Komentari

microstock.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • NEX

    welcome back :D

    Što se tiče e-booka ja bih definitivno bio zainteresiran za nešto takvo, pogotovo ako bi se radilo o "vodiču" tipa kako napraviti dobru fotku za stock sa opremom koja mi je lako dostupna ili tipa uradi sam, i odmah da stavim prijedlog za dugi e-book "photoshop obrada slike za stock" nešto tipa, korekcije, izolacije . .. ... ..

    avatar

    16.05.2013. (10:52)    -   -   -   -  

  • NEX

    E sad jedno pitanje nevezano za ebook

    Kakva je situacija kod primanja uplata od microstock agencija i poreznih obaveza koje sam dužan podmiriti?
    Tražeći po netu naišao sam na dosta informacija te je cijela priča dosta mutna, spominju se razne stope poreza, olakšice, prirezi .. ... ...

    Može li neko pojasniti sve to, koja je porezna osnovica, olakšice, foto ili umjetničke udruge (kako vidim ako sam član neke od njih a ista je registrirana u ministarstvu imam dodatne olakšice), u biti izračun poreznih davanja. Plaćati porez do 8 dana od primitka uplate ili godišnje, priznaje li se nabava opreme kao olakšica .. . .. ... toliko toga da bi se jedan foto amater mogao snaći.

    Bilo kakve informacije na ovu temu su više nego dobrodošle

    avatar

    16.05.2013. (12:09)    -   -   -   -  

  • Zaza

    Trebaš biti član strukovne udruge, ali opet tu ti je taj novi zakon kojim će nas kačiti, štono riječ plaćati ćemo isto kao da imamo registriranu firmu. (za sada bez parafiksalnih nameta) Glede poreza, prije ili kasnije morati ćeš početi plaćati i US porez jerbo naša zemlja još uvijek nije potpisala double tax treaty - dakle oni tebi (npr.Shutter) uporno "nude" ispunjavanje tog famoznog formulara, ti ga odgađaš, da bi te nakon nekoliko mjeseci prisilili na njegovo ispunjavanje obustavom isplate dok ga ne predaš. Ali to se odnosi samo na prodaju koja je ostvarena od američkih kupaca. Na kraju porezne godine od njihove ćeš Porezne dobiti lijepo malo pismo s izvještajem kojeg možeš uokviriti ili poslati našem ministarstvu ;-).
    Ali i to ćeš sve uredno poplaćati ukoliko zarađuješ :-).

    Istock jesu fašisti glede provizija i zapravo najstroži glede kvalitete ali još znaju donijeti ok zaradu.

    Mantra - budi solidaran, ne spuštaj cijenu prenisko jer ugrožavaš cijelu industriju, uključujući i sebe.

    avatar

    28.05.2013. (09:41)    -   -   -   -  

  • NEX

    Hvala Zaza

    Ako možeš malo pobliže pojasniti na primjeru od recimo 1000 dolara uplate, koliko se oporezuje koliko ne, po kojoj stopi .. ... ..., šta mogu prikazati kao odbitak?

    Kako postati član udruge, jel to HUF (www.hufo.hr) jer vidim da stranica ne postoji a zadnji post na njihovom facebooku je od prije 3 godine

    avatar

    29.05.2013. (11:49)    -   -   -   -  

  • novii

    Informacija nikad dosta, tako da mislim da bi se nešto moglo zaraditi od izrade uputstva. A to kasnije možeš još dodatno materijalizovati držanjem radionica ili nekih obuka.

    avatar

    20.06.2013. (11:24)    -   -   -   -  

  • rookie

    Može li update iskustva/trendova u poslednje vreme? Početnika uvek inspirišu ovakvi tekstovi ;)

    avatar

    12.12.2013. (21:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...