Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • skydiver

    Veli Mujo Hasi; Zamisli, jedno janje, dva litra konjaka, tri gajbe piva i pet vreca drvenog uglja - sve za 50 eurica.
    -Ma daaj, dje to ima, pita Haso sav zabezeknut.
    -Nidje. Kazem, zamisli.
    Da Hrvatska ima naftu, postojeci problemi vjerovatno nebi ni postojali, makar drzavu vodio i klon Huga Chaveza. Koliko para, toliko muzike. Dobro, uz to bi garant isla i makar po jedna granata po glavi stanovnika. Ali posto je nafte jos tako malo, a onih koji je ocajnicki trebaju strasno puno - tu smo gdje jesmo. Oliti; zamisli da smo koncipirali svjetsku ekonomiju na necemu pametnijem i pouzdanijem od fosilnih goriva.

    avatar

    09.03.2013. (21:34)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Skydiver, imamo mi i puno dragocjenijih stvari od nafte, ali i nesretnu sudbinu...:(

    avatar

    09.03.2013. (21:55)    -   -   -   -  

  • jelen

    http://www.24sata.hr/svijet/zadiranje-u-sobe-obicnih-ljudi-europa-ce-zabra niti-pornice-305523
    -očito da si u pravu što se tiče bizarne pastirsko-dušobrižničke prirode eu! :-)

    Nego vidim da se s puno libertarijanskih nazora zaista slažem, a da to nisam niti znao, dobro si to izložio.

    Mislim da bi ideje libertarijanstva mogle biti zanimljive i seoskim stanovnicima koji još donekle imaju potencijal za nezavisnošću od sistema. Treba nam izričit, bolje reći gromoglasan zahtjev za proglašavanjem privatnog vlasništva nedodirljivom svetinjom, da čovjek na svojoj zemlji koju je dobio u nasljedstvo može raditi što hoće bez prijetnji kojekakvim porezima i inspekcijama itd. To da je proglašeno ilegalnim (bez paušalnog, tzv. „trošarinskog“ nameta) proizvoditi domaću rakiju za svoje potrebe je sramota i veleizdaja nacionalne kulture i tradicije… doslovno kulturocid, ubojstvo jedne nematerijalne baštine, koja ionako već izumire na selu! Što je sljedeće, porez na bunare? Kuće koje su gradili i bunare koje su kopali naši djedovi i pradjedovi oporezivati će nekakva eu-ropska fukara… isto i s porezom na nekretnine itd… Gdje je onda tome kraj? Godišnji paušal na svaku sadnicu voćke? Na svaki paradajz ili papriku u vrtu?
    Problem je i s rušenjem drva u privatnim šumama, preduga je tema ali ukratko trebalo bi biti drugačije regulirano bez uplitanja države u vidu doznačivanja stabla za rušenje. Moj vizija je da bi šumoposjednik trebao imati obavezu pošumljavanja svoje šumske parcele nakon rušenja i to je dovoljno, nikakvi izlasci državnog uhljebljenika (šumara) i doznačivanje stabala čovjeku u njegovoj privatnoj šumi. Nadalje pitanje registracije i homologacije poljoprivredne mehanizacije- trebalo bi uvesti princip trajne registracije traktora i prikolica i dokinuti šaradu s tzv. tehničkim pregledima itd. Imam zapravo dosta konkretnih ideja ali nemam ih kome iznijeti, nema takve političke opcije koja bi bila smislena i zdrava! Baš sam neki dan razgovarao s jednim prijateljem o tim temama i došli smo do zaključka da je stvar toliko gnjusno gnjila da se svako pa i najmanje šurovanje s postojećim političkim strujama i organizacijama može smatrati običnom kolaboracijom s narodnim neprijateljima, s onima koji su riješili ovu zemlju (a i ostale) uništiti. A trebalo bi politički djelovati, kako drugačije išta promijeniti?

    avatar

    09.03.2013. (22:17)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @Sag. Ocito ti nesto nije u redu s vrednovanjem dragocjenosti i poimanju relacije ekonomija - politika. No bez brige, neces dugo cekati da ti se te stvari poslazu upravo onako kako moraju. Zakoni entropije i termodinamike ne mare za nasu kratkovidost. Vec kao vrsta smo programirani na upravo ovakav ishod kakav imamo. Cijela nasa istorija se sastoji od miliona potvrda da je to tako.

