Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (64)

Marketing


  • Vuk

    1) Ako se dobro sjecam, Murray N. Rothbard je kvalitetno pisao o ovom problemu prije nekh 35-40 godina.

    2) Sudeci po ovom postu i zadnjih par postova, ti si stvarno odlucio da neke hrcke koji nas ovih dana posjecuju natjeras na trku do iznemoglosti?

    A garantiram da ti se nece niti zahvaliti na tome sto vodis brigu o hrckovom zdravlju i kondiciji.

    Tsk, tsk, tsk….

    A dobro... barem ce im vikend proci aktivno.

    avatar

    19.10.2012. (12:14)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Izvrsna usporedba! A vjeruj mi, draže mi je imati iskreno ljute i/ili lude hrčke, nego baš onako maliciozne trollove koji su još i opasni, prijete nasiljem i onda još smatraju da ih to čini moralnima. Bolje imati 10 Mirčeta nego 1 takvog.

    Anyways, taj video mi je uvijek zakon... mene u posljednje vrijeme najviše fascinira ovaj.

    Nešto je manje čisto-aplikativnih game postova dok pišem knjigu, poludio bih kada bih cijeli dan pisao samo o tome.

    avatar

    19.10.2012. (12:34)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Jesam li ti rekao da je ovo mjesto kamilica. Nisam ih čak ni uspio međusobno posvađat...:)))))))

    avatar

    19.10.2012. (12:46)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Heheehe... baš mi je drago! Care :)

    avatar

    19.10.2012. (12:50)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    istina je da i kod nas sve više žena radi u pravosuđu, medicini, školstvu (na nekim mjestima i prevladavaju nad muškarcima). možda bi valjalo revidirati statistiku...

    avatar

    19.10.2012. (13:04)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    I ovaj tvoj video je dobar: odlican smijeh. (Tip je to jako dobro odglumio.)
    Iako mi Tarantino nikada nije legao kako treba, kao niti "Basterds", svejedno mi se dopada ona recenica: "And, cousin, business is boomin'.”

    A sto se trolova tice, jedina korist od njih je to sto njihovi komentari predstavljaju jako dobre “teachable moments” tj. i nehotice ilustriraju sve ono o cemu se pise na ovom blogu. Citatelji mogu iz ovakvih situacija jako puno nauciti.

    Sve pocne tako sto netko dirne u neku tabu temu i onda po šablonu idu ad hominem uvrede:
    - vi ste mizoginici
    - kreteni
    - vi ste “decki” (sto implicira nezrelost, nedostatak zivotnog iskustva itd.)
    - iz kojeg ste vi stoljeca ispali?
    - idealne zene za vas su glupacice koje imaju IQ manji od 90
    - jako ste ogorceni
    - ne mozete se nositi sa zrelim, iskusnim, pametnim, informiranim, visoko obrazovanim zenama kao sto sam ja!!!!! i jos par !!!!!
    - mozda ove vase taktike i uspjevaju, ali zapitajte se kakve zene na njih padaju
    - sigurno ne mozete naci curu u stvarnom zivotu, pa ovdje prosipate bijes i žuč

    Da barem smisle neku novu uvredu, pa da se mozemo smijati novom materijalu, nego sve uvrede kao da dolaze sa iste liste.

    A muskarci moraju znati da sto su blize istini, to je vika na njih glasnija, uvrede sve gore i gore, a ton glasa sve visi i ostriji. Doslovno mozes vidjeti kako panika u njihovim ocima raste i raste, a hrcak sve brze trci, sto su komentari blizi meti.

    avatar

    19.10.2012. (13:14)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Hm, sigurno se opet petljam potpuno nepozvana;-). Evo, dajem ti prijedlog da me na svom blogu zoveš Mirčeta (malo je drukčiji naglasak od genitiva za Mirče) ;-). Inače, dobar ti je link na Inglorious Bastards, hahahahaha. To sam škicnula, onako, u pauzi od trčanja po kolu ;-). Mislim da ću se preko vikenda ipak radije time baviti nego trčanjem. Da, zgodno je ono povezivanje simptoma s bojama. Uvijek volim kad netko povezuje boje s pojmovima. @Vuče: evo jedan citat osobe koja ima nick Colourfield: "How crazy everyone is and how "normal" everyone tries to appear. For example, I read about an old priest who had heard 50 years worth of confessions. His conclusions--that people are not as happy as they claim and that there are few real grownups." @IgniSS: opet mi nisi odgovorio na pitanje! A ja ti se doista zahvalila na tome što radiš na mojoj kondiciji, općem zdravlju i općoj naobrazbi, ccc...A jesi neki...

