Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    Rješenje je jednostavnije nego što misliš. Rješenje je vjera. Kad sam bila bez posla i bez nade, zavjetovala sam se sv. Anti i postila utorkom: samo pila vodu, svakog utorka. Dok jednom, čovjek me nazvao kući i ponudio mi posao. Znaš kako se zvao? Zvao se Ante!

    Komentar sa "BLOG.hr" -> Lion Queen @ Pe

    Ovo bi moglo ići kao prilog uz Anđele

    avatar

    08.07.2013. (08:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Jedna karta za tebe!

    Često razmišljam o svojim prijateljima.
    Imam ih dosta, različitih smo karaktera, a ipak se međusobno uspijemo složiti i što je najvažnije dogovoriti oko različitih stvari...
    Zaključujem da je tajna u tome što svaki od njih "izvuče" za sebe odgovarajući dio.
    S nekima sam uljudan. S nekima se šalim. S drugima pričam o ozbiljnim stvarima.
    S nekim drugima se puno smijem. S nekima popijem piće i slušam o problemima.
    Neki mi prenose svoja iskustva i savjetuju me.
    Moji prijatelji su djelići velikog mozaika koji ću kad ga završim nazvati "Blago prijateljstva". Oni su ti koji me u nekim momentima poznaju bolje čak i od mene samog; koji su uz mene i u dobrim i u lošim danima.
    Liječnici kažu da su prijatelji važni za zdravlje. Dr Oz ih zove Vitamin prijateljstva - P- i smatra da je korist od prijatelja bitna za zdravlje, a statistički je utvrđeno da ljudi koji imaju čvrste društvene veze imaju manji rizik od depresije i moždanog udara.
    Ako stalno uživate u vitaminu P, možete djelovati i do 30 godina mlađe od svojih vršnjaka.
    Dokazano je da toplina prijateljstva smanjuje stres i mogućnost infarkta čak do 50%.
    Tako mi je drago da imam zalihu vitamina P.
    Pazimo i brinimo o prijateljima i pokušavajmo što češće sagledati sve što se događa oko nas s komične strane. Smijmo se i u teškim trenucima, molimo se jedni za druge.
    Hvala ti što si moj Vitamin !
    ----------------
    Jedna karta za tebe.
    Sreća te čini prijatnim,
    Iskušenja te ojačavaju,
    Tuga te čini čovjekom,
    Neuspjesi te čine poniznim,
    Ali jedino te nada pokreće ka uspjehu i unaprijeđenju.... .
    Danas počinje internet tjedan prijateljstva.
    Tjedan prijateljstva ! Dan radosti kad nas se sjeća pravi prijatelj !

    Dan je prijateljstva, pošalji ovo svim svojim dobrim prijateljima.
    I meni također ako sam ja jedan od njih?
    Vidi koliko ćeš karti dobiti nazad. Ako dobiješ više od 3, ti si osoba puna ljubavi!

    avatar

    08.07.2013. (08:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Znate li što sve ljeti vreba iz zemlje, zraka i mora?

    Zagreb, 07.07.2013., 16:16
    Autor: Ivana Domitrović
    2 komentara

    Komarci, stršljani, zmije, meduze, krpelji... Insekti su to i životinje koje su nam najiritantnije ljeti. Izbjeći susretne s njima učinit će ovo ljeto mnogo ugodnije.
    Ljetne napasti (Foto: Dnevnik.hr/Pixsell)
    Ljetne napasti (Foto: Dnevnik.hr/Pixsell)

    Ako imate fotografije ili snimke najezde insekata ili imate iskustva s tim napasnicima i savjete koje možete podijeliti s drugima, pošaljite ih na moj.report@novatv.hr.

    Ljeti se povećava broj insekata i životinja koji vrebaju iz zemlje, zraka, ali i mora.

    Ovog je ljeta zbog poplava i učestalijih kiša, mnogo više komaraca nego inače. Nakon visokih riječnih vodostaja, kišni dani i lokve privlače komarce, čija je sezona u punom jeku. Dobro je znati da su komarci koji prenose zarazu u Hrvatskoj rijetka pojava.

