Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • malimrkimedo

    Lijepe su ti slike... lijepo je čitati stari tekst M. Krleže i stari govor Hrvatskog zagorja.

    avatar

    17.07.2013. (23:15)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @malimrkimedo.... hvala ti. Stihovi su stari.... ali svježi.... kao da su danas napisani. :)

    avatar

    17.07.2013. (23:24)    -   -   -   -  

  • geomir

    Eto i ja prenio pisaniju na "varbovački jazik"
    svojeg prezimenjaka, komšije i rođaka.
    Srpski je mila majka za međusobno razumjevanje !! :-)))

    avatar

    17.07.2013. (23:33)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Nije bilo jednostavno razumijeti :) Uglavnom osjećam se kao trputac, ne klimam glavom svakom... pa to često bude problem.
    Osim toga, trputac je izrazito ljekovita biljka protiv kašlja, šampon od trputca rješava probleme seboreje i tko zna što još...

    avatar

    19.07.2013. (20:21)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @geomire.... ovih dana smo se narazgovarali... a ništa nismo razumijeli. :))))))

    @putGradine, kad su klinci bili mali pravila sam sirup od trpuca (muškog).... Nije baš dobrog okusa... pa su radje birali sirup od smrekinih mladica.
    Veliki trputac (ženski) ti je dobar i za liječenje rana jer suzbija upale.
    Svježi listovi se stavljaju kao oblozi kod reakcije na cijepljenje, za upalu očiju, raznih čireva. To narod koristi za liječenje izvana.... a iznutra njime liječe bolesti mjehura i čireve na želucu i crijevima. To se radi od svježih ili osušenih listova.... priprema se čajni oparak... a to znači 1 čajna žlica za 1 šalicu čaja, a piju se dvije do tri šalice čaja dnevno.
    Dobar je i svježe istisnuti sok od listova.

    Ima još jedna tajna... :))))) Navodno povećava spolnu moć, a sterilne žene čini plodnima. U tu priču su vjerovali u staroj Kini.
    To ti je sve bilo o ženskom trputcu.

    Postoje dvije vrste... Veliki trputac (ženski) i trputac (muški).... Ženski ti je onaj okruglastog lista, a muški duguljastog lista.

    Muški je dobar kad boli uho... malo ga zgnječiš... pa sok nakapaš direktno u uho. Oblozi su dobri za umirenje bolova kod gihta.

    I zato... kad kažeš da se osjećaš kao trputac, to uopće nije loše... jer prilično je moćan-ljekovit. ;)

    avatar

    19.07.2013. (21:15)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    @donin svijet
    Divne fotografije,čiste i samo za pohvaliti.
    Divni su i stihovi M.Krleže.
    Divan post ali me malo u pred ovim postom zbunjuje tvoje uljudno komentiranje kod luki 2.blog.hr i obrnuto.No,tvoja volja,tvoj odabir demokratski gledajući.A jesi li pročitala kod nje na postu kakvu sve šporkariju tamo o meni.Ja joj komentirao i spomenio kritički Radu Šerbedžiju a ona me prijavila kao Spam,komentar izbrisala,svejedno mi,kad tamo blog.hr ju posluša i meni zabrani daljnje komentiranje.Tako sam bio primoran otvoriti novi blog.Rekli su mi pošteni da sam komentar ostavio na krivom platzu i da sam kod nje pohvalio Bajagu i Čolića,ništa se nebi desilo.Zaboga Regice,u nadi da i ti takva ne budeš!Pozdrav ti šaljem!

    avatar

    20.07.2013. (12:26)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče... sunce ti žareno.... pa to si ti! U novom ruhu.... :)))))))

    Slušaj ti mene mileni. Još u doba djetinjstva djevojčice su ti se imale potrebu grupirati... pa im je padalo na pamet od mene očekivati da se ne družim s Pepicom, ako sam dobra s Baricom i slična čudesa. Ja očito imam neki gadan feler... pa ne razumijem takve oblike ponašanja i od najranijeg djetinjstva ne pristajem na takve odnose.
    Nema osobe na ovom svijetu koja bi imala pravo meni spočitavati zašto sam prema nekome pristojna i zašto mi se netko sviđa ili ne sviđa. Ne podilazim grupama, bližnjima, starim znancima, prijateljima..... Ja sve ljude volim.... ali samo sam SVOJA i nikada mi više nemoj postavljati ovakva pitanja. Volim luki, a volim i tebe i nemam nikakvih problema s tim ako ste se malo zakačili. To ćete vas dvoje riješiti sami... jer ste oboje punoljetni i zbilja vam ja u toj priči nisam potrebna.
    A što se tiče Šerbedžije... ti znaš da ga ja volim.... a isto tako volim i Bajagu i stare Ćoline pjesme. Ne volim Marka Perkovića. Jesam li zbog toga lošiji domoljub od tebe? :))))))) Sunce ti žareno.... ograničeno..... :))))))

