Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Vuk

    Procitao sam ovaj clanak koji si tweetao: Muskarac mora placati djecji doplatak za troje djece koja nisu njegova bioloska djeca.
    Dakle, od cetvero djece, samo je ono najmladje (sin od 9 godina) njegovo biolosko dijete, a ostala djeca (3 kceri od 12, 14 i 16 godina) su djeca ljubavnika koja je njegova zena imala tokom braka, naravno muzu iza ledja. I, sto je jos gore, tri razlicita muskarca/ljubavnika su ocevi ovih kceri.
    I sada je Vrhovni Sud provincije Quebec presudio da taj muskarac mora i dalje nastaviti placati
    U zivotu sam vidio puno toga i imam neko zivotno iskustvo, i malo toga me moze ostaviti bez teksta. Ali, ovaj slucaj je tako podao, mizandrican, da jednostavno nemam rijeci.

    The sooner this fucker burns to the ground, the better off we’ll be.

    avatar

    08.02.2013. (01:19)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    A sada da se vratim na ovaj post o hrvatskim curama:

    1) Dakle, Roosh kaze da su cure slatke/zenstvene itd. (nesto kao u drugim zemljama istocne Evrope ili ex-SSSR), ali da postaju ubrzano amerikanizirane. To je isto ono sto si mi odgovorio na moje pitanje onim postom o amerikanizaciji.

    2) Apsolutno se slazem da zene same sebe najvise precijenjuju oko 30.-e godine zivota (+/- 1-2 godine) jer imaju o sebi visoko misljenje upravo onako kako si napisao: bolje financijsko stanje i flertovanje sa boljim muskarcima (bolji = veci status, osobito na radnom mjestu), a Zid je jos dovoljno daleko.

    3) Vidio sam i upoznao sponzoruse u Hrvatskoj (to znaju biti vrlo zabavne price ako je muskarac dovoljno pametan da zna prepoznati sponzorusu i onda se pravilno postaviti), ali one su prave bebe i amateri prema Ruskinjama koje sam upoznao u Americi.
    Nikada nisam bio u ex-SSSR zemljama, pa mogu povjerovati da su zene tamo i dalje zenstvene itd. (kako se o tome moze citati u Manospheri). Ali, ove koje sam upoznao u Americi su deset puta gore, laznije i proracunate nego i najgora Amerikanka. Takva Ruskinja nije zena, nego je to predator koji umjesto srca ima tvrdi kamen, a u glavi je blagajna koja sve sabira i koja je povezana T-1 linijom sa njezinim spolovilom.
    Nikada nisam prakticirao pravu kretensku Igru, ali sa ovakvim zenama je to jedino sto pali: biti divljak, pravi pecinski covjek. “And then you do shit to them that you wouldn’t do to farm animals.” (h/t Dice Clay)
    Ali, jos je bolje samo reci “next” i potpuno izbaciti takve zene iz svog zivota.

    4) Roosh govori o vaznosti logistike: lokacija stana, udaljenost stana od klubova i kafica itd.
    Buduci da ne poznam Zagreb, ali cu tamo provoditi jedan dio vremena kad budem u Hrvatskoj, onda imam nekoliko pitanja za tebe (i druge koji mi mogu odgovoriti):
    a) gdje se nalazi vecina tih klubova i barova? Jarun?
    b) kad gledam online oglase za stanove, na koje zagrebacke kvartove bih se trebao usredotociti?
    c) ovdje u NYC mozes naci taksi u svako doba dana i noci: taksiji stalno kruze gradom, smao podignes ruku i imas taksi. Je li u Zagrebu isto tako ili se taksi mora narucivati telefonom 30-60 minuta unapred? Citao sam da je u Zagreb sada doslo nekoliko novih firmi (Cammeo?) koje imaju svoje taksije, pa se nadam da je to taksiranje ucinilo lakse dostupnim.

    avatar

    08.02.2013. (01:48)    -   -   -   -  

  • Tzar

    ja ti preporučujem da koristiš tramvaj (barem u smijeru do tamo, a taxi eventualno ako poslje skupiš neku žensku, ili rent-a-car). btw evo ti malo domaća taxi trivia:

    http://www.vecernji.hr/vijesti/taxi-cammeo-pokosio-pjesaka-savskoj- usmrtio-ga-clanak-451055

    http://www.vecernji.hr/zagreb/taxi-cammeo-ni-batine -ni-prijetnje-nece-ugroziti-poslovanje-clanak-379971

    a klubova imaš svuda - zavisi kakav žanr te zanima:

    http://www.idemvan.hr/nocni-zivot/klubovi/

    http://www.tulumarka.com/ grad/zagreb

    za stan zavisi šta hoćeš i koliko možeš platiti. ovdje možeš proučiti gustoću stanovništva na površinu kvartova (više žitelja = više žena):

    http://hr.wikipedia.org/wiki/Zagreb#Gradske_.C4.8Detvrti

    ali ako hoćeš najnovije i najdetaljnije podatke - otiđi na državni zavod za statistiku:

    http://www.dzs.hr/

    doslovno možeš vidjeti u kojem kvartu u Zagrebu se nalazi najveći broj fertilnih žena, ili žena od x do x godina!

