Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • edo

    A ja pak mislim da mi Hrvati jednostavno ne znamo vladati sami sobom, pa iz očaja i bezuspješno, od stoljeća sedmog, tražimo da nam netko u tome pomogne :)

    avatar

    24.08.2013. (19:38)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Očito nam samostalnost nije dovoljno napeta. Volimo u državi gledati neprijatelja i oslobođati se.....
    To je puno lakše od stvaranja. :)
    Tema ti je odlična.

    avatar

    24.08.2013. (23:13)    -   -   -   -  

  • Na moru

    Dok god Hrvatskom budu upravljali ljubitelji politike doušnika Waltera,dakle Perkovići i Sindičići ili njihova djeca,ne treba smetnuti sa uma da u Hrvatskoj nikad neće krenuti na bolje.Tema je vezana i za davnu povijest Hrvatske a ja se osvrćem na vrijeme sada jer što je prošlo,prošlo je.Ako ti je jasna povijest Milanovićevih i Pusićevih onda se ne moraš ničemu čuditi.Nije za to kriv narod,po mom mišljenju vlada je takva što takva želi biti a i mora od pritiska bogatih izvana koji tu vide najprije svoj interes.Ti svjetski bankari i slično...Hrvatska nije željno stvarala savez sa tzv.SFRJ.Walter je bio diktator a SFRJ njegova umjetna tvorevina gdje Hrvati nisu imali što reći.Loše se šestiš u politiku.Mora da te škola u Kumrovcu pokvarila.

    avatar

    25.08.2013. (06:57)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Na moru
    Opet, kao i obično, ne čitaš pažljivo moje postove. Nigdje nisam spomenuo hrvatski narod već 'hrvatske puregere' (Krležin izraz) kao pojam za hrvatske političare SVIH fela. No to je tvoj problem a ne moj.

    avatar

    25.08.2013. (11:41)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Ne vjerujem da može biti gore .Dovoljno kompromitirajuće jest

    avatar

    25.08.2013. (13:09)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    "Bila dakle ljudska glupost božje djelo ili ne, ona se ne gubi u svome djelovanju. Od jedne gluposti ljudske do druge put često traje stoljećima: kao svjetlost pogasle zvijezde, glupost još nikada nije propustila da ne doputuje na kraj svoga određenja. Poslanstvo je gluposti, po svoj prilici, svemirsko, u višem, kišovitom, nedeteologiziranom smislu te riječi: glupost je nebeska sila koja djeluje kao teža ili svjetlost, kao vođa i, uopće kao svemirski element." (Na rubu pameti, Krleža)

    "Glupost se zaogrnula dostojanstvom i pozivima, zvanjima i činovima, glupost nosi zlatne lance lordmajorske i zvekeće ostrugama i kadionicama..." (Na rubu pameti, Krleža)

    avatar

    25.08.2013. (16:46)    -   -   -   -  

  • Boris

    Meni vrlo zanimljiv tekst. Ukratko, lijepo složena dugačka priča. Meni se čini da za nju važi ( posebno u posljednje vrijeme ) ona narodna: " Lako tuđim k - - - - m gloginje tresti", ili "Brigo moja pređi na drugoga". To je čista pokvarenost i sebičnost većine političara. Važno je da se ja osiguram, moja familija, a drugima, kak bude.

    Ja u ovom političkom potezu vidim i nešto pozitivno, i ako bi se na sličan način postavili i u drugim sličnim prilikama, ne bi to trebalo izgledati tako loše. Ja sam čak predlagao da se referendum o ulasku u EU ponovi i provede na zakonit način. Jedno vrijeme Milanović je spekulirao o tome. E, to bi bila tek prava stvar. Ovako se bojim : " Ode mast u propast".

    Ima jedno davno proročanstvo iz Babilonskih vremena koje govori o svim tim stvarima. Od tada do danas promjenilo se 5 imperija, a ovaj imperij ( od pada Rimskog carstva do danas ) je na glinenim stopalima i karakterizira ga u najvišem stupnju ljudski razdor. Nema i neće biti zajedništva.