    avatar

    09.03.2013. (22:23)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @Sag; moj riplej je zaglavio na stranici za upisivanje komentara. Klikni na 'komentari'

    avatar

    09.03.2013. (22:40)    -   -   -   -  

  • jelen

    @skydiver:
    Oliti; zamisli da smo koncipirali svjetsku ekonomiju na necemu pametnijem i pouzdanijem od fosilnih goriva.
    - to je SF i izvor uhljebe mnogim novodobnim prodavačima magle, ali to su druge teme. Ono što se zaista trebalo bolje koncipirati je put nafte od bušotine do rezervoara, kad nafta ne bi na tome putu podmazivala stotine i stotine redundantnih guzica onda bi stvari bile malo drugačije... :-P

    avatar

    09.03.2013. (22:40)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @vajrapani; "put nafte od busotine do rezervara'' ?? U strucnom zargonu nafta ide u obrnutom smjeru. Ali cak i ako mislis na rezervar u autu, to samo pokazuje da si neupucen u ovisnost svjetske ekonomije o nafti. A o naftnim nalazistima, rezervama, zalihamai svim parametrima vezanim uz to necu ni pocinjati. Ali kako rekoh; sve ce se uskoro jasno posloziti onako kako jedino moze i mora.

    avatar

    09.03.2013. (22:52)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Vajrapani, pogledaj ovo, pa ćemo dalje komunicirati..:)
    http://rt.com/shows/keiser-report/episode-415-899/

    ...@ Skydivver, vrednovanjem?
    godišnji BDP cijelog svijeta = 67T$ ( trillion )
    Volumen trgovanja financijskim derivatima = 600T$ (financijska kladionica)
    Dnevni volumen trgovanja kao posljedicama "digitalizacije" novca= 20T$ sa ciljem podizanja na cca 60T$

    Ako "odabrani", neki, uzmu 0,1% dnevno provizije na novac koji digitalno, sim-tam, "jurca" okolo naokolo po svijetu, o kakvim mi to vrednovanjima pričamo? Vrednovanjima čega?

    avatar

    09.03.2013. (22:56)    -   -   -   -  

  • jelen

    skydiver: ne, ne mislim na rezervoar od auta nego na rezervoar iz kojega su oni psi iz Tarantinovog filma :-P
    U sve detalje mafijskih spletki (mislim na ovisnost svjetske ekonomije o nafti) jasno da sam neupućen- prirodna stvar jer nisam mafijski splekar.

    sve ce se uskoro jasno posloziti onako kako jedino moze i mora
    -super još jedan ezoterički majstor, vjerojatno imaju i ovogodišnji kometi značajnu ulogu u cijeloj priči? :-))

    avatar

    09.03.2013. (23:04)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @Sag. Ocito si uletio u 'eho chamber' brojki tzv ekonomista. Radi se o fatalnoj civilizaciskoj gresci koncipiranja ekonomije neizbjezno ovisne o kontinuiranom porastu. To je protivno svim zakonima logike i entropije. Na jasno limitiranom kapacitetu planete trajni porast je NEMOGUC. Upravo udaramo u taj neumoljivi zid. Knjiga 'The limit to Growth' je izisla 1974 s vrlo jasnim i nepobitnim argumentima. Tad je bio zadnji minut za ostar zaokret da se spasava sto se spasiti moze. Bojim se da smo odavno prosli tacku bez povrataka. Imam hiljade adresa gdje se to moze vrlo temeljito provjeriti, i (od 74-te naovamo) nisam nasao jos ni jednu, niti sa jednim jedinim VALJANIM argumentom koji to moze dovesti u sumnju, a kamoli pobiti. Sorry, ali sa zakonima termodinamike nema cjenjkanja.

