Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • Cakana

    Offtopic: Mislila san da Mrtve duše znaš napamet :D

    avatar

    06.03.2013. (16:06)    -   -   -   -  

  • POGLEDAJ (portreti i slike)

    http://josipsabo1.blog.hr/

    avatar

    06.03.2013. (18:06)    -   -   -   -  

  • klas

    Igniss: neš mi se datumi ne slažu u tvojoj priči

    avatar

    06.03.2013. (18:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Cakana: po čemu si to zaključila?

    @Klas: osim što sam napravio tiskarsku grešku kod 07.01.2012., ne vidim što se od drugoga ne poklapa

    avatar

    06.03.2013. (21:02)    -   -   -   -  

  • Tzar

    vidiš kako karma radi (barem ponekad :))

    avatar

    06.03.2013. (21:54)    -   -   -   -  

  • liiiiik

    Kaj kažeš na ovu vrlo atraktivnu i živu ženu? :D
    http://www.provod.me/zanimljivosti/upoznajte-zenu-koja-spava-samo-sa-oze njenim-muskarcima/1362597823

    avatar

    07.03.2013. (13:05)    -   -   -   -  

  • valiente leon

    Ovo je oftopic al igniss, da li tetovaze povecavaju vrijednost muskarca ili smanjuju?

    avatar

    07.03.2013. (21:27)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Pa po tome šta si reka da im se uvik vraćaš, ili tako nešto ;)

    avatar

    07.03.2013. (22:30)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Tzar: hehehe da

    @liiik: malo blesavo, ali barem ne hrčkerizira (jesam li upravo izmislio novu riječ? YEP!) o tome. Svatko dobija ono što želi.
    Žene koje su udane za kretene će je napasti jer im je "ukrala muškarca", a žene koje su udane za Beta mužića kojeg drže u prisilnom celibatu će je mrziti jer im uklanja monopol. Ja osobno nemam ništa protiv nje...

    @valiente leon: ovisi o tetovaži (neki simbol moći?), ali na dobrom tijelu rekao bih da povećavaju. Svakako simboliziraju opasnost, buntovnost i sl.

    Naravno, nema ništa gore od kržljavog hipstera s ogromnom tetovažom.

    @Cakana: ma volim ja Mrtve Duše i čitao sam ih nekoliko puta, ali ne znam napamet svaki red. Vidiš da ih ipak mogu osjetiti...
    p.s. sretan dan žena ;-)

    avatar

    08.03.2013. (13:58)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Hvala, znači sad i ja moran čestitat 19.11., valjda neću zaboravit :D

    Inače, otkad čitan tvoj blog, mizandrija mi je baš počela bost oči, pa san primijetila da je, i inače tolerirana i odobravana, na današnji dan još prihvatljivija. Žene si međusobno čestitaju Dan žena uglavnom s naglaskom na to kako su bolje i snažnije od muškaraca (?!), a naletila san i na ovo https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/525255_570640082954 702_989312716_n.jpg
    (ne uspijevan nikako napravit valjan link :-/ )

    avatar

    08.03.2013. (15:44)    -   -   -   -  

  • kazanova

    da li je beta potez kupiti neki cvijetic za osmi mart ? cijeli dan razmisljam da ne uzmem nista..

    avatar

    08.03.2013. (17:42)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Cakana: drago mi je da imam takav utjecaj haha

    Mislim da blog.hr ima nekakvu politiku da se zaštiti od ludog Mirčeta koji je trollao cijelu domenu da dodaje na random razmak u svaki link, ali ako napraviš pravi link kroz url kod to ti se neće dogoditi. Recimo,

    Google

    Bez razmaka daje

    Google

    Za ovu sliku, kako me baš zanima, bi li je mogla saveati kod sebe na disk pa mi je onda poslati na mail kao attachment?= Ako nemaš vremena nema problema :)

    @kazanova: nije nužno. Optimalni miks je Alfa s malo umiješanog Bete, tako da ako inače imaš dobru igru uopće nije loše imati i malo takvih romantičnih gesti. Ne znam što reći osim da stvarno ovisi o curi i o vašem dosadašnjem odnosu.

    p.s. ja nisam kupio cvijetić jer je bio preskup, i to je javno obznanjeno ;-)

    avatar

    08.03.2013. (18:13)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    @kazanova: i rece jedan nas pjesnik : " Zasto zeni pokloniti cvijet, kad joj mozes pokloniti cijelu kitu".

    avatar

    08.03.2013. (20:56)    -   -   -   -  

  • Astrotrain

    Pozdrav Ignisse!

