Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • borivoj

    "TKO SAMO ZA SEBE ZIVI, TAJ JE,

    S PRAVOM, ZA SEBE MRTAV". Syrus









    Dragi prijatelji,

    I Syrusova sentenca i odabrana pjesma iz "Bijele kule" u danasnjem tihovanju nas podsjecaju koliko je vazno svakodnevno raditi na sebi – to je duhovni „trening“ za postizanje pravovremnog reagiranja na sve zivotne izazove:







    26. VASA JE PRASUMA



    Vasa je prasuma zeljna vasega prohoda, vasa sikara sanja vasu krcevinu. Vasi cvorovi jaucu za vasim prstima, vasa samotinja stanuje u cekanju na vas.

    Kuda ste, gdje ste, sada, kada vas svi prozivaju?

    Poslije, tko zna, mozda ih necete cuti, jer ce krik uvenuti u uzdah; zito za brasnom, brasno za kruhom necujno ce kraj gladnih umirati.



    "Bijela kula", knjiga 75. Zapisala Vesna Krmpotic







    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

    koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.



    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.06.2013. (08:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Rikulom ojačajte libido i zaštitite se od degenerativnih bolesti

    slikaRikula (lat. Eruca sativa) ukusno je lisnato povrće koje lako uspijeva i ujedno štiti vrt od nametnika, tako da je višestruko korisna.

    Zapisi o ovoj biljci porijeklom sa Sredozemlja mogu se pronaći u Bibliji i Talmudu, gdje je hvaljena njena kulinarska i medicinska uporaba.

    U drevnom Rimu i Egiptu njenim sjemenkama i lišću pripisivana su afrodizijačka svojstva.

    U Vergilijevoj poemi Moretum opisana je kao biljka koja "pobuđuje spolnu želju kod sanjivih ljudi."

    Nekoć je bila neizbježni sastojak sirupa protiv kašlja i lijeka protiv skorbuta, a i danas je popularna u mnogim kuhinjama i kućnim apotekama širom svijeta.

    Pročitajte više
    www.alternativa-za-vas.com
    tel.: +385 (33) 731-136
    Copyright © 2012 Alternativa za Vas.

    avatar

    04.06.2013. (08:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    BEOGRAD IZ RIJEKE I ZAGREBA

    Description: Beograd iz Rijeke



    Nalazi na ušću Save u Dunav te je jedan od najstarijih gradova u Europi. Bogat znamenitostima dobar je odabir za sve koji vole putovanja...

    Polasci: subota 14.09

    Cijena: 690,00 kn



    1. Dan: 14.09.: Polazak s Jelačićevog trga u Rijeci u 05,00 sati prema Zagrebu. Kraće zaustavljanje na Zagrebačkom velesajmu u 07,30 sati. Ukrcavanje putnika iz Zagreba. Nastavak putovanja prema Beogradu uz usputna zaustavljanja radi odmora. Po dolasku slijedi susret s lokalnim vodičem te razgled najznačajnijih znamenitosti Beograda: Beogradske tvrđave, parka Kalemegdana, Pješačke zone - Knez Mihajlova ulica,Hram Svetog Save, glavne beogradske bulevare te najznačajnije institucije: zgradu Narodne skupštine, Skupštinu grada Beograda, zgradu Vlade Republike Srbije... Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

    2. Dan: 15.09.:Doručak. Nakon doručka odlazimo do Kuće cvijeća u pratnji lokalnog vodiča. Nastavljamo do Avale u gdje ćemo razgledati Meštrovićev spomenik Neznanom junaku, a s Avalskog tornja uživati u pogledu na Beograd. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka krećemo prema Rijeci. Predviđen dolazak u Rijeku je u kasnim večernjim satima.



    U paket je uključeno:
    - prijevoz modernim autobusom do navedenih destinacija
    - smještaj u hotelu na osnovu 1 polupansiona
    - lokalni vodič
    - ulaznica za Kuću cvijeća
    - ulaznica za Avalski toranj
    - organizacija i pratitelj puta
    - jamčevina za TPA
    - osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

    Minimalan broj putnika za održavanje putovanja je 40 putnika.

    Za gore navedeno putovanje vrijede opći uvjeti IDEM I JA, d.o.o.







    KLIKNITE I PROVJERITE I OSTALE IZLETE NA NAŠOJ STRANICI:



    http://www.idemija.hr/dvorac-miramar-i-citta-fiera-u-udinama.aspx

    http://ww w.idemija.hr/izlet-u-gardaland-iz-rijeke.aspx

    http://www.idemija.hr/izlet-u- gardaland-iz-zagreba.aspx

    http://www.idemija.hr/sarajevo.aspx



    Srdačan pozdrav,





    Idem i ja d.o.o.

