Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Dante

    Moram priznati da nisam razumio članak. Tko je protiv čega illi su obje strane za klanje samo na drugačije načine... Ako je tako životinje rimokatolici onda dekretom mogu u raj :-(((

    avatar

    05.09.2013. (15:10)    -   -   -   -  

  • B-612

    Rekli su mi da će mi blog postati čitan ako budem ostavljao komentare na popularnim blogovima... Hmmm... Baš me zanima. ;)

    avatar

    05.09.2013. (15:50)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Dante, Franjo je za to da se kravama reže glava pri punoj svijesti, dok je zakonom određeno da ih se prije klanja ipak ošamuti da ne osjete baš svaki novi zarez nožem dublje u vrat. Je li sada jasnije?

    avatar

    05.09.2013. (16:56)    -   -   -   -  

  • jelen

    @metalurzi: možda je to tako ali Papa Franjo je nedavno nazvao tinejdžera i predstavio se „bok ja sam Papa!“ dakle on je neizrecivo kul i ležeran!! :-))

    Inače,
    Apsolutna podrška zabranama halal/košer klanja.
    Riječ je o ubijanju metodom koja intenzivira patnju osjetilnog bića koje umire u nepotrebnim mukama. Naravno da će zagovornici i apologete dotične metode na sve načine pokušati uvjeriti javnost u suprotno pričati o nekakvim senzacionalno oštrim besprijekornim noževima, o nekakvim momentalnim padovima tlaka kod životinje i posljedičnog gubitka svijesti, o ultra preciznim presijecanjima nekakvih živaca itd
    Halal su uspjeli zabraniti budisti na Šri Lanci i tamošnji muslimani to ne smiju prakticirati. Za Europu ne znam kako će to ići, ima istina nekih hvalevrijednih hrabrih pokušaja, no kako biznis lobiji (čitaj šeici/emiri i Knesset) kažu tako će u konačnici i biti.

    avatar

    05.09.2013. (17:47)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Prenio sam ovaj tvoj post na svoj blog (unutar prostora za komentiranje, navevši odakle sam ga preuzeo). Nadam se da mi ne zamjeraš, a ako ipak da, ja ću ga izbrisati. @vajrapani - odličan komentar! :)

    avatar

    06.09.2013. (07:20)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    Mariano - naravno, nema problema :-)

    Jesam za zabranu, ali stvar je u tome što se i u klaonicama gdje bi trebalo biti ošamućivanja prije ubijanja događaju strašna mučenja, jednako kao i na domaćim kolinjima otkad je pištolj 'must have'. Na kraju to dođe na isto za jadna bića, ali barem se zabranama daje nekakva poruka i ljude potiče na razmišljanje.

    avatar

    06.09.2013. (13:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...