Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (89)

Marketing


  • catwoman

    Molimo sve zainteresirane za širenje informacija o ovom projektu naroda za narod, da ostave svoje e-adrese, kako bismo im uputili primjerak ovog Zahtjeva s obrazloženjem, te obrasce za prikupljanje potpisa i dodatni kratki info-materijal o štetnosti ulaska RH u EU. Smisao projekta jest da se dalje može dijeliti fw opcijom preko interneta i ispisom na papir, kako bi mu mogli pristupiti i ljudi bez pristupa računalu.
    ( Dotični dokumenti su u .pdf formatu. )

    Želja nam je prikupiti što više potpisa, u roku od mjesec dana, koliko smo procijenili da možemo izdvojiti zbog hitnosti postupka i tehničkih detalja.

    Što više potpisa prikupimo, time više pokazujemo svoju konačnu odlučnost da preuzmemo svoju sudbinu u svoje ruke.

    A svako moguće ignoriranje tako izražene narodne volje bit će još veći motiv da ni pod koju cijenu ne odustanemo od svog nauma : vratiti ukradenu vlast u svoje ruke.

    avatar

    13.05.2013. (15:44)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Ključ je u citiranom članku 2. gdje se govori "Hrvatski sabor ili narod...". U starom Ustavu do 2000. godine bilo je "Hrvatski sabor i narod...". Iako veznik "i" nije bio na dnevnom redu Sabora oko promjene Ustava, netko je samoinicijativno (?!) promijenio ga u "ili" te tako omogućio vladajućoj većini u Saboru ozakoniti pristupanje NATO-u, pregovarati oko ulaska u EU i potpisivati predpristupne ugovore, dok je narod, odnosno referendum, potisnut u drugi plan, onaj potcjenjivački: što stoka sitnog zuba zna?
    Sada je sve gotovo. Kaput. Treba razmišljati, svakako na temelju i ovoga Zahtjeva, o koracima koji bi se trebali poduzeti nakon 1.7., odnosno nakon većinskog osvještenja. Jer svi su se nadali kako će našu lopovsku bandu jedino moći riješiti EU. Nisu primijetili kako ta ista lopovska banda pruža ruku lopovskoj bandi izvan naših granica. Uostalom, postoji i jedan vic o primanju RH u EU. Bili smo u Austro-ugarskoj, Habsburškoj monarhiji, Jugoslaviji i sve ih srušili, pa ćemo i EU.

    avatar

    14.05.2013. (13:48)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Da, @ Meroveus, taj isti detalj iz Ustava, 2. članka što spominješ, isticao je kolega @ Boris u svom tekstu " Kako hrvatski narod gubi suverenitet ", taj sintetički " i ", koji se neprimjetno preobrazio u isključivi " ili ".

    No, srećom, kao što je i ovaj Zahtjev van zadanog nam pravnog okvira ( a pravni okvir samo je mrtvo slovo na papiru, budimo realni ), Život će ljudima razjasniti što je njihova prava priroda i tko su oni zapravo, pa tako neće prihvatiti činjenicu da ih samo par mrtvih šeksijanskih slova na papiru definira kako si već rekao.

    Ako ne poluči neki politički i pravni efekt ( to ovisi o broju potpisa i motivaciji potpisanih, dakle: kolektivnoj svijesti ), barem će, vjerujem mnogima pojasniti o čemu se radilo, i o čemu će se raditi ( to je ostalom info-materijalu ), jer je neinformiranost i dezinformiranost naš osnovni problem.

    Nikad nije gotovo, dok nije gotovo, dragi @ Meroveus. Samo se mora umrijeti, ništa se drugo ne mora, to često spominje @ Semper Contra, koji je takođe sklon misliti o EU kao našoj kaputt situaciji.

    Ja namjeravam svoju kožu ( i kožu svojih najmilijih, ako dođu u takvu situaciju ) prodati najskuplje moguće. Mislim da smo mi žene motiviranije u ovoj situaciji. Ako majčinski instinkt ne prevlada, neće više biti života na ovom planetu. To nije neko moje žensko pametovanje, već konstatacija Williama Coppera, čiji je citat na našoj naslovnici bloga ujedno i naš najmoćniji motto.

    A instinkt je nešto što današnjem čovjeku enormno nedostaje, možda čak još više nego intuicije. Niti to nije moje pametovanje, već jednog puuuno većeg autoriteta - Sai Babe.

