Komentari

dbilos.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • alexxl

    Puno ti hvala.
    Tak su rimljani delali jednu od kupola, e sad koju, zaboravih......na zemlji, a svakih malo su hitali nutra u tu zemlju, zlatnike, kako bi poslije time motivirali kopače da je izvuku van.
    Te bolte i kupole su me uvijek fascinirale.
    Prvu pizza, krušnu peć, veću sam izbliza vidio u pizzeriji Antonijo u Ilici, kod Vinogradske, dole niže. Za najvećih gužvi, pizza majstor je pekao pizze 45 sekundi. Kaže da je peć hajcao preko 400 stupnjeva Celzijusa.
    Pri tim temperaturama se peče beskvasni kruh, lepinja, gdje se mjehurići zraka dobiju expanzijom vode u tijestu, a ne germom.

    Inače me još živo zanima autohtona afrička kuhinja, njihovo kulinarstvo.
    Pretpostavljam da je dosta jednostavno, na bazi stoke i nekih žitarica.
    Npr. još nisam čuo, a ni vidjeo da jedu Antilope i tome slično, prije, ne danas, jer danas su zaštičene po rezervatima.....i problem skladištenja hrane pri afričkim temperaturama.

    avatar

    14.05.2013. (22:56)    -   -   -   -  

  • borut

    Kod tebe uvijek zanimljivo. ...I, sretan ti povratak na blog!

    avatar

    15.05.2013. (05:34)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Najzanimljivija su ta vrata, je li to od prave peci?

    avatar

    15.05.2013. (07:20)    -   -   -   -  

  • afrika

    veliki pozdrav borutu, hvala
    brigita3,- da vrata su prava, imas link na stari post ispod pozz

    avatar

    15.05.2013. (10:28)    -   -   -   -  

  • Euro

    mora da dobro funkcionira..

    avatar

    15.05.2013. (10:58)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ma baš mi super post...........

    avatar

    15.05.2013. (17:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...