Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Dante

    Spremam se u šumu idući tjedan pa mi je zanimljivo vidjeti da je šuma dobro "rodila" :-).... Capice obično izbjegavam jer nikad nisam siguran koje su dobre. Navodno ih treba prvo prokuhati i baciti vodu pa su manje opasne no ipak. Koje još gljive bereš ?

    avatar

    13.06.2013. (14:46)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    Zapravo ove godine ovdje kod mene i nema puno gljiva, onako se nađe grupica na jednom ili dva mjesta, a onda puno mjesta bez ijedne. Berem vrganje, lisičarke, mliječnice, rujnice, sunčanice, trube, puhare... imam enciklopediju pa proučavam i kad sam sigurna da je to ta gljiva probam i neke nove :-)

    avatar

    14.06.2013. (07:05)    -   -   -   -  

  • Dante

    Onda sam u sitnoj prednosti mada nisam recimo nikada brao ove trube... ne znam imena iz knjige no probati ću (vrganji, lisičke, rujnice (pečurke), sivke, sunčanice, patre (one hrapave smeđe gljive), gljivuše (puzice), ježevice (narančaste hrapave odozdo) i to bi bilo to. Jedva čekam napraviti doručak od lisički i jaja sa paradajzom sa strane. U svakom slučaju kad god si u šumi bilo da nešto ubereš ili ne uvijek si na dobitku :-)

    avatar

    14.06.2013. (09:05)    -   -   -   -  

  • geomir

    Nemam pojma o gljivama,
    a kao foto motiv bila mi jedna tanjurasta na deblu,
    u posljednjem postu na mom blogu. Kako li se zove? :-)

    avatar

    14.06.2013. (09:57)    -   -   -   -  

  • Dante

    Gljiva na slici izgleda poput bukovače (mada je malo tamnija) no možda je jenostavno samo guba u nekoj fazi razvoja !? To ne berem :-)

    avatar

    14.06.2013. (12:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...