    avatar

    20.07.2013. (14:51)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Onaj tko voli Šerbedžiju,Bajagu i Čolića i ono što oni kantaju,ne može biti domoljub.Nema tu da si manji domoljub ako si za njih nego uopće tako nisi domoljubna,Hrvatskoj naklonjena.Za moj pojam i uz Luki biti je katastrofalno jer se tako čovik s njom poistovjećuje.Ah,ta Luki...doći će vrime kad ona neće raspoznati što je luk a što kapula.Sve polako...:))))))

    avatar

    20.07.2013. (16:03)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče..... umjetnost ne poznaje granice. Onaj tko mrzi bilo koga i bilo što ne poznaje ljubav.... pa tako ne može biti ni pravi domoljub. Tek kad poštuješ druge tada si na ponos svoje domovine.... a kad netko piše i mrzi poput tebe to znači sramoćenje domovine.... A pravi domoljub nikada ne bi sramotio svoju domovinu. Možda da upišeš kakav seminar na temu domoljublja.... ovako samo lutaš i lupetaš..... bolno te čitati tako dezorijentiranog.... :)

    avatar

    20.07.2013. (18:47)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Pa otkud su Bajaga i Šerbedžija domoljubni a za domovinskog rata Hrvatsku napustili.Kasnije se vratili kad su vidili da njihovim vođama nije upalilo.Ja da sam bio vlast u Hrvatskoj,zatvorija bi ih doživotno...
    Zdravko Čolić sa druže Tito mi ti se kunemo je vidija kasnije da nije bija u pravu,ta ista politika poruši i Hrvatsku i njegovu Bosnu...

    avatar

    20.07.2013. (19:01)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče... opet trkeljaš gluposti. Sve što sam imala napisati o Šerbedžiji napisala sam na jednoj od nedavnih tema. Što se tiče Bajage... ne kužim o čemu pišeš? Čovjek je srpski glazbenik. Igrom slučaja rođen je u Bjelovaru i proveo tamo dva dana. Nakon toga se vratio u Zemun... gdje živi i danas. Bajaga je bio i ostao srpski glazbenik. I to ne bilo kakav glazbenik... nego odličan!
    Uz njegovu glazbu sam odrastala. Svirao je on meni na mom prvom rock koncertu.... i mnogima nakon toga. Moja djeca su odrastala na toj glazbi. Ljubav prema njegovoj glazbi i tom čarobnom osmijehu nisu uspjeli ubiti ratovi, mržnje i predrasude.... jer ono što on nudi, a meni treba je puno više od toga što ti u svom kavezu možeš pojmiti... :)
    Nego... ti si otišao iz Hrvatske i nisi se vratio.... a sada si dozvoljavaš iz dalekog svijeta nama u domovini držati moralne prodike koga je poželjno slušati, a koga ne. Ma taman posla! Poklopi se ušesima i budi kuš!

    avatar

    20.07.2013. (20:13)    -   -   -   -  

  • pohvala ludosti

    Domoljub poštuje tuđe isto koliko i svoje... jer samo ako poštuješ tuđe imaš pravo tražiti i očekivati da drugi i drugačiji poštuju tvoje. Onaj koji ne poštuje tuđe uzrok je svih zala jer nepoštivajući i vrijeđajući tuđe čini zlo svojoj Domovini izazivajuči isto raspoloženje drugih prema svojoj Domovini. Domoljub voli svoju Domovinu i poštuje sve druge i drugačije i njihovu Domovinu.