    avatar

    19.10.2012. (13:29)    -   -   -   -  

  • Tzar

    "Pobijedio sam. Opet." Maddox na hrvatskom :D

    avatar

    19.10.2012. (13:38)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Bookeraj: Ja želim afirmativnu akciju za muške suce, očito su diskriminirani :D

    @Vuk: vidiš, dobra strana te negativne pojave što svi trollovi smatraju da su "pobijedili" u raspravi pa stoga ne razumiju ono osnovno: da nije cilj uvjeriti njih nego promatrače.
    Poznata mi je ta lista, super je.

    @samohranamajka: drago mi je da ti se sviđa Inglorious Basterds, to mi je jedan od najdražih filmova (iako nisam općenito fan Tarantina)
    p.s. imao sam posla, napišem ti u onom prošlom threadu

    @Tzar: to mi je palo na pamet tek poslije i onda sam išao tražiti i kod njega da dobijem dozu awesomenessa, ali nisam nigdje uspio naći. Google za Maddox "I Win. Again." ne nalazi ništa :(

    avatar

    19.10.2012. (14:40)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Jedino mjesto na kojem sam se osjećala ugroženom kao žena jest politika. Političari misle da je politika njihovo leno. Za žene u politici smatraju da su to kokoši u politici, a da je to čime se bave zapravo kokošinjac. Prestrašno nešto.

    Inače, što se tiče mjesta u društvu, stvarno nikad nisam osjetila diskriminaciju zbog toga što sam žena, niti u poslu, niti izvan njega. Dapače, mislim da smo jači spol gotovo po svemu :):):) hehehehhehehheheheheheh

    avatar

    19.10.2012. (14:54)    -   -   -   -  

  • podijeljena

    Nije problem u nedvojbenoj diskriminaciji kod istih poslova, pogotovo ne visokostručnih, ali je problem u skrivenoj diskriminaciji. Primjerice, u trgovini i tekstilnoj industriji su radnici najslabije plaćeni, a većina su ih žene. Pitam se bi li to poslodavcima prolazilo da tamo zbog bilo čega moraju raditi muškarci. Odnosno malo ti je fašistička postavka da je normalno da tamo gdje treba veća fizička snaga ili izdržljivost, pa su većinom zaposleni muškarci, bude i veća plaća. Dobronamjerni pogled bi priznao podjelu na radna mjesta, među ostalim i rodno uvjetovanu, ali ne automatski i više ili manje vrijedna. Zašto je tako normalno da 8 sati ženskog rada za strojem u tekstilnoj tvornici vrijedi trećinu manje od muškog, recimo u valjaonici cijevi??? Isti je rad u okviru mogućnosti i ista stručnost. Neki dan čitam da među dplomantima Pravnog fakulteta ima 62% žena, ali među sucima viših sudova od općinskog tek njih 33%. Misliš slučajno ili jer ne žele velike plaće i visoke položaje? Među nekim atraktivnim specijalizacijama u mom zanimanju, popu kirurgije i ginekologije, tek je četvrtina žena. Ne, ja pri tome na mislim na velike zavjere, ali je nepobitno da patrijarhlna shvaćanja i navike žive i dalje u glavama mnogih, čak i nesvjesno.
    Na kraju, govoriti na ikoji način o slabostima ženske radne snage, pa prema tome i razumljivo manjoj plaći, u kontekstu njihova odsustva s posla zbog rađanja, njegovanja djece i starijih i slično, jest krajnje podmuklo i nefer. Bar bi se trebao sjetiti kako je jedna od žena slabije i manje radila svojevremeno i stoga da tebe donese na svijet i othrani. Ili nije trebala tako? Tko joj je kriv za tu odluku?

    avatar

    19.10.2012. (18:54)    -   -   -   -  

  • Tzar

    istina, ovde sam samo uspia nać i win. btw genijalan article - podsjetia san se na te dane...
    al mislin da je to bilo iz onih njegovih videa! :D
    u svakom slučaju - awesome!

    avatar

    19.10.2012. (19:50)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Upravo tako, radi se o uvjeravanju one "tihe vecine" koja mozda nece nikada napisati niti jedan komentar, ali ce zato procitati ono sto se na blogu pise. Uvjeravamo njih, a ne trolove.

