Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • borivoj

    "PRAVDA JE SAMO U LJUBAVI,
    SLOBODA SAMO U ISTINI". Stjepan Radic





    Dragi prijatelji,
    Poruka pjesme iz "Bijele kule" za danasnje tihovanje potvrdjuje jedan moj raniji komentar koji se odnosi na tezu da razumijevanje ovog svijeta je moguce po modelu dualiteta (izvor, uvir, svjetlo, tama, pocetak, kraj...) koji su nuzni za ravnovjesje sa kojeg se bolje vidi dio Jednote. Jos jedan recept kontra boli:



    100. BOLI TE IZVOR JER IZVIRE

    Boli te izvor, jer izvire,
    boli te uvir, jer uvire,
    boli te zar, koji izlazi,
    boli te sjaj, koji zalazi...

    Pa kuda i kamo s tvojim bolom,
    gdje ga smjestiti, cime namiriti?

    Gdje najvise boli,
    do dna i pocetka,
    kreni,
    i naci ces na vrhu
    stopu svrsetka.

    "Bijela kula", knjiga 81. Zapisala Vesna Krmpotic


    Stotinu i osam blagoslova neka dobiju svi
    oni koji ovo pismo posalju na sto vise adresa.


    Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    02.10.2012. (08:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Počinje NOVA SEZONA K.U.N.S.-a !

    Četvrtak, 04.10.2012. u 19.00 sati

    Pozivamo Vas na otvorenje izložbe u galeriji O.K.(21 sat) i koncert eksperimentalne glazbe Noela Šurana.
    Izložba će biti otvorena do 19.10.2012.