    Čitajući po manosferi, naleteo sam na ovaj članak o Hrvatskoj na A Voice For Men. Možda tebi, a i ostalim posetiocima bloga bude zanimljivo.

    http://www.avoiceformen.com/feminism/government-tyranny/is-croatia-the-bal kans-sweden/

    BTW: ovo, ako je istina stvarno je užas nad užasima, mada verujem da ni mi u Srbiji nemamo ničem boljem da se nadamo.

    avatar

    09.03.2013. (18:24)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @vilenjak: genijalno :D

    @Astrotrain: (link) A Voice for Men često malo histerizira, ali u osnovi su u pravu, a sve izjave koje su citirali su točne. To je jedna od stvari nad kojom se i ja zgražam, iako se mora priznati da zbog ostataka normalnog društva još nisu prenesene u stvarne zakone koji bi se provodili pa nismo potonuli na razinu Švedske.

    avatar

    10.03.2013. (20:29)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Lokalne newyorske novine vec nekoliko mjeseci, mislim od prosinca, prate slucaj ove zene, njezin nestanak u Turskoj itd. Kad sam prvi put povrsno naisao na taj slucaj, pomislio sam da je rijec o americkoj turistici koja je nestala u Turskoj. Tek sam poslije vidio da je rijec o udatoj zeni i majci koja je otisla sama u Tursku, bez svog muza, da se nadje sa svojim ljubavnikom. A tek kad sam vidio izjave njezinog muza: “Nemojte varati u vezi... ako ste nesretni, samo otiđite." I "Prava veza je ona gdje možete jedno drugome reći sve. Bez tajni, bez laži," onda je bilo posve ocigledno da je rijec o klasicnom primjerku beta muskarca. Stovise, cijeli ovaj slucaj (ako izuzmemo njezino ubojstvo) kao da je satkan od stereotipa sa blogova Manosphere.

    Nekoliko misli:

    1) Brak nije utociste od realnosti trzista. (vec si bio pisao o ovome, ako se ne varam)
    Samo zato sto je zena u braku, to ne znaci da i dalje nije pod utjecajm hipergamije i da je odustala od daljne potrage za boljim (sta god to znacilo) muskarcem. (dokaz: pogledati sve statistike o razvodima i tko ih inicira)

    2) Njezin muz je klasicni Beta, sto je ocigledno po porukama koje je stavljao online. I kao takav, njoj ne predstavlja nikakvu vrijednost osim moguce place kojom odrzava zivotni standard cijele obitelji.

    3) Muz je garantirano zivio u seksualnoj pustinji. Vise seksa je dobio ovaj tip koji ju je pojebao u zahodu sat vremena nakon sto su se sreli u kaficu, nego muz u proslih 6 mjeseci.
    Korolar na #3: ovaj tip sto ju je pojebao u zahodu nije ju vodio na skupe vecere, kupovao ruze, dijamante i cokolade (kao sto je to vjerojatno radio muz). Prema tome, za raspaliti neobuzdanu zensku seksualnost ne moras slijediti klasicne relationship savjete, vec samo imati dobru Igru.

    4) Nikakve molbe i racionalno argumantiranje ne pale ako je zena naumila varati. Govoriti “volim te” ili “pa zar ti nije stalo do mene” ili “pa uvijek sam ti bio dobar i pomgao ti, volio te i bio uz tebe”… pisi kuci, propalo. Ne pali. Obviously.
    Jedino sto pali je slijediti listu “180” u kojoj ima dobrih stvari.
    Ili, jos bolje, poslusati Roissya, i naci nesto younger, hotter and tighter sa strane.

    5) Ne samo sto molbe i preklinjanje ne pali, nego je i kontraproduktivno za samog muskarca jer mu unistava samopostovanje i lomi kicmu. Zadrzi svoje dostojanstvo, nemoj puzati pred zenom jer niti jedna zena nije toga vrijedna i niti jedna zena nece zbog muskarcevog klecanja na koljenima promijeniti svoje misljenje. Mozda ce se zena vratiti, mozda ne.
    Ali, ono sto je sigurno jest slijedece: covjek sa stavom ce privuci neku drugu zenu, i naci neku novu srecu. Ili jednostavno otkaciti monogamne veze i plivati u moru seksa.