    avatar

    20.07.2013. (23:24)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @pohvala ludosti... slažem se sa svakim slovom koje si napisao..... no ipak imam potrebu napisati da Bajaga i još puno umjetnika iz susjedne zemlje za mene nisu nešto tuđe i neki tamo stranci... koje ja eto volim slušati... ili neke čitati....
    Oni su MOJI! I to puno više MOJI no masu onih koji se smatraju "mojima"... po nekim krkanskim podjelama. Po čemu su moji?
    Moji su zbog tih dimenzija kroz koje su me nosile sve ove godine... zbog svih tih dana i noći u kojima su mi pravili društvo i bili utjeha, podrška i dobro društvo. Moji su zbog svih velikih i lijepih poruka ljubavi koje su utkali u mene... i moji su jer u našim druženjima (mene kao ljubitelja njihovog rada i njih kao umjetnika) nikada nije bilo upiranja prstom u bilo koga, mržnje ili bilo koje emocije koja bi ranila ili uvrijedila bilo koga.
    U to neko davno doba ja nisam poznavala podjele na "naše i vaše".... i to baš zbog toga jer sam slušala i čitala one koji nisu funkcionirali na taj način.... Tada smo se SVOJIMA osjećali u nekim pravim i istinskim vrijednostima.... u traženju boljeg, ljepšeg i svjetlijeg. I onda su se odjednom pojavili neki tipovi (na svim stranama) koji su nam počeli objašnjavati da mi nismo svoji.... da se moramo dijeliti na neke druge načine, da se moramo mrziti, da moramo prestati slušati ono što volimo slušati, da moramo prestati čitati ono što volimo čitati.
    Sjećam se..... bila sam djevojka... školarka.... Došao mi je neki lik iz Australije javiti da mi je ujak poginuo. Čini mi se da je to bilo 1987. Taj lik je bio desničar. Bila sam zgranuta zbog pitanja koja mi je postavljao o mojoj široj rodbini. Bio je detaljno upoznat sa svime.... a on meni potpuni stranac. Pred kraj tog razgovora... koji je uglavnom vodio.... rekao je: "Ništa ne brini.... MI ćemo vas osloboditi!" Gledala sam ga u nevjerici... s dosta straha..... otišao je.... a meni se kroz glavu vrtilo pitanje: "Jebote, od koga ćeš me ti oslobađati majmune nepodojeni i s kojim pravom ćeš me oslobođati... ako ja oslobođanje nisam molila?!" I danas me uhvati jeza kad se sjetim tog lika..... i danas tek kužim da se već onda znalo što se sprema..... a ja tužno gledam u prošlost... svjesna da su nas "oslobodili"... i tim "oslobođenjem" donijeli jad, čemer, krv, stradanja, siromaštvo, podjele, mržnju, predrasude i sve ono o čemu mi nismo pjevali, nismo pisali i nismo željeli..... Te spodobe i dalje žive u nekim dalekim zemljama i dalje nas smatraju poluidiotima koji nisu dovoljno veliki domoljubi.... i sebe osjećaju pozvanima da nam drže lekcije o tome kako bi mi trebali i smjeli živjeti.... što bi smjeli voljeti.
    Uspjeli su u jednom. I ja danas ljude dijelim na MOJE i one koji NISU MOJI. MOJI nisu uvjetovani nacijom, religijom, bojom kože ili bilo čijim diktatom... nego su oni koji se ježe na istu muziku i iste tekstove... jer oni govore o onome što ONI KOJI NISU MOJI nikada nisu razumijeli, ne razumiju i nikada neće razumijeti. Ne mrzim te likove koje smatram NE MOJIMA.... samo želim da me ostave na miru, da me prestanu više "oslobođati", savjetovati i jašiti u svakoj mogućoj prilici. Želim im svu sreću u njihovim malenim kavezima...... ali ih ne želim u svojoj blizini..... jer mi strašno idu na đigericu.