    'Reakcije na ubod komarca su uglavnom lokalne; svrbež, crvenilo kože i oteklina u trajanju od nekoliko sati do dana. Kod manjih i običnih uboda komaraca ne treba činiti ništa. Sve će proći za nekoliko dana. Kod osoba koje su preosjetljive tj alergične na ubod komarca, reakcija može biti opsežna, čak i opća. Kod opsežnijih lokalnih i općih reakcija, ili višestrukih uboda potražite pomoć liječnika', savjetuje dr. Tatjanom Nemeth-Blažić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

    Od komaraca se možemo zaštiti postaljanjem mreže za kukce na prozore i vrata, nošenjem odjeće s dugim nogavicama i rukavima te korištenjem repelenata.

    >> Oprez! Ove godine rekordan broj komaraca, stršljena, krpelja...

    Krpelji

    Šetnja prirodom donosi i opasnost od krpelja. Pojavljuju se na mjestima gdje ih je najteže uočiti. Tuširanje i presvlačenje odjeće nakon boravka u prirodi spriječit će neželjene situacije. Nakon boravka u prirodi važno se i pregledati kako bi krpleea s tijela uklonili što prije.

    U Hrvatskoj se krpelji zaraženi virusom krpeljnog meningoencefalitisa i uzročnikom Lyme boreliozom javljaju u kontinentalnom dijelu, najčešće u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, upozorava dr. Nemeth-Blažić.

    Pčele i ose

    Ubod pčele ili ose izaziva bolnu crvenkastu oteklinu i ona u pravilu traje do 24 sata. Međutim, ukoliko ste alergični na njihov ubod moguć je anafilaktički šok (oticanje oko očiju, usana, jezika ili grla, otežano disanje, gušenje, povraćanje, svrbež, crvenkasti osip (urtikarija ili koprivnjača, pad tlaka, gubitak svijesti). Pčela na mjestu uboda ostavlja žalac. Njega odmah treba izvaditi, npr. noktom ili karticom iz novčanika ako je pri ruci, a kod jačih lokalnih ili alergijskih reakcija, treba potražiti pomoć liječnika.

    'Smanjite mogućnost uboda izbjegavajući odjeću jarkih, pastelnih boja, upotrebu kozmetike ili parfema cvjetnih mirisa. Miris hrane privlači kukce, osobito ose, pa treba pripaziti kad se kuha ili jede na otvorenom', savjetuje dr. Nemeth.

    Ukoliko vidite roj pčela na svojoj kući ili balkonu, valja nazvati 112 ili 192 i pčelarsko dežurstvo će izići na teren, obavijestili su iz Hrvatskog pčelarskog saveza.

    >> Što učiniti kada u centru grada vidite OVO!

    Meduze

    Prorijeđene su riblje vrste koje se hrane planktonima, zbog čega su meduze zauzele njihovo mjesto, stoji u najnovijem upozorenju FAO-a, UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu. Da se ovo događa i u Jadranu potvrda su sve češća viđanja meduza uz obalu.

    Meduze pri kontaktu s ljudskom kožom izazivaju crvenilo, pečenje i oteklinu. 'Priljepljene krakove što prije uklonite, premažite octom, limunom, alkoholom, uljem za sunčanje ili suhim pijeskom, te ih sastružite s kože. Ne odstranjujte ih golim rukama! Ozljeđeno mjesto isperite morem. Ne koristite za ispiranje običnu vodu! Premažite ozljeđenu kožu umirujućom kremom. Ako se na ozljeđenoj koži pojave mjehuri i ranice obratite se liječniku', ističe dr. Nemeth.

    Iako je rasprostranjeno mišljenje da u slučaju da vas opeče meduza, to područje treba 'zaliti' mokraćom, to nije točno. Ne treba vam ničija mokraća, piše Scientific American. Zato što otrov iz lovki meduza aktivira svježa voda, a ljudska mokraća većim je dijelom sastavljena upravo od svježe vode. Zato će mokraća na meduzinoj opekotini izazvati još veću bol.

