Komentari

jagoda-radojcic.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • lion queen

    Ono što će nam Unija, to već znamo. Pokazala je to na primjeru INE. U INI su razjurili visokoobrazovani kadar i ostavili nižeobrazovani, kojem je plaća zastala na onoj razini na kojoj je bila kad je INA prepuštena strancu! Istovremeno što kriomice, što legalno uz državne dozvole, šalju svakodnevno svoje menadžere tj. svoj visokoobrazovani kadar da nadzire hrvatske šljakere i koji za to prima ogromne plaće u eurima, a u Hrvatskoj se voze u skupim limuzinama i stanuju na crno kod lokalnog stanovništva.
    Eto, tako će nam biti kad uđemo u EU, mi ćemo biti njihovi šljakeri i primati plaće od 2000 kn odnosno koliki minimalac koja politička struja odredi, a stranci će nam biti direktori. Trebalo bi pod hitno pozatvarati sve fakultete, jer nam ionako neće ničemu trebati!

    avatar

    25.04.2012. (22:11)    -   -   -   -  

  • NF

    lijevo, desno, nigdje moga stana...

    avatar

    26.04.2012. (10:40)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    prvo, drago mi je da barem netko na ovom bloghaeru nije kivan i ne radi sprdnju od poduzetnika koji se prikazuju uglavnom u obličju prebogatih glupana i primitivaca, drugo, oni na vlasti, da, svi su isti, svak gleda svoju dupendaru, a mislim, zašto bi uopće bili različiti, pa nisu pali s marsa, oni su dio ovog naroda i ovoga mentaliteta, i čemu se onda imamo čuditi, a i poduzetnici, isto, svak iole ambiciozan u ovoj državi i u ovom mentalnom sklopu gleda samo kako zadovoljiti isključivo sebe, a ono što se očekuje od države funkcionira po ostavštini socijalističkog difolta, ono što je naše, to je ničije i može se pokrasti, jer nitko na tu državu ionako ne pazi, i, onda na kraju, ko najebe? uvijek najslabiji i oni na kraju reda. jer je onima napočetku skroz normalno da zadovoljavaju samo vlastite potrebe, i ne brinu za druge, jer šta su im ti drugi u životu, uopće?
    i sad.... što sad?
    ništa.
    riba ribi grize rep. jebiga.
    i misilm da je malo naivno očekivati od Unije red, rad i disciplinu... kao da oni imaju neki interes od toga da nas brane od vlastite gluposti...

    avatar

    26.04.2012. (10:55)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Nemam pojma zašto, ali nikako se ne mogu oteti dojmu da idem u napredni vrtić za morone ;)

    avatar

    26.04.2012. (12:03)    -   -   -   -  

  • mrcina

    Što bi rekao naš kvartovski diler: "Nije sve tako crno". Uzmimo, primjerice - kokain.

    avatar

    26.04.2012. (14:23)    -   -   -   -  

  • blade777

    Ne mora čovjek biti nešto posebno upućen u ekonomiju i gospodarstvo, pa da shvati da se tu radi o dvostrukim mjerilima.
    Tako kako postoji opasnost od gubitaka radnih mjesta u velikim firmama, postoji opasnost i u maloj privredi.
    Za čovjeka koji izgubi posao, sasvim je svejedno gdje je do tada radio -posla više nema.
    Opet je mala privreda tretirana od države, poput kakva djeteta od maćehe, a menadžeri u javnim poduzećima i tajkuni u poklonjenim firmama, tretirani su od države poput djeteta kojeg majka obasiplje s neograničenom ljubavlju.
    Nema tu trunke o nekakvoj pravednosti. Tu se radi samo o interesima i o dobiti od provizija.

    Da ima pravednosti, u takva poduzeća bi se uvela prinudna uprava od strane države(najkvalitetniji menadžeri), dotadašnjeg vlasnika u "bajbuk", a radnici bi sačuvali radna mjesta.

    Tako se štiti nacionalni interes.

    Nešto slično poput slučaja "Pevec".

    Pokazalo se u tom primjeru da je moguće, a nije jasno zašto se stalo samo na tom "slučaju".

    avatar

    26.04.2012. (17:20)    -   -   -   -  

  • Zrin

    Pa to je minimalac, znači poslodavac nije sposoban platiti radnika ni minimalno. Ta preraspodjela poreznih razreda zaživjela je na način da onima ispod 5000 neto porastu primanja, a onima iznad su plaće pale zbog većeg poreznog razreda , tako nešto zar ne? Država pokušava time i smanjiti crnu ekonomiju, tj. plaćanja dijela plaće na ruke bez ikakvih davanja državi, kao što neki krokodili rade. Poanta je da je krokodilima stvarno teško, a radnicima također. Država je potezom zapošljavanja mladih za 1600 kn legalizirala crnu ekonomiju. Tako da je očito da je sve veliki kaos. Država bi trebala smanjiti davanja za plaću za i to puno, prepoloviti, bolje rečeno, ali minimalac nije loše da bude nešto veći nego što je bio.

    avatar

    26.04.2012. (21:34)    -   -   -   -  

  • branimir

    @zrin
    dragi, a kaj je s preko 300 parafiskalnih nameta? Dakle osim onih obveznih poreza, prireza i davanja koji su nam fala na pitanju najvisi u Europi. Kad sam prije mjesec dana u Norveskoj prevodil kaj sve mora placat svaki hrvatski poslodavac mislili su da ih zajebavam al sam dal prevesti kod sluzbenog prevoditelja. Za sume, za zastitu od komaraca, za skolovanje pasa vodica, za suse, za tucu, za poplavu... Mislim, volim ja i peseke, i sume, i komarce, a protiv sam elementarnih nepogoda al zakaj sve po meni? Normalno da sve prijavis na minimalac. Pa nisi vesla sisal, jbt. Ak im povecas placu moras vise placati i doprinose a radnici od toga nemaju nis i bolje im je da im razliku das u kesu. Platil im ti zdravstveno 500 kuna ili 5 tisuca kuda dobili bu isti k. Placal sam im treci stup pa znas i sam koje je sranje na kraju ispalo. I svak te je.be uzduz i porecki. Joj da mi se uvalit u neku drzavnu sluzbu i sve ovo poslat u krasni k. Zajebavas se po cijele dane, lezis ko krava a placa ide. Ovak, os - nes moras se pretvorit u krokodila.

    avatar

    26.04.2012. (21:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...