    Kada država, odnosno njezin narod izgubi svoj identitet ( a to je u tjesnoj vezi sa suverenitetom ), to je isto kada jedan čovjek izgubi svoje dostojanstvo, ili mu netko povrijedi to dostojanstvo, onda je to korijen duhovnih bolesti, temelj za sve druge boleštine vlastitog izumiranja.

    Narod je Božja svetinja dok god postoji, a ako izumre sam si je za to kriv. Narod je stvoren da slavi Boga.

    avatar

    25.08.2013. (17:39)    -   -   -   -  

  • odmak

    Mislim da nam je bačena kost kao psu, da nas zabavi. A nesposobni smo biti sami. Nije da nismo.

    avatar

    25.08.2013. (21:02)    -   -   -   -  

  • Boris

    @odmak, pogledajmo sad ovu istu stvar na drugi način : Kao po običaju skloni smo kritikovati sad ovu vlast( što činim i sam, jer uvijek može bolje), A VRLO BRZO ZABORAVLJAMO tko je bio prije toga i koliko DUGO, da nam je ostavio toliko zlo iza sebe. Svi smo znali koliki je nepotizam, klijentelizam, pljačka, krađa i nadasve korupcija, a da o pravosuđu i ne govorim - totalno ludilo i bolesno društvo. Sad, kada se je odpočelo s fiskalizacijom, borbom protiv lihvarstva - tobože kao pravi farizeji i licemijeri se snebivamo nad svim tim. A ja vam kažem, ako pravi ljudi dođu na pravo mjesto, država se može urediti za " 24 SATA". A to nikada neće oni uraditi sami, ako mi ostali građani budemo samo promatrači. Za to su uvijek morale padati žrtve i padat će i dalje u toj borbi ( kao što su bile ANKICA LEPEJ, BALENOVIĆKA, etc. a od nas ostalih samo se traži podrška svim takovih ljudima. Koliko su je imali ? Koliko je samo kršćana ( katolika ) u ovoj zemlji, da je svaki drugi podržao tu borbu, stvari bi izgledale drugačije. Koliko se je samo dozvolilo pljuvanje po bivšem predsjedniku Mesiću koji se je osudio reći predsjedniku Tuđmanu "NE", jer očito mnoge stvari mogle su ići i drugačije.

    Isto tako, sada u ovoj borbi za referendum, to su kapitalna pitanja produžetka života ove države i naroda, ako to još uopće postoji kod nas. S ovakovim pravnim institutima oko referendumskih pitanja mi ne možemo napraviti nijedan iskorak u životu na bolje.Zato podržavam sve akcije u "Ime obitelji" koje se rade na tom području. Zar nije sramota da čovjek mora dokazivati prirodne stvari da je " brak = muškarac + žena, i to onda stavljati u Ustav . Zlo koje su nam pojedinci kao "stručnjaci" ostavili na tom području oko referendumskih pravnih pitanja cinično se podsmjehuju, i kao domoljubi nam se udvaraju. A tko je to sve priredio, kada bi se htjelo znati, znalo bi se u hipu, jer iza toga moraju postojati svi tragovi i dokazi ( cca 450.000 potpisa sakupiti na legalan način u roku od 15 dana, nakon toga teška i mučna provjera oko ispravnosti forme prikupljanja, to može napraviti samo luđak, isti onakav, koji je i propisao tu formu ) - i to se danas honorira i zove " LJUBAV ZA DOMOVINU".

    E, pa sad eto, tko nije zadovoljan, neka ponovo bira staru vlast - to se zove demokracija. A nitko ne pita pod kojim uvjetima i okolnostima se ostvaruje ta demokracija, što ju s.c. nazima "DEMONKRACIJA", a što je pravi naziv za tu stvarnost.

    Čovjek živi da nešto nauči od života, a ne da luta ko " IZGUBLJENA OVCA", i onda samo bleji a ništa se narazumije što govori. I onda kada mu Čovjek pošalje Spasitelja, on ga ne poznaje. Tako po blogovima ima puno onih koji samo lutaju, a ništa ne nalaze.

