Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    “DA BIH BIO BLIZI BOGU TREBAJU MI DVIJE STVARI:
    SRCE KOJE ZNA KAKO DA VAPI BESANO
    I UM KOJI VJERUJE U SAMOPROSVJETLJENJE”. Sri Chinmoy


    Dragi prijatelji,
    Put do raskosi vodi preko odricanja. Ne vjerujete?
    Evo, svjedok mi je poruka pjesme iz “Bijele kule”:


    55.ONIMA KOJI SE ZBOG MENE

    Onima, koji se zbog Mene svijeta odricu,
    dat cu moc nad svijetom.

    Moja ce volja kroz njih svijet oplijeviti,
    da bi postao vrtom jos nevidjena cvijeca.

    U zraku lebdi miris... u mirisu vrt...
    u vrtu lebdi andjeo raskosi.

    Udahnite ga duboko,
    i krenite putem odricanja.

    „Bijela kula” knjiga 22. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    21.11.2012. (08:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kako se s solidarnostjo boriti proti gospodarski krizi?

    Grčija, Španija, Portugalska so tiste evropske države, ki jih je gospodarska kriza najbolj prizadela. Najbolj ranljiv del prebivalstva je mlajša generacija, ki vstopa na trg delovne sile, in starejši del populacije. Ker pa je na nek način treba preživeti, si ljudje pomagajo na različne konstruktivne načine.

    Predvsem v Španiji, ki jo je gospodarska kriza takoj za Grčijo najbolj prizadela, dostikrat pobudo v roke vzamejo mladi ljudje pa tudi mestne oblasti, ki izhod iz težavne situacije vidijo v medsebojni pomoči in sodelovanju. S tem se borijo proti družbeni razdrobljenosti, izolaciji in posledično depresiji.

    Tako se vse več ljudi poslužuje časovnih bank, lokalnih denarnih valut in blagovne izmenjave ter brezplačnega koriščenja neobdelane zemlje.

    Več >>>

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    avatar

    21.11.2012. (08:33)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji,

    Približavaju se blagdani i dani darivanja stoga vas s radošću pozivamo

    na humanitarnu izložbu kreativnih radova u tehnici decoupage te prigodnih božićnih ukrasa pod nazivom

    " ZAJEDNO U BOLJI SVIJET "

    koja će se održati u kavani MARIJANA u Matuljima u četvrtak 22.11.2012. u 18 h.

    Izlaže socijalna zadruga PUT iz Rijeke te će se održati i zložba slika gđe. Pucić Mirjane i gđe.Blažević Biserke.

    Svi radovi biti će na prodaju,a pomoć ide socijalno isključenim osobama.

    Radujemo se vašem dolasku, te vas molimo da obavijestite prijatelje i znance i svratite na ovu prigodnu i humanitarnu izložbu.

    Izložba ostaje otvorena do 04.12.2012.

    Organizator: Uduga Vita-art (Morana Knez-Trobec) i kavana Marijana - Matulji (Obitelj Srdoč)

    Hvala vam.

    avatar

    21.11.2012. (08:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Članak
    Sok od krumpira - čudesni lijek nadohvat ruke

    Blagotvorna svojstva sirovog krumpira odavno su poznata narodnoj medicini.

    Unatoč tomu prevladava mišljenje da se krumpir ne smije konzumirati sirov.

    Riječ je o zabludi, jer u sirovom obliku krumpir je vrlo zdrava i višestruko korisna namirnica.

    Od zabluda vezanih uz konzumaciju krumpira, valja spomenuti prevladavajuće mišljenje da ga je prije uporabe nužno oguliti, jer je ljuska krumpira otrovna.

    Zapravo, ljuska zdravog, organski uzgojenog krumpira ne sadrži nikakve tvari koje bi bile štetne po zdravlje.

    O ljekovitosti krumpirova soka pisali su mnogi uvaženi stručnjaci za ljekovito bilje poput Ivana Lesingera i dr. Jovana Tucakova.

    Pročitajte više

    -----------------------------

    Iz arhive članaka
    Kako izliječiti žuljeve na prirodan način

    Svatko od nas je bar jednom u životu imao žulj.

    Nije jasno od čega više patimo: od samog žulja ili zbog njegovog ružnog izgleda.

    Žuljeve dobivamo noseći nove ili neudobne cipele te radeći u vrtu bez rukavica.

    Ako imate žulj nemojte pokušavati da ga probušite, jer tkivo ispod žulja može se lako inficirati! Bolje je da žulj ostavite na miru.