    U manospheri ima clanaka koji ispoljavaju osjecaj schadenfreude ili, mozda jos preciznije, zadovoljstvo da je izvrsena nekakva kozmicka pravda.
    Ali, slucaj ove zene, je jednostavno samo tuzan i tragican, ne samo za nju i njezin nesretni svrsetak, nego i za njezinog muza i djecu. Tuga i zalost.

    Zapravo, vrhunska ironija cijele ove situacije je da je njezin muz sada u daleko boljoj poziciji nego sto bo bio da se ona ziva vratila iz Turske. Vjerojatno ne bi ostala sa muzem, nego bi pokrenula razvod u kojem bi ga oderala, a djecu bi vidjao 3 sata svakog drugog vikenda. A da je ostala u tom braku, onda bi vjerojatno imala afere sa strane sa Alfa muskarcima, a muz bi to sve nastavio trpiti.
    Okrece mi se zeludac od cijele ove price.

    avatar

    10.03.2013. (20:54)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Ovaj slucaj o kojem ovdje pises je ekstremni primjer trzista.
    Vecina primjera nemaju, na srecu, nikakvo ubojstvo u sebi, i mogu se izvrsno sazeti u ovim malim stripom: Tako si dobar prema meni

    avatar

    10.03.2013. (20:59)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Prije nekoliko dana si tweetao clanak o tip iz New Yorka, studentu medicine, koji obmanjuje zene govoreci im da je bogat (bogatstvo je zaradio, tako im laze, kao investitor u internet kompanije) i da zeli s njima imati aranzman “sponzor-sponzorusa.” Iako je naravno sve ovo samo njegova dobra prica (nije bogat i nema namjeru stupati s njima u takav aranzman), uspio je spavati sa puno zena, a njegov mobitel je prepun golih slika raznih zena koje apliciraju za nepostojecu poziciju sponzoruse.

    Par misli:

    1) Ne bih rekao da ovaj tip ima onu pravu Igru, ali ne moze se poreci da je uspjesan u ovom pristupu koji je odabrao. Vjerujem da je u dusi i dalje ostao onaj stari Beta, sto je zapravo i stereotip amerikanaca newyorcanina zidovske vjere kojem njegova majka nosi muda u svojoj torbici prvih 30 godina, a onda ih preda njegovoj zeni koja ih nosi u svojoj torbici do kraja njegovog zivota.

    2) Ono sto je vazno ipak vazno za zapamtiti citajuci ovaj clanak je da muskarac moze stvoriti novu personu i novu licnost. To jest, ako je sada neuspjesan sa zenskim spolom, nije uklesano u stijenu da tako mora biti do kraja zivota.
    A zene, bez obzira koliko vjerovale u superiornost zenske intuicije, ne mogu, NE MOGU, provaliti pricu ako je muskarcev stav tj. “frame” dovoljno cvrst. Ovo je jedan od osnovnih postulata Igre.
    Iracionalno samopouzdanje ce muskarca dovesti do prvih uspjesnih rezultata.
    Prvi rezultati ce dovesti do malih, pozitivnih pomaka u licnosti.
    Ovako se stvar pozitivni feedback krug i muskarceva licnost ce se nakon nekog vremena doista i promijeniti i on ce postati onakav kakav se na pocetku price tek bio pretvarao.

    Korolar na #2: snaga volje je dovoljna za promijeniti vlastitu licnost. Prije puno godina sam citao invervju sa Stephenom Hawkingom koji je rekao da je bio povucen u mladosti, ali kad je dosao na fakulter (Oxford) da je odluci to promijeniti. Doslovce je sebi rekao da je sveuciliste posve nova sredina u kojoj ga nitko ne pozna i nitko nema nikakvih predrasuda kakav bi se on trebao ponasati, i jednostavno je postao ekstovertan.

    avatar

    10.03.2013. (21:53)    -   -   -   -  

  • Vuk

    3) Doista postoje ovakvi sajtovi u Americi gdje se mogu spojiti bogati muskarci i lijepe djevojke zeljne materijalnih dobara za “mutually beneficial relationships.” I tu ne treba nikoga zaliti: niti djevojke koje izgube sponzora kad ih se on izgustira, ni sponzore koji dobiju nogu ako dodje neki koji ima vise novaca, niti bilo koga tko padne na smicalicu (kao ove zene koju su progutale laznu pricu ovog covjeka iz clanka). Ovo nije sport za tankocutne i osjetljive, i nema ovdje pravih i krivih.

