Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Neverin

    ja sam izašao iz stranke jer su uglavnom iz zagreba i karlovca ali ne razumijem zašto je tako loše da su tvoje političke ideje otišle malo dalje od tebe... pa nije to znanstveni rad niti književnost. Zar ne bi svaki idealist htio da njegove ideje cirkuliraju i ostvare se pa makar bez njega? Mislim da si u ovom slučaju dopustio ljubomoru i ogorčenost da predvladaju tobom. Sasvim ljudski, ali eto...

    avatar

    11.04.2013. (12:41)    -   -   -   -  

  • mobutu

    Pa zar se nisu ujedinili sa Zelenom strankom ? Ovdje više neznaš tko koga j..e.

    avatar

    11.04.2013. (18:43)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @mobutu, kako su se mogli ujediniti sa zelenom strankom ako su se od početka razišli sa načinom vođenja Vlaste Toth?

    avatar

    12.04.2013. (09:40)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    zeleni su ko paradajz...lako pocrvene.

    avatar

    12.04.2013. (19:35)    -   -   -   -  

  • mobutu

    @neverin, ali Vlasta Toth je u Zelenoj listi, a ne u Zelenoj stranci.

    avatar

    13.04.2013. (08:47)    -   -   -   -  

  • mobutu

    @blogdogg, a ne kaže li se, da su zeleni kao lubenica, izvana zeleni, a iznutra crveni ? Jasno, zeleni se nebi trebali držati ideologija. Samo, što je kod nas lijevo, a što desno, to je pitanje. Najbezumnije je kad "ljevičari" upotrebljavaju HDZ-ov novogovor tipa "tiekom, glasovanje, izvješće, zloporaba".

    avatar

    13.04.2013. (08:55)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @neverin: Ja nisam idealist, ali osobno bih priznao, nakon što sam odustao do politike, ako je netko uspio - u redu, svaka čast! zato odajem priznanje Mireli Holy. Ovdje, ne vjerujem osobama na listi, osobito na prva dva mjesta, jer sam se osobno osvjedočio, da igraju prljavo.

    Stranka koju vodi Vlasta Toth (kao supredsjednica, ali supredsjednik je samo figura, glavni je jedan drugi tip iz Siska, politički kriminalac) zove se "Zelena lista". Ona na lokalnim izborima u Zagrebu ima dogovorenu podršku Ferdeljiju i zajedničku listu sa HSS-om i HSLS-om, a u Sisku sa HSP-Ante Starčević.

    "Zelena stranka" (točan naziv) ima sjedište u Rijeci, marginalna, na ovim izborima će se ipak pojaviti i u Zagrebu, podržava Ostojića kao kandidata za gradonačelnika i vjerojatno će imati zajedničku listu sa SDP.

    "Zeleni Hrvatske", sjedište u Osijeku, privjesak je HDSSB-a, bez ikakve samostalnosti.

    Sad u Zagrebu postoji i nova stranka "Za grad", tu su mladi ljudi, zeleni program, nisu se mogli dogovoriti s ovima u "Zelenima zajedno".

    Ima još...

    Sve je to jadno. Farsa. zeleno ime je definitivno kompromitirano i nema šanse. Neka stranka bi možda mogla integrirati ekologistički program, ali ne pod zelenim imenom.

    avatar

    14.04.2013. (01:49)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Što se tiče "crvenoga", to je deplasirana dosjetka od prije 30 godina. Da, zeleni su u Europi generalno lijevo orijentirani, u kulturi prema permisivizmu (obično se kaže "liberalizmu") a u ekonomiji su skloni državnoj regulaciji i intervenciji više nego slobodnom tržištu. S druge strane, dosta lijevih stranaka prihvaća ekologistička načela. (Ali i neke desne, Angela Merkel jako promovira obnovljiv4e izvore, "Energiewende" u energetici, tehnologije recikliranja idr.)

    U Danskoj postoji stranka "Crveno-zeleni savez", u Nizozemskoj "Zelena ljevica" idr..

    "Ekologizam" jest ideologija, tj. koherentan sustav ideja (tu riječ "ideologija" nema a priori negativan prizvuk, ima tehničko značenje: da su vaše ideje međusobno spletene u nekom sustavu). U udžbeniku Slavena Ravlića "Suvremene političke ideologije", među samo sedam ideologija koje navodi, je i ekologizam (ostale su: nacionalizam, liberalizam, konzervativizam, fašizam, socijalizam i feminizam). Program stranaka koje imaju zeleno ime (i uključene su u "Europsku zelenu stranku" i "Globalne zelene") je širi, "ekološka mudrost" je samo jedna od četiri stupa. zelenih (ostali su: nenasilje, socijalna pravda i participativna demokracija).

    avatar

    14.04.2013. (01:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...