    Nekoliko praktičnih savjeta će Vam pomoći da zaustavite bol, pospješite zacjeljivanje kože i spriječite moguću infekciju.

    Pročitajte više

    -------------------------

    ALTERNATIVA ZA VAS

    avatar

    21.11.2012. (08:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Vedrana Rudan

    “Ubilo me kad je otišao. Nazvala sam je. Rekla sam joj da moj muž ima staru majku kojoj će ona prati plastične zube, mijenjati pelene, da on ne smije jesti masno jer od toga podriguje, da je razlika u godinama između njega i nje nepremostiva, petnaest godina je mnogo godina.
    On voli našu djecu, kad plati alimentaciju postat će crkveni miš, dok dođe do svog dijela bračne stečevine proteći će mnogo vode ispod nekog mosta i još sam joj rekla da je kurvetina kojoj ništa sveto nije..
    Spustila mi je slušalicu.
    Njegovoj majci nisam odlazila, djecu sam mu svakog vikenda slala na ručak, kći je često znala i prespavati kod njih. Rekla je da je ženska sasvim okej i da odlično kuha.
    Osjećala sam da me kći izdala.
    Konačno sam ga otpisala onoga dana kad sam krenula na manikuru! Cura mi je gelom za samo sto kuna oblikovala nokte i i premazala ih žarkocrvenim lakom.
    Odjurila sam frizeru, naravno da je mali peder ali čitav grad i muško i žensko koje drži do sebe svoje dlake prepušta njegovim škarama. Druga žena!
    Zbog korote sam izgubila deset kila pa navukla na sebe traperice šestbrojeva manje. Krenula sam u kino. Preciznije, u Art kino. Tamo čovjek može vidjeti filmove u kojima su glavni likovi najnesretnija bića na svijetu pa onda veselo otići doma.

    Jedne me večeri zgodan muškarac pozvao na piće. Super. Slobodna sam žena i mogu se ponašati kako me volja. Doma mi djeca ne plaču, muž torba kurvetinu, njegova je majka možda zabunom progutala zube, ne moram misliti na baku svoje djece.
    U kafiću sam popila punč. Čovjek je mlađi od mene, svi su mlađi od mene, ostavila ga žena, provjerila sam, nije zbog moga muža, ipak vjeruje u ljubav...
    Ne kažem da me oborio s nogu ali sam se dobro zabavila. Ispričao mi je vic, lik urla u slušalicu, alo, alo, alo, da li je to Energo? Ne, ovdje Elektroprimorje. Nema veze, i vama jebem mater!
    Možda nije smiješno ali meni je punč krenuo kroz nos jer zaista čovjek ne zna dokle će ti kreteni dizati cijenu struje. Naručila sam drugi punč, treći, onda je on pitao, kod mene ili kod tebe, ja sam rekla, kod tebe.
    Bračni seks i vanbračni seks, nebo zemlja. Skupa smo pijuckali u kadi punoj pjene, voda mu se ne grije na bojler pa nismo drhtali nakon deset minuta.
    Pjenušavi smo krenuli u spavaću sobu, posteljina je bila čista, tko zna zbog koga, nije mogao znati da će naletjeti baš na mene ali me nije bilo briga.
    Punč na punč, punč na punč, šampanjac u kadi, vrištala sam onako kako sam sa mužem vrištala sedamdeset i devete.
    Ujutro me probudio miris kave. Sve kao na filmu.
    Dok sam spavala Ivan je skočio do Mlinara i kupio za mene francuski, hrskavi kruh sa maslinama, luda sam za njim, debelo ga namazao putrom, vruća kava, pogled sa balkona na gradske krovove, ogromna terasa, toplo, nitko nas nije mogao vidjeti osim perverznjaka iz okolnih kuća koji vole buljiti kroz dalekozor.
    Već godinu dana jednom tjedno uživam poput praseta u prljavoj vodi. Doduše, najnovija istraživanja govore da prasad voli čistu vodu ali nije to poanta.

    A onda mi se sinoć na vratima ukazao muž. Žut, izgleda da ima neku frku sa jetrima. Pogriješio je, neka sjednemo kao ljudi. Zamolio me da mu skuham biljni čaj, donio ga je sa sobom, skuhala sam.
    Voli me više nego ikad, izgledam odlično, gdje mu je bila glava, kurvetina ga je iskoristila i ispljunula onako kako njegova bezuba majka iz ustiju ispušta sažvakanu koricu kruha...
    Zamolila sam ga da ne bude previše slikovit i da mi da tjedan dana vremena. Poslala sam ga na ultrazvuk abdomena, doktor Banić je najbolji u gradu.
    Djeca su presretna, tata se vraća doma. Nazvala sam onu ženu i preklinjala je da se pomire. Rekla mi je neka se jebem i ja i moj muž i njegova mama i moja djeca...
    Gospođa je bila strašno neugodna.