    avatar

    21.07.2013. (13:02)    -   -   -   -  

  • karakter.blog.hr

    Upravo tih godina se i spremala agresija Srbije na Hrvatsku,neke balvan revolucije i što još ne.Kratko iza toga njihova agresija je uzela maha.U komentaru si dosta nejasna da bi te razumili kad spominješ došljaka iz Australije.Zavisi tko je bio i ako je bio Hrvat zasigurno je mislio na oslobađanje Hrvatske od najezde Srbije jer po tvom čoviku je već bilo unaprid sve jasno i ono što ti je rekao,rekao ti je pametno,od srca.Ukoliko se radilo o Srbinu onda je bio lopov kad je spominjao neko oslobađanje jer Srbi nisu imali što oslobađati,oni su napadali.Jedno je kad se voli od glumca ili pjevača ono što izvode a drugo je kad se govori o istima kad je u pitanju njihov karakter,poštenje,iskrenost i to bi jednom morala shvatiti.Evo meni je kako sam ti i rekao zbog te tvoje Luki 2 jer me prijavila bez razloga kao SPAM na navratikodmirka.blog.hr zabranjeno komentiranje.Otvorio sam novi blog a on je kako vidiš taj pod kojim ti se javljam anonimno jer su mi i tu zabranili komentiranje.Moj post je Rade Šerbedžija a o Šerbedžiji sam samo istinu i kod Luki 2 u komentaru.Znači ista osoba mi u suradnji s uredništvom blog.hr smeta u više navrata a ovdje me ne čudi baš taj Luki već uredništvo.Važno je biti čovik bez obzira na naciju i vjeru ali što je činjenica,činjenica je.Nema tu nikakvih KRKANA,tako ti za one koji su po tvom nepodobni.Misliš da i ti nisi ako je baš tako kako misliš za brojne na blogosferi teški KRKAN...Često sam napomenio da ja brojne postove koje pišem,uvedem i na svoje osobne web stranice gdje mi nitko ne može zanuvetati pa se tako nalzi i ovo o Šerbedžiji na www.mojarodnagruda.de...
    Žao mi je samo što se zamaram radi pojedinaca koji su skloni samo zlu.Ja sam rekao i ostajem na tome da je Rade Šerbedžija zlo sam po sebi jer je napustio Hrvatsku kad je najviše krvarila i ponovo se vratio kad je vidio da mu nigdje lijepo nije kao tu.A takvi su neljudi,kukavice...
    I ja nisam jedini koji ovako misli i piše,masa ih je jer ono njegovo se ne zaboravlja.Ne možeš ti tako da su naši sunarodnjaci u dijaspori nikakvi i oni ne podučavaju o nikakvoj domoljubnosti a domoljubni su u onoj mjeri,ni više ni manje od onih Hrvata koji žive u Hrvatskoj.Domovina je domovina i ona se voli pa ti živio u njoj ili daleko od nje.Na tvoje pitanje,pa što si onda odlazio,za boljim sutra ka i svi drugi a to ne umanjuje domoljubnost.

    avatar

    21.07.2013. (18:54)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče.... lik iz Australije je bio ustaško dijete.... koje je odgajano u mržnji. Na temu umjetnika više neću raspravljati... jer sam napisala sve što sam imala....
    Što se tiče tvog "problema" mislim da je uredništvo bloga.hr jako blago prema tebi. Da sam ja na njihovom mjestu odavno ti više ne bi mogao ostaviti ni slovceta. :))))))
    O tebi su već otvarane teme raznih blogera i mogli smo na naslovnici čitati kako ih tlačiš i maltretiraš svojim upisima. Nije Luki jedina koja je zatražila zaštitu uredništva.
    Tvoj problem nije Luki, niti uredništvo i nitko od blogera... tvoj problem si TI sam sebi.
    U ovom načinu komunikacije... u blogosvijetu, kao i u svim načinima virtualnih druženja postoje pravila... kojih smo se dužni držati.
    Na svim mjestima gdje je moguća komunikacija korisnika širenje mržnje je strogo zabranjeno. Ti to činiš neprestano. I ne samo da potičeš mržnju među narodima i korisnicima... ti vrijeđaš korisnike i onda se nemoj čuditi što si nepoželjan gost na mnogim blogovima, a kako vidimo iz reakcije Uredništva i na njihovoj stranici.
    Razmisli malo... neki ljudi pišu na ovom mjestu godinama i nikakvih problema nisu imali. Tebi je obrisano puno blogova... neprestano se moraš ponovno registrirati, zabranjen ti je pristup na mnoge blogove. I ti i dalje ne postavljaš pitanje sam sebi da li možda negdje griješiš... nego uporno tupiš da se cijeli svijet urotio protiv tebe.
    Kažeš da mnogi misle poput tebe. Možda misle.... ali ja nisam u blogosvijetu vidjela nijednog ili nijednu od takvih.
    Pišeš: Ne možeš ti tako da su naši sunarodnjaci u dijaspori nikakvi i oni ne podučavaju o nikakvoj domoljubnosti a domoljubni su u onoj mjeri,ni više ni manje od onih Hrvata koji žive u Hrvatskoj.


    Nisam ni napisala da su svi takvi. Neki žive svoj život, domovinu nose u srcu i ne šire mržnju. Ja sam mislila na tebe i tebi slične.... a vi ste manjina. :)

    Domovina je domovina i ona se voli pa ti živio u njoj ili daleko od nje.

