Komentari

cistiliste.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • More ljubavi

    Crkva uvijek zaostaje za poneko stoljeće za vremenom u kome svi ostali žive. Pa ni sada nije za čuditi se crvenkapicama da lože lomače i tjeraju vještice.

    avatar

    28.12.2012. (21:28)    -   -   -   -  

  • lion queen

    ne zaostaje crkva za ničim, već ljudska primitivnost zaostaje. crkva je odavno priznala život od začeća do rođenja, a primitvni ubojice ubijaju najnevinije, koji su utočište pronašli pod majčinim srcem! crkva je napredna u zaštiti samog života, dok ubojicama ništa nije sveto. kolike su ručice i nožice rastrgane u majčinoj utrobi u ime primitivnog i zaostalog viđenja svijeta, za kakav se zalažu protivnici crkve. a dovoljno je samo pogledati fotke ultrazvuka.

    avatar

    28.12.2012. (21:43)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    lion...jel si vidjela ljudski embrio? do recimo 8.tjedna ?kaj tebi to sliči na ljudsko biće?...tada još ima i rep i može biti apsolutno svašta..jer mnoge životinje izgledaju tako...dakle ne brkaj kruške i jabuke

    avatar

    29.12.2012. (14:09)    -   -   -   -  

  • dado69

    teta cista,teta cista svako vam slovo na mjestu i u postu i u komentaru.....

    avatar

    29.12.2012. (17:23)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    eto i ja ti to pratim s upitnicim i uskličnicima. gdjekad i potpuno krvoločno iako to ni najmanje nije nalik na mene. valja te crkvenjake vratiti di im je i mjesto. u crkve. pa ko voli nek izvoli u crkvu. vjeronauk van iz škole. tko je pitao roditelje slažu li se da vjeronauk bude u školi? isto tako ne želim da lova koju uplaćujem u proračun ide crkvi. tko je vjernik i posjećuje dotičnu ustanovu neka im plaća članarinu ili štoveć. želim da me se pita želim li da moji novci idu crkvi. radije ću novce dati različitim gej udrugama koji se ne pretvaraju, ne lažu i ne manipuliraju brižnim ljudima. grrrrr mogu shvatiti da neki ljudi imaju potrebu vjerovati u neku višu silu koju onda zovu kako god i nemam ništa protiv toga. ali ne mogu vjerovati da netko još može vjerovati ovim likovima iz crkve. meni se od njih povraća. toliko licemjerstva, pohlepe, laži, manipulacija....e, majke mi, nijedan političar im ni do koljena nije po pokvarenosti. čak ni neki hadezejovac. :)
    najbolje bi bilo da dječicu, naročito dječačiće, o spolnom odgoju uče svećenici.
    i ne mogu da ne iskomentiram...jebiga (ovo se unaprijed ispričavam).....kad pročitam ovo što je napisala lion queen imam dojam da čitam nekog kome je mozak ispran preko nekoliko puta, a onda nakon žestoke centrifuge ispljunut vanka.

    avatar

    29.12.2012. (23:13)    -   -   -   -  

  • moljci su ga pojeli

    i ispalo je da je crkva bez razloga trošila energiju na kukanje oko nečega što ih se ne bi trebalo ticati. tako će i s ovim.
    dosadna su mi već ta prepucavanja, ne razumijem čemu to.

    avatar

    29.12.2012. (23:59)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Elementarna stvar pristojnosti jest da ne vređaš ljude koji ti dođu u goste. Božić je hrvatski nacionalni blagdan, koji slave i vjernici i oni koji su malo manje vjernici i oni koji se uopće ne osjećaju kao vjernici. Pa tako i svi navedeni svraćaju tradicionalno u crkvu na ponoćku. I sad, ovog Božića, umjesto da se kardinal prema prisutnima ponaša ljudski, otvorenog srca, dobrotom i tolerancijom, uzorito, u skadu sa hrvatskom tradicijom i kulturom, taj katolički taliban pokreće nekakav križarski rat! Prestrašno!
    Pokojni, kardinal Franjo Kuharić, bio je omiljen među vjernicima, ali i nadasve poštovan i među onima koji nisu vjernici. Poštovanje je zaslužio djelima i ponašanjem, a bio je na čelu crkve kada je crkvi bilo najteže. Bio je Gospodin, a ova ekipa sada su jednostavno - sitne duše...

