Komentari

serapeum.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Neverin

    zato religija ne može biti prepuštena privatnim vodama. Kršćanstvo ima tu potrebu da organizira hijerarhiju. Zato su na početku imali problema sa karizmaticima. Biskupi nisu imali potpunu kontrolu pred onim što karizmatici govore i sve je ostalo povijest. Već 2000 godina plaćamo paušal svećenicima kao našim predstavnicima s božanstvom. Apsurd.

    avatar

    03.12.2012. (14:39)    -   -   -   -  

  • jelen

    Zanimljivo i jako opširno. Stvari su kompleksne i takvima ih trebamo prihvatiti, studijski pristup je jedini relevantan. Nažalost religije su se nekako razvile kao kultovi instant rješenja za široke mase tragaoca, kao magična ljekarija protiv sitnomešetarskih svjetovnih briga i strahova… Puno slojeva treba razložiti da bi se došlo do nekih zanimljivih poveznica.

    Znaš kako ono kaže neka mudrolija da se ljudi bar jednom u životu spotaknu o istinu i padnu ali se velika većina brzo ustane, otrese i nastavi žurno dalje ko da se ništa nije dogodilo? Meni s čini da su religije kakve su prevladale baš zamišljene tako da spotaknutog o istinu žurno prigrabe i otprave dalje uz poruku „ohrabrenja“ nije to ništa bilo, ne obaziri se samo šibaj dalje… i dalje… i dalje.

    Pozdrav!

    avatar

    03.12.2012. (18:11)    -   -   -   -  

  • pavaogc

    Papa o Erosu , a da se vidi koliko je podmetanja u njegovom mišljenju dovoljno je potom na wikipediji istražiti isti pojam;

    http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/encyclicals/documents /hf_ben-xvi_enc_20051225_deus-caritas-est_hr.html#JEDINSTVO LJUBAVI U STVARANJU

    avatar

    13.01.2013. (11:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...