    Probudimo instinkte. :-) To i nije tako teško. :-)

    avatar

    15.05.2013. (00:54)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    Treba racunati s tim da ce eurofasisti i njihovi priguzi uciniti sve da nas blokiraju. Lradu, lazu, ubijaju. Cak i jedni druge. Sve u ime kontrole i moci.
    Dakle, aktivirace sve 100%. I pajkaneriju, i vojsku, i medije, a i ove propalice u drzavnim sluzbama, kao i korisne idiote iz udruga, poput Hitlera koji je naredio da djeca brane Berlin, iako je sve bilo gotovo.

    Oni znaju da ce odgovarati i da ce biti gadno kaznjeni ukoliko izgube pozicije moci.

    avatar

    17.05.2013. (04:42)    -   -   -   -  

  • Spavač.

    I što će mo sad gosp. gordiane Wolf ? Toliko si "mudar i pametan" da si svojim vladanjem ovdje na blogu otjerao mnoge pristojne i kulturne ljude. Nekada je na ovome blogu znalo bit gotovo stokomentara a sada jedva nabrojiti na prste jedne ruke. Dosta je tvojih blezgarija, u svemu si "naj". Ovaj blog predstavlja samo tebe i još poneku osobu. Toliko samo o tuđem fašizmu a zaboravljaš svoj vlastiti, nadahnut svjetovnom duhovnošću. " rugala se sova sjenici da ima velike oči". Ništa ti ne bi bio bolji sutra od hitlera.

    avatar

    17.05.2013. (09:21)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    Nova adresa je: milan@drivesc.com

    avatar

    17.05.2013. (09:50)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Što ti je šunilo u tintaru da moj komentar brišeš.Gdje sam ja tu nešto uvridljivo rekao?Komentar se jasno odnosio na post bez ikakvih uvrida...

    avatar

    17.05.2013. (14:46)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Gordiane,

    da, znaju.

    @ spavač,

    bolji je jedan Gordianov od sto tvojih komentara. Spavaj i dalje.

    @ mirko,

    nije bilo brisanja, valjda si se zabunio.

    avatar

    17.05.2013. (19:08)    -   -   -   -  

  • catwoman

    http://catwoman009.blog.hr/2013/05/1631650530/padobransko-prisilno-slijeta nje-u-eu.html

    Tekst mr. sci. Karina Hromin Sturma, dodatno pojašnjava što nas čeka, ako ne stopiramo EUtanazijski projekt za Hrvatsku.

    avatar

    18.05.2013. (01:38)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Kad god komentiram ovdje začudim se da blogservis poveže avatar Nove Politike s mojim nickom, iako koristim ime i šifre za Novu Politiku.

    avatar

    18.05.2013. (01:40)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Ni ja ne mogu razumiti zašto.Kad hoću kod novepolitike otvori se catwoman i obrnuto.Htio sam nešto o toj uvik spominjanoj Eurpi i o ulasku Hrvatske u nju.Narod se vara ako misli da je to neko blagostanje.To je tragedija za LIPU NAŠU jer oni koji Europom upravljaju znadu što rade.Ti žele viditi najprije svoju dobit i to je za moj pojam izrabljivanje,otimanje tuđeg.Vlada je u Hrvatskoj nikakva bez obzira na stranku koja vlada a narod je šašav što takve bira, ali što ćeš, nekomu moraš dati glas ako si se već za to odlučio.A oni koji misle da će ulaskom Hrvatske u Europu lako zaraditi novac u jednoj od bogatijih zemalja koje EU pripadaju,taj se grdno vara.Upravo na zapadu nema,tako se barem reče,obješenih kolača,ništa u ruke ne pada gotovo s neba.Bez učinka na radu nema novaca,akord je i ako zabušavaš nemaš ništa,moraš se dokazati,na poslu sam sebe goniti.I ja to smatram opravdanim.Pođimo natrag u bivšu Jugoslaviju gdje je jedan morao raditi za petoricu ili desetoricu,drugi su gledali,uživali smijali se.Radniku je bilo najteže,slabo plaćen,sve se davalo za naoružanje u JNA koja nas je kasnije onim što smo mi zaradili i kupili,napala nedužne.Velik novac se izdvajao za izobrazbu policije i oficira i podoficira i čemu sve to.Na deset vojnika jedan starešina...Zemlja se pokradala i zato je kao takva i bila neodrživa.Hrvatska je plaćala najveći ceh za Jugoslaviju i što smo od iste kasnije doživili...,znade se,ne ponovilo se isto ma bilo od koga došlo.Kažem nisam za ulazak Hrvatske u EU ali smidem reći da je bolje svuda nego na nekom spominjanom Balkanu,u bivšoj smo Jugoslaviji bili samo roblje.Nama ne treba po tom pitanju nitko.Sama naša prirodna bogatstva,turizam,mogu nas učiniti nezavisnima od drugih.Zemljom upravlja nitko,mogli smo biti druga Švicarska da je bilo vladu dati pametnima u ruke.Ali ja mislim da se tu puno utiče od bogatih izvana koji Hrvatskoj nikad nisu bili naklonjeni,vidite izvana finaciranje tih žutih medija koji su plaćeni da se piše ono što bi Hrvatskoj škodilo,ponižava se i laže namjerno protiv zemlje Hrvatske.Ja sam od rane mladosti u Njemačkoj i sada sam u penziji,otišao sam iz političkih razloga još za pada pokreta "Hrvatsko proljeće",pošteno sam radio i zaradio mirovinu,nisam glasao nizakoga u Hrvatskoj jer nisam imao interes,znao sam što će se dogoditi.Ali LIPA NAŠA mi je draga bila i draga na srcu ostala.Toliko za sada.Pozdrav!