    NOEL ŠURAN

    Knjiga mrtvih ovaca / Genetske slike

    Predgovor: Branko Cerovac

    OVČARSKA KNJIGA MRTVIH
    ILI GENETSKA MANIPULACIJA ( INŽENJERING ) KAO PRED-UMJETNIČKI POSTUPAK

    Prijedlog Jadranke Kosor da se preorijentiramo na čobanluk, ovčarstvo, pokazao se veoma primjenljivim i na noviju sociopolitičku situaciju i na socijalno – antropologijske i umjetničke trendove koji su dominirali 2012. godinom diljem Lijepe naše, od Rijeke ( Ovce na Lukobranu, Milijana Babić et al. ), preko Dubrovnika ( Ovce na valobranu Kaše, Symposion: Dominacija, Hulu Split – ARL Dubrovnik ), Bojana Šumonje ( recentna slikarska produkcija ), do niza izložbenih nastupa istarskog „umjetničkog ovčara“, glazbenika, multimedijalnog umjetnika Noela Šurana ( izložba „Genetski crteži“ u Pazinu, Grožnjanu, dijelom i u Puli na „Tu smo 3“, te sada uz određene koncepcijske izmjene i redukciju broja eksponata na bitne elemente u Kuns-ovoj Galeriji OK u Rijeci ).
    Od vremena intenzivnog bavljenja ovcama odnosno janjetinom poznatog hrvatskog postkonceptualista Svena Stilinovića ( ciklus performansa i izložbi pod nazivom „Geometrija krvožednosti“ ) do danas, to umiljato i prostodušno runasto biće vegetarijanskih navada postalo je u nas povlaštenim predmetom artističke i trans-artističke pozornosti, što je doseglo, rekosmo već, pravu kulminaciju i apoteozu baš ove „apokaliptične“ godine. Umjesto smaka svijeta po mayanskom kalendaru brojni hrvatski suvremeni umjetnici otkrili su Otkrovenje po Jaganjcu Božjem. Ili se, možda, radi o komplementarnim aspektima jednog te istog nadpovijesnog misterija / procesa ?
    Ovčje tijelo preobraženo je u Knjigu postanka / mrtvih u isti mah.
    Područje bavljenja Noela Šurana jeste interdisciplinarna zona križanja biologije, genetike, antropologije, etnologije, etnomuzikologije i vizualnih, plastičkih umjetnosti, onkraj podjela na slikarstvo, skulpturu, ready-made, fotografiju, tekst, višemedijsku instalaciju i dokumentaciju sveukupnog procesa povezanog s prividno jednostavnim bićem – objektom poznatim kao ovca / ovan.
    Šuranovo autorstvo nad uzorcima ovčje kože pretvorene u pergament počinje uzgojem ovaca – čime se zaista bavi, utječući postupcima selekcije, križanjem, genetskim „inženjeringom“ ( otud termin „genetski crteži“ ), te potonjim odabirom tako produciranih uzoraka na konačni oblik i teksturu eksponata koje formira i izlaža, zajedno s dokumentarnim materijalima o sveukupnom procesu geneze ovaca – i – izložaka. A izlaže cijelu ovcu, od runa i kože do rogatih ovnujskih lubanja, prepariranih, transmutiranih u artefakt. Time, naravno, baštini i prefigurira drevnu praksu, razvijanu i variranu od početaka praljudske eksploatacije životinja ( prvo u lovačkoj, potom i u ratarskoj i stočarskoj, sjedilačkoj i nomadskoj fazi kultivacije odnosa čovjek – životinja.
    Kako je akcentuirao Borkovsky, „bizarna zamisao o oplođivanju dva dezena kako bi se dobilo treći, zapravo je dramatično uprizorenje bioartističkog čina“.
    Umjetnik se umiješao u božja / prirodna demijurška posla u artističko – gnostičke svrhe, a život i „pogibija“ ovce / ovna sublimirani su i posvećeni na ljudskom oltaru kulture,umjetnosti, uljdbe, povijesti... Uostalom, Bog Otac je osobno poslao na Golgotu, u smrt,
    vlastitoga Sina – kao žrtvenoga Jaganjca Božjeg, e da bi se desili misteriji Uskrsnuća i Izbavljenja ( Svijeta, Čovječanstva ). Tako je figura janjeta, pored ribe, križa, postala još u kasnoantička, ranokršćanska vremena simbolom Isusa Krista.
    Biti pastirom znači baviti se, u neku ruku, božjim poslom. Koji, prirodno, uključuje i obredno klanje, kao i u judaizmu, te islamu. Pri tom se ne radi samo o zadovoljavanju iskonskih mesožderskih nagona, potreba i navada. Neee... To bi bila naivna, simplicistička redukcija sveukupnog, kompleksnog religijskog i metafizičkog misterija. A Artist je poput sekulariziranog, profanog šamana, svećenika ili alkemističkog Artifexa preuzeo na se slobodu, misiju, muku i odgovornost „iskupljenja svijeta“ u sferi lijepih umijeća.
    Naravno, baveći se ovcama bavimo se pitanjima čovjekova podrijetla, biti, „svrhe“, „smisla“, „misije“ i prakse. Ovčje tijelo preobraženo je u „zlatno runo“, u sveto pismo na pergamentu, u
    Knjigu, ispisanu prirodno – umjetno generiranim „znacima“.
    Branko Cerovac

    Biografija autora:

    Noel Šuran rođen je 12. 10. 1986. godine u Puli. Osnovnu školu polazio u Puli i Pazinu. Srednju medicinsku školu završava u Puli. Studirao je medicinu. Akademiju primijenjenih umjetnosti upisuje 2006. godine. Diplomirao je kiparstvo 2011. s temom „Zvučni oblici - zvučni objekti“. Poslijediplomski doktorski studij kulturne antropologije i etnologije upisuje 2011. godine u Zagrebu.
    U njegovom umjetničkom radu evidentan je antropološki kontekst. Dugi niz godina bavi se nematerijalnom kulturom, posebice tradici

    avatar

    02.10.2012. (08:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    RASKIDANJE SPUTAVAJUĆIH VEZANOSTI – Phyllis Krystal, najstariji psihoterapeut na svetu, prvi put u Beogradu

    Datum seminara: 13. i 14. oktobar 2012. od 9.30h do 17.00h
    Mesto: hotel “M” (hotel “Mladost”), Bulevar oslobođenja 56a, Beograd
    Tema seminara: Raskidanje sputavajućih vezanosti

