Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Alien

    Koji trud oko ničega!

    avatar

    10.04.2012. (08:10)    -   -   -   -  

  • Wall

    pogođeno, oh oh Justine Biebere, pipni me, dodirni me ispod haljine! ps. tvoj prijevod je antologijski, ali ima malo previše iritantnih stihova :)))

    avatar

    10.04.2012. (08:53)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Ako netko otpjeva ovaj tvoj mastoviti prepjev, to cu poslusati

    avatar

    10.04.2012. (10:22)    -   -   -   -  

  • Alžbeta Bathory

    Kad su New Kids On The Block tamo negdje početkom devedesetih palili i žarili s onim uzmiubijpasepušku frizurama, ja sam imala okolo 13ak godina i napisala sam pjesmu koja je vrlo slična ovoj tvojoj. Rekla bih ista, ali se ne želim uplitati u sudske sporove s tobom oko autorskih prava i tako dalje. Evo pjesme:
    Baby

    Baby, uuuh yeah (lijeva noga ulijevo, desnu brzo privući na vrhovima prstiju)
    Baby, oh baby, baby baby baby
    Oh, oh, oh baby, uuuh yeah, uuuh yeah

    Baby, oh baby, uuuh yeah (sad u drugu stranu, lijeva ruka prema glavi, šakom proći kroz kosu s lijeve strane, tamo gdje je obrijana, a u reljefu piše Baby; lice u obliku čvarka - oči, nos i usta skvrčeni u bolno ljubavnu grimasu)
    Baby, uuh yeah, baby baby baby

    Oh baby, oh baby, oh oh oh
    Baby
    Uuhh yeah, uuh yeah

    Baby, baby, baby
    Oh Oh Oh

    Moja verzija nije doživjela prepjev na naški jer su se NKOTB ubrzo raspali kao i Jugoslavija.

    avatar

    10.04.2012. (14:12)    -   -   -   -  

  • Rumena

    Kažu da je ovaj momak Bob Dylan novoga doba. Ti poslušaj pa zaključi:).
    http://www.youtube.com/watch?v=UP8ECS2bWHE&ob=av2e

    avatar

    10.04.2012. (14:30)    -   -   -   -  

  • Neverin

    tjah jedini je problem da nakon srednje škole slušaš te manijake kao što sa podugnutom obrvom gledam u štovaoce Plavog Orkestra, Prljavog Kazališta i Parnog Valjka ako su premašili 18 :)

    ajde barem nas nitko neće optužiti da ilegalno skidamo One Direction :)

    avatar

    10.04.2012. (19:07)    -   -   -   -  

  • Tina.

    heheheh katastrofa... :)

    avatar

    10.04.2012. (19:13)    -   -   -   -  

  • NF

    dosadna mi tema, požurih do komentara, kad ni tu nikakvog fighta :P

    avatar

    10.04.2012. (20:50)    -   -   -   -  

  • OPIJMO KOČIJAŠA ŠTO VOZI NAŠE DANE

    nisam pustila video, odlučila sam se poštedjeti.....