    4) Znao sam neke djevojke sa jednog odlicnog newyorskog sveucilista koje prima samo zene (tzv. all-girl university) koje su stupale u ovakve veze sa muskarcima ili preko ovakvih internet stranica ili su jednostavno upoznale nekog bogatog bankara u nekom baru ili klubu. Zasto? Zato je su zelile imati sve ono (zimovanja u Aspenu, izleti u Pariz ili na Bahame, lijepa odjeca i obuca itd.) sto im njihovi vrsnjaci kojima su bili okruzeni nisu mogli priustiti.
    Istina je da je ovakih djevojka/sponzorusa bilo dosta malo, ali meni je interesantno da su isle upravo na ono sveucilisite koja propagira ideju “snazne, emancipirane zene” i ciji je moto “zene mijenjaju svijeti i nacin na kojim o njemu razmisljamo.”

    Korolar na #3 i #4: kad/ako se ove djevojke budu odlucile vjencati, interesira me da li ce svojim buducim muzevima otkriti da su radile ovakve stvari u proslosti? I da li ce i sa njima spavati samo sat-dva vremena nakon sto se upoznaju uzivo (kao sto to uspjeva ovom covjeku iz clanka) ili ce glumiti “a good girl” koja ce odugovlaciti sa stupanjem u seksualne odnose “because she is not that kind of girl”?
    Naravno ovo su retoricka pitanja.

    - You are a misogynist.
    - No, cupcake. I’m just holding up a mirror so that you can see your black soul staring back at you.

    5) Prije 7-8 godina sam poznavao jednu glumicu i fotomodel, koja je imala sponzorski aranzman.
    Ona je tada bila u drugoj polovici 30-ih, visoka, prekrasna brineta sa velikim smedjim ocima, toliko lijepa da su se ljudi, i muskarci i zene, za njom okretali na ulici. Istinski lijepa zena.
    Cak je i prilicito poznata: ako na IMDB.com upises samo njezino ime (ali ne i prezime) u trazilicu, onda je ona prvi rezultat koji se pojavi. A sve uloge su u stilu: lijepa zena, filmska zvijezda itd. Da ironija bude jos veca, imala je male uloge i u 1-2 epizode serije “Sex and the City.”
    Njezin sponzor je bio 30-ak godina stariji od nje, milioner koji je zaradio 20-ak miliona u real estateu. Kao sponzor joj je placao luksuzni stan na prestiznoj lokaciji u Manhattanu i davao mali dzeparac za trosenje (mozda nekih 4-5 tisuca dolara mjesecno).
    Ona je usput spavala sa mojim prijateljem (koji je bio par godina mladji od nje) koji je znao kako postupati prema zenama. Naravno, on joj nije nista placao.
    I svi su bili sretni i zadovoljni:
    - ona je imala lijepi, luksuzni stan na prestiznoj lokaciji
    - njezin sponzor je imao seksualni pristup prekrasnoj zeni i taj stan ga je kostao manje novaca nego sto bi placao escort djevojke iste kvalitete i ljepote
    - a moj prijatelj je imao dobru Igru i to je bilo sve sto mu je trebalo

    avatar

    10.03.2013. (21:58)    -   -   -   -  

  • D.

    Nekim je ljudima sloboda doista najgore što im se može dogoditi.

    avatar

    10.03.2013. (22:02)    -   -   -   -  

  • bzz

    Kada možemo knjigu očekivati?