    Na seminaru ćete naučiti kako da uspostavite kontakt sa višom svešću da biste jasnije shvatili sopstevene probleme i pronašli rešenja. Kroz vođene meditacije i vizualizacije naučićete da koristite simbole za rad sa podsvešću - majsko drvo, osmicu, svetlosni cilindar, trougao i druge simbole koji se koriste i ovoj tehnici. Ova tehnika će vam pomoći da se oslobodite strahova, trauma, vezanosti, karmičkih vezanosti, zavisnosti i negativnih iskustava koja su zabeležena u podsvesti i koja utiču na naš život.
    Jezik: engleski – obezbeđen prevod na srpski
    Cena: 70 Eur (prijavljeni će nakandno dobiti informaciju o načinu plaćanja)
    (U cenu je uključeno osveženje u toku prepodnevne pauze)
    Ukoliko ste zainteresovani za vegetarijanski ili standardni ručak u hotelu molimo vas da uz prijavu za seminar to naglasite. Cena vegetarijanskog obroka je 10 Eura.
    Prijave na: ljiljana.s.ilic@gmail.com ili v.sekulic@vektor.net ili info@pogledi.net
    telefon: Ljiljana 064/623-2295; Verica 069/1457-059; Vesna 063/7297-713




    Više detalja o metodi:
    Metoda, raskidanja sputavajućih vezanosti, se bavi prvenstveno simbolima jer su oni prenosioci poruka iz svesnog uma u podsvesni. Simboli ili slike su jezik podsvesnog uma. Kinezi kažu „da jedan simbol vredi kao hiljadu reči.“
    Na seminaru ćete naučiti kako da se povežete sa višom svešću i kako da pomoću simbola otklonite traume, strahove i sve ono što vas ograničava i blokira u svakodnevnom životu. Od rođenja smo upleteni u mrežu koncepata, programa, navika i vezanosti za spoljašnji svet i za ljude oko nas a da toga nismo svesni. Nije važno da li su te veze nastale iz potrebe za ljubavlju ili neke druge potrebe, iz sažaljenja, saosećanja, straha, mržnje ili nekog drugog osećanja. Ono što je važno je da te vezanosti imaju moć da nas drže zavisnima od ljudi i stvari I da nas sprečavaju da se povežemo sa višom svešću. Rad na sebi je trajan proces u kojem osoba u oslobađanju od vezanosti ima slobodu da ide onoliko daleko koliko to sama želi. Nisu potrebne nikakve posebne sposobnosti da biste ovladali ovom tehnikom.

    Praktikovanjem ove metode se postiže:
    Opšta opuštenost
    Jače samopouzdanje
    Zaštita od negativnih energija i misaonih oblika
    Oslobađanje od vezanosti, loših navika, zavisnosti i negativnih osobina
    Uspostavljanje ravnoteže tela i duha
    O predavaču:
    Filis Kristal je psihoterapeut Jungove i Eriksonove škole i autor niza psiholoških tehnika za oslobađanje ličnosti od lažnog identiteta i negativnog programiranja. Rođena u Engleskoj, dugo godina je živela u Kaliforniji, da bi se 2004. u svojoj 91.godini života, nastanila u Nemačkoj. Zadnje tri godine živi u Cirihu, odakle često putuje po svetu, pomažući ljudima da se iscele i razviju istinski identitet kroz uspostavljanje unutrašnje veze sa svojim izvornim bićem, unutrašnjim sopstvom. Filis je napisala desetak knjiga o tehnici koju podučava, od kojih je “Raskidanje sputavajućih vezanosti” prevedena i na srpski jezik. Ova knjiga se može kupiti na seminaru.

    avatar

    02.10.2012. (08:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    www.aromateka-eskulap.com
    www.galbanum.hr


    AROMATEKA ESKULAP D.O.O.

    Poštujući tradiciju iz godine u godinu i ove godine povodom dolaska jeseni i početka nove školske godine www.galbanum.hr
    pripremili smo za Vas posebne popuste na naše proizvode.
    Od 01. 10.2012. do 07.10.2012.godine iskoristite priliku i naručite eterična ulja ( pakiranja od 1, 5,10 ml ) uz popust od 25 % , te hidrolate i bazna ulja ( pakiranje od 100 ml ) uz popust od 20 %
    Svoje narudžbe možete poslati na mail: info@aromateka-eskulap.com ili nazovite 01 3496 667, i ostvarit ćete navedeni popust, a mi ćemo Vam pripremiti ulja .
    Vaše narudžbe možete podići od 10.10.2012. do 12.10.2012. na poznatoj adresi