    avatar

    18.05.2013. (09:22)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Mirko,

    ganuo si me, skoro do suza ( jer catwomen ne plaču, ali osjete suze itekako ).

    Hvala Ti što si navratio i napisao istinu.

    avatar

    18.05.2013. (18:56)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    Za divno cudo, slazem se sa gore napisanim.
    I upravo tako i jest.
    Cinjenica je da tek sada imamo, zahvaljujuci internetu, i svim mogucim informatorima, dovoljno informacija da vidimo cjelovitiju sliku, a i to je samo vrsak ledenog brijega.
    Stvari su jos i gadnije, i lokalno i globalno....

    avatar

    20.05.2013. (13:11)    -   -   -   -  

  • vesna

    Dragi moj gospodine Mirko
    Sve ste vi to fino rekli. Mene samo zanima da li ste u toj Njemackoj ikada prozborili rijec protiv bilo koje nepravde tamo. Sumnjam, jer biste bili izbaceni. Lako tudim po vatri mahat.
    Svicarska je zemlja u kojoj je kroz parlament trebalo ravno 99 godina da se jedan kanton proglasi samostalnom jedinicom. Hrvati su nestrpljivi , prepuni emocija i nisu spremni na kompromise osim prisilom. Hrvati bi trebali vise hvaliti Hrvatsku, cijeniti , voljeti i cuvati ju. Malo malo pa neki ruzni napisi. Negativnost nas dovodi do propasti. Negativce biramo za predstavnike. Nitko nam nije kriv nego mi sami. Kad bi sevise govorilo i hvalilo ono sto je pozitivno i lijepo, vec bi se promijenilo stanje prirodnim putem i ne bi smo birali EU.

    avatar

    20.05.2013. (15:47)    -   -   -   -  

  • Spavač.

    Da , Vesna, samo to trebaš objasniti gordjanuvolfu. On za takove kao ti ima specijalan riječnik, a vrlo duhovan, bar se smatra.

    avatar

    20.05.2013. (20:32)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Molim bez krvavih radikalističkih osobnih razračunavanja !
    Zar ne bismo trebali biti normalni i raditti u intersu očuvanja i boljitka nas svih.
    Zar nismo svi u istoj kaši ?!

