Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Dante

    Isto sam imao priliku doživjeti prije dan dva - neki južnoafrički film (dječji), a scena kako prostitutka naslonjena uz zid odrađuje posao sa jednim od glavnih glumaca... Nisam baš nešto previše objašnjavao - osim da se grle i ljube. Volio bih da to nekim normalnim tempom krene u školama pa da djeca znaju da su to normalne stvari (uostalom nema tko na taj način nije došao na svijet - bar ih ja ne poznam) :-)

    avatar

    04.06.2013. (12:15)    -   -   -   -  

  • edo

    Izvrstan post, što drugo napisati :)

    avatar

    04.06.2013. (13:31)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Evo da se i ja u nečemu svom dušom složim s tvojim pogledom na stvari!

    avatar

    04.06.2013. (13:33)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    također, potpisujem :) (iako nisam čitala Bum Tomicu)

    avatar

    04.06.2013. (16:49)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    Na stranu ZO, bunt protiv knjige, i sl. Pročitala sam par odlomaka ove knjige. Ona je jednostavno nekvalitetno štivo. Kao da čitam nečiji blog na bloger.hr-u.

    Napominjem, ne osporavam seks kao temu već način na koji je žena napisala ovu knjigu. Takvi dijalozi, ako i jesu stvarni među mlađom populacijom, bespotrebni su na papiru jer iste stvari mladi svakodnevno čitaju po facebook grupama. Ne treba im smeće biti servirano i za lektiru.

    "Naravno, i danas su u studiju živi primjerci... - kako je to rekla, o kako. Trebalo bi je skinuti. Mislim s televizije."
    Usput, koji devetogodišnjak razmišlja na ovaj način?

    avatar

    04.06.2013. (17:28)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    I ti si isto opisivala kondom ,jučer uz Teoriju velikog praska!!??? Hahahaha i ja isto!!!
    Doduše, moje dijete je sedam (i ustvari mislim da ta serija i nije za nju, no, eto dogodilo se da je gledala),ali inzistirala je da dozna, a i ne volim joj nešto ne objasniti, ako pita, jer ne želim da kondom (niti išta drugo) postane nekakva tajna i misterija....
    Nisam čitala Bum Tomicu... ali dosadašnje lektire mi se nisu svidjele nitijedna....no to nije tema... :)

    avatar

    04.06.2013. (17:52)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Nisam ti čital posta, no, kad se svi slažu, ajde, bum Tomica i ja,
    hahahahahaha

    avatar

    04.06.2013. (21:30)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Sad sam pročital
    Setil sam se svoje profačice iz tehničkog.
    Ružna ko tri lopova, ali trupinu je imala, ufffffffffffffffffff.
    Sedil sam u prvoj klupi i non stop mi olovka padala na pod.
    Sad mi on pomalo pada.
    Jebem ti život!

    I vegetarijanac sam ti postal.
    Da mi vidiš zadnjeg posta.

    Kopar mariniran lososom.

    avatar

    04.06.2013. (21:35)    -   -   -   -  

  • (wo)man's world

    Ja sam bila protiv uvođenja zdrastvenog odgoja;
    smatram da su ionako ove novije generacije toliko podložene seksu i informacije su im dostupne kao na dlanu ruke
    i baš zbog toga sve ranije i ranije stupaju u seksualne odnose.
    Sada, kada će u petom razredu učiti o tome na direktne načine - što im brane da ne počmu to prakticirati.

    Mojoj sestra je sada peti razred i ona ima zdrastveni odgoj; čim su učili kako se prave palačinke - odmah je doma zapalila tavu, jer je u školi dobila odličnu ocjenu iz toga. Toliko o tome.

    No što se tiče dotične knjige, mislim da se diže nepotrebna galama oko puno toga, npr. oko te knjige koja prikazuje doslovno realno ponašanje djece a ne oko Disneyevih animiniranih filmova koji su puni nelogičnih i promiskuitetnih poruka. Ali neka, bitno je da dijeca miruju dok gledaju crtane.

    U svojim godinama sam jako liberalna, ali vidim kako se generacija iz generacije pogoršavaju - točnije zatupljuju. Jer su im sve informacije na internetu, rijetko koji uzme knjigu. A u knjigama je znanje.

    Uglavnom da ne duljim, jer sam komentirala većinom off-topic;
    Slažem se s tobom što se ove teme tiče
    I iskreno svaka čast na tome što nisi preskočila gradivo o "kondomima" sa svojim dijetetom. Da samo znaš koliko roditelja izbjegava tu temu. Ne treba djeci zdrastveni odgoj već njihovim roditeljima.

    Lijep pozdrav ostavljam :)

    avatar

    05.06.2013. (08:25)    -   -   -   -  

  • Dante

    Evo zanimljivog linka http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2013/jun/04/10-great-vegetarian-rec ipes

    avatar

    05.06.2013. (09:51)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Baš sam nešto objavio na temu seksa u lektiri...

    avatar

    05.06.2013. (10:39)    -   -   -   -  

  • metalurzi

    @woman's world, ova knjiga, takva besadržajna, zaglupljuje na isti ili još gori način od interneta (facebook). Klinac će se uhvatiti za glavu i reći "kakvih gluposti ima na ovom internetu", ali to baš ne može reći za knjigu koja mu je nametnuta za lektiru, zar ne?