    Zista smo nesposobni biti " sami" - odnosno, p o s e b n i, a to se je uvijek honoriralo ( isplatilo ). Danas kapitalista zapošljava nažalost i protivno prirodno zakonu, samo posebne.

    avatar

    26.08.2013. (03:38)    -   -   -   -  

  • Na moru

    Koliko se je samo dozvolilo pljuvanje po bivšem predsjedniku Mesiću koji se je osudio reći predsjedniku Tuđmanu "NE", jer očito mnoge stvari mogle su ići i drugačije.
    BORIS,po Mesiću se pljuvalo,pljuje se i pljuvat će se kad bude i u grobu.
    Nije ti poznato da je pod vodstvom te komunjare i titoista bivša JNA tukla po Hrvatskoj.Komunjara preobražen u tzv. antifašiste niti je bio niti će biti domoljub,slobodnu Hrvatsku nikad nije ni želio.I danas si priziva neki Balkan,kuka za bivšim režimom Tita.Mesić je sotona i izdajica hrvatskog puka.Samo me čudi zašto ga narod birao,ili je to sudbina ili su oni koji su ga birali pomućena uma.Sve se znade desiti i najpametnijem.Tko? Taj Mesić da daje lekcije i upute Franji Tuđmanu.Tuđman je pameću i lukavošću i sposobnošću onakve Mesiće mogao lako i žedne priko vode privesti.Ne pričaj gluposti!

    www.mojarodnagruda.de

    avatar

    26.08.2013. (08:50)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Na moru
    Tvoj komentar neću ni pokušati pročitati jer znam uaprijed što u njemu može stajati. Ja sam njega uzeo samo kao primjer hrabrosti za konkretan problem, a ti si kršćanin pa promisli što pišeš i govoriš. Za tebe je svatko domoljub tko se sam ističe i koga ti opišeš kao domoljuba, to baš i ne ide uz kršćanskog vjernika zajedno. Ti za sebe sam tvrdiš da si domoljub - to bi trebali reči drugi. Takve stvari se nikada ne ističu ako predstavljaju svetinju, a ako ne, onda se prosipa posvuda, kao i obično đubre.

    Osim toga, što se predstavljaš stalno pod različitim imenima, što znači da nemaš identitet, ili se bojiš svoga identiteta, ili ti identitet uopće nije potreban, ili konačno biježiš od svoje odgovornosti ( Ipak sam na kraju pročitao taj tvoj tekst ).

    A što se tiče odnosa Tito - Tuđman, Smoje je rekao da mu Tuđman nije ni do čelenka ili koljena , odrprilike tako nekako.

    Ako ti je to najbitnije u mom komentaru onda je i bolje da ne čitaš, time češ načiniti uslugu čitavoj zajednici.

    Koja ti je to fora da web stranicu označiš www.mojarodnagruda.de ?

    avatar

    26.08.2013. (12:02)    -   -   -   -  

  • Na moru

    Sempere,otkud tebi da brišeš moj komentar tom Borisu a njegov ostavljaš.Kakav je to način?Oćeš reći da sam opet vrijeđao,pa ako i jesam,zar ne vidiš ovo njegovo meni.Svejedno mi ali ne volim nepravdu.Ne podnosim nikakve Smoje,nikakve tipove koji su Hrvatsku blatili i u Feral Tribune i svuda.Takvi su odprdili zauvik...

    avatar

    26.08.2013. (18:10)    -   -   -   -  

  • edo

    Spomenuo sam te na blogu...

    avatar

    27.08.2013. (22:10)    -   -   -   -  

  • Boris

    @E.P.
    Bio je pravi...

    avatar

    27.08.2013. (22:47)    -   -   -   -  

  • Na moru

    E.P
    NIT SE ISPRDIT NIT ISKAŠLJAT ČITAJUĆ TVOJE...

    avatar

    28.08.2013. (07:15)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Na moru
    A otkuda tebi pravo da ti vrijeđaš druge. Već sam ti nebrojeno puta rekao da o meni možeš pisati što god ti je volja no da ću sve tvoje uvredljive komentare drugih blogera brisati. Izgleda da ti je od silne brige za tvoj oblik 'hrvatstva' mozak malo 'zahrđao'.
    Usput, a što fali imenu Boris. To što ti ne podnosiš tipove kao što su Smoje, ne šmeka ti ime Boris, je tvoja stvar ali na mom blogu neću dozvoljavati izraze poput 'Takvi su otprdili zauvik...' jer ću ja onda tebe zauvik odrpidivati bez obzira što i o kome pisao.