    avatar

    30.12.2012. (11:52)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ovo sam već tamo kod podjeljene1 tol'ko iskomentaris'o da mi se ne da više isponavljivati te mi jondak ostanivlje samo: Sretna tebi i berićetna i ova Nova godina, a oni ostali nek se grebu đe hin svrbi... :)))

    avatar

    31.12.2012. (00:56)    -   -   -   -  

  • alkion

    Nijesam izdržao:
    Lion Queen čisto da ne "popuješ" o nečemu o čemu pojma nemaš

    Svećenstvo takozvanog kršćanstva zaslužuje veći prijekor za prolijevanje krvi nego predvodnici ostalih religija. Zašto? Jer su si prisvojili i Božje ime i Kristovo ime. Time su se obavezali da će slijediti Isusovu nauku (Ivan 15:10-14). Ali, oni to nisu učinili, a time su nanijeli Bogu i Kristu veliku sramotu. Svećenstvo se izravno ili neizravno opteretilo krivnjom za krv. Izravno primjerice u vezi s križarskim ratovima, ostalim vjerskim ratovima, inkvizicijom i progonstvima, a neizravno jer je odobravalo ratove u kojima su pripadnici crkava ubijali svoje bližnje iz drugih zemalja.
    Primjerice, svećenstvo takozvanog kršćanstva u razdoblju od 11. do 13. stoljeća pozivalo je na križarske ratove, koji su doveli do stravičnog krvoprolića i pljačkanja — a sve u ime Boga i Krista. Pobijene su stotine tisuća ljudi. Križarski ratovi donijeli su sa sobom i bezumni pokolj tisuća djece, kad je 1212. uslijedio poziv na sudjelovanje u dječjem križarskom ratu.
    U 13. je stoljeću Rimokatolička crkva službeno odobrila još jedan užas koji sramoti Boga — inkviziciju. Započela je u Evropi, a zatim se proširila na cijeli američki kontinent, da bi potrajala šest stoljeća. Uzročnik i podupiratelj tog ubilačkog pothvata — mučiti i uništiti sve koji se ne slažu sa Crkvom — bilo je papinstvo. Crkva je, doduše, već ranije proganjala ne-katolike, ali inkvizicija je sve to daleko zasjenila.
    Peter de Rosa, koji je, prema vlastitoj tvrdnji, ”patriotski katolik“, napisao je u svojoj nedavno izašloj knjizi Vicars of Christ — The Dark Side of the Papacy (Kristovi namjesnici — mračna strana papinstva): ”Crkva je (bila) odgovorna za progon Židova, za inkviziciju, za masakar nad tisućama heretika, za ponovno uvođenje mučenja u Evropi kao sredstva sudskog postupka. ... Pape su imenovale, ali i skidale čak careve, tražeći od njih da pod prijetnjom mučenja i smrti prisiljavaju svoje podanike na prihvaćanje kršćanstva... Cijena koju je za to platila vijest evanđelja bila je strašna.“ Jedini ”zločin“ nekih kojima je bio oduzet život sastojao se u tome što su posjedovali Bibliju.
    U vezi pape Inocenca III, koji je bio na položaju početkom 13. stoljeća, de Rosa piše: ”Procjenjuje se da je u vrijeme zadnjeg nemilosrdnog proganjanja pod [rimskim] carem Dioklecijanom [treće stoljeće] na cijelom svijetu bilo ubijeno oko dvije tisuće kršćana. U prvoj opakoj epizodi križarskog rata pape Inocenca [protiv ”heretika“ u Francuskoj] bilo je pobijeno deset puta toliko ljudi... Zastrašujuće je otkriće da je papa u jednom pohodu ubio daleko više kršćana nego Dioklecijan... [Inocenc] se beskrupulozno koristio Kristovim imenom da bi radio sve što je Krist odbijao činiti.“
    De Rosa primjećuje: ”U ime papinstva bili su [inkvizitori] odgovorni za najnečovječniji i najtrajniji napad na ljudsko dostojanstvo u povijesti.“ A za velikog inkvizitora, dominikanca Torquemada, koji je djelovao u Španjolskoj, on kaže: ”Bio je imenovan 1483. i vladao je 15 godina kao tiranin. Od njegovih 114 000 žrtava, 10 220 bilo je spaljeno.“
    Autor zaključuje slijedećim riječima: ”Registar grijehova inkvizicije bio bi sramotan za svaku organizaciju; za Katoličku crkvu je poguban... Povijest svjedoči da je papinstvo u razdoblju od preko šest stotina godina bez prekida bilo zakleti neprijatelj elementarne pravde. Nijedan od osamdeset papa, koji su vladali kroz trinaest stoljeća, nije zamjerao teologiji i aparatu inkvizicije. Naprotiv, toj je smrtonosnoj mašineriji jednu za drugom dodavao vlastite okrutnosti. U svemu je najmisterioznije slijedeće: Kako su pape mogli iz naraštaja u naraštaj tu herezu provoditi u praksi? Kako su mogli u svakoj stvari poricati Isusovo Evanđelje?“ Sam odgovara: ”Pape su se radije suprotstavljali Evanđelju nego svom ’nepogrešivom‘ predčasniku, jer bi time ugrozili samo papinstvo.