    avatar

    11.04.2012. (18:21)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    OPIJMO - Koji od videa si nisi pustila? Ima ih pet. A jedan je po nečemu bitno različit od ostala četiri, zato pitam.
    Oprostit ćeš mi što ću iskoristiti tvoj komentar da se ne obratim u odgovoru toliko tebi, nego više URBI ET ORBI, svima.
    Radi se o tome da je jezgra i ishodište ovog posta u nečemu na što se nitko u komentarima nije osvrnuo: u ovom videu Pop song by Jon Lajoie. Puno je vode proteklo pod obližnjim mostom otkako sam zadnji put naišao na youtubeu na nešto što me tako oduševilo, na tako inteligentnu vrstu zajebancije. Pa sam već neko vrijeme imao pri svijesti da bih rado o tome i na blogu pisao; ovaj članak na dnevnik.hr bio je samo okidač i savršena forma kroz koju bih mogao to učiniti.
    To je srce posta, i njegova prava tema, o tome je post: naprosto ta parodijska metoda koju primjenjuje Jon Lajoie (i ne samo u ovom videu).
    Nekad, već davno, pisah ovdje o razlici između šunda i campa: ono u čemu šund zaglibljuje, camp instrumentalizira. Gdje šund misli ozbiljno, camp to stavlja u navodne znakove. Pisah, dakle, o Franku Zappi, koji je '68 objavio sa svojim bandom radio-friendly doo-wop album pod lažnim imenom Ruben & The Jets... ''Ključna informacija: radio cenzori za puštanje u eter strogo komercijalne muzike nisu primijetili ništa čudno te su do iznemoglosti puštali Rubena i Jetse, sve dok se jednog dana nije pročulo da je zapravo riječ o Zappinom albumu. A dovoljno je bilo pogledati na omot albuma, gdje se crtani Zappa s velikim nosom sitnim slovima pita: 'Is this the Mothers of Invention recording under a different name in a last diten attempt to get their cruddy music on the radio?' E, to sve mijenja! Sabotaža! Preko noći je skinut s radija. Ako nije taj neki generički Ruben nego notorni Zappa, onda jedna te ista lijepa pjesma (tako su si cenzori stavili prst na čelo) prestaje biti apoteoza lijepih pjesama i pretvara se u prokazivanje lijepih pjesama.'' I još pisah: ''Suočen s uzaludnošću frontalne borbe protiv vjetrenjača glazbene industrije, Zappa je pribjegao konceptualnoj manipulaciji. Još bih jednom podsjetio da na albumu nema eksplicitne, otvorene parodije, za koju bi svatko odmah skužio da je riječ o sprdanju s lijepim pjesmicama, nego se tu zbilja pjeva i svira besprijekorno 'normalno', s najozbiljnijim doo-wop izrazima lica. Zappi za prokazati stereotipnost žanra uopće nije bilo potrebno ridikulizirati ga otvoreno do karikature, nego ga je tek doslovno citirao, takoreći stavio mu ogledalo pred lice... i već to je bilo dovoljno da se žanr nađe uvrijeđenim. Našavši se u novom kontekstu, izvan onog pogona koji umjetno i automatski napuhuje 'popularnost' i 'obožavanost' previše estradne muzike, ta se estrada, prepoznavši se, osjetila razgolićena i kompromitirana, ugledavši se kao ono što stvarno je. Hladni, nezaneseni portret kao skretanje pozornosti: hajde jednom naćulite uši i bolje poslušajte tu muziku! Zar ne upada u oči koliko je šablonska, predvidljiva, plitka, lažna? Nisu li pjesme tipa 'Fountain of love' ili 'Love of my life' zapravo otrcane da pukneš?''
    Ako je itko (uz [a href=http://youtu.be/LKRo3IZplxc target=_blank]Rambo Amadeusa[/a], naravno) punokrvni Zappin nasljednik u inteligentnoj denuncijaciji glazbene industrije, onda je to Jon Lajoie. Cijela je metoda u ovom spotu: uz standardnu glazbenu kulisu/šablonu takve vrste muzike, Jon umjesto da još izgovara i standardne bullshit stihove, otvoreno izrekne ono što takve pjesme doista znače i poručuju.
    To je srodno onome što je nekada radio Feral Tribune, koji je znao da nema efektnije vrste persiflaže od one kada se smuljanu istinu naprosto prenese od riječi do riječi, ''bez ikakvih intervencija, zajedno s fotografijama i redakcijskom opremom!'' ''Kontekst Ferala činio bi to štivo apsurdnim i smiješnim, dok mu kontekst vaših novina pokušava jamčiti mistifikatorsku ozbiljnost. To će reći da bi se u primjerenom kontekstu sam tekst pokazao onim što on uistinu jest, iz svake rečenice vrištala bi poruka 'pozor, ovo je laž i idiotska propaganda! ovo mogu popušiti samo umno zaostali!', dok u vašem listu ta ista laž i ta ista propaganda imaju ambiciju da im se vjeruje bez ostatka.'' Tako i ove prostoneproširene šund pjesmice, koje tu misle ozbiljno, igrajući na kartu mistifikatorske ozbiljnosti, poručuju isto što i Jon, ali se praveći da uopće ne to, nego da pjevaju, ne znam, o ljubavi.