    JALOVEČKA 1
    za Vas koji niste iz Zagreba ulja šaljemo poštom ( za narudžbe preko 500,00 kn ne plaćate poštarinu )
    Narudžbu možete kreirati i putem web trgovine na našim stranicama , samo molimo da u napomenu napišete Dan otvorenih vrata

    Vaša Aromateka
    www.aromateka-eskulap.com

    avatar

    02.10.2012. (08:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijetelju,

    Pozivam Tebe i prijatelje na lijepu izložbu slika u caffe " LA RIBALTA " u Kastav na ugodno druženje
    sa našim dragim prijateljima i slikarima iz ART KLUBA GORSKI KOTAR< iz Fužina 04.10. u 19,00 h./četvrtak uoči Bele nedeje/.

    Gostuju slikari GRAZZIANO LEGOVIĆ, DENIS MIHELČIĆ , MARIJA ŠVOB i DUŠKO JURKOVIĆ.
    Pridružite nam se. Veselimo se vašem dolasku.
    Organizator : Morana Knez

    avatar

    02.10.2012. (08:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ZORAN ŠPRAJC - DOBRO JUTRO IVO



    Dobar dan Ivo…

    '…evo ja sam donio ono'. Tako je Stjepan Fiolić, prema vlastitom priznanju, skrušeno pozdravio tadašnjeg premijera na vratima njegove kuće u Kozarčevoj, nekoliko mjeseci prije nego će premijer postati bivši premijer.

    'Ono' je bila kartonska kutija za suhomesnate prerađevine s logotipom njegovih mesnica. Fiolić ju je pružio Ivi Sanaderu a ovaj je samo mrzovoljno otfrknuo 'Stavi to tamo' i Fioliću rukom pokazao na stolac u predsoblju. Dobri mesar je tako i učinio, a Sanader je još uvijek stajao kod vrata i time mu jasno dao do znanja da je njegov posjet time gotov.

    Fiolić je potom izašao kroz vrata Kozarčeve 21, da bi nekoliko godina kasnije prošao kroz vrata Gajeve 30 i ondje objašnjavao detalje oko 'afere Planinska'. Naime, u onoj kartonskoj kutiji za suhomesnate proizvode su bili proizvodi Europske centralne banke u apoenima od po 100 i 500. Ukupno njih milijun. Bila je to jedna od deviznih tranši od ukupno 17 milijuna kuna koje je prema vlastitom priznanju Fiolić predao Ivi Sanaderu prije njegove ostavke. Jer su preko Čobankovićevog ministarstva, u travnju te 2009. državi prodali jednu Fiolićevu zgradu za 26 milijuna kuna više nego što je bila njezina tržišna procjena.

    Ali ima nešto zanimljivije od tih milijuna.

    'Znate, ni kavom me nije ponudio.', priznao je s gorčinom u glasu Stjepan Fiolić.

    I upravo taj Fiolićev iskaz govori više od svih milijuna i svih kutija koje su došle Ivi Sanaderu na vrata.

    Jer ok, čovjek je lopov.

    Ali kakav je to čovjek-lopov koji drugom lopovu ni kavu ne ponudi kad mu ovaj na kućni prag donese milijun eura?!?

    Koliko moraš biti nečovjek, bešćutan, neosjetljiv i nezahvalan na milijun eura? Ili, koliko moraš bit krcat s takvim milijunima da ti jedan nije ni obične kave vrijedan?

    Toliko bešćutan da nakon svih milijuna koji si spremio u svoj džep i svih kava koje nisi platio i svih hvala koje nisi rekao, imaš još hrabrosti poslije nedjeljnog ručka sjesti pred opljačkanu i gologuzu naciju i još je jednom pokušati naguziti?

    Sa pričom kako si dao ostavku pod pritiskom za razgraničenje u Piranskom zaljevu? Jer ti kao, nikad ne bi dao komad hrvatskog teritorija.

    Ti, koji si radije otišao u Veronu sa Čovičem i Žužulom dilati Plivu nego toga dana u Vukovar na obljetnicu pada grada.