    Turistička agencija



    Kukuljanovo 182/2

    51 227 Kukuljanovo

    Tel: 051 411 563

    Mob: 091 223 5114

    ID KOD: HR-AB-51-040259781

    www.idemija.com

    www.pavletic.hr

    avatar

    04.06.2013. (08:33)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kako nadvladati tri sile prirode – Tri gune materijalne prirode

    ...iznad vremena, prostora i okolnosti, do mjesta na kojem je um smiren a ego nestaje.

    Pojam guna se ne odnosi samo na tri svojstva prirode, već jednako tako i na odgovarajuća tri prateća stava uma koji oblikuju sve ljudsko ponašanje. Cjelokupni se život razvija iz različitih moći triju sila prirode: čistoća, svjetlost, smirenost – sattva; strast, djelovanje – rajas i neznanje, tama, inertnost – tamas. Svatko ima sve tri sile u sebi u različitim omjerima i odražavat će način ponašanja koji je u skladu s osobinom koja prevladava. Guna znači i isprepletenost (doslovno). Gune su sile koje se isprepliću kako bi oblikovale snažan konopac koji veže Sebstvo, atmana, Dušu, za svjetovno tijelo, pa tako i za život, smrt i ponovno rođenje. Cilj života je preoblikovati karakter pojedinca u traženju višeg ideala – promijeniti ga od neznanja i lijenosti (tamas) do strastvenog nastojanja (rajas), a nakon toga usmjeriti ga u smirenost i uravnoteženost (sattva). Tijekom dana sve tri osobine poput plime i oseke struje u svakom čovjeku. Čovjek bi trebao znati koja osobina u njemu prevladava. Kada se pojavi uravnoteženost, čini se kao da svjetlost istinskog Sebstva zasvijetli kroz sva tvoja vrata, tj. osjetila. Tvoj vid postaje oštriji, sluh bolji, mišljenje i djelovanje odmjerenije, savjesnije. Kad prevladava osobina nemira u tvojoj osobnosti, kao da nestrpljenje, pohlepa i težnja izviru na površinu, kao da te tvoj vlastiti nemir prisiljava na djelovanje. Kad se tvoj um osjeti lijenim, zbunjenim i nezainteresiranim, znači da je inertnost preuzela prevlast. Određeno stanje uma, osobito u vrijeme smrti, presudno je za tvoj slijedeći život. Uvijek se pokušaj pomaknuti do slijedeće više razine jer su posljedice tih različitih djelovanja jasne. Djelovanja uravnoteženosti imaju za posljedicu mudrost, čistoću i sreću. Strast uvijek donosi pohlepu, ljutnju i veliku bol. Inertno ponašanje vodi do neznanja i tupe tromosti. Ali, ljutnja i bol zavedenih, nemirom vođenih osoba mogu biti dar s neba, jer ništa ne pokreće čovjeka da ispravi način svoga ponašanja kao patnja koja uvijek prati djelovanja potaknuta željama. Patnja je vježbalište na kojem se oblikuje dobar karakter i ispravan način ponašanja (dharma). Život temeljen na Istini, uzdiže čovjeka do smirenosti što je obilježje uravnoteženog stanja. Oni koji nadvladaju osobine prirode u osnovi su promatrači, oni su iznad svjetovnog. Iako su stalno svjesni neizbježnog kruga rađanja, bolesti, senilnosti, patnje,...oni se uzdižu iznad svega i samo su svjedoci. Gune je moguće prevladati ustrajnim vježbanjem triju putova: potpuno posvećenje Bogu (bhaktiyoga), vjerno služenje Boga (karmayoga) i svjesnost Boga uvijek i svuda (jnanayoga).



    Iz knjige „Bhagavadgita – Vodič za Zapadnjake“

    avatar

    04.06.2013. (08:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    3. lipanj 2013

    Za vrijeme boravka u šumi, Rama se jednom naslonio glavu na krilo Sugriva,a vođe majmuna su Ga okruživale. Mjesec je sjao iznad glava u punom sjaju, no tu je bila tu tamna točka koja je narušavala puninu sjaja. Rama upita svakog od njih što ta točka znači. Svaki je dao drugačije objašnjenje. Odraz mora, reče jedan, duboka jama, reče drugi, planinski lanac, reče treći. Došao je red na Hanumana – On reče, “To je Tvoj odraz što ja vidim na mjesecu, Tvoja boja, ništa drugo!” To je bio jednostavan primjer njegove odanosti. Svugdje, u svakom trenutku, u svakoj osobi, on je jedino vidio Gospoda Ramu. Sve svoje zadatke morate posvetiti kao žrtvu Gospodu. Nikada ne odstupajte od tog stava. Hanuman je bio takav poklonik; Rama je bio njegov životni dah.