    knowledge is power

    avatar

    08.02.2013. (06:58)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Napisat ću malo detaljnije kada pogledam, ali Roosh je dao i ovaj dobar popis. Naravno, u Zagrebu ima nebrojeno mjesta za izlazak, a ne samo 5 :D Mislim da svakako treba spomenuti i Tvornicu i Močvaru, koji nisu diskoi per se, ali su prilično slični i svojim izborom glazbe privlače alternativnu, hipster, upscale i rock javnost.

    avatar

    08.02.2013. (12:37)    -   -   -   -  

  • JaneEyre

    Sorry sto je off topic ali evo i Sarajevo sve više ide ka amerikanizaciji:( a tebi Samire svaka cast i svaka ti dala:D

    http://www.klix.ba/vijesti/bih/semir-efendic-zene-u-zenskim-organiza cijama-nazvao-frustriranim/130208052

    avatar

    08.02.2013. (15:13)    -   -   -   -  

  • Astrotrain

    Pročitao sam originalne Roosh-ove člankena Return Of Kings i mogu mirne duše reći da 95% svega što je napisao o Hrvaticama isto važi i za Srpkinje.

    avatar

    09.02.2013. (12:42)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @JaneEyre: baš je dobro rekao, i to vrlo smireno i kulturno.

    Naravno, bolje da sada ovdje ne citiram nešto stvarno politički nekorektno od Vuce... :P

    @Astrotrain: nisam dugo bio u Srbiji pa nisam imao priliku istražiti, ali po onome što sam vidio na online dating stranicama, zvuči vrlo slično, da.

    Evo malo kiselog grožđa: možda nam treba kretenska igra za njih što je tužno, ali barem su naše ljepše od Amerikanki, Britanki, Australki i ostalih...

    avatar

    09.02.2013. (15:48)    -   -   -   -  

  • liiiiik

    Ignisse, što kažeš na ovo? http://www.youtube.com/watch?v=ueOqYebVhtc
    Znači, sad treba i djecu indoktrinirati.

    avatar

    09.02.2013. (20:11)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Tzar
    Hvala za sve linkove koje si postao.
    Znam da se u Hrvatskoj divlje vozi i ovi linkovi o nesrecema sa Cameo taksijima ne uopce ne iznenadjuju. (BTW, americka kultura voznje je daleko, daleko bolja nego hrvatrska.)
    Sto se tice gustoce naseljenosti, to nije nevazno, ali smatram da je vaznije vidjeti gdje je vecina klubova i interesantnih mjesta za izlazak te onda u tom dijelu grada naci stan za zivot. Jer ako djevojka i zivi negdje drugdje, dobra je sansa da ce odatle doci u ove klubove da se zabavi. I onda ju lako odvedes u svoj stan koji je u blizini (ako tako i zelis).

    @Igniss
    Hvala za linkove. Rooshov clanak sam vec vidio i na ROK i na njegovom sajtu kad je (ljeto 2012?) bio pricao u Hrvatskoj, Zagrebu i Hvaru. Cuo sam za Tvornicu i Mocvaru, ali tamo nisam nikada bio.
    Sve cu to pogledati i istraziti kad budem u Zg.

    Thanks again.

    avatar

    09.02.2013. (23:17)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Snimi ovu glorifikaciju singe motherhood artistic lifestylea. Kao u USA medijima.

    Ivana Popović svako jutro u šest rekreira se na Bundeku

    Nagradno pitanje za pažljive čitatelje: koliko je ono godina njen "dečko" mlađi?

    avatar

    10.02.2013. (15:03)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @The Artist

    Ti si jedan najobicniji ogorceni mizoginik koji ne zeli priznati da se Prava Ljubav(TM) moze jednoj vibrantnoj, snaznoj, energeticnoj, iskusnoj zeni dogoditi u svakoj zivotnoj dobi. Osobito onoj koja voli trcanje rano ujutro zato da moze gledati zgodne sportase koji trce istom stazom.

    Lolzzzoloolozzzzz.

    ---------------------------------

    A sada malo ozbiljno.

    Nema uopce problema ako neka zena ima partnera koji je od nje mladji 10-15-20 godina. (U nekim vrlo mladim muskim godinama cak zna biti zabavno imati stariju partnericu.)
    Ali, onda poslije nema plakanja ako ju tip ostavi nakon sto udje u menopauzu. Doduse, ova zena izgleda jako dobro za svoje godine (bolje od vecine svojih vrsnjakinja) pa ova veza mozda i potraje.
    Takodjer, bilo bi interesantno vidjeti kakav je taj njezin mladi decko (alpha/beta/whatever).

    Kao i u onoj klasicnoj prici kad zena u srednjim/kasnim 30-im godinama lamentira da gdje su nestali svi dobri muskarci, isti oni koje je redocno odbijala dok je bila “younger, hotter, tighter, and 30 pounds lighter.” Nema plakanja.