    Ti, koji si smijenio Šeksa jer je novinarima rekao da on to nikad ne bi napravio. Jer je i Šeks znao da nisi toliko glup da bi zbog opere napravio politički skandal. Ali je znao koliko si proklet za parama.

    Ti, koji si u kleptomanskom lopovluku Mađarima predao Inu za 10 milijuna eura, nama objašnjavaš kako si dao ostavku zbog nekakvog 'junctiona' u Piranskom zaljevu ?!

    Ti, koji si sa svojim jaranima od Mostara preko Šibenika do Berlina oštetio HEP za 600 milijuna kuna, nama tvrdiš da Hrvatsku ne bi oštetio za amper mora?

    Pa lopove bjelosvjetski, da ti je Pahor onako na vrata donio makar kartonsku kutiju za cipele, Slovenija bi bila do Črnomerca!

    Nedjeljom u dva nam serviraš laži kako školuješ kćer u Americi od ženine plaće i svoje mirovine? Od 20.000 kuna prihoda? Pa ti mjesec dana prije hapšenja još ostalo i za avionske karte do Amerike i natrag?

    Kao što nam lažeš da te Bajić dva puta molio da mu produžiš mandat. Šteta što te nitko nije podsjetio da je Bajić jedan mandat dobio od Račana, drugi od tebe a treći od Kosorice 2010. Kad si ti već s bratom Flaviom grozničavo kontao na koji konto je najsigurnije pospremiti drugu Mol-ovu tranšu od 5 milijuna eura.

    Ili nam se javno zgražaš nad rezultatima USKOK-a od 97 posto osuđujućih presuda za prošlu godinu. Jer da je to 'kao u Sjevernoj Koreji'. Pa veliš i kako je 'po tome pravosuđe bilo bolje u Jugoslaviji'.

    Šteta što te nitko nije uputio da je USKOK već u tvom mandatu dosegao standard Sjeverne Koreje. Sa 96 posto osuđujućih presuda.

    S Polančecom su lani eto skočili za jedan posto. Nadam se da će s tobom i s tvojom bandom doseći i 100 posto osuđujućih presuda.

    Jel ti se čini da ovim tekstom vršim pritisak na pravosuđe? Naravno. Jer za mojim nedjeljnim ručkom, u mojoj kući, jako si se trudio lagati baš po čl. 48. ZKP-a. To je ono o utjecaju na pravosuđe i pravosudne dužnosnike kroz javne istupe. Ali ti nije bilo dovoljno nego si svom snagom udario i na čl. 2 stavak 3. Zakona o Državnom odvjetništvu. Koji izrijekom zabranjuje javne istupe u kojima se vrši bilo kakva vrst prisile ili utjecaja na državne odvjetnike. Jedno pola sata si intezivno kršio taj članak, ovaj tekst pročitaš za pola minute.

    Donedavno si govorio kako je Bajić s tobom išao u razred. Danas si se ipak sjetio da je Bajić već bio na faksu dok si ti još džepario po bogoslovnoj školi. Pa ste samo poznanici iz kvarta. Koji ti je „poklonio dvije slike“. Šteta što te pri tome nitko nije pitao koje slike. Klović, Karas, Bukovac?

    Ili nešto iz 'Životinjskog carstva'? Lemur ?

    Igor Zidić, koji je vještačio slike skrivene u Fiolićevoj štali, već je kazao kako je

    avatar

    02.10.2012. (16:27)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ili nešto iz 'Životinjskog carstva'? Lemur ?

    Igor Zidić, koji je vještačio slike skrivene u Fiolićevoj štali, već je kazao kako je to 'čista filatelija'. Skupljao si sve odreda, bez ikakve kolekcionarske strasti i znanja. Skupo, jeftino, vrijedno, bezvrijedno, nema veze, glavno da su kravice u tvojoj štalici. Jer tebe ne krasi umjetnost nego gramzivost. Pa me ne bi čudilo da si kraj onog Veže prislonio i Ivekovićev 'Dolazak Hrvata na more'. S Kraševe bombonjere.

