izgleda (dugo godina se poluprofesionalno bavila sportom, te i dan danas ide redovno u teretanu i na jogu), svejedno se na njoj vidi koliko joj je godina. I svaki drugi-treci put kad se nadjemo, zali se kako ne moze naci muskarca za dejt, a kamoli za vezu. Prosli put sam je pitao kad je zadnji put bila na dejtu. Kaze da je isla na dejtove sa nekoliko muskaraca u prethodnih pet-sest tjedana, ali jedan nije znao razliku izmedju astrologije i astronomije, drugi se previse koristio postapalicama, kao sto su “like” i “hmm” u govoru, treceg je samo zanimao njegov posao i sportski timovi za koje navija itd. Svima im je dala nogu. OK, to je njezino pravo. Ali, nije da nema muskaraca, nego samo nema onih muskaraca koji zadovoljavaju sve njezine kriterije.
    Ovo je samo jedan tipicni primjer. Ima ih jos, a razlika je samo u detaljima.

    Nisu ni muskarci posve imuni na ovo. Prosli vikend se jedan frend zali kako je vec navrsio 40 godina, a nikako ne mozu odrzati dugorocnu vezu. On je arhitekt koji se prije desetak godina iz hobija poceo baviti fotografiranjem, i sada je u tome postao tako uspjesan, trazen i placen, da ce uskoro posve napustiti arhitekturu. Njemu je posve normalno odletiti za vikend u Egipt za photoshoot ili otici na Maldive, i to mu je sada takva rutina kao i meni popiti casu soka od narance za dorucak.

    Ali, ova dva primjera imaju jednu ogromnu, krucijalnu razliku: sta na te lamentacije kazu njima bliske osobe.
    Frendu fotografu smo rekli da je njegov nacin zivota vecinom nekompatibilan sa stabilnoscu koja mu treba da bi imao dugorocnu vezu, mozda cak i brak. Iako on ima pravo da hvata i karijeru i stabilnost monogamne veze, sansu da se oboje ostvari nisu dobre, te ce vjerojatno morati jednog dana napraviti izbor i odabrati ono sto mu je vaznije.
    Dok, s druge strane, mojoj frendici njezine bliske prijateljice govore kako je krasna, lijepa, zrela, accomplished, “what man would not want you,” itd., te je samo pitanje vremena kad ce sresti upravo onakvog covjeka kakvog zeli. Moze biti, i ja joj to iskreno zelim, ali vrijeme ide.

    Svi mi, i muskarci i zene, imamo pravo da pokusamo naci uspjeh i srecu bez obzira koliko su nasi kriteriji (ne)realni. Ali, nemamo pravo na uspjeh, vec samo samo pravo na sansu da ga pokusamo dosegnuti.
    Ja imam pravo da uletim Miss Amerike. Jedne godine, kad se pokazala prilika, to sam pravo i iskoristio. Kao sto i ona ima pravo da me odbije. Nazalost, ona je to svoje pravo takodjer iskoristila (nakon sto se nasmijala mom uletu). Malo ju i zalim: ne zna prepoznati dobrog frajera kad joj uleti. Oh, well, her loss.

    Cinjenica je da jedna mlada zena ili djevojka ima toliko puno moci na trzistu da je to obicnom muskarcu tesko i zamisliti. Takodjer, kriteriji koje djevojke trebaju ispuniti ako zele maksimizirati svoj potencijal su vrlo jednostavni: imaj normalan BMI, ne budi agresivna/zivcana/asshole, i nemoj biti previse promiskuitetna. I ti kriteriji su daleko lakse dostizni nego kriteriji koje muskarci moraju ispuniti da bi postali koliko-toliko trazena roba na trzistu: socijalna dominatnost, ambicioznost koja ce uroditi uspjehom u karijeri itd. Stanje u drustvu je danas takvo da se zenama daje lazna predodzba o tome koliko su vrijedne te ih se potice da se precijene, sto im, na dugi rok, donosi stetu (primjer moje prijateljice).

    Kako su stvari krenule, Zapad (a osobito grad u kojem zivim) se sve vise pretvara u slonovsko groblje starih jajnika. (Testise ne spominjem jer su muskarci ionako potrosna roba u danasnjem svijetu i posve nevazni.)

    avatar

    28.10.2013. (13:24)    -   -   -   -  

  • D.

    Ljudi općenito (ali djevojke definitivno prednjače u tome, slažem se) dosta često traže previše jedni od drugih, štoviše, puno više nego sami mogu ponuditi i treba se pomiriti (što je nekima bolno) da je muškarac još uvijek samo muškarac, a da je žena samo žena. :) Koliko god bili dobri i odlični i wow baš zato jer su to što jesu - muškarac/žena.

    Ženama bih preporučila da budu onakve žene za kakve vjeruju da bi se svidjele muškarcima koji se sviđaju njima.
    I da budu iskrene i realne oko toga. :)

    Za muškarce vrijedi isto.

    Vuk - her loss, I agree. :)

    avatar

    28.10.2013. (23:59)    -   -   -   -  

  • edo

    F) Cure koje su u djetinjstvu i uz roditeljski odgoj doživjele nešto što ih doslovno tjera i uslovljuje da budu oprezne, suviše i nepotrebno. Lijepo napisan tekst i analiza, ali se bojim da za pošten odgovor na pitanje: zašto neke djevojke ostaju same? treba ipak potrošiti malo više kartica teksta. Pozz.

    avatar

    29.10.2013. (14:06)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Pa napisao sam "u rjeđim slučajevima ili blaža varijanta aseksualnosti ili nekakva traumatična prošlost (zlostavljanje?). "

    Uostalom, ne govorimo o nedostatku želje za stupanjem u vezu / dečkom, već o faktorima koji to otežavaju. Ako je cura toliko oprezna da jednostavno ne želi biti s ikim, to uopće nije problem jer u toj situaciji nitko ne pati!

    avatar

    29.10.2013. (14:10)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @ D.

    I know!

    (Thanks.)

    avatar

    29.10.2013. (16:04)    -   -   -   -  

  • Surfer

    Interesantno je ovo pod E),čini se da su takve često cure 25+ koje pitaju:"A gdje su nestali dobri muškarci?"Dakle,ne treba sumljati u iskrenost želje za stabilnijom vezom,ali ono što one u stvati žele su pouzdaniji muškarci sa dark triad/alpha igrom,što je lako naći kao doktora medicine sa MMA karijerom.

    avatar

    30.10.2013. (13:04)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Alfa od papira 3: Kanye West

    avatar

    30.10.2013. (20:40)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Žene su najmanje u dodiru s realnošću u dobi od 31 godine

    avatar

    05.11.2013. (22:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...