    avatar

    19.10.2012. (20:34)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @podijeljena: ali čekaj, pa mi ipak živimo u tržišnom društvu. Iako ja isto, mislim da su moralno vrijednosti te dvije vrste rada iste (vidi: kavalirstvo kao stup društva), u praksi je opet nepobitna činjenica da jedan spol može raditi obje stvari, a drugi samo jednu*. Zašto bi oni svi morali dobivati jednaku naknadu, zar nije dovoljno jednako priznanje? Osim toga je i u procesu valjanja lima veća dodana vrijednost, uzevši u obzir višestruke svrhe za koje se taj lim koristi, te veća opasnost. Sumnjam da bi građevinari platili više za taj lim (što omogućava više plaće radnicima u valjaonici) zato što su ga izradili muškarci. Ne, plaćaju više zato što je lim teže napraviti i manje je onih koji su ga sposobni napraviti. Kada bi žene napravile isti taj lim po manjoj cijeni, siguran sam da bi ga ovi zgrabili, ali pretpostavljam da bi bez ozbiljne robotske pomoći žene proizvele manje. Ako se u tvornici tekstila zaposli muškarac, ne vjerujem da će mu plaća biti veća.

    * = naravno to je samo hipotetski s moje strane, uzevši u obzir da žene danas mogu ako žele raditi i u valjaonici lima, odnosno na svim mjestima koja se ne tiču baš fizičkog podizanja materijala, u čemu su muškarci u prosjeku 40% bolji. Ali čak ni u najravnopravnijim društvima nema ikakvog značajnog ulaska žena u te industrije, iz čega zaključujem da se radi o izboru. Možda je i diskriminacija, tko zna.

    Istina je da odustvo s posla zbog porodiljnog umanjuje žensku zaradu time što gubi ne samo vrijeme, već i kumulativno iskustvo i napredovanje. No ne bismo li mogli reći i da žene imaju zbog toga ogromne koristi na svim drugim frontovima, počevši od toga da 95% alimentacijskih kuna isplaćuju muškarci ženama, da dobivaju porodiljnu naknadu i nagrade za djecu, da je savršeno prihvatljivo da žena bude uzdržavana strana u braku, i sve ostalo? U ovom području se možemo samo nabacivati teorijama, a ne statistikom, jer nije kvantificirana vrijednost ženskih spolnih organa :P

    Postoji jedna vrsta diskriminacije koja je i dalje tu, priznat ću: ono slavno pitanje na intervjuima za posao tipa "mislite li uskoro zatrudnjeti". Tu poslodavac opet to ne pita zato što će mu to financijski štetiti, budući da država sve pokriva, nego zato što bi htio imati radnika koji će kontinuirano biti tu i neće trebati zamjene. Uzevši u obzir mogućnost da ga netko snimi pa da bude kažnjen zbog toga, ne mogu reći da je to često, ali kako vidimo iz istraživanja u Švedskoj, razlika ostaje čak i kada je sve to prvoklasno riješeno, nadoknađeno brigom za djecu i ženi omogućeno da uopće ne izostane.

    Kada se uspoređuju (bez obzira na zanimanje) single žene 20-30 koje nemaju djecu, zapravo zarađuju 7% više od muškaraca. Ne zbog diskriminacije, ali zbog milijarde malih razloga uključujući i tržišne promjene i recesiju. Za kraj, nisam čuo nikakve primjedbe na to što je u trenutnoj recesiji preko dvije trećine izgubljenih poslova muških - u građevinarstvu i industriji. Dapače, neki su to pokušali čak i to progurati kao nekakvu diskriminaciju protiv žena, što ne odgovara podacima.

    Ali u osnovi, moja primjedba je što patrijarhiju isto treba dokazati.

    @Tzar:
    "..."
    "..."
    "..."
    "Lunch?"
    "I'll drive."

