Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • donin svijet

    ODGOVOR NA FACEU Vlada o 350.000 nezaposlenih: 'Vrt koji se nije održavao 8 godina, ne može se brzo i lako urediti. Osim u bajkama!'

    Silno me "veseli" način izražavanja vladajućih i način na koji građanima objašnjavaju crnu stvarnost.
    Baš me zanima ima li osoba koja je napisala ovaj komentar vrt?
    U pravu je kad tvrdi da se zapušten vrt ne može lako urediti, ali širi opaku neistinu kad tvrdi da se ne može brzo urediti.
    Ako postoji volja, ako se zasuču rukavi, ako imamo sav potreban alat i bar jednog u ekipi koji ima znanje i organizatorske sposobnosti vrt se može urediti jako brzo. Očito je lik koji misli da je to moguće samo u bajkama odrastao u stanu i vrtove je gledao samo u slikovnicama.
    Predlažem nadležnom ministru da autora ove usporedbe u proljeće pošalje na praksu u botanički vrt.... da više ne lupa ovakve gluposti kad komunicira s građanima.

    avatar

    12.12.2012. (18:23)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je apel javnim tvrtkama da iz solidarnosti prema državnim i javnim službenicima za ovu godinu ne isplate božićnice.

    Prestrašno!
    Umanje prava jednom dijelu zaposlenih hrvatskih građana i onda licemjerno traže solidarnost od ostalih. U biti traže da ostali budu solidarni s Vladom koja je tim ljudima uskratila božićnice i neka druga prava. Ostali su solidarni tek onda ako ne pristanu na takve otimačine jer solidarnost sindikata i radnika je u tome da podržavaju druge u borbi za njihova postojeća prava ili povećanje istih, a ne da podržavaju i podupiru na bilo koji način umanjenje njihovih prava.
    To je isto kao da u selu postoji piroman i zapali jednu obiteljsku kuću, pa tada glavni u selu pozove sve ostale da zapale svoje kuće u znak solidarnosti s obitelji kojoj je izgorila kuća.

    avatar

    12.12.2012. (18:34)    -   -   -   -  

  • ero

    Šta ste se svi dovezali dičice? Dičica ovo, dičica ono....Svu dičicu triba poslat velečasnom Čučeku za razbibrigu u zatvoru.

    Il šta bi reka Stojan kad se trčeći popeja na brig kad se pronila lažna glasina da iđu četnici, a žena mu Vukuša u podnožju ostala kukajuć tražeć dicu:

    "Biži Vukuša, neka nas živi, biće dice",

    Meš čini da nikom nije do dičice....meš čini da je do Linića i poreza na nekretnine.
    Lako je goljam iz SDP-a tražit da oni koji imaju ekstra kvadrata plate više, kad su nesposobni i nisu stekli ko adezenjare i dobar dija hanesejeca.

    A šta tek reć za Svetu mater Crkvu? Dvadeset godina kopaju rukam i nogam (ova zauzetost ruku je dobra za dičicu) da jim se vrate nekretnine.

    I namaklo se brdo toga na šta su imali "pravo" i na šta nisu (oduzeja car Josip).

    I sad bi tribali plaćat porez na to? A šta tek reć za njijove zahtjeve za nove povrate?

    Ispadaju budale koje traže da im neko da nešto da bi na to nešto plaćali porez, A stanje na tržištu nekretnina đavlije da đavlenije ne mere bit.

    Zato se dičica moraju branit svim sredstvima....pa i aenesevim.