    BABA

    Posvećenost osigurava uspjeh, pročišćava unutarnju viziju i daje vječnu radost. - Baba

    avatar

    04.06.2013. (08:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "TESKO ONOJ ZEMLJI I NARODU

    GDJE JE VISE HLJEBA NEGO VJERE". Matija Beckovic







    Dragi prijatelji,

    Danasnje tihovanje nas osposobljava da, ponekad, znamo prepoznati spontanost. Bude to slatko uvjerenje kako je Bog sa nama i kad mi nismo s Njim, kako to porucuje pjesma iz "Bijele kule":





    12. DOGODI SE SAMOHODNO



    Dogodi se samohodno, te me zaljulja grana

    puna nezrelih pitanja, te me odveze cesta

    put kolebljiva mjesta.



    Dogodi se samohodno, kao ugraĂ°en poziv Tebi,

    da me slatko uvjeris kako si sa mnom.

    i kad ja nisam s Tobom.



    "Bijela kula", knjiga 98. Zapisala Vesna Krmpotic





    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi oni

    koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.



    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    04.06.2013. (08:53)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nadam se da će ova lijepa priča naći prostor u Vašem mediju. Sve je u Attachmentima.

    Priča o prijateljstvu i ljubavi koja je nastajala čitavih 10 godina: Poslušajte novu pjesmu Sanela Marića Mare!

    Mostarski kantautor Sanel Marić Mara, muzičar koji je kultnim albumom ''Vasduh'' uzburkao krugove poznavatelja muzike dovršio je novu pjesmu pod nazivom ''S pričom u lišće i vjetar''.

    ''S pričom u lišće i vjetar'' je pjesma koja govori o prijateljstvu i ljubavi, a možete je poslušati i skinuti besplatno na ovom linku: https://soundcloud.com/isthvan2001/sanel-mari-mara-s-pri-om-u-li

    Novi rad mostarskog kantautora kojeg su mediji regiona, nakon 'Vasduha' nazivali genijem, umjetnikom čežnje, te majstorom spoja muzike i poezije, uz sebe veže posebnu priču. Kako kaže Sanel Marić: ''Priča počinje prije deset godina kada sam imao samo par prvih stihova i dio akorda do refrena. Tada je u bendu bio i Nedim Čišić (kasnije dio benda Vuneny) s kojim sam počesto pisao pjesme. Međutim, ta nam se pjesma nešto nikako nije dala razriješiti, pa je i ostala nezavršena toliko godina.

    Ostatak imate u Attachmentu!

    --
    Sanel Marić Mara PR team
    http://maramostar.com/

    avatar

    04.06.2013. (17:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovanje drage kolege pesnici
    Čast mi je i veliko zadovoljstvo da vas u ime književnog kluba „MIROSLAV-MIKA ANTIĆ“ iz Inđije, obavestim o odazivu na naš ovogodišnji pesnički konkurs.
    S ponosom mogu reći da je naš konkurs iz godine u godinu sve zanimljiviji za pesnike širom sveta, i da se iz godine u godinu u sve većem broju odazivaju na naš konkurs. Prošle godine se odazvalo ukupno 809 autora iz celoga sveta a ove godine je taj broj prevazišao sva naša očekivanja. Ja sam uvek bio i ostao optimista ali su ovoga puta i moja očekivanja prevaziđena, jer se na konkurs odazvalo slovima i brojem 1226 autora iz celoga sveta, i to 1124 elektronskim putem i 102 putem klasične pošte u pismu.
    Šta još reći osim HVALA SVIMA KOI SU NAM UKAZALI POVERENJE, NAMA OSTAJE DA TO VAŠE POVERENJE OPRAVDAMO. Normalno je da svi autori nemogu naći mesto u zborniku, ali ćemo se truditi da u zborniku objavimo veći broj prispelih autora.
    Krajem sedmog meseca ove godine ćemo imati zvanične rezultate koje ćemo objaviti na sajtove svuda gde je i konkurs objavljen, normalno poslaćemo ih i zainteresovanim autorima koi nam napišu i izraze svoju želju da iste dobiju.

    U INĐIJI, 09.05.2013. GODINE

    Za književni klub „MIROSLAV-MIKA ANTIĆ“
    PREDSEDNIK ZLATOMIR BOROVNICA

    avatar

    10.06.2013. (16:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...