    avatar

    09.03.2013. (23:28)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Skydiver, e sad ćemo se složiti. Naravno da je financijski sustav nakaradan i naravno da je Ponzi shema ilegalna za sve osim za političko financijsku oligarhiju koja je "too big to fail, too big to jail". Kad situacija postane neodrživa jednostavno će iscenirat ratnu totalku. U stilu vrhunskih iluzionista, koji koncentriraju pažnju promatrača na jednu ruku, dok drugom izvode trik, krivac će biti ili nafta, ili neki prolupali diktator, whatever. Pa možemo opet sve nanovo...:)

    avatar

    09.03.2013. (23:47)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @Saq. Nisi me pazljivo pratio. Nema ponovo. Potroseno vrijeme je potroseno vrijeme, i nema sansu za popavni. Nemogu biti explicitniji na javnoj ploci. No ako te uistinu zanima kako stoje stvari, pocni od Ugovog predavanja. Iscitavaj pazljivo i bez zurbe. Mnogi detalji su namjerno zamaskirani. Nemogu ti ovde dati neke konkretnije adrese, niti znam koliko duboko si upucen u materiju, ali ovaj link ti moze posluziti kao osnova za dalje traganje i provjeravanje relevantnih podataka (ovisno o tvojoj strucnosti); http://www.financialsense.com/contributors/ugo-bardi/peak-civilization .. Imaj u vidu da je dijagram State of the World, vrlo, vrlo optimisticna verzija (nisu uracunate;klima, socio-politicke implikacije i jos neki veoma vazni faktori). Dalje je do tebe.

    avatar

    10.03.2013. (00:44)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Skydiver, nisam stručnjak, ja sam glupi elektroničar koji voli čitati različito...:)
    Pročitao sam tekst sugriran u linku. Mogu prihvatiti argumente i razumijem da je povjest učiteljica mudrosti. Ipak, mislim da u analizi nedostaje jedna ključna stavka (eksponencijalni razvoj tehnologije ) i da je tvrdnja o limitiranoj energiji pogrešna. Sklon sam promišljati da je glavni uzrok propasti svih imperija sasvim prizeman i ljudski. Možemo ga okarakterizirati sa dvije riječi - oholost i bešćutnost...:)
    Otvorio si tematski sasvim novu kutiju. Bilo bi mi drago da napišeš post pa da možemo prodiskutirati...:)

    ...@ Vajrapani, sad sam vidio da postoji na wikipediji sasvim korektan tekst na temu: http://hr.wikipedia.org/wiki/Libertarijanizam

    avatar

    10.03.2013. (09:19)    -   -   -   -  

  • twirl-dječak sa šibicama

    dobro
    sad sam malo politički školovan
    što kažeš da trebam raditi s time? :)))
    zbrisat iz vlastite zemlje,
    zamijeniti svoju noć za neki tuđi dan? :)
    ili ?
    meni se čini da će budući naraštaji gledati 84-tu kao u ideal slobode,.. kako je krenulo :))

    stvaranje države bez koncepta je najveća glupost koja se hrvatima u povjesti dogodila
    mi smo samo znali da hoćemo imati državu
    nitko nije razmišljao da ta država treba imati i neki smisleni, realni koncept
    daj me podsjeti, na čemu to trebamo "proud to be a croat"?
    sprdali smo se sa slovencima, smijali bosancima, s prezirom gledali na srbe, makedonce,...
    a gdje smo sad? gdje nas je naša bahatost dovela?
    a tek smo krenuli padati
    stvarno st(r)anje bi mogli pojmiti samo da zamislimo da npr. do kraja ove godine moramo vratiti sav vanjski dug
    vratiti što smo posudili, što nije naše i čime smo više-manje obrisali dupe
    vratiti kako znamo i umijemo...
    tad bi možda bilo jasnije koliko toga je još hrvatsko, u hrvatskoj..

    avatar

    10.03.2013. (09:31)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Twirl, pročitaj ponovno onaj moj koment o trilijunima i malo razmisli o tome. Izmjeriti nešto je sasvim egzaktna stvar. Imaš etalon, osnovnu, referentnu jedinicu svega, te usporedbom dobiješ stvarnu vrijednost. Ako u financijama, napustiš zlatni standard i počneš bezumno štampati papir ( FIAT money ), bez ikakve referentne točke, sve postaje nesuvislo. A kad se više ni ne trudiš štampati, nego samo pritiskaš enter, stvar prelazi u perverziju. Novac NIJE roba, novac je substitucija za robu, za stvarna, realna i opipljiva dobra! Jednostavno, glede duga, svi mi smo izigrani...