    Fala dragom Bogu na priglupim nounarim i aktivistim koje ne moraš ni plaćat da brane Svetu mater Crkvu i kvadrate od Vesne i Gazimira.

    avatar

    12.12.2012. (20:22)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @ero.... ja ne kužim baš najbolje... a što to točno njima smeta u građanskom i zdravstvenom odgoju?
    Čini mi se da ih najviše škaklja što se radi o sadržajima koji pozivaju na toleranciju prema različitima..... o svjetonazoru koji tvrdi da nije pristojno upirati prstom u različite, kamenovati, vrijeđati i ponižavati... te da vjera, nacija, boja kože, rasa ili spolna orijentacija nisu razlog za mržnju.... te je nepristojo, nedopustivo i nečovječno maltretirati različite.
    U proteklih dvadeset godina Crkva je sudjelovala upravo u širenju netolerancije prema djeci koja su različita od većine i sada se tako glasno bore protiv nastojanja da se promiče tolerancija.
    Zar je to u skladu s Isusovim učenjem? Nije li upravo on taj koji poziva na ljubav i toleranciju? Kako bi uopće netko tko doista vjeruje u Boga mogao zagovarati ideju da se djecu drži u neznanju i da ih se uči netoleranciji?
    A kad tome pribrojimo i ove tvoje slutnje... koje MOŽDA stoje u pozadini cijele priče... to opet ne hoda pod ruku s Isusovim učenjem. Zar doista mogu interesi Crkve biti ispred interesa onih kojima bi trebali služiti... otvorenog srca, puni ljubavi i poniznosti?
    Prestrašno!

    avatar

    12.12.2012. (21:13)    -   -   -   -  

  • ero

    Potpuno je jasno da Crkva ne ide ovako javno i organizirano zbog odgoja.

    Jedan od razloga je sigurno ovak koji sam naveo, jer Crkva bi platila puno, puno poreza, a i morala bi prestat tražit novu imovinu jer im se ne bi isplatilo.

    Drugi, a možda još i gori razlog, može bit pomoć adezenjarama koje su momentalno u rasulu.

    Pa popi organiziraju Grozdove mladeži koje se okupljaju na platformi protiv Kukuriku, pa će jih curice u haljama isporučiti adezenjarama na izborima.

    Vjerovatno se radi o kombinaciji jednog i drugog....a biće da ima još toga.

    Mi nismo imali ovaj odgoj u školi, a volio bih da smo imali, jer smo se morali snalazit sami, a nije bilo ni interneta. Naravno, roditelji su bili previše konzervativni il su se stidili pričati o tim stvarima otvoreno.
    Tek podikoja Erotika je bila svjetlo u tami, skrivećki i posramljeno kupljena na kiosku di mi je komšija radija.
    A ta Erotika definitivno nije baš bila objektivna....jer je bila prepuna fantazija koje su puno bolje izgledale na papiru neg u stvarnosti. Ko i sve drugo u životu

    Mislim da je to dobro za pripremanje dice za realni svit, a izbjegle bi se i muke roditelja u konzervativnim sredinama.

    avatar

    12.12.2012. (22:40)    -   -   -   -  

  • geomir

    Dona, ti si opasna !! :-)))

    Pa Crikva je po difoltu isključiva!!

    Svi drugi ča govore to nije tako, već je jedino Istina ono ča mi govorimo!! :-)))

    A s druge strane su nedosljedni, jer govore da slijede lik i učenje navodnog Isusa,
    a ponašaju se suprotno od toga !!

    @Ero,dobar si, .....a jel ti to ERO ostalo od Erotika !!?? :-))))

    avatar

    13.12.2012. (00:24)    -   -   -   -  

  • blade777

    Ljepo i iscrpno opisano. Svaka čast.

    Mlade ljude treba prvenstveno naučiti: kako da ono najkvalitetnije i najbolje što su naučili, primjene u stvarnom životu.
    To je bit svega, a ne "biflanje" gradiva i pretvarenje školskih ustanova u "sjemeništa" budućih kriminalaca.

    Neće baš sve biti oprošteno i Crkva to jako dobro zna, pa je nejasno :zbog čega duhovni oci, pripadnike Crkve i ostali puk, ne informiraju o toj istini.

