Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • borivoj

    Spoštovani, spoštovane!
    Komentiram vest v današnem Žurnal24, 12.09.2013, ki trdi, da gre tretjina hrane v smeti. To je 1,3 miliarde ton hrane. Povzeto naj bi bilo po OZN FAO.

    Pa sem se lotil malo računčkanja. Upošteval sem, da je Luigi Cornaro (1467–1566), beneški plemič pojedel okoli 380g hrane na dan in zato včakal 102 leti starosti, drugače pa bi krepnil pri štiridesetih zaradi svojega dotedanjega hedonističnega in uživaškega živlenja živlenja. Več pa v knjigi: Kako živeti 100 let: zmerno življenje; založnik: Preporod - Društvo za zdravo življenje in samouresničitev, 2002.

    Če bi ljudje ne pojedli več kot 500g hrane, bi bilo zavržene hrane dovolj za prehranit 7 (sedem) milijard prebivalstva. Skratka s samo zavrženo hrano se da prehranit celotno prebivalstvo sveta ob neprimerno bol zdravem prebivalstvu kot je danes, še posebej v t.i. razvitem svetu. Kert pa Slovenija spada tudi med razviti svet, so razmere podobne. Skratka uradno priznana 30% samooskrba je dovolj za srečno in zdravo prebivalstvo.

    Prosim povratne informacije.

    OJ - osti jarej !

    Drago

    Opomba:
    Ker se zaradi zgoraj navedenega dela ogromna škoda, verjetno obstajajo tudi indici za kriminalna dejanja na tem področju v ozadju in tako delo za organe pregona. Če tega ni, pa obstajajo vsaj drugačni medijski pristopi.

    avatar

    12.09.2013. (08:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    DOKUMENTI IZ VLADE 2009:

    Karamarko podržao prijedlog za dvojezičnost u Vukovaru!

    Zagreb, 11.09.2013., 23:11 Autor: S.V. 28 komentara

    HDZ-ova Vlada u kojoj je sjedio i sam Tomislav Karamarko 2009. godine je donijela odluku o uvođenju ćirilice u Vukovar. Karamarko tada, navodi Slobodna Dalmacija, nije u niti jednom trenutku dao do znanja da se protivi tom uvođenju.

    Grada Vukovara 14.srpnja 2009. Godine donijelo je novi Statut Grada Vukovara i u članku 51. Stavak 3. Uredilo slobodnu uporabu srpskog jezika i ćiriličnog pisma i u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara.

    Slobodna dalmacija je objavila dokument koji ne precizira detalje. Lokalni vukovarski HDZ je, naime, uz pomoć SDSS-ovaca s kojima je tada koalirao u Statut grada uvrstio i odredbu po kojoj, sukladno Ustavnom zakonu, 'pripadnici srpske nacionalne manjine imaju pravo slobodne uporabe srpskog jezika i ćiriličnog pisma u društvenom i javnom životu, te u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga grada Vukovara'.

    Ćirilica je ušla na velika vrata u Vukovar iako za njezino uvođenje u tom trenutku nije bilo nikakve zakonske osnove, osim dobre volje vukovarskih HDZ-ovaca.

    U izvješću o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina iz 2009. godine, spominje se i propagandna akcija koju je Karamarkovo Ministarstvo unutarnjih poslova provelo kako bi potaknulo građane srpske nacionalnosti da traže izdavanje dvojezičnih osobnih dokumenata: osobnih iskaznica koje bi, osim na latinici, bile ispisane i na ćirilici.

    >> Karamarko: Vlada svojom briljantnom odlukom pokušava štititi državni terorizam

    'Očekuje se da će napretku u praktičnoj primjeni službene dvojezičnosti pridonijeti i mjera Akcijskog plana za provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, prema kojoj je Ministarstvo unutarnjih poslova izradilo promotivne obavijesti kojim se pripadnike nacionalnih manjina dodatno upoznaje s pravom na izdavanje osobnih iskaznica koje su, uz hrvatski jezik i latinično pismo, popunjene i na jeziku i pismu pojedine nacionalne manjine', stoji u izvješću. Karamarko je čitav slučaj odšutio. Ni u jednom trenutku, navodi Slobodna Dalmacija, ničim nije dao do znanja, ni na užem kabinetu, ni na sjednici Vlade, pa ni kasnije tijekom rasprava da se protivi uvođenju Ćirilice u Vukovar.

    Tadašnji potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac se prisjetio ozračja koje bi vladalo kada su manjinske teme bile na tapetu tijekom koalcijske vladavine HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i SDSS-a. 'Ne samo da nije bilo disonantnih tonova na našim zatvorenim sjednicama nego ih nije bilo ni u primislima. Oko ovih pitanja bili smo unisoni, a svim postignućima smo se hvalili. Zato je bilo svejedno tko će od nas u Saboru braniti to Izvješće, jer jednako bi govorili ja, ili tadašnji ministar Mlakar, ili Karamarko', tvrdi Uzelac.

    Još jedan visoki dužnosnik tadašnje vlade, kako navodi Slobodna Dalmacija, tvrdi da Karamarko nije tražio poštedu od dodijeljenog mu zadatka, niti je izrazio svoje neslaganje s onim što je u izvješću stajalo. Navode i da neimenovani dužnosnik tvdi da se Karamarko uopće nije protivio što se njegovo ime našlo na listi ministara koji u Saboru trebaju braniti Izvješće o Ustavnom zakonu.

    Danas Karamarko, kao opozicija, brani Vukovar od Ćirilice, a HDZ traži moratorij od 20 godina na uvođenje tog pisma u Vukovar.

    DNEVNIK.hr

    avatar

    12.09.2013. (08:30)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "CRNAC SE POZNAJE PO LICU,
    TASTINA PO PONASANJU,
    GLUPOST PO RIJECIMA,
    MUDROST PO DJELIMA". Ruska poslovica

    avatar

    12.09.2013. (08:36)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Blagoslov

    Blagoslovio te blagi i dobri Bog!
    Ispunio te svojom snagom
    da lako možeš nositi životno breme.
    Pratio te na svim putovima tvojim,
    da pouzdano možeš gledati u budućnost.
    Blagoslovio tvoj rad i napore
    koji ti donose radost i zadovoljstvo.
    Okružio te ljudima koji su ti bliski i koji te vole,
    koji te prihvaćaju onakvim kakav jesi.
    Podario ti dar skromnosti
    da svako odricanje ne smatraš gubitkom.
    Dao ti snagu da ostaviš ono
    što nisi kadar čvrsto držati.
    Podario ti budno srce
    koje prepoznaje tragove sadašnjosti,
    otvorene oči koje vide,
    otvorene uši koje čuju i tihe glasove,
    otvorene nosnice koje osjećaju i dah života,
    budni smisao za otkrivanje novog
    i očuvanje starog da ne postane dosadno,
    nježne ruke koje daju sigurnost,
    snažne ruke koje pružaju zaštitu,
    čvrste noge koje mogu daleko stići.
    Blagoslovio te i sačuvao tako Gospodin,Tvoj Bog,
    da uvijek ostaneš ono što već jesi:
    NJEGOVA SLIKA
    Obasuo te svojom ljubavi i darovao ti mir i spasenje.

    Heinz Pangles

    avatar

    12.09.2013. (08:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...