    Što ću učiniti? Jedna sam od rijetkih žena kojoj se muž vratio. Sjedim u onoj kadi punoj pjene i gledam u blistave smeđe oči, među nogama mi se meškolji želja moga ljubavnika.

    A doma me čeka Masna Jetra. Što ću učiniti?! Pomognite mi ako me volite.“

    avatar

    21.11.2012. (08:36)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ADMIRAL MAHIĆ U K.U.N.S.-u

    K.U.N.S. Vas poziva u četvrtak, 22.11.,20 sati na javno čitanje nove knjige poezije "Ljubavni red vožnje" jednog od ponajboljih bosansko-hercegovačkih pjesnika Admirala Mahića (Sarajevo), kojeg će u tome, orijentalnim plesom pratiti poznata plesna umjetnica Edita Čerče (Maribor/Slo).







    ADMIRAL MAHIĆ



    Rođen 19.1.1948. godine u Banjoj Luci. Završio tehničku školu. Bio je izvanredno upisan na Filozofski fakultet u Sarajevu, ali je pred rat napustio studije. Radio je kao mornar, ribar, konobar, poštar, radio spiker, novinar… Za vrijeme posljednjeg rata, u opsadi grada Sarajeva, bio je zamjenik glavnog urednika časopisa „Glas Bosne I Hercegovine“. Ujedno je i vodio literarni program „Subotom u podne“, u podrumu Pozorišta mladih u Sarajevu. Zajedno sa akademikom Muhamedom Filipovićem pokrenuo je inicijativu za osnivanje prvog PEN centra u Bosni i Hercegovini.



    Nakon oslobođenja grada Sarajeva uređuje časopis za poeziju i umjetničku fotografiju "Republika Poezije" u izdanju N.O. "Prokultura" - Sarajevo.



    Objavio je 14 knjiga poezije. Ove godine, za pjesme iz najnovije knjige "Ljubavni red vožnje" dobio je prvu nagradu publike i žirija na međunarodnom književnom Festivalu FAROPIS,u Starom Gradu,na otoku Hvaru. .Pored poezije objavljuje i prozu, zabilješke sa putovanja, drame; objavio je niz dramskih tekstova za djecu emitiranih na Radio-Sarajevu.



    Admiral Mahić je član Društva pisaca BIH i PEN-a BIH. Ujedno je i član Društva književnika Hrvatske i PEN-a Hrvatske.



    Živi u Sarajevu kao slobodni umjetnik.

    avatar

    21.11.2012. (09:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pronašli gen koji otkriva kada ćemo umrijeti!

    Boston, 21.11.2012., 08:26
    Autor: T.V.


    Pomak u liječenju pacijenata koji su pretrpjeli srčani ili moždani udar napravili su američki znanstvenici otkrivši gen koji otkriva koje nam je doba dana najkritičnije.

    Otkriven je gen koji na naš unutarnji sat djeluje tako jako da može predvidjeti u koje ćemo doba dana umrijeti. Ovo bi otkriće moglo biti od velike važnosti za liječenje osoba koje su pretrpjele moždani ili srčani udar jer bi se zahvaljujući njemu moglo odrediti optimalno vrijeme za uzimanje lijekova kod takvih pacijenata kako bi oni bili što efektivniji, piše Daily Mail.

    Američki tim znanstvenika na ovo je otkriće slučajno nabasao tijekom istraživanja Alzheimerove i Parkinsonove bolesti. Promatrali su 1.200 zdravih 65-godišnjaka i proučavali njihove navike vezane uz spavanje - koliko dugo spavaju, kada se bude...

    >> Senzacionalno: Gen koji nas štiti od raka zaslužan i za - trajnu vitkost!

    Tako su kraj gena koji su nazvali 'Period 1' pronašli vezanu jednu jedinu molekulu čija je dušična baza ili adenin (A) ili guanin (G). Budući da imamo dva para po kromosoma, znanstvenici su sve ljude svrstali u tri tipa AA, AG i GG.

    Osobe AA genotipa budile su se sat vremena ranije od osoba GG genotipa dok su se osobe AG genotipa budile točno između prva dva tipa. Studija je također pokazala da osobe AA i AG genotipa u prosjeku umiru nešto prije 11:00 sati, a osobe GG genotipa nešto prije 18:00 sati.