    Ne nastojati biti bolji čovjek, a vjerovati u oprost, potpuno je pogrešno.

    avatar

    13.12.2012. (09:55)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Podržavam svaku riječ koju si napisala. :-)

    avatar

    13.12.2012. (16:22)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @ero... Mi nismo imali ovaj odgoj u školi, a volio bih da smo imali, jer smo se morali snalazit sami, a nije bilo ni interneta. Naravno, roditelji su bili previše konzervativni il su se stidili pričati o tim stvarima otvoreno.
    Tek podikoja Erotika je bila svjetlo u tami, skrivećki i posramljeno kupljena na kiosku di mi je komšija radija.
    A ta Erotika definitivno nije baš bila objektivna....jer je bila prepuna fantazija koje su puno bolje izgledale na papiru neg u stvarnosti. Ko i sve drugo u životu


    Ponekad imam osjećaj da dolazim s nekog drugog planeta... kad slušam školska iskustva mnogih koji me okružuju.
    Uspoređujući svoje školovanje sa školovanjem svoje djece zaključujem da je sve naopako... jer bilo bi normalno da je školovanje i školski sadržaj moje djece bio bolji od mog. Nažalost to nije tako.... kako kad uspoređujem sadržaj, a tako i kad uspoređujem odnos pedagoga prema učenicima, a da ne spominjem odnos učenika prema učiteljima, profesorima i svim ostalim djelatnicima škole.
    Ni ja nisam imala poseban predmet koji bi se samo tim bavio. Ali sjećam se da nam je u 8. razredu došla psihologica koja nam je govorila o kontracepciji, neželjenoj trudnoći, spolnim bolestima i ostalim čudesima. Isto se tako sjećam kako nam je razrednica na satovima razredne zajednice govorila o drogi i drugim ovisnostima..... kroz ostale predmete doticali smo se svih ovih tema.... osim interneta... jer njega tada nije bilo.
    Što se tiče časopisa. Moji roditelji su svake nedjelje išli na kartanje kod mamine sestre. Ja sam morala ići s njima... i bila mi je to strašna tlaka. No moj tetak je redovito kupovao Start i Reporter pa sam čitajući te časopise kratila vrijeme dok su oni kartali.... :))))))
    Moji roditeljji nisu bili konzervativni. Naš odnos se uvijek temeljeio na iskrenosti do kostiju i mislim da je to najveće bogatstvo koje su mi pružili. Nisam ja imala ni Djeda Mraza, ni svece, ni babaroge, ni mnoge druge tješilice ili plašilice za djecu. To ne znači da nisam dobivala darove... nego znači da sam oduvijek znala tko mi ih kupuje. Isto tako iskrene odgovore dobila sam na svako svoje pitanje.... u svim godinama svog odrastanja. Danas sam im beskrajn zahvalna... jer ja savjete i odgovore nisam morala tražiti lutajući uokolo.... nego sam ih uvijek dobila od onih za koje sam mogla biti potpuno sigurna da me vole najviše na svijetu... ali to ne znači da mi sve informacije u školi i kroz spomenute časopise nisu dobro došle. :)))))

    avatar

    13.12.2012. (18:53)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @geomire... meni je posebno interesantno da se kardinal Bozanić poziva na demokraciju. :)))))) Ustroj Crkve je sušta suprotnost demokraciji i zbog toga je presmiješno da upravo on to spominje.
    U Crkvi je stroga hijerarhija, nakon propovijedi nema rasprave, pitanja.... nije preporučljivo promišljati i glasno komentirati... jer ako neko razmišljanje dogme dovede u pitanje tada je to grijeh. Zanimljivo je kako mu se demokracija ne sviđa kada je Crkva u pitanju, ali kada se treba miješati u ono gdje mu nije mjesto tada se na istu poziva.
    @blade777.... hvala ti. Slažem se sa svakim slovom koje si napisao. ;)
    @gustirna, hvala ti. I da nisi napisala u srcu osjećam da je tako. :)

    avatar

    13.12.2012. (19:00)    -   -   -   -  

  • geomir

    A ča ćemo govorit..... sve jedno bolje od drugog!! :-)))

    avatar

    14.12.2012. (01:31)    -   -   -   -  

  • Neverin

    digne mi tlak kada jedna ugojena svinja u svilenim rukavicama poput tog Bozanića koja nije u cijelom životu uhvatila mašklin kako spominje nekakve tobožnje kršćanske vrijednosti. Jel mi možeš vjerovati da mi nijedan vjernik ne zna reći što su to točno kršćanske vrijednosti? Jer ako mi spominje ljubav i obitelj e onda nije mnogo drugačiji od ostalih religija...

