Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • nataša

    Uhhh, u ovome postu je bilo dosta tužnih stvari.
    Nekako sam i sama pretpostavljala dosta toga navedenog u postu, ali "čuti" to iz muških usta ostavlja jači dojam.

    avatar

    24.05.2012. (07:23)    -   -   -   -  

  • edcatra

    Thought provoking. Kakva je knjiga? Jel se isplati kupiti?

    avatar

    24.05.2012. (09:18)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Vrlo dobro napisano.
    I, nazalost, vrlo tocno napisano.

    avatar

    24.05.2012. (12:23)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Nataša: uzimam si dužnost pisati o problemima svih skupina, od Alfa i Beta i muškaraca i žena. Tako da... eto, dobro da je sotavilo dojam

    @edcatra: Self-made man? Meni je izvrsna, toplo je preporučam. Ima i nekih stvarno komičnih trenutaka.
    Ako misliš na The Game, to nije knjiga za žene. Bad girl :P

    @Vuk: hvala

    avatar

    24.05.2012. (14:14)    -   -   -   -  

  • D.

    Ja bih čitala The Game. :D
    Ali i Self-made man. :)

    avatar

    24.05.2012. (18:26)    -   -   -   -  

  • Dabar

    Reko je Ovidije nešto u stilu da je ljubav vrsta ratničkog umijeća. Umijeća jer se treba naučiti, a ratničkog zato što nije za kukavice.

    Meni se sve više čini da treba igrati oštro, beskompromisno pa ako treba i prljavo.

    Imam par prijatelja koji su dobri ko duša (a i sam tu negdje spadam), a od žena su udaljeni svjetlosnim godinama (studenti smo, a sumnjam da će se s godinama nešto drastično mijenjat).

    Sve dobri dečki, solidno studiramo, normalno izgledamo (s tim da ''normalno'' nije eufemizam za neka strašila, nego stvarno mislim - normalno)... I ništa.

    To me ne muči tolko fizički (naravno, i tako), kolko intelektualno. Kad ne kužim neki zadatak il nešto, pitam, razmišljam i sl. pa kad tad dođem do rješenja.

    Al ovo... Kaos.

    avatar

    24.05.2012. (18:59)    -   -   -   -  

  • ancica000

    Dabar,
    uputila bi ti koje pitanje.
    Zanima me koliko puta mjesečno priđete jednoj ženi, npr prosječnoj kao što kažeš da ste i vi sami.
    Da li to znači da uopće ni ne prilazite ili jednom godišnje, ili prilazite najljepšim curama u disku kojima ionako svi prilaze, a one biraju "loše" dečke?
    Hvala na odogovoru
    Kao studentica sam spadala u neki prosjek, niš posebno a nisam baš ni pucala od samopouzdanja, više sramežljiva.
    Muškarci su mi rijetko prilazili, da se ispravim, kakvi muškarci, dječaci.
    Mislila sam da im se ne sviđam ili da vole one "loše", glasne cure, frajerice.
    Nisu mi djelovali tak jadno i uplašeno. Očito im je falilo hrabrosti.
    Danas vidim i osjetim da me žele, i po komentarima ne bi rekla da sam neki prosjek. Sada sa puno više samopouzdanja uviđam da muškarcima fali "muda" priči ženi. Čak su i oni "veći" muškarci često zbunjeni u mom društvu (ne nužno zbog mene, čitaj ženskom društvu). I to nije seksi, žao mi je ali nije.

    Igniss, sjeti se svog posta o poljupcu.
    Zaista je frustrirajuće kad muškarac na dejtu ne pokuša bar poljubiti djevojku. Za taj strah nema isprike. Postoje jasni znakovi koji mu daju zeleno svjetlo da to učini ili barem ostvari neki fizički kontakt, primi za ruku ili slično.
    Ma koliko se nekom muškarcu sviđala i koliko bio ok, ako me ne pokuša barem primiti za ruku ili zagrliti, dodirnuti kosu ili poljubiti, nema šanse da s njim ponovo izađem.
    Evo, malo ženska perspektiva.
    Inače odličan post :)

    avatar

    25.05.2012. (14:17)    -   -   -   -  

  • Dabar

    Pa rijetko prilazimo, al imamo vrlo širok krug poznanica. Nije rečeno da moš nać curu samo ako priđeš nekoj nepoznatoj negdje. Poznajemo masu cura (većinom na faksu, al grupa nam je ogromna i cura je više) pa bi mi neka logika bila da će se tu i tako poneka i zakačit.

    A što se tiče muda, muda nam fali zbog loših iskustava. Loše opravdanje, al što da ti kažem - ko se oprži puše i na hladno.

    I ovo mi je super - želite bit ravnopravne u svemu što vama odgovara. Zašto niste za ravnopravnost što se prilaženja tiče? Prvog koraka? Prvog poljupca? Bilo čega što nosi bilo kakav rizik??

    Tu je želja za jednakošću nekako slabašna. (molim te, nemoj shvatit osobno - ne želim te vrijeđat i ljude koji se svađaju preko neta smatram debilima - iznio sam svoje argumente bez namjere da dovedem do ''zle krvi'' - tnx na ženskoj perspektivi)

    avatar

    25.05.2012. (15:34)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @D: Obje su zanimljive priče, iako žene većinom od The Game-a nešto krivo shvate pa počnu prozivati muškarce da jesu li od tamo nešto pročitali. No tko zna.

    @Dabar: u potpunosti se slažem s onim prvim postom. S ovim drugim, ancica ima legitimnu primjedbu, no i ti imaš sasvim legitiman odgovor. To je začarani krug.