    >> FOTO Meduza sve više: U plićaku kod Lapada snimljena 'morska mjesečina'

    Pauci

    U ljetnim mjesecima, na otvorenom smo više izloženi i paucima. Ugrizi većine pauka koji postoje u našoj zemlji, osim crne udovice, su bezopasni. Za ublažavanje simptoma ugriza pauka mogu se koristiti hladni oblozi ili krema za ublažavanje tegoba.

    Crna udovica je jedini otrovni pauk u našoj zemlji i može se na njega naići u priobalju. 'Velik je oko 1,5 cm, crne boje, ima crvene točkice, ali i ne mora. Reakcija na ugriz je bol, a malo kasnije se mogu javiti vrlo jaki bolovi i grčevi mišića oko mjesta uboda, u mišićima trbuha i nogu, te poremećaj vitalnih organa. Liječenje se provodi u bolnici. U slučaju ugriza crne žurno treba potražiti pomoć liječnika kako bi se što ranije započelo s liječenjem', napominje dr. Nemeth.

    >>

    avatar

    08.07.2013. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    U slučaju ugriza crne žurno treba potražiti pomoć liječnika kako bi se što ranije započelo s liječenjem', napominje dr. Nemeth.

    Zmije

    Zmija otrovnica u Hrvatskoj imamo tri vrste - poskok, riđovka i žutokrug. Unatoč nekim mitovima vezanim za odstranjivanje otrova, ili spriječavanje nejgovog djelovanja, dr. Nemeth savjetuje isključivo slijedeće korake.

    'Umirite žrtvu ugriza. Treba izbjegavati svaki tjelesni napor. Ugriženi dio tijela mora mirovati. Imobilizirajte ugrizeni dio tijela koristeći udlagu ili povoj. Ukoliko je dostupno, najučinkovitiji oblik imobilizacije je čvrsti povez udlage elastičnim zavojem. Kontrakcije mišića ugrizenog dijela tijela samo će potaknuti širenje otrova, pa ovo treba izbjegavati što je dulje moguće. Odmah pozovite hitnu medicinsku pomoć ili ozljeđenog žurno odvezite u najbližu zdravstvenu ustanovu', preporuča naša stručnjakinja.



    DNEVNIK.hr

    avatar

    08.07.2013. (08:27)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Svećenik proglasio 1. srpnja "Tužnim danom za Hrvatsku"

    Kastavski župnik Franjo Jurčević je na blogu najavio da će 30. lipnja, na "zadnji dan hrvatske neovisnosti i suvereniteta", spustiti zastavu na pola koplja što je i učinio
    Nedjelja, 07. 7. 2013. u 15:15 Piše: 24sata

    Svećenik proglasio 1. srpnja "Tužnim danom za Hrvatsku" 24sata Župnik Franjo Jurčević

    Franjo Jurčević, župnik kastavske župe Sv. Jelene Križarice, je za 2013. godinu dao tiskati katolički kalendar u kojem je označio datum 1. srpnja kao "Tužan dan za Hrvatsku", piše Novi list.

    Vezano
    'Samo luđaci na sudu ne znaju zašto nisam bio na presudi'
    Župnik je kriv za diskriminaciju i uznemiravanje LGTB ljudi
    Župnik homofob na blogu: Podržava me i Berlusconi

    Iako je kalendar tiskao još u listopadu prošle godine, sada je na blogu objasnio zašto je istaknuo i datum ulaska Hrvatske u EU. Župnik tvrdi da će nam biti isto kao nekada kada smo išli u Beograd, samo ćemo sada ići u Bruxelles.

    - Morat ćemo ih pitati i za boju WC papira. Sve nam određuju. Ima dovoljno argumenata protiv EU i ja ću još pisati - kaže Franjo Jurčević.

    Među ostalim je na blogu napisao da će 30. lipnja, na "zadnji dan hrvatske neovisnosti i suvereniteta", osobno spustiti hrvatsku zastavu na pola koplja što je doista i učinio. Drugi dan je vratio zastavu u normalan položaj jer je, kako kaže, nastupila realnost.