    avatar

    10.03.2013. (10:02)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @Saq. Ocigledno nisi procitao pazljivo ni ovo sto sam ovde napisao, da ne govorim o Ugovom predavanju. Poznajem Uga kao ucesnika u nekim mnogo strucnijim debatama i znam da on zna mnogo, mnogo vise nego je iznio u predavanju. To predavanje je pokusaj da se pronadje modus da se javno saopsti dovoljno, ali ne previse - stoga ta obazrivost i zakukuljenost. Podvlacim ono o grafikonu State of the World. Klima? Ta stvar je ustvari vec otisla van kontrole. Tehnologija? Kako vratiti potrosene i unistene prirodne resurse (temelj opstanka), smanjiti broj stanovnika na odrzivu milijardu ljudi? Rekoh iscitavati pazljivo. Za tako sto ti treba makar par dana i nekoliko vracanja nazad na pocetak. predavanja. Naglasak nije na kolapsu imperija, taj primjer samo objasnjava' fish effect'. .. Ne dolazi u obzir da ovde razradjujem detalje. Imas osnovu za start u istrazivanju. Stvar ovisi o tvojoj upornosti, i naravno, sposovnosti da ispravno tumacis podatke.

    avatar

    10.03.2013. (10:20)    -   -   -   -  

  • Pogled iz daljine

    Kada gledamo Hrvatsku budućnost, ne možemo se nadati ničemu dobrom. Propadamo, tužno ali istinito. Počela je Hrvatska "isušivati močvare" , ali to neće mnogo pomoći dok su i dalje budale na vlasti. Građani ispaštaju, a vlasti obećavaju ono što ne mogu ispuniti. Sada ulazimo u novu zajednicu - EU, a samo se sjetite koliko težak izlazak je bio iz prošle zajednice....

    avatar

    10.03.2013. (10:51)    -   -   -   -  

  • jelen

    Monsatan, da, opasna žgadija…, isto kao i njihovi drukeri na američkim sudovima koji taj sotonizam/korporatizam imaju već ucijepljen umu do te razina da ništa sporno niti ne vide u takvoj raboti. Sjećam se prije desetak godina kad je moj stari kupio neki herbicid za kukuruz, a meni ambalaža sumnjiva odmah na prvi pogled, nije bio od ovih domaćih herbos, chromos i sl. pa čitam ja to nešto Monsanto, nešto Amerika se spominje, a meni to bilo instinktivno sinisterno, zlokobno iako nisam još znao puno o tome, tko se prije deset godina tu kod nas na selu uopće zamarao time. Uglavnom herbicid ko herbicid ali mi je žao što smo tim činom simbolički „pomogli“ jednu od najzlokobnijih organizacija i najvećih neprijatelja čovječanstva (u rangu s povijesno najjačima, npr: katoličkom Inkvizicijom, NSDAP-om, Komunističkom Partijom Kine, itd.)

    Ovo što priča @skydiver visoko „stručna“ u stvari visoko filozofska, visoko teoretska ezoterična spika od koje nema nikakve prave koristi osim u svrhu očuvanja inercije statusa quo i čak defetizma, pa takve imamo i na vlasti s kukurikavcima :-P i njihovo „ništa se ne može učiniti“, a zašto je to tako objasnit ćemo vama malim neiniciranim svjetovnjacim: tehnobabble-om! :-D fućkaš takve stručnjake!
    Pa to što nam stvarnost (ekonomija, a i šire) funkcionira na temeljima tehnobabble-a kojeg krekeću ti inicijanti iluzorne ezoterije, upravo to je srž problema i od te premise se mora početi liječenje. Ovi krekeću o neminovnim kretanjima „slobodnog tržišta“, ovaj o „entropijama“ protiv kojih se ništa ne može- sve je to isto. Podsjećaju me te gluposti na Star Trek DS9 kad su dr. Bashir i njegovi superinteligentni genetski modificirani pajdaši zaključili da se Dominij ne može poraziti i da se Federacija zato treba odmah predati :-D

    avatar

    10.03.2013. (11:20)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ 1958

    10.03.2013., nedjelja
    NA SVIJETU JE NAJVAŽNIJE IMATI ČIST OBRAZ

    ONI HRVATI KOJI ŽELE OSVIJETLITI SVOJ OBRAZ NEKA DOĐU U POKRET ŠTIT

    Fešta u golemom šatoru, neposredno uz nedovršenu Spaladium arenu, djelovala je gotovo nadrealno: nekoliko stotina škverana jelo je i pilo kao da sutra neće više NIŠTA postojati. Kao da cijeli svijet živi "samo jedan dan".