    avatar

    11.03.2013. (09:49)    -   -   -   -  

  • Samo je jedan život

    Vrlo "muska" interpretacija dogadjaja, tj tragedije. Samo tri komentara - vjerojatno bi se sve isto dogodilo i da je njen muz bio "alfa" jer je ona imala problem. Imali su dvoje djece, bili su mladi, i ako je nju nesto prebacilo da pocne trazite ovakve izlaze za vlastiti kaos, onda tesko da bi je on mogao izvuci. Mogao se povuci, mogao je biti nasilan, ali bio je ovakav kakav je bio.
    Drugi komentar - svejedno sto je skoncala u Turskoj, ne vidim da je iz razloga vezanim za muskarca kojeg je upoznala online. Sjeti se ljetos kako je ona Meksikanka ubijena na Marijanu u Splitu. Mnogi ljudi putuju po cijelom svijetu da bi pobjegli od necega, prevarili, "pronasli sebe", i neki od njih dozive ruznu sudbinu kao ova zena. Onda mozemo likovati, nakon analize njihovog zivota, barem posljednjih dogadjaja koji su ih mozda i odveli tamo gdje su skoncali, da su to zasluzili, i kao u slucaju ove zene, zakljuciti da bi sve bilo drugacije da joj muz nije bio takav papak. Zar zbilja vjerujes u to? Koliko ljudi dozivi sasvim suprotno, ili ne dozive nista posebno? Samo o njima neces citati jer nisu vijest.
    Treci komentar - kako muskarci prihvacaju feminizam. Ne vidim drasticnu razliku izmedju feministicki osvjestenih muskaraca, i onih konzervativnih, ali iz modernog drustva. Svodi se na osobnost, i svaki od njih ce naci razlog da se ponasa s postovanjem ako osjeca da je tako ispravno, i obrnuto. Primjerice, muskarac koji vidi zene kao snazne i emancipirane bas to moze uzeti si kao razlog i opravdanje da ih "upotrebljava", izmijenjuje i slicno, bez skrupula.

    avatar

    11.03.2013. (13:05)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Krive procjene i slijedni postupci su češće pravilo nego iznimka. Kod kojim smo upravljani je dinamičan, ali osnovne zakonitosti su konstanta. Na žalost, učenje je često vrlo bolan proces, iako iz ove priče je malo toga izvučeno kao pouka. Osuđivanje to uvijek zorno dokazuje, baš kao i ovaj moj suvišan komentar ;)

    avatar

    11.03.2013. (20:42)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @D: točno tako! Najviše mi se gadi kada ljudi iz našeg slobodnog društva daju takve užasne primjere da čine da oni iz potlačenih u usporedbi s tim izgledaju kao da im je u usporedbi s tim super.

    Trenutno me u tom smjeru najviše fascinira kako je SAD u totalnom rasulu i svojim lošim primjerom čini da diktatura kao Kina izgleda pozitivno.

    @bzz: knjiga je sasvim pri kraju, tj. rukopis je dovršen 90%. Trenutno sporo napredujem jer imam puno drugih poslova, ali čim se dokopam tog kraja, lektoriranje i ostalo su sitnica.

    @Samo je jedan život: vidim što želiš reći, ali ja ne mislim da je ona to zaslužila, isto kao što bi bilo glupo nagađati je li ona Meksikanka to nekako skrivila. Samo kažem da je ova svojim izuzetno nesmotrenim i bezobzirnim ponašanjem pridonijela tragediji. Naravno da je i dalje kriv tko god da je ubojica. Ali ona je doslovno poduzela sve što je mogla kako bi dovela do tog ishoda.

    Recimo, ako ja prošetam nekom mračnom ulicom u siromašnom kvartu i netko me prebije i orobi, naravno da je taj kriminalac kriv i zaslužuje završiti u zatvoru. Ali jesam li ja glup što sam mu pomogao da se to dogodi, iako sam imao puno prilika ići dobro osvijetljenom ulicom? Naravno da da! Bilo bi blesavo da branim moje pravo na šetnju mračnom ulicom samo zato što se smatram slobodnom osobom koja zaslužuje ne biti orobljena.

    @Vuk: ovo o sugar daddy modelu je fascinantno, pogotovo ta priča s poznanikom (LOL!). Napišem nešto opširnije čim stignem. Kao i uvijek si napisao puno vrlo uviđavnih stvari.

    avatar

    11.03.2013. (21:36)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    @Igniss:"Znanstvenici još ne znaju što je bio točan uzrok njenog nezadovoljstva, no većina se slaže da je vjerojatno imalo neke veze s potpunim odsustvom igre iz njenog muža, Stevena Sierre". Zanima me koji znanstvenici rade na tom slucaju?

    avatar

    12.03.2013. (01:45)    -   -   -   -  

učitavam...