    jedan od najdražih mi Maddoxovih članaka... tip je baš faca :D

    avatar

    20.10.2012. (08:10)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    1. Tržišno društvo je stvorio muški rod – tzv. alfa-muškarac, uz prešutni pristanak alfa-ženke, elem, što se onda radnici koji su fizički snažniji (što je ipak u tržišnoj ekonomiji bitno na razini produktivnosti u odnosu na novac) dobili otkaze i bili plaćani mimo tog sustava za kojeg tvrdiš da tako kvalitetno zbrinjava ženu koja je odlučila biti majka i istovremeno se baviti i drugim stvarima u životu, uopće bune. Oni su beta, manje snažni i tak' im i treba. Treba ih, dakle, tržišno eliminirati (fašizam, jer se time eliminiraju i bete oba spola). Zašto ne zatraže posao kao pekari, maseri, pomoćno osoblje za njegu starijih i bolesnih? Potražnja je OGROMNA! Mislim, ako već žena može obavljati lakše fizičke poslove iste vrste...
    2. U društvu u kojem je kavalirstvo (dakle, decorum, vanjska forma) stup, ne može se niti očekivati da stvari budu bolje jer je kavalirstvo opet muška kategorija (kao i drolja). Tako sam se ja prema tebi u svom komentaru pod prethodnim postom postavila kao muškarac prema muškarcu na gradilištu kad mu obznanjuje da zbog recesije više neće dobivati plaću ni na crno. Jesi li možda kojim slučajem, ravnopravnosti radi, izračunao koliki je postotak žena iz hrvatske tekstilne industrije izgubilo plaću u istom tom razdoblju u kojem su izgubili bauštelci? Nadam se da će tvoja alfica znati dobro krpati čarape kad ti muška populacija neće imati novaca da plati tvoju savjetodavnu knjižicu ili će to napraviti curi, ženi (i djeci) iza leđa, na uštrb istih, koji su, kako sam kažeš, sustavno kvalitetno zbrinuti, pa valjda im onda i ne treba više.
    3. Površan si do boli. Shvati da su ti savjeti anakroni. Sve će to riješiti opet jedan rat, ovaj puta malo bliže Europi, i to upravo onih muškaraca koji vode svjetsku politiku i njihovih supruga i majki koji sve to šutke podržavaju jer su alfa po tvojim kriterijima. Ne znam da li si pratio dansku seriju "Ubojstvo" koja je netom završila na HRT 3. Tamo se lijepo vidi ono na što ti cijelo vrijeme pokušavam skrenuti pozornost: hrpa pogrešnih zaključaka izvedena iz tih tradicionalnih uloga žena i muškaraca, naravno, s tragičnim posljedicama za - i opet brutalno silovanu, sodomiziranu i premlaćenu djevojku, koja se još k tome zaljubila u pripadnika "nedozvoljene" rase, upravo na razini površnog uplitanja u sve i svašta misleć' da su na to pozvani. Zapamti, površnim i jednostranim plediranjem ideš u prilog beskompromisnom podilaženju tradiciji (patrijarhalnoj), razmišljanju u okviru stada (bilo muškog, bilo ženskog), kako god to tebi izgledalo štosno i zabavno, a i poučno, što je najgore.

    avatar

    20.10.2012. (09:22)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    A gle sad primjera ženske kavalirštine ;-). To ti ja, ono, bacam rajsnedle, čavle, iglice, kak' bi to tvoj car Sagittariusclassic;-) rekel. Jest, da su sve one tamo droljice, ali, zaboga, hoćeš li tome doista moći odoljeti do visoke dobi ;-)? A lijepe su ko alfa-ženke (referiram se, naravno, na tvoju definiciju, sad, nema veze kaj puše ili je to samo zbog spota, tko bi ga vrag znao...;-) http://www.youtube.com/watch?v=oOZuPzMVRAc

    avatar

    20.10.2012. (10:41)    -   -   -   -  

  • podijeljena

    Skačeš si u usta, pa naravno da je diskrimacija svaka dodatna prednost na temelju neke unaprijed date biološke činjenice, Kao što su muškarci jači. Naprosto jer takav početak razmišljanja uvijek dovodi do dirigiranih, željenih, a ne objektivnih zaključaka. Tko može objektivno vagnuti važnost žena za produljenje vrste i 40% veću fizičku snagu? Samo primjerice. Sve rasne teorije superiornosti imaju slične temelje. pronađi nešto objektivno, malo nakiti, dodaj još nešto ne tako nedvojbeno, obrati se skupini time povlaštenih, i možeš izvući željeni zaključak. Što s istinom ne mora imati nikave veze. Nitko normalan više, bogu hvala, ne razvija muškošovinističke teorije, ali sam sigurna da njihove posljedice žive u glavama mnogih muškaraca, čine nekakvu šprancu njihova mentalnog sklopa. Spadaju u grupu shvaćanja tipa "to je tako". To je danas glavni uzrok egzistiranja rodne nejednakosti. Imala sam dragog i blagog dečka nešto manje obrazovanog i s puno manje plaćenim poslom. Koji je svejedno očekivao da se ja brinem o kućanstvu i otklanjam mogućnost dodatnog rada za bar dvostruko više novca nego je on zarađivao za isto. "Jer je tome tako !". Onoga dana kada ujutro ne pomisliš niša oko toga tko će oprati rublje, usisati ili slično, kao o normalnom, smjeti ćeš govoriti o ravnopravnosti.