    avatar

    31.12.2012. (19:36)    -   -   -   -  

  • twirl-dječak sa šibicama

    reci ti njima šta ih ide!
    ljubim te :) cmok!

    avatar

    01.01.2013. (12:26)    -   -   -   -  

  • qaya

    ja bi ovđe rekla sve što i ejmi al mi se neda prepisivat pa vidi gore, a bogme podržavam i twirla
    sretno draga!

    avatar

    02.01.2013. (11:11)    -   -   -   -  

  • metamorfoza

    svu sreću u Novoj godini draga
    grlim...

    avatar

    02.01.2013. (13:46)    -   -   -   -  

  • Neverin

    da, mislim da bi im dobro došao zdravstveni odgoj pa da budu malo manje talibani

    avatar

    02.01.2013. (15:42)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Hm, škole i zakoni bi bar trebali biti društveni, na korist pučanstvu. To im je jedina realna svrha u osnovi. Dok bi država trebala nadgledati i regulirati provođenje. Državni aparat nije sebi svrha, niti ima ovlasti iznad interesa svojih građana. Kako god donosili zakone, istom metodom, ako se pokažu nekorisni, štetni za većinu, mogu i moraju se mijenjati. Kako tko mkože vjerovati u DRŽAVU kao vrhovnog arbitra koji sam donosi zakone kako se prohtije grupicama, svejedno kako povezanim i umreženim. Nismo li netom svjedočili kako to završava? Drugo, vrlo važno, čemu strah od javne rasprave, sukoba argumenata, ako je Jovanović tako jako siguran da su njegovi jači? Svaka nasilna, jednostrana i jednoumna ideja ima prilične šanse da propadne, makar kroz razumno vrijeme. Čemu se kod nas tako jako plašimo javnosti, pa makar i do referenduma? I odakle bezobrazluk da se netko podsmjehuje svom narodu i njegovom mišljenju. Ili njegovih institucija, uključujući HHO, Crkvu i bilo koga. Zar je pamćenje tako kratko da smo zaboravili kako je Milanović sličnu exkapadu, s vjeronaukom, već jednom platio vlašću, Podcjenjujući ili krivo procjenjujući svoj narod, tihu većinu. I što je još gore, račun zbog toga instalirane mafije jesmo platili i još ćemo plaćati SVI. Najglasniji, obično najliberalniji, ili najlijeviji, kako god, nikada nisu uspjeli nadglasati najraširenije mišljenje. A ono sigurno ne podupire nekoliko stavova 4. modula Zdravstvenog odgoja.

    avatar

    03.01.2013. (12:41)    -   -   -   -  

  • SvemirskePjesme

    Bravo! Kratko i... "jasno"...

    avatar

    04.01.2013. (09:38)    -   -   -   -  

  • rose

    ja isto sve ko ejmi i qaya, sta mogu volim prepisivati :)
    lion , ak nemaš bar 15 djece , život ti je za ništa ...
    al nekak sumnjam da se ti ševiš uopće , a po duhu svetom bojim se ništa ...