    Jesam li te uvrijedio? Jesam li ti pokvario dobar dan? Nadam se da jesam. Tuži me za klevetu. Baš me briga. Nemaš pojma koliko si jučer uvrijedio svaku pristojnost kada si počeo naricati za ljudskim pravima zbog čučavca u pritvoru. Sa 30 milijuna koje si spremio u svoj džep i još trideset milijuna u džep svoje stranke, pred cijelom nacijom ti naričeš nad kenjarom u Remetincu.

    To stvarno smrdi.

    OK, kužim, to je strategija. Ideš do Strasbourga. Politički progon, ljudska prava, čučavac i to. Čedo priča kako je dva tjedna za tebe žicao ovaj intervju. Sad će uskoro biti i knjiga a Rajko u montaži već dovršava film. Gledamo još jednu tvoju predstavu. Ali požuri s tim igrokazom. Zastor se već spušta, pada prva presuda. Za MOL i Hypo.

    I tu se s tobom potpuno slažem. Bolje je bilo pravosuđe u Jugoslaviji.
    U tadašnjem zakonodavstvu djela iz gospodarskog kriminaliteta ovakvih razmjera bila su kvalificirana kao veleizdaja.

    avatar

    02.10.2012. (16:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Spoštovani (a) Borivoj,

    v ČETRTEK, 4. oktobra 2012 ob 19.00, bo v prostorih Teozofske knjižnice in bralnice Alme M. Karlin potekalo uvodno predavanje študijske skupine z naslovom:



    PATANJALIJEVE SUTRE O JOGI,

    UMETNOST KONCENTRACIJE, KONTEMPLACIJE IN MEDITACIJE



    Kraljevska ali Raja joga, predstavljena v Patanjaliju, vsebuje znanje o poti in končnem cilju učenca joge. Tedenska skupina bo sestavljena iz skupinskega študija, debate in razmišljanja, različnih vaj koncentracije, ki peljejo proti stanju meditacije.



    Srečanja študijske skupine bodo potekala vsak drugi četrtek ob 19.00.

    Predaval bom Domen Hočevar.

    Uvodno predavanje je brezplačno.



    Vabljeni!

    Lep pozdrav,
    Teozofsko društvo Jivatma



    http://www.tkbak.org/

    http://www.jivatma.si/

    avatar

    02.10.2012. (16:30)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nikakvih vijesti sa Islanda, je li?

    Kako to da se prekida program čak i kad muha proleti u, recimo, Egiptu
    ali nemamo nijedne udarne vijesti o tome što se dešava na Islandu? A
    na Islandu, ljudi su natjerali vladu da podnese ostavku, glavne banke
    su nacionalizirane, odlučeno je da se ne plaća dug Velikoj Britaniji i
    Nizozemskoj, zbog očajne državne finansijske politike, a okupljeno je
    i javno vijeće koje sastavlja novi ustav. I sve navedeno je izvedeno na potpuno
    miran način. Cijela revolucija protiv sila koje su kreirale aktualnu
    globalnu krizu provedena je tiho i to je valjda razlog što o svemu
    nije brujala javnost, niti je cijela situacija eskalirala u medijima
    tokom protekle dvije godine. A šta bi se desilo kad bi se i ostalo
    stanovništvo Europske unije poslužilo ovim primjerom? Šta bi se desilo
    kad bi stanovništvo Republike Hrvatske uzelo islandski prevrat kao
    primjer?

    Sažetak činjenica o revoluciji na Islandu

    Glavna državna banka je nacionalizirana 2008. godine. Islandska valuta
    Krona je devalvirana, a burza obustavljena. Zemlja je u bankrotu.
    Građani protestiraju ispred parlameta i uspjeli su se izboriti za nove
    izbore zbog čega su premijer i cijela vlada podnijeli ostavku. Zemlja
    je u očajnoj ekonomskoj situaciji. Zakonodavac predlaže isplatu duga
    Velikoj Britaniji i Nizozemskoj kroz rate od 3,500 miliuna eura, koje
    će tokom narednih 15 godina Islanđani plaćati na mjesečnoj bazi, sa
    kamatom od 5,5 posto. Islanđani izlaze na ulice 2010. godine, i
    zahtjevaju referendum. U siječnju 2010. godine, predsjednik osporava
    dalje plaćanje duga i najavljuje narodni miting. U ožujku je na
    referendumu glasovima od 93% Islanđana donesena odluka otkazivanja
    isplate duga. U međuvremenu, vlada je inicirala istragu kojom će pred
    lice pravde biti izvedeni odgovorni za krizu u zemlji, a mnogi visoki
    dužnosnici, ministarstva vanjskih poslova i bankari su pohapšeni.
    Interpol izdaje nalog koje sve upetljane u kriminalnu hobotnicu tjera
    da napuste zemlju. Tokom ove krize izabrano je vijeće koje će ispisati
    novi Ustav, a na osnovu saznanja iskušenih u prethodnom periodu, a
    koji će biti zamjena za dotadašnji (kopija Ustava Danske).