    Tko ti brani da je voliš?!!! No ti tu svoju "ljubav" pokazuješ na čudan način.

    avatar

    21.07.2013. (19:38)    -   -   -   -  

  • karakter.blog.hr

    Ja ne rasipam mržnju nigdje pa tako ni na blogosferi.Ja idem kontra onima koji nisu u pravu kad tvrde da je nešto tako a tako nije.Znnade se što je istina a što laž i to nema veze sa iznošenjem svog osobnog mišljenja i pravo na to.Kad smo već kod Luki,ona nije imala potrebe mene prijavljivati uredništvu hrvatskog bloga niti je blog.hr imao pravo meni zabranjivati dalnje komentiranje obzirom da za to ne postoji razlog,nema opravdanja.Ja sam,a to sam ti već napomenio,kod Luki 2 u postu komentirao sa "Može li Rade Šerbedžija kao profesor svojim studentima reći da ne idu van svoje domovine Hrvatske kad ju je i sam napustio onda kad nam je i mogao pomoći i može li studentima reći da se svoja domovina mora voljeti kad mu ni samu Hrvatska nije draga?"I što je ovdje neistina,pa cijela javnost znade za taj slučaj i to ne može pobiti ni Luki ni Dona ni sam Šerbedžija,nitko.Nisi prije znala za mržnju,nisi čula za podjele na moji i tvoji,tako ti u komentaru,pa kako nisi čula i ako nisi čula u društvu u kojem si obitavala mogla si čuti,vidjeti u medijima kao tjedna i dnevna štampa,televizija...
    A znade se od koga je mržnja dolazila,tko je spremao agresiju,tko je želio Hrvatsku pokoriti a ti ako to nisi čula,vidjela,na bilo koji način nisi doživjela onda si bila izolirana od javnosti.Ne patim ja za tim što mi se izbriše blog ili zabranjuje komentiranje kad znadem čije je vlasništvo hrvatski blog i u čijem je vlasništvu nova televizija,ti žuti mediji.Žao mi je samo što se postupa kao u bivšem režimu,moraš biti jednostran i ako nećeš nisi dobrodošao i upravo je takva i sadašnja vlast u Hrvatskoj.I kad smo kod bloga.hr,ja sam se informirao davno kod državnog javnog odvjetništva u Njemačkoj i rečeno mi je da ako želim mogu podnijeti krivičnu prijavu i tužiti ih zbog zabrane meni javnog komuniciranja.Ali još nisam tako daleko da bi se zamarao zbog nečijeg bezobrazluka,neodgoja,nečije neljudskosti.

    avatar

    22.07.2013. (10:01)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    "Može li Rade Šerbedžija kao profesor svojim studentima reći da ne idu van svoje domovine Hrvatske kad ju je i sam napustio onda kad nam je i mogao pomoći i može li studentima reći da se svoja domovina mora voljeti kad mu ni samu Hrvatska nije draga?"

    Pa i ti si otišao iz Hrvatske, a nije ti predavao Šerbedžija. Ako je to takav grijeh... zašto se ne vratiš?

    Tko si ti, ja ili bilo tko od nas da imamo pravo procjenjivati koliko je kome Hrvatska draga?
    Možete ti i tebi slični vrištati koliko hoćete, ali Rade je kao umjetnik ostavio neizbrisiv trag na našoj umjetničkoj sceni i još ga utiskuje..... I njegov rad vani je bio na ponos Hrvatske.
    Svaka šuša si dozvoljava pljunuti na umjetnika... i to zbog čega? Zbog nekih osobnih izbora... o kojima pojma nema.
    Sva sreća što povijest bilježi umjetnike zauvijek.. a šuše padaju u zaborav.... bezlične... bez boje, mirisa i okusa.

    Što se tiče državnog javnog odvjetništva u Njemačkoj i tužbe koju ćeš MOŽDA podnijeti protiv stranice bloga.hr.... jedva čekam.
    Ja ću svjedočiti da si vrijeđao mene, blogere i Uredništvo.... te promicao mržnju i netrpeljivost u blogosvijetu.
    I sam kažeš da se mora znati što je istina, a što laž. Ja sam se uvijek spremna uključiti.... svjedočiti ISTINU!

    avatar

    22.07.2013. (23:11)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Lijepi post i uobičajene glupe reakcije 'određenog' blogera kojemu :-)!

    avatar

    30.07.2013. (17:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...