    avatar

    13.04.2012. (21:33)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Jonova metoda diverzije sastoji se tek u tome da izravno, s (foliranom) bosonogom prostodušnošću, kaže što je stvarno posrijedi u pjesmama koje imitira:
    - ja sam sexualno atraktivan i to me čini dobrim umjetnikom;
    - bogate guzice su me unajmile da pjevam pjesmu koju su napisali za mene e da bi se još više opernatili;
    - sad pjevam svojim gay-glasom, da dam do znanja kako sam senzibilan, jer znam da šiparice to vole;
    - bogataši ostvaruju profit od svojih investicija, oh to je tako sexualno;
    - hej, ti, curo kojoj pjevam serenade o tome kad bismo samo bili skupa: ne, nećeš nikad biti sa mnom, jer ne pripadaš jet-setu kao ja, ali smiješ kupiti moj album.
    Pa umeće rep dionicu o tome kako umeće rep dionicu koja je potpuno besmislena u kontekstu pjesme, ali pokriva frakciju urbanog glazbenog tržišta.
    To je ono odstojanje od šunda do campa, o kojem i Ivančić zbori: od bukvalno ozbiljne face kojom nam se kenja (''lirsko-vazelinske'') do hinjeno ozbiljne, kojom se ovu prvu prokazuje. Jonova persiflaža po imenu Pop Song odnosi se spram bullshitinga (npr.) One Thing od One Direction kao Feralova persiflaža spram bullshitinga (npr.) Jutarnjeg lista.
    Još nekoliko primjera (kroz nekoliko žanrova) iste metode izvrgavanja Imperija/Industrije ruglu:
    - Radio Friendly Song
    - Everyday Normal Guy
    - High as F#%k
    - WTF Collective
    - Too Fast
    - Song for Britney
    - Alone in the Universe
    - Michael Jackson is Dead
    - Cold Blooded Christmas
    - Drinking Beer and Smoking Cigarettes
    - F**k Everything
    - Sunday Afternoon
    itd.

    avatar

    13.04.2012. (23:17)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ALIEN - No, to je postignuće: govoriš o svega dvije stvari, kroz svega četiri riječi, i uspiješ u obje stvari, u sve četiri riječi, nemati pojma o čemu govoriš.
    Prva stvar (''koji trud''): baš zanimljivo da si meni, koji svoje postove inače pišem (bukvalno) godinama, višak truda našao primijetiti baš u postu koji se sav, od početka do kraja, svodi na copy-paste, i bio je kompletno zgotovljen sat vremena nakon čitanja članka koji mi je dao ideju.
    Druga stvar (''oko ničega''): tako mi svega, više sam truda (sramota: trud!) uložio sad maloprije, da objasnim kako mnogo čega može biti i u onome u čemu neki Alien ne nalazi baš ništa (vidi odgovor blogerici Opijmo....). Ali to je već ona priča o gluhome od rođenja kojeg se ne da uvjeriti da na svijetu postoje zvukovi.

    avatar

    14.04.2012. (00:02)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    WALL & SREDOVJEČNI - prepjev je to, dakako, koji nije predviđen da ga se bilo čita bilo sluša u svakom stihu; bit će dovoljna jedna malo duža sekunda, uočiti značenje dosjetke ;)
    BUBA - nema spora, imaš moje priznanje o istosti: to je upravo to!
    RUMENA - ptico rugalico! :)
    NEVERIN - samo se maloljetnicima oprašta delinkvencija, jel tako
    TINA - makar šta, pa baš su zlatni dečki :D
    NF - jesi probao do nekog ringa, boks mečevi znaju biti uzbudljivi? :P

    avatar

    14.04.2012. (00:26)    -   -   -   -  

  • Rumena

    http://www.youtube.com/watch?v=y0URYw27qd0
    ;)

    avatar

    14.04.2012. (19:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    pa da, dok te peru hormoni nisi svoj, to ti je kao da non stop puše jugo :)

    avatar

    14.04.2012. (23:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...