    avatar

    20.10.2012. (11:01)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @podijeljena: možda je to bilo zato što mu sav tvoj novac i postignuća jednostavno nisu bili privlačni koliko bi mu bila privlačno kuhanje, čišćenje ili tako neki kućanski posao koji pretvoren u romantičnu gestu znači jako puno. Ne kažem da je to inherentno dobro ili loše, ali očito mu je to značilo više nego dvostruko veće pare koje si ti mogla zaraditi. Tako bi bilo i meni. Može mi biti drago da zaradiš puno, i mogu ako mi to daš gledati na to kao na uslugu, ali nikada me to neće razniježiti kao jedno dobro jelo. Svinjski, znam ;-)

    Ali to o snazi upravo i jest ono što ti želim reći: nema tu zavjere ni diskriminacije! Žene već destljećima imaju potpunu slobodu biti automehaničari, varioci, radnici u željezarama i sl., pa svejedno to ne odabiru (čak ni kada im država daje poticaje za to). Ako su ta zanimanja dobro plaćena, nisu dobro plaćena zato što neki muškarac vidi druge muškarce i kaže si "aha, sad ću si kupiti lim za 20% više nego što vrijedi kako bih podržao kolege iz patrijarhije", već zato što uistinu stvaraju veću vrijednost. I žene se mogu uključiti u to ako im se sviđa, dapače vidimo da je zakonski kažnjivo da im se to zabrani - pa ipak 99% odabiru ne uključiti se. Kolika je šansa da to ne odabiru jer im se stvarno ne sviđa tako fizički naporan i opasan posao?

    U toj metalurgiji naravno postoj i poslovi koje žene jednostavno ne mogu obavljati jer uključuju podizanje velikih težina i etc. - ali to nije diskriminacija isto kao što nije diskriminacija ni da osoba slabijeg vida ne može biti pilot. Nemoj mi sad izvlačiti Godwinov zakon i miješati to s imbecilnim (i potpuno nedokazivim) pretpostavkama o superiornim rasama. Ako je to diskriminacija, onda ću i ja tražiti odštetu za to što ne mogu roditi dijete.

    Ovo od samohranemajke neću niti udostojiti odgovorom jer me boli glava od takvih nepovezanih argumenata. Samo ću napomenuti da ne postoje ženski alfa i ženski beta, a pogotovo ne u tim apstraktnim kategorijama o kojima se fantazira. Ako se to uopće može reći za žene, radi se samo o lijepa/ružna seksi/neseksi podjeli i ničemu više.

    avatar

    20.10.2012. (11:34)    -   -   -   -  

  • Tzar

    mislim da bi ovdje umjesto rasprave sa ženama dobro došao jedan Maddox quote: "Eat my shit, assholes!" ;)

    avatar

    20.10.2012. (11:59)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ma neee.... u najgorem slučaju jednostavno odustajem i postajem snarky. Nije vrijedno toga, a uostalom podijeljena ovdje ima sasvim legitimna pitanja i iznosi ih (većinom) bez ad hominema. Nema nikakvog razloga za Maddoxa!

    avatar

    20.10.2012. (12:47)    -   -   -   -  

  • Tzar

    reći nekome "eat my shit asshole" je razlog sam po sebi - čisto zadovoljstvo! xD

    ne mislim explicitno na njih ovdje nego inače...

    avatar

    20.10.2012. (13:06)    -   -   -   -  

  • sta reci

    Ne vidim da se feministice bune sto su muskarci gradili autoceste po RH posljednjih godina. Zamisli situaciju, kvota 50% zena sa lopatama i grabljama kako na vrucini od 50 stupnjeva razvlace asfalt. To jednostavno nije zenski posao nemojmo lagati. Isto tako busenje tunela, rad u rudnicima, rad na ribarskom brodu (ubitacan tempo rada i nespavanja u svakakvim uvjetima), bauštel, veranje po stupovima za struju, klaonicki posao, posao mesara, sve to navedeno jednako ucinkovito ne mogu obavljati oba spola, to su muski poslovi i samo sitan postotak zena je u stanju ih obavljati, a to zene koliko znamo niti ne zele obavljati.