    - Ona proslava ulaska u EU nije bila ništa drugo nego pogrebna povorka koju su Hrvatskoj priredili oni koji samostalnu i neovisnu Hrvatsku nisu niti voljeli, a niti željeli. U pravnom smislu Hrvatska gubi svoju neovisnost za koju su pale tisuće i tisuće života - smatra župnik koji procjenjuje da će od Hrvatske u EU profitirati tek stotinjak građana, pogotovo, "novi EU komesar Neven Mimica".

    - Zar on vrijedi 20.000 eura mjesečno, kao da mu je svaka riječ glasa vrijedna - pita se Jurčević.

    Napominje da su Hrvati ulaskom u tu "masonsku organizaciju" žrtvovali svoju samostalnost, slobodu, obiteljske i nacionalne vrijednosti.

    - Jedino što nas može spasiti, to je propast EU kao "kule babilonske" - zaključuje župnik.

    Pročitajte više u rubrici Politika.

    Tagovi: ulazak u eu, kalendar, franjo jurčević

    avatar

    08.07.2013. (08:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Antioksidansi u začinskim biljkama

    slika Sigurno ste čuli za slobodne radikale i oksidativni stres.

    Oksidativni stres je stanje koje nastaje kada proizvodnja slobodnih radikala nadvlada sposobnost tijela da ih neutralizira ili eliminira.

    Oksidativni stres vodi do brojnih teških bolesti današnjice poput dijabetesa, prijevremenog starenja i srčanih tegoba.

    Najveći neprijatelji oksidativnih procesa su antioksidansi, koji osnažuju imunosni sustav i neutraliziraju slobodne radikale.

    Ljudski organizam ima vlastite antioksidativne sustave, koji ga štite od štetnog utjecaja slobodnih radikala.

    No, antioksidante možemo unijeti i hranom. Prirodni izvori antioksidanata su voće, povrće i začinske biljke.

    Pročitajte više
    www.alternativa-za-vas.com
    tel.: +385 (33) 731-922
    Copyright © 2012 Alternativa za Vas.

    avatar

    08.07.2013. (08:32)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "...IMAMO U DUSI I SVE ONO STO JE IKADA ZIVJELO U LJUDSKIM DUSAMA. SVI BOGOVI I DJAVOLI KOJI SU IKADA POSTOJALI... SVI SE ONI NALAZE U NAMA, TU SU KAO MOGUCNOSTI, KAO ZELJE, KAO IZLAZI". Herman Hese

    avatar

    08.07.2013. (08:55)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "ZAPAMTI DA JE PRVI IZRAVAN PUT DO BOGA MOLITVA. DRUGI IZRAVAN PUT JE RADOST". Paulo Coelho, BRIDA

    avatar

    08.07.2013. (09:05)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,

    Pozivamo Vas na promociju monografije //naše članice, Kino video Kluba
    Liburnija-film, //pod nazivom
    /*/"Pedeset godina Liburnija-filma", /*/autora g. Ervina Debeuca i
    g. Duška Popovića. //

    *Promocija će se održati u srijedu, 10.07.2013.g.
    s početkom u 11,00 sati na brodu "Marina" uz Adamićev gat.*

    Uz članove Kluba, promociji će nazočiti uzvanici:

    gradonačelnik Grada Rijeke, zamjenik župana Primorsko-goranske
    županije, predsjednik i tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture,
    tajnica Hrvatskog filmskog saveza, pročelnici gradskih i županijskih
    odjela, predstavnici Zajednice tehničke kulture Rijeka i medija.

    U očekivanju Vašeg dolaska, srdačno pozdravljamo.

    Liburnija-film

    info boro 0981954768

    Ulica Blaža Polića 2/IV
    Rijeka 51000

    Tel: +385 (0)51 31 31 42
    Fax: +385 (0)51 31 31 42
    Mob: +385 (0)91 76 46 774
    Email: info@liburnija-film.hr

    Website: www.liburnija-film.hr

    avatar

    08.07.2013. (16:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...