Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • pero u šaci

    Prije svega se radi o alibiju. To u svom temelju nije pravna, već politička pozicija. Ugovor je teško protuustavan, s obzirom na, između ostaloga, činjenicu da se radi o konkordatu kojim se dio suvereniteta RH prenosi na jednu stranu teokraciju, ne-potpisnicu međunarodnih konvencija o ljudskim pravima, pretvarajući u određenoj mjeri građane demokratske države u podanike autokratskog Vatikana, ridikulizirajući temeljno slovo našeg ustava, čineći ga mrtvim slovom na papiru. Što bi bilo kad bi nas jednog dana na taj način ''prepisali'' talibanima i ajatolasima? Nijedna vlast nema, naravno, legitimitet za takvo što - svaka koja potpisuje ili ne razvrgava postojeće konkordate čini veleizdaju prvog reda i u strogo pravnom smislu mogla bi i trebala biti podložna odgovarajućoj optužnici, kolektivno u zatvor strpana (samo se na Bajića čeka, po običaju ;)). A Milanović i društvo ugovor ne da ne mogu zbog sankcija (zar bi i mogle biti gore od onoga kako smo sankcionirani samim ugovorom?), nego ga ne žele raskidati, motivirani svojim političkim populizmom, iz želje da se ne zamjeraju do te mjere Crkvi, precjenjujući njenu specifičnu težinu u hrvatskom biračkom tijelu - koje jest pretežno vjerničko, ali se gadi klera - pa onda foliraju sa "što je potpisano, potpisano je" (u prijevodu: ' ko je jamio, jamio je - i neka jama i dalje, na vijeke vjekova amen).

    avatar

    31.10.2012. (08:50)    -   -   -   -  

  • NF

    jadni su socijaldemokrati, meni još žalosnije da i njemački socijaldemokrati, naši bi ih slijedili da je drukčije nošeni urođenim podaničkim mentalitetom, imaju jadnog kandidata za kancelara.

    avatar

    31.10.2012. (08:54)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    razumijem Milanovića: štrajk svećenika bio bi daleko pogubniji od štrajka prosvjetara, zbog gomilanja neispovijeđenih grijeha

    avatar

    31.10.2012. (09:07)    -   -   -   -  

  • Ekstrasolarni planet

    Meni je najtužnije gledati to Milanovićevo podaničko ulizivanje Vatikanu i Crkvi (koja će ga zanavijek smatrati komunjarom koliko god joj novaca dao) i tu jadnu transformaciju u autoritet s čizmom kad su liječnici, profesori i druge javne službe u pitanju.

    @modesti, zagor/rahan je lik koji će opširno govoriti o ustašama i partizanima bez obzira na temu posta i koji će brojnim komentarima zaspamati svaki blog kojeg se dohvati.

    avatar

    31.10.2012. (14:48)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Milanović je isti politikant kao Borut Pahor, predviđam mu istu sudbinu.

    avatar

    01.11.2012. (22:42)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Quod licet Jovi, non licet bovi!

    avatar

    01.11.2012. (23:04)    -   -   -   -  

  • abakus

    Da će Milanović nešto mijenjati u ugovorima s Vatikanom mogli su misliti (i tome se nadati) samo teški naivci. Kao da bi Milanović nešto svojima uzeo, tj. kasti pijavica kojoj i sam pripada. Lijepu su sjeli on i papa, ugodno pročavrljali... i narugali se svima onima na čijoj grbači i on (Milanović) i oni (svećenici) žive i koji misle da je o različitima riječ.

    avatar

    03.11.2012. (15:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...