    avatar

    23.05.2013. (22:00)    -   -   -   -  

  • glasnogovornik Maggie iz

    Što nam poručuje Maggie iz Osla, Norveška: 2013-02-22 0910

    Premijer kod nas je osoba koja se vozi u tramvaju, ista je kao i svaka druga osoba i njoj se vjeruje. Vjeruje joj se jer nama ništa ne fali i država se brine o svemu. Mi o politici jako malo razmišljamo jer tamo političari nisu kako mi se čini kao i ovdje, tamo su radnici kao i ostali. Pakistanci su se nedavno bunili da ne mogu naći posao kao i Norvežani pa smo imali referendum o micanju imena i prezimena iz aplikacija za posao.. Sada piše samo što znaš raditi ne piše čak niti da li si muško ili žensko i na osnovu toga se zapošljava. Ja sam otišla u ured i rekla da želim studirati u hrvatskoj medicinu, dali su mi novce i daju mi ih mjesečno i tu sam, ovdje studenti kažu da je to tu nemoguće... Čudno. Ako se ima nekakav problem onda se to riješi referendumom. U Norveškoj ne moraš raditi ali to je tamo sramota, takvi smo. Ako želiš raditi posao uvijek dobiješ jer ti to država mora dati. Ovrha je nepoznanica kod nas. Ljudi koji udome ljubimce dobivaju naknadu od države. Ljudi se pridržavaju zakona a ako neki stvara problem ili se ljudi žale na nešto ide odmah na referendum. Osoba koja ima problem sa zakonom i koja nije stručna ne može voditi narod, mi nemamo "lopove" na vlasti jer je to nemoguće sa našim zakonima. Porezi su veliki za bogataše, najviši je na nafti. Susjed je poštar, žena ne radi, imaju dvoje djece, prošle godine su išli na Kubu na odmor. Nama je to normalno i volimo putovati u toplije krajeve. Sa EU imamo dogovor o trgovini ali da ćemo ući u EU i imati EURO to se neće dogoditi..mi imamo krune i ljudi vole biti Norvežani, malo manje vole Šveđane ali to je tako. Hrvatska je poznata u Norveškoj i ljudi vole dolaziti ovdje, teško mi je vjerovati da ako netko krši ustav na bilo koji način nije drugi dan u zatvoru. Mislim da nešto nije u redu sa vama jer ako trebate nešto mijenjati onda to ne možete napraviti tako da ne radite ništa. To što Vi imate ovdje je naučna fantastika, ako se vlada ne brine za narod onda ju mijenjajte, što čekate, nije mi jasno...

    avatar

    24.05.2013. (20:24)    -   -   -   -  

  • Šaptač

    @glas.M.

    Ako je ovo istinito, a moguće je, zvuči fascinantno. Hvala.

    avatar

    25.05.2013. (00:38)    -   -   -   -  

  • Željana Maričić

    Bavim se turizmom, i između ostalih Europljana, i Norvežani su mi gosti. Volim ovaj posao i zbog brojnih prilika za razgovorima o osobnim iskustvima, životu u pojedinim europskim zemljama. Skandinavci su vrlo kulturni, skromni, diskretni. Prednjače Norvežani, izuzetno opušteni, zadovoljni životom u svojoj zemlji. Moja prijateljica je maserka u hotelu: od Norvežana (i SAMO od njih!) dobiva napojice i iznad 100 kuna po masaži! Teta koja radi u butiku mi svjedoči da Norvežani kupuju poklone za svoje bez da uopće pogledaju cijenu. Nije to norveška elita već prosječni građani. Ostali Skandinavci su također, kako rekoh, jako dobri gosti, ne zanovijetaju, no paze na svaki euro. Svake godine primjećuju veći stupanj kontrole u svojim zemljama, smanjenje prava. Primjerice, ranije su Šveđani ležerno davali otkaz i odmah pronalazili novo radno mjesto, koje im je više odgovaralo. Danas toga više nema: radno se mjesto čuva!

    avatar

    25.05.2013. (16:44)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Poruka za umorne ljude bez nade :

    Čak i da uđemo u EU, ukoliko imamo dovoljno znanja o kojem se problemu radi i kako se on rješava , puno ga brže možemo otkloniti, nego ako ćemo unaprijed odustati, kao da se radi o nečem nerješivom. Zato : širimo informacije, samo nas Istina može spasiti ! A za nju nikada nije kasno !

    To je kao da se razbolimo od raka: ukoliko znamo od čega bolujemo, poznajemo prirodu te bolesti i brojne načine njenog liječenja - puno prije i sigurnije se možemo izliječiti, ako tako brzo i aktivno reagiramo za spas svog zdravlja, nego ako uopće ne želimo niti znati od čega bolujemo, ne proučavamo načine na koje se ta bolest liječi, ne odlazimo k liječnicima i liječimo se uopće.

    1. Ne postoji ništa što se ne može , postoji samo nedostatak znanja koje to onemogućuje.

    2. Idealisti su jedini realisti, svi ostali su samo sanjari koji sanjaju vrijednosti za koje se ne usuđuju boriti.

    Pozdrav svim Realistima ! :-)

    avatar

    25.05.2013. (18:15)    -   -   -   -  

  • DobroJutroPero

    Pozdrav svima!

    Evo i mene među budnima. Slažem se sa svim navedenim u Željaninom pismu (objavljeno na Dnevno.hr), znam da nije gotovo i da možemo i moramo napraviti sve za opstanak i oporavak Hrvatske.

    Narod je podjeljen i neinformiran, vidim to u razgovorima. Ne želim se svrstavati u nikakve grupe ili pokrete, ali znam da nas sve treba ujediniti jedna ideja, kasnije ćemo o detaljima. Vidim da ljudi pomalo shvaćaju da opcija u ovakvoj politici ne postoji, mislim da jedino direktna demokracija trenutno ima smisla , dok se tzv. elita ne pročisti i ne pojave se ljudi neopterećeni prošlošću, ne zavedeni propagandom, otvorenog srca i prizemljenog ega.