    Istraživanje je provodio tim s odjela za neurologiju s Beth Israel Deaconess Medical Center iz Massachusettsa pod vodstvom profesora Andrewa Lima, a studija je objavljena u časopisu Annals of Neurology.

    avatar

    21.11.2012. (09:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    U prosincu ipak neće biti kraja svijeta

    CIUDAD DE MEXICO » Oko goleme kamene gromade koju su Maje isklesali oko 669. poslije Krista, pronađene početkom 20. stoljeća jugoistočno od Ciudad de Mexica, stvoren je mit o navodnom proročanstvu o kraju svijeta u prosincu 2012., no ona zapravo priča o životu i bitkama jednog vladara i spominje dan 23. ...

    ---------------------

    katastrofičari nemaju pojma, bilo je i biti će...

    avatar

    21.11.2012. (10:04)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Meditacija Detalji slijede:

    JEDANAESTA GATE 11:11 AKTIVACIJA
    2012/11/22
    To je vrijeme da se vibracijsku frekvenciju ovog planeta na sljedeću razinu! Stoga ćemo se sastati u skupinama velikim i malim, kao pojedinaca i parova za jedanaesti Gate aktivacije 11:11 na prekretnici drugog Window of Opportunity:

    Mise će se okupiti i stvoriti kotače unutar kotača kalifornijske vrtloga svjetlosti koje će stvoriti kritičnu masu svjetlosti kako bi pomogli u konačnoj završetku kompresije Grid koji će pokrenuti konačni obračun svih preostalih tame i dvojnosti ovog planeta kako bi napravili mjesta za novi svijet Jedinstva. Mi smo izradu posljednje pripreme za izlazak na događaj horizont crne rupe koja je naša stvarnost u posljednjih 26.000 godina.
    Naš masa napor na ovaj dan će biti okidač koji će pomoći da se aktivirati plan, tako da se može doći do svoje ostvarenje. Naš aktivaciju tog dana je naša izjava pobjede od Svjetlosti. Napravite to virusna! Podijelite to u cijelom svijetu! Molimo ga objaviti na svojim web stranicama i blogovima. Ako znate alternativni medij, možete ga poslati na njih. Možete stvoriti Facebook grupu za svoju lokalnu grupu ljudi dong to u kojem dijelu svijeta. Možete napraviti video o tome i objaviti ga na Youtube.
    Kritična masa za ovaj aktivacije da su željeni učinak je oko 118.000 ljudi diljem svijeta zapravo radi s fokusom. Ako uzmemo u obzir da su ljudska koncentracija vještine nisu savršeni, trebamo 144.000 ljudi kao kritične mase.
    Ali čitati o tome je jedna stvar, a zapravo sudjeluju potpuno drugo. Ja bi potaknuti što više ljudi što je više moguće zapravo sudjelovati, iako to može biti u ranim jutarnjim satima u vašem dijelu svijeta.
    Mi smo svi će biti događaj ovaj aktivaciju u isto vrijeme na 22. studenog. Točni puta za različite vremenske zone su:

    01:11 HADT (Havaji)
    02:11 AKST (Aljaska)
    03:11 PST (Los Angeles)
    04:11 MST (Denver)
    05:11 CST (Houston)
    06:11 EST (New York)
    09:11 BRST (Rio de Janeiro)
    11:11 GMT (London)
    11 poslije podne CET (Pariz)
    13:11 SAST (Južna Afrika)
    13:11 EET (Bugarska)
    15:11 MSK (Moskva)
    Šesnaest i 41 IST (Indija)
    19:11 CST (Peking)
    20:11 JST (Tokio)
    10:11 EDT (Sydney)

    Ako vaše mjesto nije na popisu, možete pronaći svjetski vremenske zone map ovdje:
    http://www.timeanddate.com/time/map/

    11:11 je višedimenzionalni most između dvije stvarnosti sustava, stare ideje o dvojnosti i nove realnosti Jedinstva. Ušli smo u ovu ulaz na 11 siječanj 1992. Mi smo tada otišao kroz 20 godina procesu aktiviranja jedanaest vrata u 11:11, svaki put sidrenje više prisutnost Jedinstva na ovom planetu. Sada smo aktiviranjem 11. kapiji 11:11, a ovime 11:11 postaje širom otvoren i Jedinstva svijest dostupni kao nikad prije.

    avatar

    21.11.2012. (16:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...