    @Ančice, sasvim si u pravu da muški koji se p****ce nisu privlačni, ali moraš se sjetiti jedne stvari: seksualne norme su promijenile, no muškarce se i dalje educira po modelima od prije 50-100 godina (budi kavalir, poštuj sve njene granice, nikada je ne zezaj, ne budi agresivan, etc), kada je igra bila drastično manje važna. Velik dio muškaraca se jednostavno nije prilagodio tome jer nisu imali priliku biti naučeni suprotno (to ja želim promijeniti). Drugi dio se možda pokušao prilagoditi ali im je gore-navedeno ispiranje mozga to poništilo. Treći dio je možda probao ali nije imao sreće (čak i s dobrom igrom, muškarac opet mora proći puno odbijanja, što nekima jednostavno nikad neće ležati). I tako dalje i dalje.

    Napomenut ću da u današnje doba jednostavno samopouzdanje i prilaženje bez razvijene igre NIJE dovoljno, osim ako ne izgledaš kao model ili nemaš baš ludu sreću. Sjećam se jedne moje Beta faze (da, zamislite samo), kada sam prošao kroz neke teške stvari i moje samopouzdanje je bilo potpuno uništeno, a nisam još znao za Igru. To je bilo doba suše. Onda sam se prisilio biti samopouzdan, s kojom god sam curom došao u kontakt pomalo eskalirao, zvao je na kavu, vani (ne napasno, samo jednom ili eventualno dva puta ako bi ipak davala neke signale) i sl.
    Rezultat: tijekom godine dana sam čuo barem pedeset svih mogućih izgovora, od toga da se nekome ne ide na kavu, pa do isparivanja i vječne zauzetosti pa do toga da je neka tek izašla iz veze i ne traži nikoga (lol). Naravno, onda sam razvio igru i više se nikada nisam osvrnuo. Najveća ironija je da sam poslije prasnuo neke od tih, kojima samo "hrabri pristup" nije bio dovoljan, ali su se naglo zainteresirale nakon par "trikova".

    Samopouzdanje je nužan temelj, ali temelji ne čine zgradu :)

    Novi post: Znanost potvrđuje igru: dodir

    avatar

    25.05.2012. (19:52)    -   -   -   -  

  • D.

    Da, ali samo je na Dabru i svim ostalim dečkima da odluče hoće li se kretati začaranim krugom ili će ga prekinuti i krenuti linearnim pravcem pozitivnog koeficijenta smjera a, bez čangrizavosti oko djevojaka koje ne rade prve korake i koje se ne trude oko dečkiju. Nimalo seksi.

    One postoje, odgovorno tvrdim, ali možda su malo tiše u društvu i ne toliko primjetne. I neće ti prići na način da ti se "serviraju", ali će započeti razgovor, možda ga izmanipulirati da se spomene neko kino, neka glazba o kojoj morate još popričati, neko pivo koje još nisu probale, neki koncert na koji morate otići ili će zaboraviti gdje su pustile mobitel i zamoliti te da nazoveš da čuje gdje zvoni. U trenutku kad se tako nešto dogodi i imaš njen broj ili fb ili nešto treće, djevojka se osjeća glupo ako mora još nešto učiniti. Pretpostavit će da vam se ne sviđa i gotovo.

    Naravno, uvijek se može ostati svoj i šetati začaranim krugom.

    Dabar, ne mislim ništa loše, samo sugeriram da ne odustaneš, neka od tih poznanica te sigurno gleda i voljela bi da joj pošalješ poruku, vjerojatno ti je ranije sve nacrtala, a tebe ne košta probati ništa više od mrvu izgubljenog samopouzdanja... Koje će se ionako vratiti na razinu nebodera kad s jednom uspije. Vjeruj mi. :)

    avatar

    25.05.2012. (21:35)    -   -   -   -  

  • Vitorio

    Na žalost, tek sam sada otkrio ovaj blog... Iako je diskusija po ovoj temi završila, dat ću svoje mišljenje.
    Svaki put kad sam bio cool (tj. kad sam bio opušten, prirodan, zabavan), uspjelo mi je povećati interes djevojke, tako da su čak same inicirale ponovo viđenje ili davale broj telefona... jedna me čak na kraju prvog spoja i prva poljubila). A kad sam bio zagrijan i napet, ne bi dobro završilo... i rijetko se desio drugi dejt. Ljutilo me to, što kada sam bio cool (a to je bilo kada mi nije bilo stalo do te djevojke) a eto, ona mi se sama "nudi".
    "The Game" sam pročitao 2010. i iako nisam postao potpuni Igrač, neke stvari su se promjenile... Naravno, na bolje! I da odmah utješim ćelavce: ako ste na jako kratko ošišani i imate sjaj u oku (naravno, poznavanje Igre uveliko koristi), zainteresirati se može i 20-tak godina mlađa osoba za vas.

    avatar

    29.05.2012. (23:28)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Vitorio: slažem se, "cool" stanje (ja ga volim zvati "boli me k****" stanje) je najbolji prijatelj dobre igre i već samo po sebi privlači žene, čak i one koje početno nisu zainteresirane. Svi smo to iskusili više puta.

    S druge strane, to je i prokletstvo modernog svijeta (tj. modernih žena): teško je voljeti, a gotovo nemoguće cijeniti, neku koja se zanima za tebe samo kada ti nije stalo. Jedan od razloga zašto će u budućnosti sve više muškaraca gravitirati "normalnim" zemljama, gdje žene i dalje cijene zagrijanost i toplinu.

    p.s. rasprava je završila, ali svejedno vidim većinu komentara kako bivaju postani. Dobrodošao.

    avatar

    30.05.2012. (09:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...