    PS
    Ja se ne sjecam da sam ikada procitao intervju sa nekim poznatim muskarcem (glumac, sportas, politicar itd.) koji govori o svojoj partnerici ili zeni, a usput govori kako voli ici u teretanu i tamo promatrati mlade, zategnute, lijepe djevojke kako vjezbaju jogu. Mislim da je ovako nesto vrlo nepostivajuce prema parternu.

    I onda su muskarci svinje, a zene su njezne, male pahuljice… oh, the lolloozzzz I can give.

    avatar

    10.02.2013. (23:43)    -   -   -   -  

  • Cakana

    Ne kužin šta vama dvojici točno smeta kod Ivane Popović?

    Ne vidin u članku nikakvu glorifikaciju single motherhooda, samo glorifikaciju zdravog življenja i ustrajnosti u borbi protiv teške bolesti.

    Šta je loše u lipim ljudima kao motivaciji? Rekla je 'ljudi' i ja san svatila da misli na oba spola, ne samo na muškarce. I baš je lipo od nje, kad već te ljude vidi i pozdravi svako jutro i to joj nešto znači u životu, da i u intervjuu kaže tako nešto pozitivno o njima.

    Ja isto iman svoju omiljenu lokaciju za trčanje, i kolko god su mi zdravlje i dobar izgled često dovoljan motiv, nekad oden istrčat svojih par kilometara samo zbog prirode, ugođaja, prekrasnog pogleda na koju god stranu se okrenen i naravno, ljudi koje sretnen i s kojima popričan. Rekreativci se međusobno savjetuju i bodre i da nije toga, puno bi ih manje ustajalo po mraku i temperaturama ispod nule da se u 6 pojave i odrade svoju rutu.

    Prije me je ova žena poprilično živcirala svojom pričom i pojavom, ali nakon svega šta je prošla i nakon ovog simpatičnog intervjua, baš mi je okej.

    avatar

    11.02.2013. (14:55)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Cakana

    1) Cini mi se da si nase komentare shvatila previse osobno ili kao napad muskaraca na Tim Zena. Stvarno nema potrebe za tim.

    2) Nemam pojma tko ja ova zena iz clanka i zasto je toliko vazna da o njoj pise Vecernjak. Samim time, moj komentar nije upucen na njezinu adresu niti me smeta bilo sta u vezi te zene.
    Njezin zivot, njezina odgovornost.

    3) Ono s cim se ja sprdam je ovakva vrsta clanaka koja je uvijek naklonjena prema zenama koje su opisane kao sposobne, snazne, ambiciozne, uspjesne itd. sto mozda doista i jest istina, a mozda je tek novinarska hiperbola. Gdje na tom spektrumu, stvarni uspjeh vs. hiperbola, spada ova zena, ne znam i uopce nije vazno.
    Ali, ako su zene tako uspjesne i super itd. zasto se onda pljuje po muskarcima (ne u ovom clanku, ali u puno onih clanaka koje smo citirali na ovom blogu i o njima raspravljali), primjerice:
    - ako zele vezu, a djevojke ne, onda su muskarci naporn, dosadni, i “needy”
    - ako muskarci ne zele vezu, a zene da, onda se muskarci boje “snaznih, sposobnih zena” ili “ne zele odrasti” itd.
    - mogli bi iskopati jos takvih primjera.
    Dakle, ismijavam ideju da su zene super, sposobne, ambiciozne, uspjesne itd., ali ako nesto podje po krivom onda su muskarci krivi za to lose stanje. U rijetko kojem clanku (sada mi samo jedan pada na pamet) je zena eksplicitno rekla – da, ja sam pogresno napravila neke stvari, i zbog toga moj zivot sada nije onakav kakav sam zeljela.

    4) I ja redovno vjezbam i razmjenjujem sa ljudima savjete – to su vecinom muskraci, ali nadje se tu i tamo neka zena.
    Dakle, razmjenjivanje savjeta – nema problema.
    Ali stvar nije u savjetima, nego u ovome:
    “…povjerila nam je Ivana i otkrila da s njom trče i vaterpolisti, rukometaši i košarkaši.
    – Kakvi su to komadi! Stalno ih škicam. I popodne kad s mlađom kćeri Avom dođem u park na Bundeku ima se što gledati jer tamo su zgodni mladići koji vježbaju parkour – oduševljena je dizajnerica.”
    Ja i dalje ostajem kod tvrdnje da je reci ovako nesto neposteno prema partneru bez obzira tko to rekao (muskarac ili zena).
    Ovdje apsolutno dopustam da imam neka staromodna shvacanja o vezi toga sta je pozeljno ponasanje u vezi.

    avatar

    12.02.2013. (00:19)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Slažem se s Vukom o točki 3 i 4... definitivno je članak u stilu "glamuroznih žena po defaultu", što mi se instinktivno ne sviđa, ali jednom spomenuti djecu mi se ne čini kao glorificiranje samohranog majčinstva. Taj dio me uopće ne brine.

    Novi post: Ako ćeš biti išta, budi ljubazna

    avatar

    12.02.2013. (22:48)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Stvarno? "Svatko može biti s tamo nekom neiskusnom balavicom"

    avatar

    18.02.2013. (21:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...