    Ovaj put ostavljam te tvoje 'umotvorine' tek toliko da se vidi na koje se tvoje komentare osvrćem.

    avatar

    28.08.2013. (18:56)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    je.. povijest se više manje ponavlja. problem je što ju nitko ne čita i izvlači pouke.. ehhh

    avatar

    28.08.2013. (20:02)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @E.T.
    Slažem se s tobom, a vjerujem da ti je poznato da je jednako mislio i M.Krleža.
    @donin svijet
    Uvijek je lakše nekog slijediti (i onda ga napadati da ide krivim smjerom) nego sam naći smjer i odlučno ići njime.
    @annaboni
    Nisam siguran! Uvijek može biti gore. Ni vrag nije crn kako se govori, on je još crnjiji :-)!
    @Dnevnik toka misli
    Uz Krležine citate iz njegovih eseja i iz njegovih romana je evidentno da je jedna od njegovih velikih preokupacija bila ta čuvena 'ljudska glupost'.
    @Boris
    Što se tiče prvog komentara, na istoj smo liniji ali smo krenuli svaki iz svog početka. U svemu se slažem osim s posljednom tvrdnjom. U njoj dolazi do izražaja razlike u svjetonazoru tvom i mom. Za tebe 'Narod je stvoren da slavi Boga', za mene 'čovjek je stvoren da slavi Čovjeka'.
    Na drugi komentar se neću osvrtati jer nema direktne veze s ovom temom, a što se tiče teme o kojoj su u njemu pisao imam sasvim drugačiji stav o kojem sam već više puta pisao u raznim komentarima. Osvrnut ću se na tvoje riječi "Zar nije sramota da čovjek mora dokazivati prirodne stvari da je " brak = muškarac + žena."
    A ja na to kažem: "Brak nije prirodna stvar, brak je društveni dogovor i kao takav nema nikave prirodne značajke. Što će se nazivati brakom stvar je dogovora nekog društva. Ako društvo na bilo koji način odredi što je brak, onda je to brak, no to nema nikakve veze s 'prirodom'.
    @odmak
    Da, moglo bi se i tako reći. Tragično je da to nije od osamostaljenja jedina bačena kost, a neće biti ni posljednja. Zna se zašto se psu baca kost. Da ga se zavara i pokraj njega lakše prođe u dvorište.
    @seoska idila
    Kaže se 'povijest je učiteljica života'! Žalosno je samo što od nje još nitko ništa naučio nije.

    avatar

    28.08.2013. (21:58)    -   -   -   -  

  • Na moru

    Bloger semper contra i Denis Kuljiš!

    Napisao semper post
    podugačak ali priprost
    izumio čuda trista
    iz jutarnjeg nekog lista.

    Ti semperu budi iskren
    priznaj da si i nepismen
    koliko si i naivan
    nečist,zloban i zavidan.

    Znaš li da si parazitu
    omrzao cilom svitu
    istina te boli svaka
    torbaru bez opanaka.

    Guzici mi dadni Kuß
    bit ćeš time veći virus
    i na kraju samo kurz
    običan si jedan Furz.

    Na tebi će Denis Kuljiš
    dojahati do u Drniš
    nek ne čeka već požuri
    u Čikolu nek te turi.

    Nek odnese hladna voda
    zlu sotonu i izroda
    jer takvih je zbilja dosta
    iza tog će Kuljiš s mosta
    baciti se u dubine
    neće žalit što pogine!

    www.mojarodnagruda.de

    Utipkati naslov i otvorit će se uz fotografije na www neovisnoj o hrvatskom blogu.

    avatar

    29.08.2013. (06:13)    -   -   -   -  

  • mix55

    @na moru
    ovdje ti uopće nije mjesto, prestani nas maltretirati

    avatar

    10.09.2013. (06:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...