    Eto čitam kako hrvatski čovjek jeftino prodaje svoj obraz: "Radnike dobro najeo i napio, a od ponedjeljka im dijeli otkaze." Takva praksa dešava se već godinama na ovim prostorima koji se zovu Hrvatska.

    Uoči prve runde otkaza u splitskom brodogradilištu, gdje je već idući tjedan bez posla će ostati oko tisuću radnika, novi vlasnik škvera Tomislav Debeljak svoje zaposlenike najprije je dobro najeo i napio. Vol na ražnju, stotinjak janjaca i oko pola tone graha, uz poveće količine piva, označili su ulazak samoborske tvrtke DIV u vlasničku strukturu Brodosplita.

    Nakon što je na lokalnim izborima u Bjelovaru, osvojila apsolutnu većinu, bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešič je obećala kako će tu malu sredinu promijeniti na bolje. Isto tako da će njena pobjeda i na županijskoj razini donesti blagostanje. I dalje su propadale jedna tvrtka za drugom .

    Ovaj slučaj sa "Brodosplitom" je gotovo identičan sa sa našom bjelovarskom štamparijom "Prosvjeta", koja je ugašena prije nešto više desetak godina. Direktor Miroslav Novak, zvani "Miro" (pokojni) je u propaloj i zaduženoj štampariji "Prosvjeta" u Bjelovaru napravio "feštu". Oko dvjesto radnika se najelo i napilo i otišlo posije zauvijek kući. U lokalnim novinama listu "Bjelovarac" je pisalo "kako su se radnici i direktor rastali na dostojanstven način".

    Pokojni direktor informativnoga centra Ivan Butković, zvani "Bubi" sve je lijepo pisao u svojim novinama o štampariji, a poslije toga za "bagatelu" je kupio dio te propale tvrtke "Prosvjeta". Eto, takav smo mi narod, koji možeš kupiti za jedan obrok. To prokletstvo donesao nam je "socijalizam i komunizam", prokleti partizani i Tito, koji nikada za ništa nisu odgovarali.
    Jer bolesni mentalitet su godinama gajili i posijali kod poslušnog naroda,.., i tako ljude su ostavili osakaćene bez svijesti.

    TEŠKO JE GLEDATI (SVOJ) NAROD KAKO JE BOLESTAN, JOŠ TEŽE JE KAD MU ŽELIŠ POMOĆI DA SE IZLIJEČI - A ON TO NE ŽELI...

    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 09.03.2013.
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com
    URED: Masarykova 8
    1370. ČLANAK

    avatar

    10.03.2013. (11:56)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ BS 1958, ( ne volim skraćenice, ali ova se je baš fino poklopila ) metni se na izbornu listu pa cupkajući pričekaj rezultat. Ovo je moj privatni virtualni dnevni boravak i ne bih se baš družio...

    avatar

    10.03.2013. (12:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    vladavina mediokriteta, to se dešava kada dođeš na mjestu gdje se odlučuje po podobnosti umjesto sposobnosti. To je neprekinuti lanac kojeg i dalje sdphdz kopiraju kao model ponašanja.