    avatar

    14.12.2012. (21:16)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @geomire..... evo i novog bisera. Marijanu Petir biskupi predložili u Odbor za ljudska prava. Oni se tako narodu rugaju.....
    @neverine.... mogu ti vjerovati. I sama se ponekad s onima koji se deklariraju vjernicima upustim u dijalog o njihovoj religiji.... pa ostanem u šoku kako ne mogu i ne znaju objasniti zašto toj religiji pripadaju, koje su to vrijednosti koje su svetinja i zastrašujuć je način na koji reagiraju na neke događaje u društvu. No nepogrešivi su u izjavama o "našima i vašima" i uvjerenju da im njihova nacija i vjera pružaju status zbog kojega se smatraju boljima i većima od svih onih koji ne pripadaju njihovoj naciji i vjeri. O vrijednostima oni uopće ne raspravljaju.... jer očito su naučeni da je najvažnije ono što su dobili rođenjem, a sami se za to nisu morali potruditi. Njihov trud se očekuje u poštivanju forme, rituala, poslušnosti i puzanju... te što manje misle svojom glavom to su bolji. Pri tom im nije važno kakvi su ljudi i što su na tom planu učinili.... jer kažu: "griješiti je ljudskii"... i iza te parole skrivaju sva svoja loša ponašanja.

    Postoje univerzalne vrijednosti. Uvjerena sam da su sve religije nastale s pozitivnim nastojanjem da ovaj svijet bude bolji, a na temelju tih vrijednosti. Sve različitosti u raznim religijama su tek nijanse kojima su oni obojali način na koji iskazuju svoju vjeru. Na žalost mnoge su religije zloupotrijebile upravo te univerzalne vrijednosti... da bi sebi osigurale moć, novac i mogućnost manipulacije narodom.

    avatar

    15.12.2012. (10:37)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ne bih rekao, a i ne virujen
    "da su sve religije nastale s pozitivnim nastojanjem da ovaj svijet bude bolji"!!

    Izvor religije kao takve je zasigurno u nepoznavanju uzroka prirodnih pojava,
    i onda javljanja promućurnih pojedinaca, a kasnije organizacije, koja sama sebi dodilila ulogu posrednika!!
    Kasnije, uz stvaranje priče garnirane dobrim, logičnim, ljudskim normama upleli i dalje neuke mase da im viruju i da in viruju u njihovu priču!!
    Bez daljnjeg, sigurno je bilo i poštenih i pravednih pojedinaca.

    avatar

    15.12.2012. (14:59)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @geomire.... ako je vjerovanje bilo utjeha kad boli, ubijanje straha od svega nepoznatog onda to nije negativno. Masu pravila je nastalo s idejom zaštite... u neka davna vremena kada je taj način zaštite bio normalan.... No s vremenom se puno toga pretvorilo u lakrdiju... pa i manipulaciju.
    Svaka religija u svojim temeljima ima ugrađene univerzalne vrijednosti.... ljubav, poštenje, nesebičnost, skromnost itd... itd..... Različiti su samo načini na koji religije usmjeravaju svoje vjernike ka tim vrijednostima. S vremenom je dolazilo do sukoba zbog tih različitosti... borba za moć, borba za vjernike, borba za novac... a sve to je religije i njihove sljedbenike udaljilo od univerzalnih vrijednosti i često je u potpunoj suprotnosti s onim izvorom na kojemu je religija izrasla.

    avatar

    15.12.2012. (23:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...