    Od 522 kandidata izabrano je 25 građana koji nisu imali nikakve veze
    sa politikom. Sve što je trebalo za kandidaturu je punoljetstvo i 30
    različitih potpisa. Ustavno vijeće je počelo rad u veljači 2011.
    godine, da bi prezentiralo predložak zasnovan na preporukama dobivenim
    od različitih skupština iz cijele zemlje. Predloženi ustav mora
    odobriti i usvojiti važeći Parlament kao i onaj čiji će sastav biti
    poznat nakon narednih legislativnih izbora. Što su Islanđani učinili -
    mirnim putem - natjerali su cijelu vladu da podnese ostavku -
    naacionalizirali su banke - izglasali referendum kako bi građani
    odlučili o ekonomskoj budućnosti - pozatvarali odgovorne za krizu -
    ispisali novi vlastiti Ustav.

    Da li su nas mediji o ovome ikada izvijestili?
    Da li je ijedan politički program na radiju ili televiziji napravio
    barem komentar ili analizu ovog rješenja? Ne! Islanđani su nam uspjeli
    pokazati da postoji način obračunavanja sa sistemom, koji tlači i
    poigrava se krizama, dajući lekciju iz demokracije cijelom svijetu.
    Valjda zato ništa o svemu tome nismo znali, niti su se kreatori istine
    potrudili da o tome išta znamo.

    avatar

    02.10.2012. (16:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    To: borivojbukva@yahoo.com AROMATEKA ESKULAP
    Utorak, 02, listopada 2012.

    VELIKA JESENSKA AKCIJA!!!

    Poštujući tradiciju iz godine u godinu i ove godine povodom dolaska jeseni i početka nove školske godine pripremili

    smo za Vas posebne popuste na naše proizvode.

    25% popusta na sva eterična ulja (pakiranje od 1, 5 i 10 ml) te 20% popusta na

    hidrolate i bazna ulja (pakiranje od 100 ml)

    01.10.2012. do 07.10.2012.

    Svoje narudžbe možete poslati na mail: info@aromateka-eskulap.com ili nazovite 01 3496 667, i ostvarit ćete navedeni popust, a mi ćemo Vam pripremiti ulja.

    Vaše narudžbe možete podići od 10.10.2012. do 12.10.2012. na poznatoj adresi

    Jalovečka 1

    za Vas koji niste iz Zagreba ulja šaljemo poštom ( za narudžbe preko 500,00 kn ne plaćate poštarinu )



    Narudžbu možete kreirati i putem web trgovine na našim stranicama , samo molimo da u napomenu napišete Dan otvorenih vrata kako bismo Vam mogli zaračunati navedeni popust.

    Naruči

    avatar

    02.10.2012. (16:36)    -   -   -   -  

  • borivoj

    To: "borivojbukva@yahoo.com" Postovani,

    Izasao je novi broj besplatnog Tecaja engleskog jezika.

    Novi broj besplatnog Tecaja engleskog jezika mozete procitati ovdje:

    www.tranexp.hr/TecajEngleskog/TecajEngleskog-broj_146.html

    Srdacan pozdrav,

    Translation Experts
    www.tranexp.hr

    ---------------

    Ako zelite preporuciti besplatni Tecaj engleskog jezika prijatelju ili ako vise ne zelite primati besplatni Tecaj engleskog jezika, obje su Vam mogucnosti dostupne na gorenavedenoj internetskoj stranici.

    avatar

    02.10.2012. (16:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...