    avatar

    10.03.2013. (14:15)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    wow:)))*
    bravo ti:)

    avatar

    10.03.2013. (15:31)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    dakle tema..gle opće se ne brinem da će nam neko na bilo kojim izborima, bilo koja stranka ili bilo koji kandidat, moći obećati nešto kaj bumo svi.. još,opet, iznova itd. popušili pod.. wow...
    i to svi mi, pa da to, taj neko onda i ispuni
    dakle, tak nam je kak nam je
    nikak nam je
    a da bi se ipak nekako, kolko tolko održali da i dalje ide to -nikak..
    iako se, iskreno, sad već stvarno plašim
    dakle treba izaći na izbore..opet..
    i zaokružiti.. ne znam, ali nekoga, koji ima recimo nekaj normalnoga za ponuditi, pa makar se ispostavilo da je pol toga lagao
    e sad kad će se kod nas, eu, svijetu i sl. pojaviti ovakvi, onakvi, iz desnog, lijevog, sredine..a pravi, to me trenutno manje briga..
    zanima me u osnovi i samo kaj bum danas i sutra ja...
    i mislim da nam je to svima dnevna misao vodilja
    sve ostalo odlazi u lamentiranje i kaj bi bilo kad bi bilo

    avatar

    10.03.2013. (15:39)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    a s druge strane kolko smo svi manje više već stvarno bijesni, razočarani, ovakvi, onakvi, a osjećamo se prevareni i izdani..i to već godinama..i kome vjerovati ako ne sebi??...
    i postavlja se jedina logična opcija je da se sami prijavimo negdje i smjestimo se na neku listu..i onda glasamo za sebe, naši za nas..itd...
    ili bar da se pravimo (kak je bila već tobožnja moda "iznutra" rušiti sistem)...pa eto stavimo se na te neke liste, uključimo se aktivnije, tam gdje se direktno kuha..pa da vidimo kolko smo moćni?pametni? nepristrani?umorni?
    neveeeriiinee, kreni:DDDD

    avatar

    10.03.2013. (15:46)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Skydiver, mislim da je Agenda 21 jedan monstruozni dokument, teza o globalnom zagrijavanju prenapuhana a vrijednosti krivotvorina. A glede teorije o prenapućenosti zemlje, imam samo jedno pitanje. Tko je taj koji bi trebao arbitrirati, odlučivati o tome tko treba živjeti a tko ne? Energija je neogranićena i neuništiva a kako ju sve možemo eksploatirati, to je već za diskusiju. Načelno, izlaganje tvojeg kolege kemičara je ok, ali je izgubio iz vida varijable koje sam već spomenuo...

    @ Pogled iz daljine, ova vlada je na početku mandata naglašavala da će se boriti za svako radno mjesto. Brojke o zaposlenosti i nezaposlenosti u realnom sektoru sve govore. Od ljudi koji nikad plaću nisu zarađivali se ne može niti očekivati da razumiju ekonomsku stvarnost "na ulici".

    @ Vajrapani, " I find your lack of faith disturbing " !!!...:)))))))))
    Si vidio ti ekipe? SOPA, ACTA, SIPA nisu za zaštitu od presnimavanja, igra je puno perfidnija...:)

    @ Neverin, znaš, nevjerojatno mi je da se netko gura za predstavnika pri EU, a da ne zna barem engleski. Još mi je misterioznije, da je moguće završit bilo koji faks, biti dijelom generacijske pop kulture, a da ne barataš barem jednim jezikom. To mi je jednostavno neshvatljivo! Pošten čovjek se ne gura raditi nešto što ne zna, on to otvoreno prizna, zahvali se i eventualno predloži nekog za kog zna da zna! Zamisli samo koliko je takva osoba limitiranja po pitanju informacija. A biti potpuno i kvalitetno informiran je jedna od najvažnijih vrlina u politici...:)

    @ Limbolina, a tko postavlja pitanja? Novinari! Ako oni nisu u stanju kvalitetno "izrešeteti" svakog pretendenta na vlast, pa što se onda imamo čuditi da glasamo za krive! Kad je netko od njih pitao kandidata, da li se zalažu za više ili manje države? Gdje je za njih granica osobne privatnosti u odnosu na državu? Umjesto toga, najvažnije pitanje koje postavljaju jest ono o ustašama i partizanima i prava zbilja marginalnih skupina. Sve to nema smisla niti zdravog razuma. Izdrkavaš se po pipi koja kaplje, a kraj tebe izlazi voda iz puknutog magistralnog vodovoda 100l u sekundi...:)

    avatar

    10.03.2013. (23:06)    -   -   -   -  

učitavam...