Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • jelen

    - lijepo to veli poglavica Joseph, svaka čast :-) ali to je, nažalost, na ovome svijetu vrlo egzotično gledište na Istinu.

    Iz povijesti možemo primijetiti kako se manjkavosti neke „istine“ mogu učinkovito kompenzirati prpošnim zalaganjem njenih apologeta :-( Za razliku od Indijanaca očito neke druge „duhovne“ škole ovoga planeta „spoznale“su istinu takvu koja ne samo da potrebuje vazda budnu obranu nego i preventivni napad tu i tamo… :-P

    avatar

    05.07.2013. (15:57)    -   -   -   -  

  • Dante

    Ako pobjednici pišu povijest, a ono što je negdje zapisano smatra se istinom onda smo jako daleko od prave istine. Duboko u sebi svako ljudsko biće osjeća što je dobro, a što nije. Jednako tako poznaje i istinu no vrlo je lako ići lakšim putem i zamagliti ono dobro u nama. Jedan od razloga zašto pratim tvoj blog je to što znam da je suština vegetarijanstva pozivanje na jednu od krščanskih zapovjedi "Ne ubij" i znam da je to bliže istini od onoga što mnogi uključujući i mene žive i rade.

    avatar

    05.07.2013. (17:50)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Restoran "Nova" u zagrebačkoj Ilici (u vlasništvu Zlatka Peića i Jadranke Boban Peić, koji imaju lanac trgovina "Bio&bio") konačno je nakon godine dana pauze ponovno proradio na novoj lokaciji u Medulićevoj 20 (nakon prolaska kroz haustor), kao bio bistro "Zrno". Kuhinja je veganska, cijene nešto povoljnije nego prije, a i atmosfera je ponešto ležernija. Imaju tzv. jednostavna jela i tzv. plate, i odlične veganske kolače. Supruga i ja bili smo već triput i zaista uživali u izvanrednoj klopi (kojoj, po mom mišljenju, nema ravna na ovim prostorima, jer su Zlatko i Jadranka vrlo stručni i kompetentni makrobiotičari). Čak se ni jedan London, u kojem postoje sve kuhinje svijeta u izobilju, ne može pohvaliti ovakvim jednim restoranom. Nemam nikakav privatni razlog da ga reklamiram, već zaista samo želim podijeliti svoje saznanje o tom restorančiću sa svima vama. Završetak citata koji si stavila vrlo je znakovit: "...samo zato jer ih rade svi drugi.". Čovjek kao biće stada kroz mentalitet stada razvijao je svoj individualitet u dvotisućljetnom Dobu Riba; prirodno je da se on stoga nije mogao razviti pravilno i uravnoteženo, jer se unutar stada individualitet formira uvijek u opcijama grabeži/lakomosti/žrtve. Sad smo već zasuti kozmičkim energijama Vodenjaka koje prepoznaju samo grupni, zajednički rad i angažman; stoga, jao si ga nama, jer trebamo ponovno prepoznati Smisao Kolektiva, a još nismo pravilno prepoznali ni Smisao Individualiteta! Bogme smo kao civilizacija jaaaako u zaostatku s gradivom.

    avatar

    05.07.2013. (23:01)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Mariano, a zašto misliš da zvijezde utječu na sudbinu ljudi? Ribe, Vodenjaci!? Tko p*** ove gluposti još?

    avatar

    06.07.2013. (13:31)    -   -   -   -  

  • Vilko

    @metalurzi - Nisu to zvijezde koje vidi tvoje fizičko oko; postoji Unutarnji Svijet značenja i utjecaja o kojemu očito nemaš pojma, ali jako samouvjereno mniješ da ni ne trebaš imati pojma. Ono što čovjek o svijetu i svemiru u kojem živi zna na temelju svojih čula i svoje materijalističke paradigme, samo je promil promila onoga što se "oko nas" (ili točnije: u nama) zaista zbiva. Već samo to vjerovanje, da se svijet nalazi napolju, izvan nas, jedna je grandiozna iluzija našega uma. Suptilni gravitacijski utjecaji "dalekih" zviježđa, gravitacijski u značenju mnogo dubljem od onog fizikalnog, bili su poznati još drevnim azijskim mudracima, a današnja zapadnjačka astrologija uglavnom je tek otužna okamina tih prastarih znanja. Žalosno je, međutim, da se mladi znanstvenici Zapada tako arogantno odnose prema tim starim znanjima i prema finom šapatu svoje vlastite duše.

    avatar

    06.07.2013. (23:02)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Hvala ti što si mi pojasnio.

    avatar

    07.07.2013. (22:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...