Komentari

serapeum.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • mushin munen

    "smisao bi se mogao možda najbolje prevesti kao traženje
    više sreće, ili užitka" to je tvoja definicija smisla ?

    avatar

    04.11.2012. (13:46)    -   -   -   -  

  • jelen

    Raštika veliš… a valjda bi to raslo i na kontinentu? Izgleda ko neka vrst kelja. Probat ću nabaviti sjeme na proljeće. Ovih dana na vrtu kod mene su preostale samo crne zimske rotkve :-)
    Članak je jako zanimljiv!
    A što se tiče istraživanja teološke znanosti vjerujem da će jednom doći dan kad se više neće negirati studijskim pristupom dobivene konkretne empirijske zaključke. Ako je to znanost onda se treba tu nešto mjeriti, računati, elaborirati itd. Kad čovjek nešto mjeri onda mora mjeriti, a ne može vjerovati da mjeri, to je ono što je danas nažalost jako daleko i u umovima ljudi sasvim kontroverzno.

    avatar

    04.11.2012. (14:37)    -   -   -   -  

  • Neverin

    teologija je meni metafizika i nemam ništa protiv spekulacije ali ako se od nje pokušava činiti znanost i to iskoristiti kao intelektualnu podlogu za "gospodarenje duhovnošću" kakvom ju vidimo kod našeg najveće prodavača opijuma (KC) koji ima posljedice i na politiku i gospodarstvo e onda je to u domeni kriminala i etike naravno.

    avatar

    04.11.2012. (16:10)    -   -   -   -  

  • pavaogc

    @neverin, tako nekako; okvirno se slažem...

    @vajrapani isto :)

    @mushin munen ; o smislu htjedoh zapravo napisati tekst; ali se ovaj dio nametnuo kao uvod, a mogao bi i zaplet bio idući :) , a tek onda preći na određivanje polova smislu, kvantifikacije nekih faktora, s poviješću nekih grčkih termina koji su mu čini se blizu... Nastavim li uobičajenom brzinom po tekstu za mjesec-dva stiže i taj.

    avatar

    10.11.2012. (16:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...