    Na sto bi svijet licio kada bi muskarci prestali obavljati "muske" poslove, sve one teske poslove koje feministicama oupce nije na pameti i u njima ne traze nekakvu ravnopravnost? Pa zivjeli bismo u takvoj bijedi da je to neopisivo. Infrastruktura bi bila nula, zivjeli bi u zemunicama, ceste nebi postojale, trgovina nebi postojala osim razmjene dobara, dvije ovce za neznam koliko vreca brasna itd. A da ne govorim sto bi bilo kada bi sve sto je muskarac izumio nestalo. Osvrnite se oko sebe, sve sto vidite izmislili su muskarci. Od struje, tv-a, kompjutera, interneta, automobila, kanalizacije, vodovoda... apsolutno sve. Izmislili su vjerujem i lonce, tanjure, razne kuhinjske uredjaje i sl. Dakle budimo malo realni i smirimo strasti i nemojmo pricati budalastine. I danas kada je zenama omoguceno da u razvijenom svijetu budu visoko obrazovane i da budu sto zele opet sto se tice inovacija i raznih izuma nema ih nigdje. Muski mozak je stvoren da stvara, da gradi...

    avatar

    20.10.2012. (16:24)    -   -   -   -  

  • sta reci

    Evo vam napredne skandinavije u sto im se drustvo pretvara :D

    http://www.youtube.com/watch?v=0Onf5XNiEQg

    avatar

    20.10.2012. (16:26)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    ... da, da,.... muškarci su također izmislili konc-logore, oružje, osobito romantično i muževno je ono s nuklearnim bojevim glavama, pa zatim hrpetina satelita koja kruži oko zemlje i raspada se u atmosferi i pada koje-kuda. Isti ti muškarci su svu industriju iselili s područja Sjeverne Amerike i Europe u Indoneziju, na Daleki Istok...... Ne znam kako razmišljate, ali recimo jedan muški homoseksualni par koji ima dijete uzgojeno, recimo, u epruveti ili plaćenoj ženskoj maternici ili tek u laboratoriju (muškarci također prednjače, barem što se tiče naslova i raznih nagrada, u genskoj tehnologiji)... primjera da ti ponestane daha... Možda za IgniSS-a, a možda i zapravo stvarno pretpostavka o superiornoj rasi nije znanstveno dokaziva, ali se nekako ipak primjenjuje u praksi (recimo, tamo neki Drugi svjetski rat, gdje li se ono odvijao, aha, u Europi, među ostalim, s onim konc-logorima za židove, cigane, slavene, eh, vidiš, tamo su i žene, čak i one lijepe, obavljale jednako teške poslove kao i muškarci...), ali sve su to sitnice, zapravo, u ovako dobro potkrijepljenoj teoriji o potrebi pravednog nagrađivanja za rad, neovisno o spolu. Jednako tako, muškarcima je danas omogućeno da idu na dopust i čuvaju djecu (to je također predviđeno sustavom) ako već ostanu bez posla. To ja opet onako neznanstveno i spekulativno. Kao što vidimo, jednako tako se primjenjuje i pretpostavka da bismo bez muškaraca bili još u kamenom dobu. I isto nije dokaziva, jer bi netko morao anketirati kamenodobnog mužjaka. Malo problematično. IgniSS, pa, da u pravu si, ja ne raspolažem argumentima. Ja raspolažem sasvim drukčijim izvorima.

    avatar

    20.10.2012. (18:27)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @sta reci: Haha, dobro rečeno :-) Mislim da se Dalrock zapitao zašto se feiministice bore za jednaku zastupljenost spolova u poslovima koje 90% žena ionako ne želi raditi. Ali moram primijetiti da recimo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na kojem sam studirala, 70% ljudi koji pohađaju predavanja su djevojke, a među predavačima je odnos snaga u najboljem slučaju 50:50 (naročito me fascinira odsjek za povijest umjetnosti na kojem je od studenata 80% žena, 15% muških homoseksualaca, a barem pola predavača čine muški heteroseksualci, ne znam kak ih uspiju nać). Mislim da u zanimanjima koja jednako mogu obavljati muškarci žene, dakle onima za koja nije uvjet snaga, rejting zanimanja pada čim postane "žensko" (primjer: predavanje u osnovnoj ili srednjoj školi i predavanje u visokom školstvu).

    avatar

    20.10.2012. (19:09)    -   -   -   -  

učitavam...