Komentari

sjenovitastranamoguma.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • bastet

    Načela si složenu i meni vrlo interesnatnu temu! To da se ženski i muški mozak razlikuju je, koliko znam, i znanstveno dokazano. Naime, naši centri u mozgu su različito razvijeni ili relativno zakržalji, upravo ovisno o tome jesmo li ovog ili onog spola. Prizanavanje tih različitosti nam donekle olakšava razumijevanje jednih drugih. U svakom slučaju jedni bez drugihh ne možemo i tek smo zajedno cjelina (poput yin i yanga spojenih u skladni krug), tako da nam ne preostaje drugo nego "trpjeti" se međusobno pa makar i po cjenu povremenih (ali neminovnih) nerazumijevanja i konflikta.

    avatar

    14.03.2012. (22:39)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    Nešto slično sam baš napisao. međutim detalje paze i jedni i drugi, pogotovo boje tu nema muško šanse razumijeti o kojoj se točno radi.

    avatar

    15.03.2012. (11:15)    -   -   -   -  

  • metamorfoza

    žena je Žena:)
    žena ima razvijeniju intuiciju što joj može uvelike olakšati život ako se naravno njome koristi tj. ako sluša sebe...

    avatar

    15.03.2012. (23:12)    -   -   -   -  

  • krajnosti

    Nisam sklona generaliziranju.Mislim da muškarci mogu osjećati (i osjećaju) baš poput žena.S druge strane pronašla sam se u mnogim karakteristikama kojima si opisala muškarca.Mislim da je individualno i nema toliko veze sa spolom.Muškarci se ponekad čine manje emotivni,ali to je zbog društvene uvjetovanosti.Osobnost vidim presudnom.

    avatar

    16.03.2012. (08:03)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Nekako ne volim generalizirati na osnovu spolova...više gledam čovjeka kao jedinku nego ga postavljam u okvir muškog ili ženskog mozga.
    Muška "čvrstoća" i nesklonost emocijama je samo nesklonost pokazivanja emocija upravo zbog društvene nametnutosti muškarcu da mora biti stup i kamen.

    avatar

    16.03.2012. (09:41)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Ja bih mozgove podijeli jedino po koristenju polutki mozga: na one koji koriste desnu i lijevu polutku i one koji ne koriste desnu i lijevu polutku

    avatar

    16.03.2012. (12:16)    -   -   -   -  

  • samoanestezija

    Sviđa mi se komentar @sredovječnog muškarca:) Netko koristi samo jednu polutku, a netko i lijevu i desnu:) Šalu na stranu, iako su dokazane razlike između spolova,mislim da smo sličniji i više nego što mislimo. Osobno, poznajem nekoliko izrazito emotivnih muškaraca, a i nekoliko izrazito grubih i ne seznitivnih žena.Nema baš tu pravila:)

    avatar

    16.03.2012. (23:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...