    Idem sada proučiti blog. Pozdrav!

    avatar

    28.05.2013. (19:29)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Hvala na posjetu i javljanju, @ dragi DobroJutroPero !

    Sve točno kažeš, baš si to savršeno jednostavno i potpuno zaokružio - vrrhunski točno naciljao problem i u sridu sride pogodio rješenje.

    Nadam se da ćemo ostati u kontaktu.

    :-)

    avatar

    28.05.2013. (23:06)    -   -   -   -  

  • DobroJutroPero

    Hvala Vama!
    Jutros pokušavam objasniti ideju i ne ide, zid.
    Potpisat ću obrazac, pokušati naći još kojeg istomišljenika u ova 2 tjedna koja su preostala. Ljudi su u kalupima i kutijama, teško je komunicirati. Kako god, ništa nije izgubljeno, sigurno je da se EU raspada, samo je pitanje vremena, još koju godinu. Ovakav sustav je osuđen na propast.Više me zabrinjava "slučajni premijer " koji je nedavno komentirao inicijativu "U ime obitelji" i zaključio kako referendum možda funkcionira u nekim državama ali ovdje ne. Bez obzira na temu o kojoj se skupljali potpisi (iako treba biti u granicama zakona i etike),bili za ili protiv, treba je podržati, sve drugo vodi u autokraciju.Užasavam se političara kada se krenu pozivati na institucije (stavljaju ih iznad države ) npr. UN, NATO, WHO... u obrani svojih ciljeva, koliko god poricali teorije zavjere, činjenica je da su UN, NATO i ostali nastali na sumnjivim temeljima i guraju sumnjive ideje. Tvrdim da je moguće promjeniti sustav, ignoriranjem sustava i osvješćivanjem ljudi. Čudni vjetrovi pušu, pa i ako ne nailazim na podršku ove ideje ( opravdavaju se da nema druge, ili tamo ili u pećine... loši argumenti, obrana ega i lažne sigurnosti), opet iza svega ljudi shvaćaju da ništa nije kao što im se govori. Slično je bilo i moje razmišljanje prije koju godinu, pa razumijem kroz što sve treba proći prije nego sve sjedne na svoje mjesto i razbistri se sadašnjost i budućnost.
    U svakom slučaju, pratit ću Vas i dalje, ostajte dobro. Pozdrav!

    avatar

    29.05.2013. (11:37)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Dragi @ DobroJutroPero,

    možeš nam se obratiti i privatno, na e-adresu, navedenu pri dnu obrasca za potpisivanje, ili catwoman@hi.t-com.hr

    Nedostatak znanje je uzrok svih naših osobnih i društvenih problema. Pa tijekom ovakvih ' zahvata ' u kolektivnu svijest treba izvidjeti koji bi pristup bio optimalan za osvješćivanje.

    Više puta sam predlagala kućne prezentacije, gdje se dobro informiran i prilagodljiv prezentator najbolje može uživjeti u osobnu situaciju ljudi s kojima komunicira, te im iz te, njihove perspektive ukaže na problem. ( To je dugotrajan proces, ali najefikasniji. Sada nismo imali vremena za to, pa smo podzeli što smo mogli, obzirom na tempiranost situacije. )

    Npr. zaključili smo kako se akademici i fakutetski profesori ' pale ' na kojekave deklaracije, koje su napisali njihovi uvaženi kolege, dok je tzv. običnim ljudima jedini okidač dolazak jeftine radne snage.

    Nažalost, baš koga briga za ZERP ( osim ribare i nas nekolicine pravdoljubaca i idealista ), ali dolazak izgladnjenlih Rumunja zaista tjera strah u kosti i onima koji samo misle u se , na se i poda se.

    avatar

    29.05.2013. (18:11)    -   -   -   -  

  • Ero s onoga svijeta

    Sve vi to lijepo razglabate ( catwoman i Pero ), a scenarij drame Univerzuma piše Netko drugi. Sve uloge su već davno podijeljene, ili će biti, pa tako i vaše, a da vi toga niste svijesni. Nego, zgrabite Život i uživajte u svakodevnici, jer je sve zamišljeno kao velika ovozemaljska zabavna igra ( Plotinova intuitivna spoznaja ). ili je pak neki drugi razlog. Epilog bez kraja se nalazi u beskrajnoj vječnosti s onu stranu svijeta ( onostranost,transcendencija).

    avatar

    29.05.2013. (22:28)    -   -   -   -  

učitavam...