    Čini se da su i roditelji negdje, nekako izgubili kompas o tome što bi njihova djeca trebala čitati.

    avatar

    05.06.2013. (12:58)    -   -   -   -  

  • blenderica

    Ono sto je vazno i bitno uociti NIJE da li je doticna knjiga pornografija (ako nije ta bice neka druga, treca, peta) nego da se MORA i TREBA postovati odluku roditelja u pogledu odgoja svoje djece pa ma kako ortodoxna ona bila (odluka). Primjetite da naglasavam rijec odgoj a ne obrazovanje.. Ako pristupimo tome tako onda je jasno da roditelji imaju PRAVO na izbor odredjenih odgojnih sadrzaja koja ce im djeca u skoli slusati. Mozda mi dijete mora slusati glupu teoriju Evolucije u skoli da bi se zvalo obrazovano ali svakako ne mora zato postati promiskuitetni liberalni klaun koji vjeruje da je gay OK

    avatar

    05.06.2013. (18:06)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Nisam čitao knjigu, ali nije niti bitno, slažem se s ovim što pišeš. Glupih lektira je bilo i bit će, ali nije to tema (metalurzi, da je meni neko propisival kaj bum čital, poslal bi ga/ju k vragu, mislim da nije bitno što klinci čitaju, nego da čitaju i misle svojom glavom, a ne tvojom, o onom što čitaju. Makar ti bila i profesor metalurgije! Koga briga kaj mi, stara prdekala, mislimo! Tak sam ja mislil o svojim profačima i ostaloj starudiji, i tako želim i mojoj djeci da misle.).Sex na TV ili igdje, ikad, nije problem, pa svi to radimo, ili bi bar trebali raditi. I djeca trebaju znati da svi to radimo, ili bi trebali raditi. Lopatološko ponavljanje namjerno, za one kojima to ne ide uz jutarnju kavu, jer su odavno zaboravili kaj je to dobar tuc, ili pak jer su to uvijek radili kroz rupu u plahti. "Tata, zakej se ovaj auto tak trese?" "Jer se neki par seksa unutra." "A-ha. A nije im tijesno? Pa tak je mali auto!" "Nije sine, nije im tijesno."

    avatar

    05.06.2013. (19:59)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    Kad smo mi bili klinci vecina nije citsla lektiru, nego prepisivala od onih par koji su procitali. Nasi starci nisu se puno zamarali time sto mi imamo za citati/prepisati, to je bila nasa obaveza. Danas uglavnom majke citaju lektiru, pa klincu prepricaju i jos po mogucnosti pripreme i pismeni domaci uradak, kako bi dobio bolju ocjenu. Tako se na kraju iz lektire ocjenjuje mame, a djeca koja sama citaju i napisu svojim rijecima ubiju se u pojam slabijim ocjenama. Do problema dolazi kad u procitanoj knjizi ima i natruha seksa. Tesko je to djetetu prepricati, svi znamo da nas je roda donijela. Puno je lakse prepricati djetetu kako je netko ubio oca zbog majke/ozenio sa sa devet godina odraslom zenom/skocio pod vlak zbog ljubavnih/egzistencijlnih problema ili odapeo od susice i/ili dizenterije.

    avatar

    05.06.2013. (21:40)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Blenderice; moje rješenje za tvoj problem ..
    ako mi se knjiga ne sviđa , a moramo ju proći za lektiru.. ako mi je zaista užasna- otići ću učiteljici i reći da ne dam svom djetetu da čita neprimjereni sadržaj, (kao što ne dam da se primjerice, štipaju u školi do krvi za zabavu, rugaju sporijim učenicima ili bilo što ozbiljnije što mi moral ne bi dozvolio), zabole me što učiteljica misli, ako je po mom sudu nešto zaista katastrofalno-reagirala bi.
    Tu metodu još nismo morali primjeniti, ali ju čuvam u rukavu. A primjenili smo ovo: pročitali smo (glupu) lektiru, pa smo razglabali o njoj, kome se čini kakva je knjiga, da li su nam postupci likova ok ili ne i zašto ... razgovor s djetetom o knjizi i djelovima koji nisu primjereni, može biti jako poučan.Razgovor o neprimjerenostima.
    Nemam pojma kaj piše u Bum Tomici, ali gledanje cica pubertetlija mi je fenomenalno, prirodno i na mjestu, ako uzmem u obzir kako je moje dijete na vjeronauku ove godine slušalo o tome kako se Juda objesio, i kako su čavlima (na kakve načine) pribijali Isusa na križ. E, to je eksplicitno sranje, ak se mene pita, neprimjereno djeci!!!

    avatar

    06.06.2013. (09:46)    -   -   -   -  

  • blenderica

    Ja nemam problem, ja nudim rjesenja. Zivim u USA i imam odraslu pozenjenu djecu dakle vasa lektira me uopce NE zanima nego vam nudim princip djelovanja .. kuzis? PRINCIP koji se onda stalno i svugdje u skolstvu moze primjeniti a to je pravo da roditelj utice na odgoj svog djeteta i u skoli (a ne samo kod kuce) bio on konzervativan, religiozan ili suprotno. Nekom manje smetaju cavli sa Isusovog kriza nego velicanje homo-kulture a neko misli obratno. Svakom svoje.. kuzis?!

    avatar

    06.06.2013. (19:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...