    avatar

    05.01.2013. (10:21)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Odlično i jezgrovito podcrtano. Naime ovoga se dobro sjećam pa je i
    moja starija sestra morala prekinuti školu s obrazloženjem da će se i
    tako udati i rađati djecu pa što će joj škola.
    Kasnije na sreću zakonom je to regulirano ma što crkva mislila. LP.

    avatar

    08.01.2013. (20:39)    -   -   -   -  

  • otrovna

    Samo u prolazu da ti zaželim jednu kvalitetno penisoprimajuću godinu..

    avatar

    08.01.2013. (22:46)    -   -   -   -  

  • golden age

    danas se skole poistovjecuju s obrazovanjem, kao nekada crkve s religijom :)

    avatar

    10.01.2013. (19:28)    -   -   -   -  

  • alkion

    Čista: evo ti još "malo" licemjerja crkve i to čak iz samog vrha:
    Već nekoliko desetaka godina jedna od vrlo bitnih aktivnosti u svijetu za očuvanje prirode i prirodnih raznolikosti je i zabrana izlova slonova i svake trgovine bjelokosti (slonovskih kljova). Vatikan je inače potpisnik konvencije o transnacionalnim problemima kriminaliteta - trgovina drogom, terorizam i organizirani kriminal. Nažalost Vatikan nije potpisnik CITES-ovog sporazuma i ne podliježe zabrani trgovine bjelokošću.
    Zašto?
    Prošle je godine libanonski predsjednik Michel Sleiman papi Bendiktu XVI darovao bjelokosno-zlatnu kadionicu
    Godine 2007. je filipinska predsjednica Gloria Macapagal istom tom papi darovala bjelokosni kip Santo Ninjo.
    Kenijski predsjednik Daniel Arap Moi je papi Ivanu Pavlu II darovao slonovsku kljovu...
    Sve je ovo bilo s velikom pompom objavljeno i u svim imalo važnijim medijima.
    Opće je poznato da najveća količina bjelokosti završava upravo u religijsko-vjerske svrhe. Izrađuje se nebrojeno kipova i kipića Isusa, Djevice Marije i inih svjetaca.
    A pazi sad objašnjenja: "Za nas je to dar Bogu. To je kao da ispravljate loše stvari. Kupujete kriminalom dobivenu bjelokost i pretvarate je u duhovnu vrijednost, duhovnu ikonu..."
    Najgore je da današnji svijet ima zamjenu za sve ono što se nekada radilo od bjelokosti (kugle za bilijar, tipke za klavir, češljevi, drške četki za kosu...) ali njena religijska upotreba je ostala zamrznuta u vremenu. Zašto? Isključivo i jedino radi zamjene jedinog Boga novim bogom NOVAC...
    Baš se nešto pitam ima li razlike u ovakvom uništavanju života na planetu i onog u ratu ili onog, koji je crkvi najveći trn u oku, izazvanog namjernim pobačajem?

    avatar

    11.01.2013. (18:09)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    @alki baš si se zapalio:))) al neka..i jel vidiš da ono kaj sam ti rekla stoji, piši, objašnjavaj, popuj, mudruj...negde, svima, sugdje, kod nekoga bu se pelcovalo:))) bravo ti:)

    avatar

    11.01.2013. (19:00)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ma ja to manje više pišem jer me netko iznervira glupostima ili da se jednostavno oslobodim gomile trenutno beskorisnih podataka koje sam kroz život nakupio, a sve misleć kako se svijet može mijenjati... :)))

    avatar

    11.01.2013. (20:01)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    treba govoriti ...nek se vidi da ima i onih koji koriste mozak...lakše je kad znas da nisi sam...a možda se jednom stvori i kritična masa :)..o ljubavlju crkve prema bjelokosti i sprezi s krijumčarima iste čitala nedavno u national geographicu...zanimljivo štivo...

    avatar

    11.01.2013. (21:47)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ejmi, ovo i je iz tog članka izvučeno... :)))

    avatar

    12.01.2013. (11:58)    -   -   -   -  

  • teuta

    Čija je škola? Pa valjda škola pripada djeci, bar bi tako trebalo biti, zar ne? Odnosno, škola je svima potrebna jer bi se u školi trebala odgajati djeca a ona su budućnost svake države, opet napominjem, bar bi tako trebalo biti. Pozdrav.

    avatar

    12.01.2013. (13:03)    -   -   -   -  

učitavam...